- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
válasz
Watt25 #13619 üzenetére
Oké, utánanéztem, nem a sajátomból kellett volna kiindulni.
(Nekem HC-V500 van.) Abban szinte tuti nincsen ventilátor (letöltöttem a service manual-t és semmi nem utal rá, hogy lenne), viszont az X920 esetén én is találtam ilyen hozzászólást, hogy van benne ventilátor.
-
KL48
tag
válasz
access_denied #13616 üzenetére
Többféle típust próbáltam már, de egyiket sem fogadta el a kamera, csak ezt. Úgy gondolom, kifogtam egy hibás példányt. A gumicukornak meg örült az unokám...
-
KL48
tag
Pana 920-hoz vettem ilyen tartalék akksikat. A harmadik feltöltés közben az egyik intenzív füst, bűz és olvadás közepedte megadta magát. Írtam az eladónak, és öt nap múlva itt volt egy új akksi. Gratulálok!
Sőt, vigaszdíjként volt a csomagban egy parányi zacskó gumicukor is. -
Fekete83
csendes tag
válasz
huppancs89 #13613 üzenetére
Nem tényleg a hűtőventilátorra. Ugye a kamerát csak képen láttam, de ha az LCD kijelzőt kihajtják, látni hogy ott a rácsos rész középen, gondolom az alatt van a venti ami hűti. És hogy annak a hangját felveszi a belső mikrofon, nagyon csandes környezetben, mikrofon erősítésnél. (mondjuk akkor gondolom alapból zajos a hang). De ezt tényleg csak 1-2 helyen olvastam. Gondolom ha ilyen a reakciótok akkor ez nem jellemző dolog.
Azt is csak 1 helyen olvastam talán, hogy hosszabb felvételnél becsukott kijelzőnél mivel ez a venti takarva van, az emberkének nyáron sokszor jelzett a kamera, hogy túlmelegedett.
De ha az ott nem ventilátor, akkor mondjátok!
-
Fekete83
csendes tag
Sziasztok kamera vásárlás előtt vagyok, a legfontosabb kitétel, hogy legyen keresője, mert akinek lesz, már nem látja jól a kijelzőt. Ahogy nézem ha 200-250 körül akarok kijönni akkor a a Pana x920 a legesélyesebb. gondolkoztam a sony pj810-en is, de azt már nem igen kapok sehol.
Ami zavar a Panában, az az hogy páran írták itt-ott hogy melegszik, ill a venti belehallatszik a videóba? Ez mennyire Igaz? Ahogy látom a venti a kijelző becsukásakor takarva van, nálunk pedig majdnem mindig úgy lenne használva.
Esetleg ha tudtok jobb alternatívát írjatok, kereső kell, 4k nem!
-
KL48
tag
válasz
GrooveHero #13605 üzenetére
Mit vesznek fel tesódék napi 10 órában? Ha valóban videózni akarnak, akkor 32GB nyers is elég két hétre ahhoz, hogy a megvágott film egy 5-6 perces (esetleg 10) nézhető összefoglaló legyen az élményekről.
Az ilyen giga méretű "helyszíni közvetítést" nem nézi meg soha senki.
Bocs, de én még celluloid szalagoson tanultam meg a "GÉPBEN VÁGÁST". -
huppancs89
tag
válasz
GrooveHero #13607 üzenetére
Hát van USB-je, szóval lehet.
Hát nézd, minél gyorsabbat, de min. class10. én azért vettem egy Samsung Pro-t a bizti kedvéért. sztem 15mb/s alap. Ilyen olcsójános szarokat fölösleges venni ilyen gépekbe. -
GrooveHero
addikt
válasz
huppancs89 #13606 üzenetére
ipad is van. azzal megoldható?
memkariból milyet érdemes venni a sebesség miatt? Angliában lakunk, ebay, amazon már nem játszik, tól késő, nem jönne meg csütörtökig
-
huppancs89
tag
válasz
GrooveHero #13605 üzenetére
Ipad?
Így csak ezzel a két eszközzel sehogy. Én 5-ért vettem 64gb-os karit bele, de veszek még egyet, szerintem vegyen gyorsan ő is még egyet. Vagy videózzon 720p-be. -
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Nem teljesen ON, de sajnos gopro topicot nem igazán találtam. Tesómék ma vagy holnap vennének egy hero 4 silvert, plusz memkari és akksi is. 2 hétre mennek nyaralni, ahogy neten utánanéztem a 64 gigás kártya 1080p@30fps mellett kb 6-10 óra videót tud. Na már most ez kb 1 nap nekik, vagy még annyi sem. Kérdésem lenne, hogy laptop nélkül hogyan oldható meg a kártya ürítése másik adathordozóra (pl. 1 terás külső hdd)?
Köszi előre is, ha tudtok segíteni -
tecsu
addikt
A nagyon friss Panasonic HC-X1-re és a Panasonic AG-UX180-re vagyok kiváncsi.
Ezek a kamerák már erőlködés nélkül hozzák kompakt szintre a 4K-t. -
tecsu
addikt
válasz
rencsike1985 #13599 üzenetére
De akkor miért nem írod a 400 helyett az igazi felső határt?
-
voaps
csendes tag
válasz
Panasonicból a 700-as szériában (HC-V770)-nél van legolcsóbban mikrofonbemenet (480-500 euró)
Sonyból a 600-asban (HDR-CX625)-nél (450 euró)
A többi márkánál 1,5-2x áron kezdődik a mikrofonbemenet.
laszlo168: Én is a HC-V770 mellett vagyok
-
laszlo168
senior tag
válasz
Ha olyat akarsz ami már elfogadható felvételt készit, és legyen benne mikrofon bemenet akkor a V770 a te kamerád.
-
rencsike1985
csendes tag
Hali.
Videókamerát szeretnék venni. Nem olyan komolyat, csak amolyan házi videókamerát. A lényeg, hogy külső mikrofon bemenettel. Tudnátok segíteni? 300-400 eurónál nem szeretnék többet költeni rá. Köszönöm.
(Igazából rugalmas vagyok, ha úgy van és olyat ajánlotok kerülhet picit többe.) -
KL48
tag
Pana 920-hoz vennék 64GB-os memória kártyát. Belinkelnétek, melyik most a csúcs minőség? Köszi!
-
voaps
csendes tag
válasz
huppancs89 #13590 üzenetére
AVCHD-ben veszel fel?
-
huppancs89
tag
válasz
Dark Wander #13594 üzenetére
Kipróbálom, köszi!
-
Dark Wander
tag
válasz
Mp4-be darabol mindig. 4 gbként darabol. Viszont az hogy mennyi felvételi idő van 4 gb-os mp4-nek, a bitsűrűség határozza meg. Pl: nálam a kamerám 35 mb/s -nál 16 perces videót készített.
Ha lehet AVCHD vegyél fel, annál nincs fálj méret korlát csak idő korlát van, az 12 óra.
Sőt ha lehet XAVC S használj mert ebbe még szebb a felvétel, ez most az új szabvány. (persze ha videó kamerád tud ebbe rögzíteni.) -
Novics
senior tag
Üdv szakik!
Egy ismerősöm keresett meg azzal a kérdéssel, hogy videózni szeretne - amatőrként, hobbiból -, milyen gépet ajánlok neki. Mivel engem a videós téma nem nagyon érdekel, ezért nem is szeretném kikupálni magamat belőle, ezért inkább csak kérdezek, hogy mit javasolnátok olyan 150 ezer JMF környékén. Fotós ismerősöktől jött tipp a Pana G(H) sorozatra - de ezt nagynak találja - meg az LX100 kompaktra. Kimondottan videokamerából van-e valami jobb ajánlat? Amit érdemes venni, és könnyen hozzáférhető. (Tehát nem 28 évente van egy eladó használt valami eldugott helyen.)
Előre is köszi a segítséget.
Ja, fHD kellene neki, de brutál fps-hez nem ragaszkodik. Kb ennyit tudok, meg kb ő is ennyit tud.
-
-
Gyöször
senior tag
válasz
Ezt a darabolást nem lehet kikapcsolni?
Nekem egy 20ezer Ft-os akciókamerám van, én állítottam be, hogy 10 percenként daraboljon. Néha nagyon jó (könnyebb megtalálni egy jelenetet), de ha valami fontos történik abban a pillanatban, akkor vagy úgy nézem mindörökké, hogy kattan a hang (nálam a kép is ugrik), vagy eldobom az egész jelenetet emiatt.
És ez premiere. Áttűnést a képre meg crossfade-ot a hangra. Ennél többet nem tudok. Túrkáld a menüt. -
huppancs89
tag
Sziasztok!
Egy újabb kérdésem lenne. Ugye Pana V750-esem van, de szerintem X920 is csinál olyat, hogy feldarabolja a videókat. Szóval ha pl 1 órát folyamatosan veszek, 22, vagy adott esetben 11. percenként vágja el a videót és csinál 4-5 fájlt.
Nos ezzel nem lenne önmagában probléma, de ha sony vegasban egymás mellé teszem őket, akkor ugrik a hang amikor a vágás van.
Erre milyen megoldás van a "használd inkább ezt meg azt a programot" kivételével? -
Gyöször
senior tag
És a livestreaming hogy lenne? Egyszerre 200-800 diák a suiban felmegy a wifire és nézi? Vagy mobilneten? erre szerintem egy 5000Ft os webkamera is megteszi, túl nagy sávszélességed úgysem lehet a képet felküldeni. Néztem egyszer itthon diplomaátadót, szerintem 320x240 képet közvtítettek. Az is akadozott, sokszor megszakadt a kapcsolat, mert biztos túl sokan csatlakoztunk. de az nem youtube volt korlátlan sávszéllel, hanem a Szolnoki Főiskola egyik szerverére kellett csatlakozni.
-
Ottó58
senior tag
Összekötöttem a 920 AV kimenetét egy Thomson merevlemezes DVD íróval, annyi az egész, hogy az előlapi bemenetet választottam, a kamerán a hangot max.-ra, a "Beállítások" menüpontban "dátum-idő" kikapcsolva, valamint a "részletes kijelzés", így nem jelenik meg a felvett képen az adat.
A felvétel sikerült, de a HDMI kábelen sokkal jobb a kép, viszont ennek az írónak hiányzik ez a bemenet.
Sony Bravia tv-n néztem.
Bármelyik tv-n jó a kép és a hangkimenet, még az LG blu-ray-n is megpróbálom, ha lesz időm, valószínű sokkal jobb lesz a kép. -
v17
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy olyan középsuliban dolgozok, ahol az iskola mérete miatt szinte egyáltalán nincs közösségi tér (az aulában max 80 ember fél el), ezért az iskolai eseményekről, diáknap sttb, szóval a lényegről lemarad a suli 80%-a. (A tornaterem szintén nagyon kicsi, az udvar pedig kizárólag jó idő esetén használható, és hát a sulidő nagy részére ez nem feltétlen mondható el.)
Az igazgató szerint zárt láncú tv hálózat kialakítása esélytelen ( nincs rá pénz,) ezért arra gondoltam h egy livestreaming (akár youtube/fb) keretében talán áthidalható lenne a probléma.
Tudnátok abban segíteni, h milyen eszközökre lenne szükségünk egy élvezhető minőségű közvetítés lebonyolításához? Persze csak akkor, ha egyáltalán megoldható a dolog.
Légyszi, csak lassan és szótagolva, mert én csak egy mezei angolos DÖK tanár vagyok. Előre is köszönöm annak, aki válaszol! -
törölt tag
Sziasztok! Sony FDR-AX33 kamerát akarok venni. Van tapasztalata valakink ezzel kapcsolatban?
Kép és hangminőség milyen? Köszönöm! -
Ottó58
senior tag
válasz
laszlo168 #13579 üzenetére
Erről beszélek (ellenfény), nekem van Nikon D5200 is, zoomoláskor nem úgy áll az élességre, mint a kamera valamint az obi "hangja" élesség kereséskor belehallatszik.
(#13580) drnet: ki fogom próbálni, asztalira AV-n milyen felvételt tudok a kameráról készíteni, azért meglepne, hogy ilyen kamerának gyenge lenne ez a funkciója, hiszen még a Digi 8-ast is lehetett normálisan DVD felvevőre játszani.
A DVD írásban több, mint 10 éve a Nero Vision Expressz 2SE progit használom XP alatt, Vob fájlokat szerkeszt, ami DVD-ként felírható. Igaz én minden esetben szerkesztem, amit másnak DVD-re írok, XP alatt Movie Makert használtam, most a Pinnacle 14HD progit. -
drnet
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni.
Saját magamnak már nagyon régóta az eredeti full hd fájlokat tartom meg, és nézem vissza médialejátszón, azonban a nagyszülőknek dvd-re szoktam kiírni az anyagot. Ezt eddig úgy oldottam meg, hogy a kamera av kimenetét rákötöttem egy asztali merevlemezes dvd íróra átvettem kb. 1 óra 15 percet, és azt kiírtam dvd-re. Sajna ez az x920-szal nem megy. Nagyon rossz minőségű av jelet ad ki. Halk a hang, fekete vízszintes zavarcsíkok vannak a képben, és az egész felvétel alatt a képernyő tetején látszik, hogy hány percnél tart a felvétel ...
A lényeg, hogy keresek valami egyszerű dvd szerkesztő programot, amivel a kamera által készített mts fájlokat össze tudom fűzni és dvd formátumot tudok vele csinálni. Fontos, hogy ne legyen komoly hardverigénye, mert egy egyszerű kis 10"-os laptopom van csak itthon.
Aki tud progit ajánlani az kérem tegye meg. Legjobb lenne valami ingyenes a szoftverbázisról mondjuk.
Köszi előre is! -
laszlo168
senior tag
-
Ottó58
senior tag
válasz
access_denied #13573 üzenetére
Valóban néhol előnyt jelent a HDR, máshol elmossa a részleteket-nekem úgy tűnik.
Sárga-kisebb részletgazdagság
Piros-itt valóban részletesebb
Kék-itt pedig ellenfény-beállítással kiküszöbölhető, nekem ez jön le, de egyébként a 920 3MOS rendszere miatt szerinteml alkalmasabb gyengébb fényviszonyok közti rögzítésre-ez az én véleményem, nem kötelező mindenkinek elfogadni.
DSLR gépemen van mikor jobb felvétel (fénykép) készült a HDR kikapcsolásával. Ez szerintem téma- és fényfüggő.(#13576) Gyöször : a Sony CX250-nél a felvételeim visszanézve tapasztaltam ilyet, a 920-nál sokkal "egyenletesebb" a kép.
Valamikor összehasonlítottam a mini DV- Pana 3CCD-s felvételével, szebben rajzolódtak ki a felhők és az árnyékosabb részek, de a 250 képe élesebb volt. -
Gyöször
senior tag
válasz
Bdanyy #13574 üzenetére
Én nem értek a művészetekhez, de városnézéskor én inkább fotózok. Annyira nem értek hozzá, hogy sosem lesz komoly fényképezőm mert egy jó kiskompakt gépet zsebrevágok és kész. De most az, hogy megyünk a városban és azt nézzem órákig itthon az nekem uncsinak tűnik. Biztos vagyok benne, hogy lehet ezt a műfajt jól csinálni élvezhető végeredménnyel, de nekem erre nem lene időm, hogy ilyeneket vagdossak, és azogy elnézem az irásod alapján te sem vagy túl elhatározva :-))
2-3 perces videóra tök jó a fényképező, meg az ilyeneket nem igazán lehet jól vágni szerintem. Semmi összefüggés, folytoinosság a n yersanyagban. Nehéz egyszálra felfűzni a történetet.
Annyi lenne, hogy hopp egy épület, hopy egy másik, kettő között meg egy dip to black áttűnés. -
Gyöször
senior tag
válasz
diego65 #13570 üzenetére
Nekem sony pj810em van, meg vagyok vele elégedve, de lehet, hogy ha sikerülne végre csinálni egy összehasionlítást akkor azt mondanám kár, hogy nem 920at vettem.
Nekem árnyékban egyböl zajosodik a kép. Alkonyatkor is. Tűző napon meg pld egy fehér liba beég a képbe.
Napsütésben is sötétebb dolgokon látszik képzaj azért.. De amúgy szeretem, kézre áll nekem a menü, jól használható gép. De inkább 920, aza biztos. Eddig canon kiskompakt gépeim voltak fényképezőben, de a legriáknak sokkal kisebb a nagylátósztöge, szobában felejtős. -
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Városnézéshez szeretnék egy kamerát, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy szükségem van rá. Egy Canon S100-at használok fotózásra és videózásra, utóbbival sincsen problémám általában, bár jó lenne ha 30fps menne FullHD mellett. Ami leginkább zavar benne, illetve korlátoz, hogy elég hangos és lassú a zoom felvétel közben. Egy ilyen minőséget szerintetek használtan milyen kamerával tudnék hozni, illetve van-e egyáltalán értelme, ha pár perces videóknál hosszabbat nem is tervezek rögzíteni. (használtra amiatt gondoltam, hogyha nem tetszik vagy használom ki, akkor kisebb buktával el tudom adni, bár nem tudom, mennyire könnyen eladhatóak a kamerák)
Visszaolvastam, és látom a 920 ajánlott típus, de overkillnek tartanám arra, amire szükségem van.
Egy Canon 550D + Tamron 17-50-et illetve GoPro Hero 4 blacket kölcsön tudok kérni, de ugye a zoom azokkal sem megoldott.Köszi előre is
-
diego65
csendes tag
-
diego65
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket kérném vásárláshoz. Nem vagyok teljesen analfabéta a fotózás és videózás területén, de egyszerűen fizikai képtelenség követni a gyártók újabb és újabb ajánlatát. A kamerával szembeni "elvárásaim"-at nehéz összegezni, mert megrendelésre kell majd filmezni cégesen, szerintem ehhez kell egy belépő szintű fél-profi kamera
Ár nettó 150-250E között, minimum FULL HD, éjszakai felvétel(pl, esti szabadtéri céges rendezvény), képstabilizátor, minimum sztereo audio, minimum 10,-20x optikai zoom, és a kapott nyers felvételt lehessen PC-n szerkeszteni.
Tudom, bármelyik webáruház(emag, edigital, stb) tucatjával kínál ezeknek megfelelőt, de pont a bőség zavara miatt kicsit elbizonytalanodtam, hiszen mindenki a legjobbat akarja... MELYIKET?
Kérlek, konkrét típust javasoljatok! Köszönöm előre is a segítségeteket! -
tecsu
addikt
válasz
Horváth Istv #13547 üzenetére
Ez azért nem teljesen így van. Gondolj bele abba, hogy sokan nem a te nézőpontodból közelítenek a témához.
Van "kamera" 5 ezer forintos webkamerától mondjuk 60 millió forintos mozikameráig (a térképészetben, csillagászatban még drágább eszközök is lehetnek) és mindegyikre van igény.
A képminőség igénye pedig csak az adott ember izlésétől függ. Tehát lehet, hogy valaki nem ért a videózáshoz és fotózáshoz, pénze sincs, de magasabbak az igényei a végterméket illetően, mint egy profi operatőrnek.
A legtöbb embernek viszont a közösség (barátok, kollégák viselkedésének másolása, beilleszkedés kényszere) és a marketing (reklámok, éppen adott technikai lehetőségek) határozza meg az igényeit, leginkább tudat alatt persze.
Akinek van igénye és pénze is, azt a technika bonyolultsága és az eszközök fizikai súlya gátolja egy határon, tehát itt pont nem lehet rongyrázás, hiszen csak egy hülye venne darus mozikamerát villogni a barátok előtt. :-D
Viszont, mint a legtöbb hobbi, a videózás is drága, ha beleássa magát az ember. Néhány milliót simán el lehet költeni egy alap rendszerre, hogy tanuljunk rajta, fejlődjön a tudásunk illetve alkossunk csak úgy, mint a fotozás esetében. Ez esetben nem árt egy komolyabb tanfolyam vagy iskola stb.Átlagos háztartásban a FHD (lejátszás) már alap, szerintem. Ahhoz sem kell Nostradamusnak lenni, hogy lássuk, hamarosan jön a 4K és sejtsük, azt is leváltja valami (az átlagos háztartásban).
Egy videót vagy fényképet inkább a jövőnek készítjük, vagyis szeretnénk, ha kompatibilis és élvezhető lenne sokáig, akár generációkon keresztül.
A kompatibilitást megodhatjuk konvertálással, de a minőségen javítani nem nagyon lehet.Munka során, felvétel esetén, ha a videót és / vagy a fényképet és / vagy hangot feldolgozzuk, szerkesztjük, akkor lényeges a végeredménynél NAGYOBB felbontás, dinamika és szín illetve frekvencia-tartomány. A szerkesztés után a masztering során CSÖKKENTJÜK az adott tartományokat a kívánt hordozóra, lejátszáshoz méretezve.
A VR és a csúcs FPS a jövő, ami extrémen fogyasztja a sávszélt és a tárteret.
Azt például tudtad, hogy a 4K videók többségénél a szín felbontása csak FHD, míg az FHD videók esetén csak annak a negyede? Ugyanis ezek a felbontások csak a fényerőre vonatkoznak, nem a színre. Ez van a legtöbb amatőr kameránál és pl. a DVD és Blu Ray filmek esetében is. Ez a chroma subsampling.
Vagy hallottál a Long GOP vs. i-Frame tömörítési problémáról?
A videó dinamikájával (és színével) kapcsolatban VÉGRE történik valami a HDR "szabvány" bevezetésével, bár sokaknak eddig erre sem volt igényük...Tehát, csak azt akarom mondani, hogy MINDIG van hova fejlődni illetve soha sem elég (valakinek) maradéktalanul az adott minőség.
-
rundll32.exe
csendes újonc
Hali!
Egy Panasonic HC-V160 occó videókamerával mennyire lőném lábon magam?
Körülbelül ennyi keretem volna egy kamerára ha kezdő hobbisként akarok beleugrani a témába.
-
Sz.Péter
tag
válasz
Bak-Elyt #13563 üzenetére
Légy üdvözölve.CC 3 azaz három db hsz-el lejebb írtam,hogy egy pana hcv 707-es em van(made in japan).Nekem szempont,hogy elemel együtt nincs 30deka.Ha lesz majd ebben a meretben lapát meretü érzékelövel 60k huf ért (nekem enyiben volt a pana)az érdekel.De az nem most lesz,tehát nem érdekel.Jó videózást,és estét.
-
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Sz.Péter #13562 üzenetére
Ha Full Hd -s kamerát akartok venni a Sony HDR-CX 900-at ajánlom(1" szenzor).Ugyan az mint a Sony FDR-AX 100(1" szenzor) csak nem tudja a 4k-t.Nekem HDR-CX 900 van és a havernak Canon 70d + egy 200 ezres obi.Összehasonlítottuk a kettő videót (ugyanazt a snittet) és a Sony-nak sokkal szebb a képe(jóval élesebb).Természetesen sötétben a Canon győz ez egyértelmű.
-
Sz.Péter
tag
válasz
Ottó58 #13561 üzenetére
Igy van.A mobil mindig kéznél van,mikor nem várt esemény lehet.És ha várt esemény van akkor dslr,és kamkorder.Nekem van egy Meizu mx4 pro telom 20Mpixel felett nyomja,de a hifi része miatt vettem inkább,de nem egy kategoria pl egy nikon d3300-al,vagy egy jobb fhd kamkorderrel.Amúgy nagyon jó,föleg a fokusza lett pontosabb,gyorsabb az új frissitésel.Itt manheimben a MM-ben szombaton láttam egy Sony fdr ax 100e kamkordert 1500€ áron,és a 929-es modelt folyamatosan 700-ért.A sony azért meglepett a puszta fizikai méreteivel,mert bazi nagy,és az optikája is.
-
Ottó58
senior tag
válasz
Sz.Péter #13560 üzenetére
A mobilról[ennyit].
Az átlag embernek elég, főleg f@szbukra feltölteni, de össze sem lehet hasonlítani agy fényképező képével.
Pl.:
A 3MOS-ról ezt írtam:[link] így 920-at vettem. Akkor cserélem, ha 3MOS lesz a 4k-s kamerákban!
A kép csak méretre van kicsínyítve 1000x667! Össze sem lehet hasonlítani a mobil képével, azaz össze lehet, csak csúnyán elhasal minőségben. -
Sz.Péter
tag
válasz
Ottó58 #13556 üzenetére
Biztos,hogy nagyon nem véletlenül használnak hosszú évek óta 3mos kamerákat,és ez az interpolációs dolog is nagyon érdekes.Sztem a mobiltelo ipar akkorát fog nyomni a kamera iparon is,hogy nem hiszem,hogy sokat kell várni a valodi 3mos 4k ra.De,hogy az mikor lesz megfizethetö+a feldolgozásához szükséges hardver sem piskota.Sztem nekem kb 5évig jó lesz a pana 707-es,kicsi nagyon kompakt,nekem nagyon szép képe van(japán összeszerelés is),de a 920 este azért sokkal szebb,jobb felbontású képet készit.
-
access_denied
senior tag
válasz
Ottó58 #13553 üzenetére
Az érzékelők méretét, kamerák, fényképezőgépek és objektívek árát azért hoztam fel, hogy érzékelni lehessen a "képminőség" fogalmát. Kameránál szerintem sem annyira lényeges ez, mint a fényképezőgépeknél.
Egyszer valamikor valakivel szívesen összefutnék és lehetne csinálni egy 920 vs 870 összehasonlító videó tesztet ugyanazt a tartalmat rögzítve. Kiderülne, hogy a 3MOS (volt ilyen kamerám) ténylegesen jelent-e bármiféle érzékelhető minőségbeli különbséget.
A 4K felvétel lehetővé teszi a szoftveres nagyítást bár így a végeredményt le kell húzni fHD szintre.
HDR, 100fps és a 4K lehetősége, ez az amiért a 870 mellett döntöttem.
-
Horváth Istv
tag
válasz
Bak-Elyt #13549 üzenetére
Bocsi !
Erröl el feledkeztem , hogy a kisebb képfrissítésnél is csak Pal rendszer van....A kompatibilitási dolog meg egy ilyen valami
Sajnos még nem forrották ki magukat a video formátumok.....Annyi van belölük , mint égen a csillag . Fotonál van a JPG , ami álltalánosan használt végkimenet , meg vannak a RAW-ok , amik nem nézegetni valok . Van még a TIF , de azt szerintem , csak a leg elszántabbak használják ,mert nagyon nagy .
Videonál viszont nincs ilyen közös kimeneti formátum , amire minden kamera flvételét át lehetne konvertálni , és az összes megjelenítö le tudná játszani . -
Ottó58
senior tag
válasz
Sz.Péter #13555 üzenetére
Ezért írtam, hogy a 4k esetében megspóroltak 2érzékelőt a 3MOS-hoz viszonyítva és ráadásul drágán adják el, holott szoftver kérdése az egész.
Interpoláció -
Sz.Péter
tag
Elnézve a a profi fhd kamerarákat kicsit elgondolkoztam,hogy 4×nagyobb felbontást,hogy tud prudukálni egy kompakt vagy kicsit komolyabb kamara.Szrem nem tud, valami szoftveres tuning lehet a dologban.A sonynak van olyan profi fhd kamerája ami 600Mbit/sec ben nyomja,nem 4k.
-
Ottó58
senior tag
válasz
access_denied #13545 üzenetére
Abban igazad van, hogy a kamerák érzékelője "lepkefing", ahogy írtad. De nem mindegy, hány darab van benne. A gyártók részéről a 4k is lehúzás, új lévén drágább, csak a szoftvert változtatták, a 920-hoz képest pedig 2db érzékelőt kihagytak.
Én is régtől fotózok, videózok, tudom mi fán terem az érzékelő nagysága, bár a kamerának is olyan lenne, mint a Nikon 5200D-mnek (APS-C), de 1"-al is megelégednék.
Jah, fentebb ezért is írtam, hogy miért felel meg nekem a 920!
Még valami: Kamerák közti (kép)minőségről beszélünk, nem keverve a DSLR-t velük. -
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Horváth Istv #13548 üzenetére
A számítógre egyébként nem sajnáltam a pénzt kb 1 éve Full HD vágásra lett összerakva de elég erős lett.
I7 4790,Geforce GTX 970 4GB DDR5,8GB Ram,táp kb 650W.
1080p 50MB/s 60 perc videó 3 óra
4k 100MB/s 60 perc videó 6 óra
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest