Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz #40935168 #3942 üzenetére

    "Mellesleg a Canon IS a legjobb képstabi a piacon"
    Ezt alá tudod támasztani bármivel is? Mondujuk a bármi alatt ne a gyári ígérgetéseket értsük, hanem megfelelő mérési és értékelési metódussal elvégzett megfelelő darabszámú mérést, ahol statisztikai próba megmutatja, hogy van-e különbség a stabik között, és ha van, akkor a Canoné a legjobb.
    Nem mellesleg igen nehezen tudnál ilyet mutatni, mert nem azonos az összes Canon IS, ezen ugye nem kell nagyon sok mindent magyarázni, más tömegű lencsetagokat kell mozgatni különböző obikban. Így a kijelentést általánosítani baromira nem lehet, ha csak nem feltételezzük, hogy az összes Canon IS jobb, mint a legjobb nem Canon képstabilizáló rendszer. Ez meg ugye érzed, hogy nem fog összejönni. Lényeg a lényeg: fórumos legendákat ne terjesszünk, mert nem kéne...

    "és BIZTOS lehet benne, hogy nem kell másnap gariba visszavinni"
    Nagybetűs biztos: magyarán Canonnál a hibás objektívek aránya 0. Nem tetszőlegesen, ám végesen kicsi szám, hanem konkrétan nulla. Érdekes kijelentés, de ugye ezt is érezzük, hogy nem így van. Még egyszer: fórumos legendákat ne terjesszünk, főleg, ha ennyire fájdalmasan látványosan nem helytállóak.

    Mindezek tetejébe te ezt az objektívparkbeli előnyt olyan abszolút létezőként tárgyalod, mintha nem lenne igényekhez szabott, hogy kinek milyen objektívpark felel meg. Pedig az, nagyon is az. Mondok egy példát. Adva van a Pentax 50-135mm F/2,8 objektív, ez APS-C-n pont 70-200mm. Melyik gyártónak van saját, azaz nem 3rd party objektíve, ami ezt a tartományt lefedi? Ja, semelyiknek... persze a Sigma 50-150 ott van, de ugye te kizártad a hsz-edből csóró 3rd party objektíveket, és ha már így játszottál, játszunk így. Mondok mást. Pentax 70mm F/2,4. limited. Melyik gyártónál kapom meg ezt a gyújtótávot, ezt a fényerőt egy ilyen fix obiban? Tökéletes portréobjektív APS-C-n, és a válasz: semelyiknél. Persze, mondhatod, hogy 85mm, meg fene tudja mennyi, de hopp, itt jön be, hogy egyénre szabott, hogy kinek mi kell. Nem tárgyalhatod úgy, mintha nem lenne az. Akinek ilyen igényei vannak, az jobban jár ezzel a márkával. Akinek márkán belüli 70-200 kéne, meg mittudomén 135mm-es nagy fényerejű fix, annak meg pont nem jó. Harmadrészt meg az általános igényeket én úgy vélem, hogy tökéletesen ki tudja elégíteni bármelyik márka. (ami persze erősen függ attól, hogy mit tartunk általános igényeknek, de egy jobb alapzoom, egy jobb középtelezoom, meg egy fix 50-es, plusz egy jobb makróobi négyese szerintem lefedi az átlagos és nem vérelszánt igényeket - szóval mondjuk azt, hogy a fenti mondatban ez a kifejezés ezt jelenti) Negyedrészt nem annyira sz@rok azok a 3rd party objektívek, gyakran márkán belüli helyett is vesznek olyanokat az emberek, talán nem véletlenül.

    Összességében csak annyira nem értek egyet a hozzászólásoddal, amennyire egyáltalán lehetséges.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák