Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
rumos14 #1048 üzenetére
természetesen
akármilyen jól is sikerült egy kamerában a JPG motor, PC-n futó programmal mindig több és finomabb beavatkozási lehetőség van
egy kamerában tizedmásodpercek alatt el kell készülni a RAW feldolgozással, ami azzal jár, h az ott futó program erősen sebességre, és nem minőségre van optimalizálva
(pláne, h az alacsony fogyasztás igénye miatt a kamera processzora sem lehet egy erőmű)PC-n semmi ilyen korlátozás nincs, nem probléma ha másodpercekig elszöszmötöl egy képpel egy nagyteljesítményű gép is, mert ott a minőségre van kihegyezve minden program
és még ezen felül van az, h mennyivel egyszerűbb pl a fehéregyensúlyt otthon, az akár kalibrált monitoron helyesre belőni RAW-ból, tartalomhoz leginkább illő kontrasztgörbéket próbálgatni, stb.
jó hasonlat, h a RAW feldolgozás olyan, mint analóg világban az otthoni előhívás, nagyítás volt, míg a kamera-JPG egy automata gyorslaborhoz hasonlít
-
Mercutio_
félisten
válasz
rumos14 #1048 üzenetére
Kis kiegészítés: A legtöbb újabb Pentaxban van belső raw->jpg konvertálási lehetőség, egyértelműen jobb minőségű képet kapunk már így is mintha jpg-ben lőnénk, de ami miatt pl. pixinfo-n gyengébbnek minősítették annak egyik oka, hogy alapból kevésbé szűr és élesít (viszont több részlet is marad meg), de ha valakinek arra van igénye menüben beállíthat magasabb élesítést a jpg-re. Úgy tudom K200D-ben már gyárilag a magasabb értékek a defaultok, mivel a közvéleménykutatások szerint az átlagvevőnek arra van igénye
Zozzantoz most rakott fel egy képet a másik topicban 50-200-as obi 105mm-en F9 rekesz + DCR150
-
rumos14
nagyúr
töltök fel mindjárt képeket, a Sony/Minolta topikban linkelem, sztem nem olyan vészes a helyzet, sőt. az tény, hogy a hasonló kategóriájú Pentax és főleg Canon, Nikon gépek kevésbé zajosak u.olyan iso mellett.
amúgy sztem minden gépnél érdemes raw-ban lőni, sokkal több lehetőséged marad ha utólag vmit módosítani akarsz, deha nem, akkor csak kiválasztod az összes raw képet, konvertálod, megvan seperc alatt. nem nagy cécó, de láthatóan jobb lesz az eredmény. ez a Pentax-ra is vonatkozik az általam olvasott tesztek szerint, pl. [link]
a pasztel meg retró meg dinamika optimalizáció csak humbuk, ha raw-ban lősz, feldolgozás során ezeket a hatásokat szintén el tudod érni, szebb lesz a végeredmény és több lehetőséges van. érdemes megtanulni ezt a raw konverzió dolgot, egyáltalán nem vagyok profi az egész DSLR témában, fél éve van ilyen gépem, de úgy gondolom, hogy a raw-ban lévő lehetőségek a DSLR használat fontos részét adják.
a Photohall-ban az A300 csak 10k-val kerül többé az A200-nál, ha kell a live view, akkor megéri sztem [link]
ezek az olcsó teleobik egyáltalán nem igazi makroobik nemhogy 1 cm-ről, de még 30-ról sem tudnak fókuszálni, de egy 10k-s előtétet ráhelyezve már egész jó képeket lehet készíteni (nem tapasztalatból mondom, csak olvastam, láttam ilyen képeket). -
Mercutio_
félisten
E420-ban nincs stabilizátor
, és nagyon kicsi és sötét a keresője, E-520, ha már Oly, abban van stabi. Stabira sok fénynél is szükséged van, ha telével fotózol.
Van egy olyan ökölszabály, hogy a zársebesség értékének kisebbnek kell lenni, mint a fólusztávod reciproka, hogy ne mozduljon be a kép (pl. 300mm-en 1/300-ad vagy ennél kisebb érték) mivel a képminőség javítása érdekében rekeszelsz ennek "mellékhatása", hogy az eredetileg pl. 1/500-ados értéked szépen elkezd 1/250-edre változni, és voile máris esélyes, hogy bemozdult képet csinálsz(Persze emelheted ennek kompenzálására az ISO-t de az megint csak a minőségromlást jelent)
Annyit még vegyél figyelembe, hogy Oly-nál 2X, Canonnál 1,6X, Pentaxnál 1,5X-el kell szorozni az obira írt értékeket, hogy a kisfilmre vetített átfogást megkapd, tehát az a 17.5-45 az 35-90, aminek a nagylátószög oldala elég soványka beltéri fotózásnál, vagy épület, tájkép készítésénél. Összehasonlításként a tipikus kitobik 18-55-ösök (Canonon ez 28,8-88 Pentaxon 27-82,5)
Amit mindenképpen érdemes megtenni, hogy beballagsz pl. a mammutban a e-digital üzletébe és megfogdosod a gépeket, hogy kézreesik-e, és belenézel a keresőjükbe (kicsi halvány kép vs. nagyobb világosabb) Nikonnál úgy tudom figyelni kell arra, hogy a kikapcsolt gép keresője sötétebb mint amikor be van üzemelve, de majd a Nikonos szakik megírják, ha roszul emlékszem.
-
t.imi
addikt
A képstabilizátornak csak hoszabb záidőknél van jelentősége ha jól sejtem.Nappali fényeknél nem jelent olyan nagy gondot a hiánya?
-
t.imi
addikt
rumos14
Ez egy tiszta ész érv amit elfogadok, pláne nem ma kezdted.
Itt teljesen mások az "elvérzési ISO értékek, nálam már ISO400 fölött végemindennek, dslr gépeknél ez 800fölött lehet.Ebben az ártartományban
természetesen.
Spec szemüveges vagyok, nem tudom mennyire jók az átnézeti keresők, mivel
nincs más meg kell szokni, de 1-3 percig fél szemmel vizuálni az áldozatra nem
lesz egyszerű
Megnéztem, ha a Sigma Pentax 70-300/4-5.6 APO DG Macro super objektívre
gondolsz.
Ez a makro annak felel meg 1 cm-ről készítek egy fotót (s5700) v. sok méterrőlrázumolsz és úgy lesz "makró".Sorry, nekem még ez a viszonyítási alap.
A bajonett a gépeken mindig fém a képeket nézve, az obikon érdekel, nem tudom mennyi le/felszerelést bírnak ki kopás nélkül.
[link]
Ezt néztem még ki a200 helyett, digiben nem tudom mi történt, 1 év gar vanmajdnem mindenre.
K-m is tetszik,hiába az 5 af ha elég akkor ennyi.Főleg a pasztel,retró, stb lehetőség (olcsó játék...)sony is, oly is, a késöbbiekben a bővités + felszerelés,akku v. cerkaelem sem mindegy hogy mennyire kell zsebbe nyúlni.
4-8 cerkaelem nem zavar
Megkérdeztem, összes gép obi müa. bajonettel van és a pentax is annyira egyedi mint a sony (de ez megint nem KP)
Kinőni sem szeretném 1-2 éven belül mint a mostanit.
Nem hátrány a stabilizátor (d60 kiesett) dinamikatartomány optimalizáció, normális pormentesitő rendszer,élőkép, de így már megint ugranék egy árkategóriát.Mercutio_
Használt gépeket nem nagyon néztem, így viszont max 50k-m lenne rá, egy obit vennék hitelre...?
végül is.
Most nézem, van egy garis oly e420 17.5-45 mm-es Zuiko Digital Objektívvel, memkarival 55-ért....hmm -
rumos14
nagyúr
azért nem ajánlom az A200-at, mert pont madárfotózásnál szükséged lehet a magasabb iso értékekre ahhoz, hogy kellően rövid záridőket tudj használni annak érdekében, hogy a madárka ne mozduljon be, a szárnya szép élesen látsszon, ne egy homályfoltot láss. és mint Szten írta, az A200 a magas iso-knál elvérzik. ezt ha akarnám sem tudnám megcáfolni. 70-300-as obit Pentax-hoz is kapsz 40-50k-ért [link], persze nyilván nem top kategóriájút.
nem dárágbbak amúgy Sony-hoz az obik, általánosságban ilyet nem lehet kijelenteni, csak nem Sony márkájú obit kell venni
a live kereső azt jelenti, hogy nem csak a képernyő feletti kukucskában tudsz komponálni, hanem magán az lcd képernyőn is. döntsd el, hogy erre szükséged van-e, mert ha igen, akkor az egy egsézen más történet lesz.
a bajonett mindkét vázon fém. a kitobi bajonettje a Sony esetén műanyag, ezt tapasztalatból mondom. a Pentax kitobi a kép [link] szerint fém, kérdés, hogy tényleg ezt a II jelzésűt adják-e hozzá.
AF pont sztem jól tud jönni ha van 9, de Szten mindig azt írja, hogy szerinte elég lenne akár 3 is, és mivel ő jobban ért hozzá, elhiszem neki.
a Sony-nak saját akksija van, a Pentax mint látod, AA elemet használ. ez utóbbi nyilván olcsóbb, én személy szerint azonban a saját akksit preferálom, és nincs is szükségem pótakksira. -
t.imi
addikt
Szia.
Magára a bajonettre gondoltam igen.Ha műanyag, biztos nem bír annyi le/felszereléstmint egy fém a nyúl agyammal gondolva.
Sajna max 140k van rá,(60-ról indultam, de benéztem ide is vesztemre) ebben az árfekvésben nem nagyon van más, max Olympus E-420 DZK, de az is müa bajonett ha igaz.
Szten Márs a kinti kép még elmegy kb S5700 szint v. jobb, de a többi az agyrém. Ha autoban használtad lehet hogy vaku is kellett volna mellé, máshogy nem lehet ilyen agyrém képeket csinálni.
Fujin letiltott vaku és szürkület mellett vannak ilyen képek tájkép üzemmódban.
Vagy egy hibás darab szegényke -
sowi
őstag
válasz
Szten Márs #1035 üzenetére
hmm, erdekes, lehet, hogy en raw fotokat lattam...mindesetre tenyleg gaz, ha ilyen
-
Szten Márs
nagyúr
Hát látni én is láttam kellemes képeket, csak épp reprodukálni nem sikerült.
Igen JPG-ben, mivel a gép nem az enyém, jelenleg nem is tudom máshogy kipróbálni de az én tanácsomra vette meg a mostani tulaja. Mindenesetre amit írtam a másik topicban: a Pentax JPG-ben bezony jobb ISO560-on, mint a Sony ISO200-on, sajnos erre az A200 példányra legalábbis igaz - és az is, hogy többet nem választanám ezt a gépet. -
sowi
őstag
válasz
Szten Márs #1033 üzenetére
csak jpegben lottel vele? en egesz kellemes kepeket lattam ezzel a sonyval, igaz sokat nem tapiztam, csak egyszer boltban
-
Szten Márs
nagyúr
Hát a Sony A200 képminősége nekem is lórúgás volt, még most is kóválygok tőle... és nem azért mert olyan jó.
Vegyél K-m-et, azzal biztos, hogy nem jársz rosszul, az A200-ban én nem kicsit csalódtam.
Bővebben:
A kezdeti jó benyomások az A200-ról: [link]
Majd a fekete leves a képek megtekintése után: [link] [link] [link]Lényeg a lényeg, hogy az A200 megvételét maximálisan nem ajánlom, képminőségbeli okokból. Legalábbis, ha nem derül ki, hogy amit próbltam, szériahibás darab.
-
sowi
őstag
marmint mire gondolsz, hogy az obi fembol van e? a bajonettre? mert az a k-m pentaxnal ugytudom muanyag, mar mondtam par hozzaszolassal elobb, a jo obi mindenhez draga, en szeretem a pentaxot(a k-m az kivetel, mert gagyibb mint a 400-450d es mar az is pfuj) de talan a sonyt vennem arra amire neked kell...kicsit minosegibb is talan mint a k-m
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Szintén kérdéssel fordulnék felétek.
A "Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?" topikban sokat segített rumos14 és ajánlott egy Edigis Pentax k-m kit-et.
Versenyben van még a szintén Edigis sony a200 kit is, nekem főleg a 70-300mm obi miatt tetszik.Főleg természet fotók, szerek nagy zoomal "dolgozni" madarak a fa tetején, repülve, sütve, stb (ehhez jó a 70-300mm gondolom), makrók, bár ehhez nem a legmegfelelőbb a sony 18-70 v. a pentax 18-55mm obija gondolom.Épületek, stb.
Sorozatban elég a 1.5-2 kép/sec is.
Képminőség lórugás lesz a jelenlegi s5700 után.
A live kereső az lenne, hogy amit lát az obi azt látod te is azonnal?Árakban nem néztem még szét túlzottan, de a sonyhoz ennyivel drágább az obi mint a pentaxhoz mint írjátok?
A használt, régebbi minolta obik is 100%-an használhatók a sonyhoz mint ahogy rumos is írta?
Mind a két gép fém obival van nem tudjátok?
Ezen a téren 100% kezdő vagyok, s5700-el, ha valamelyikre nem a legalkalmasabb át lehet valamennyire hidalni gondolom.
A sonynak több af pontja van, nem tudom ez mennyire számit.A kiegészitők árával sem vagyok tisztában, sony akku egy 20-as, pentaxba jó az AA akku is árban ég és föld.
Mit hagytam még le? -
johnjohn
addikt
válasz
Gabbana #1029 üzenetére
Akkor az első kérdés az, hogy mennyi pénz van a gépre amit venni akarsz.Valószínűleg DSLR gépre lesz szükséged, ha jó minőséget akarsz.
A rendezvényfotózás mit takar ? Ha zárt térben zajló eseményeket akarsz fotózni, akkor vaku, és fényerős objektívek kellenek, de pl. vakut nem mindenütt használhatsz.
A mostani géped nem rossz , de ha lágyak a képek, akkor vagy a beállításokon kell változtatnod ( rekeszérték ), vagy RAW-ba próbálkozz és utómunka ! -
Gabbana
aktív tag
Sziasztok!
fuji s9500-am van, de valahogy nem vagyok megelégedve az autófocusával, vagy nem is tudom. Nem élesek a képek. Elég amatőr vagyok, lehet hogy én cseszek el valamit, de nemtudom... pedig már 30.000-et lőttem vele tuti, meg olvastam is sokat.
Szóval nem tudom tudtok- e tanácsot adni, hogy milyen egyáltalán a mostani gépem, illetve milyet lenne érdemes venni (ha egyáltalán kell) gyerekfotózásra, nyaralásra, rendezvényekre hobbi célra.
Előre is köszönöm!
-
rumos14
nagyúr
na akkor más a helyzet. az 50-essel úgy 5-6 méterről porté (álló) helyzetben kitölti egy ember a képet. én a beépített képstabival rendelkező gépek mellett szoktam agitálni, neked szükséged lehet magas iso érzékenységekre, ill. amellett jó képminőségre, így a Pentax marad. vagy Sony A700. ez utóbbinál 250k-ból kijön a kitobis szett és egy használt Minolta 50/1.7. szóval lehet hogy egy Pentax K200 jobb, gazdaságosabb választás, duplakitben + mellé egy fényerős 50-es (bár még mindig nem derült ki számomra, hogy ilyen elérhető-e olcsón).
-
rumos14
nagyúr
bár gyakorlati tapasztalatom nincs a témában, de sportfotózáshoz fényerős teléket szoktak használni. mondjuk te azt írod, hogy csak alig "zoomolnál be", kérdés persze hogy milyen messziről készíted a képeket, ha nézőtérről, akkor igenis kell a tele. egy fényerős tele leginkább egy 70-200-as f2.8-as obit takar, amiből egy késtabi nélküli Tamron/Sigma váltotat már közel van a 200k-hoz, Canon és főleg Nikon bőven felette, képstabival pedig már 400k.
ha mégsem kell a zoom (ezt jó lenne tisztázni) akkor egy fix-szel olcsóbban megúszod, egy 50/1.8-as az említett márkákhoz 30k, Canon 85/1.8 is 100k alatt van. a telére visszatérve, azért jó az f2.8, mert az olcsóbb teelobik 200-on jellemzően csak f5.6-ot tudnak, az f2.8-hoz kéepst ez négyszer hosszabb záridőt eredményez, tehát pl. 1/200s helyett 1/50, ami bőven vezethet elmosódott képhez.
amúgy a képstabi itt nem felététlenül szükséges sztem, mert nem a kezed beremegése miatt lesz elmosott a kép (látod, ezért is kell nagy fényerő, hogy 1/200s-nél hoszabb záridők felé ne nagyon kelljen menned), hanem a gyors mozgás miatt lesz bemozdult, homályos. -
stop
aktív tag
Azt is vedd számításba, hogy mit fogsz/akarsz/kell a későbbiekben (közeljövőben) vásárolnod a gép(váz)hoz és összeségében amire neked kell melyikkel jössz ki jobban. (és amit kétszer kell megvenni az a legdrágább)
Én hobbi szinten használom a gépemet, és alapvetően nemnagyon nyúltam mellé a cuccal, de most már majdnem mindegyik helyett tudnék venni egy kicsit mást, egy kicsit jobbat.
Kezd azzal, hogy nem hiszed el, hogy egy kisméretű táska is elég! (mert az csak rövid ideig működik, én már elajándékoztam az enyémet...)
-
2rok
csendes tag
válasz
philoxenia #1022 üzenetére
A D80 még olyan árban van hogy arra azt mnodanám hogy beruházok ;) Ez a 40D nekem már kicsit sok. Köszönöm a segítséget. Még azért alszom rá 1t ;)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából ahogy itt a fórumon olvasgatok a legolcsóbban a legutolsóként linkelt Oly-val jönnél ki. A Canon 450D mellett szól a jó szenzor, a relatíve jó objektívválaszték és az, hogy eddig is Canont használtál. A Nikon D80 mellett pedig az, hogy ez a váz most nagyon olcsó már, de azért ez egy félprofi váz. Rá is bőven kapható obi. A Sonyt nem említettük még, de az igazán ütős vázak ott drágák az olcsók pedig nem a D80-al egy kategória.
-
2rok
csendes tag
válasz
philoxenia #1020 üzenetére
Csak itthoni felhasználásra. És ha csak a sorozatfelvétel gyorsasága a különbség, az szerintem nekem nem érne meg ennyi plusz kiadást, mert én elégnek érzem ezt a 3,5fpst.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Olympus ilyen kitben is kapható, azonban az összes gép közül amit néztem, sorozatban a 40D messze a legjobb /6,5/s a többi 3-3,5/s -os sorozatával szemben/ persze a legdrágább is. Attól is függ, milyen célra fotózol, mert ha publikálni akarod, akkor nyilván más kell, mint családi felhasználás esetében.
Figyelembe kell venni a szorzókat is, ami az Olynál kettő a Nikonnál 1,5 a Canonnál 1,6 .
A 40D és a 450D között a tartósság a méret /ebből adódóan a fogás/ a kategóriakülönbség is ott van még a sorozatfelvétel mellett. -
2rok
csendes tag
válasz
philoxenia #1018 üzenetére
Ebbe azOlympusba amit ajánlottál a 42-70mm tartomány hiányzik... nekem pont az lenne a legfontosabb mert a mostani gépemen vagy zoom nélkül, vagy nagyon kis zoommal fotózok. Nem gond hogy ez a tartomány kimaraad ? vagy még emellé fix50es obi ?
Szerk:
megnéztem ezt a 40D-t és összehasonlítva a 450D-vel a sorozatfelvételen kívül nem találtam különbséget.. szerintem ez a 3,5 ez nekem elég lenne. 6RAWot tud maximum ez 2 másodperc, ennél tovább nem tart 1 tus beadása ugyse. -
philoxenia
MODERÁTOR
Olympus a mondott tartományra, itt is van a vázban stabi. Ez sokkal könnyebb, mint a Pentax, igazából a 450D és D60 kategóriája.
1017: a vívásnál a sorozatlövő képesség a legfontosabb talán, ha rám hallgatsz akkor most veszed valamelyik félprofi vázat, /D80; 40D; K20D/ egy jó nagylátóval esetleg még egy jó alapobival /30, 40 vagy 50mm -es fixre gondolok/ a telét meg később, vagy esetleg olcsót most, amit később még kis veszteséggel cserélhetsz jobbra.
-
2rok
csendes tag
válasz
philoxenia #1016 üzenetére
Vívást fotóznék vele. Eredetileg úgy terveztem hogy egy 18-55 + 55-200+ os obi +mellé még egy valami 1.8 v 1.4-es 50mmes obi. Szerencsére a témához közel lehet menni (néha még inkább azon vagyok hogy távolabb tudjak menni mert tul közel van)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Pentax 1 ; Pentax 2 ; az elsőnél jobb az obi, de kisebb a mozgástered, /nincs teléd/ a másodiknál alapból lefeded nagyjából az általában használt tartományt, viszont ezek nem csúcs objektívek enyhén szólva. Esetleg csak a váz, majd mellé a 18-55 mondjuk használtan, úgy szerintem már 20 körül kapsz és ez a tele.
A Pentax előnye a két naggyal szemben a vázba épített stabilizátor, bár svenkelésnél, vagy gyors mozgásoknál /a téma mozog/ a stabik csak kompromisszumokkal használhatóak. Milyen sportot fotóznál? -
2rok
csendes tag
válasz
philoxenia #1014 üzenetére
Igazából minden szóbajöhet, csak jelenleg ez a 2 ami megfogott eddig ;)
Viszont a fenti 2 gépet kicsit soknak találom, én ebbe a 250be szeretném hogy minden beleférjen tehát 18-200mm ig lefedve legyen a tartomány ;) -
2rok
csendes tag
Helló. Tanácsot kérnék tőletek hogy mit érdemes venni. Én első lépcsőben olyan 200 körül gondolkozom de ha pl 250ért van valami kihagyhatatlan akkor az se gond. Jelenleg egy S3 ISm van, de számos hátránya van amin nem tudom tultenni magam ezért döntöttem egy DSLR vásárlása mellett. A gép főleg sportfotózásra lenne használva, másodsorban meg természetfotózásra. Ezért is cserélem az S3 IS-t mert ugyan tájképekre megfelelő lenne nekem a minősége, de sportfotóra használhatatlan (benyomom a gombot és fél másodperc mig elkészíti a képet). Tehát ami a fő célom hogy a gép tudjon 500-100mm tartományba jó, képeket készíteni gyors mozgásrról (főleg teremben), tudom hogy ez inkább obifüggő, de olyan gépet szeretnék amit nem cserélek le minden évben. Jó lenne ha IS-es lenne, nem mindig tudok állványról fotózni. Az elején nem mondtam de szettre gondoltam, szóval nem csak gép érdekelne hanem mellé az obik is. Jelenleg egy D60-as és egy 450D a kiszemelt áldozat, igazából nem ragaszkodom márkához, de fontos hogy később is tudjak hozzá venni itthon kiegészítőket. Előre is köszi a segítséget ;)
-
Noddy
senior tag
válasz
rumos14 #1001 üzenetére
Köszi a választ.
Mindenképpen akarok egy fix 50-es obit, egy nagylátószögest is és valami zoom-osat 200mm-ig (meg a zenitről megvan a Helios 50mm is és egy ruszki szintén zenit fotopuskáról egy 300mm-es obi, nem tudom ezeknek milyen a minősége, de egy próbát megér és azt hiszem pont a pentaxhoz van adapter ezekhez a régi obikhoz). -
johnjohn
addikt
Elvileg nem sok a 10 000 expó, ha le van lakva a gép, az látszik a külsején is rendesen.
Itt is nézz szét. -
aginor
veterán
Sziasztok!
Most váltanék kompaktról valami komolyabbra, az UZ gépek képminősége közel sem tökéletes, így lehet jobban járnék egy belépő tükörreflexessel. Én a nikon D40/50 gépeket látom most jó árban, mi a véleményetek? Ajánlahatóak egy kezdőnek?
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #1002 üzenetére
ha egy használt AF-os beszerezhető a szokásos 25-30k sávban, akkor nincs gond.
-
sowi
őstag
válasz
Szten Márs #1002 üzenetére
50 f1.8 nincs pentaxhoz?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
rumos14 #1001 üzenetére
Persze, hogy létezik, több féle is
De újonnan sajnos a legolcsóbb sem túl olcsó, hasonlít a probléma a Sonyéra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Filmvilág
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- Sony DSC-HX 300 50x zoom fényképezőgép
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- MANFROTTO 190XPRO3 Carbon állvány
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest