Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz rumos14 #3940 üzenetére

    Kollégámnak A200-a van, most keres esküvőjére nászútra USÁ-ba valami normális obit rá.

    Felmentünk a digitcam.hu-ra, megnéztük a választékot. A tények azok tények.

    Kb. olyan, mintha lenne egy Canon-om, de mindent Sigma-ból vennék rá, meg Tamron-ból meg innenonnan.

    Aztán beüti az ember a gugliba az obit, kijön a dpreview tesztje és esik pofára sorozatosan, itt rossz, ott rossz, ez a baj, az a baj, és NAGYON KEVÉS Sigma/Tamron az, ami egyáltalán hozza egy L-es Canon (vagy ekvivalens Nikon) obi képét, nemhogy meghaladja. Van, de kevés. Hab a tortán, hogy Sony gyári (Zeiss) objektív teléi, a keményebb modellek. Az tény, hogy kőkemény profi obik, de az áruk :Y

    Tehát ha NAGYON FULLON televagyok lével, akkor Sony fullframe, Sony (Zeiss) lencsék, és ollé, vagy mókolok kicsiben Minolta-val és a többivel, ami nemrossz nemrossz, de akkora rendszerszintű homogenitás és tökéletes passzolás SOHA nem lesz így benne, mint Canon-nál a Canon obikkal vagy Nikonnál a Nikon obikkal.

    (Mondjuk én alapból nem vagyok híve a 3rd party dolgoknak, de nem mondanám, hogy nem szemezek 1-2 EX-es Sigma-val, tehát ellensége sem vagyok a dolognak).

    Mellesleg a Canon IS a legjobb képstabi a piacon, gyakorlatilag objektívjeik jó részében benne figyel, és a legújabbról még nem is beszéltem, amit most kezdenek gyártani majd.

    Deeee ezt a barátom is belátja, és egyetért velem benne, nagyon nehéz dolga van :( Most pl. azért nem mer venni Sigma EX-es utazó zoom-ot, mert minden X-edik példány pontatlanul fókuszál, és garba vissza kell vinni. Na neki erre nincs se ideje, se pénze, se energiája. Ellenben ha most egy Canon/Nikon váza lenne, bemegy a boltba, megveszi a már L-es (de még megfizethető) obit amit kinézett, pl. egy EOS 5D Mark II kitobit (24-105 talán?) és BIZTOS lehet benne, hogy nem kell másnap gariba visszavinni.

    1 hete van indulni, kérdés, vegyen-e Sigma-t, vagy kölcsöngéppel induljon el ? :)

    Ezek ilyen objektív megítélésű dolgok, nem érzelemből szóltam. Fejlődik a Sony, de az nem azt jelenti, hogy már most is fejlett. Az út még előtte van, az idő telik, az ember viszont MOST fotózna, nem 2-3-5 év múlva mire a Sony felnő az élvonalba.

    Attól még messze van. Nem technológiában, inkább tényleg palettában, kínálatban, hol tudod megvenni, stb stb. És a Canon/Nikon előnye kegyetlen nagy.

Új hozzászólás Aktív témák