-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fezsoo
aktív tag
válasz Szten Márs #4097 üzenetére
De igen.
Jelenleg 100k -ért ellehet vinni.
Akit érdekell.
És bár nem garanciás, én az miatt kicsit tartok tőle.
Bár meglehetne nézni, de az én tudásomat az meghaladja.Köszönöm a többiek hozzászólásait is
[ Szerkesztve ]
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
máyköl
veterán
válasz johnjohn #4100 üzenetére
Ja, akkor a vázra gondoltam... De az is megéri 140-150-ért szvsz. 40D váz 150k, tudom, hogy ennyije van, de egy 10-esért vennék a helyébe egy kitobit.
fezsoo: Te, ez licitálós és 100k-nél tart. Azt írta lent 180 alatt szeretné eladni.
[ Szerkesztve ]
-
fezsoo
aktív tag
válasz Szten Márs #4103 üzenetére
Ezért kételkedem benne én is.
Nem akarok ráfaragni és félek az ilyentől.
Könnyen átverhetnek vele, hiszen nem tudom mit kell figyelni, nézni.Licitálni igen, de nem viszik túlzásba.
Lehet az utolsó pillanatban fognak csak[ Szerkesztve ]
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
fezsoo
aktív tag
-
BiriBum
őstag
Az Olympus igencsak jó, nagy múltú cég. A kitobjektívjei is kiváló minőségűek.
A 4/3-os szenzor kissé nagyobb mélységélességet ad ugyanolyan rekesznél, mint az APS-C.Az exposzámtól ne félj annyira, a fényképezőgép kinézete sokat elárul hogy mennyire vigyáztak rá. Csinálj próbaképet (fénymérés), próbálgasd a gombokat, funkciókat és nézd meg, hogy van-e hotpixel.
-
Mercutio_
félisten
válasz Szten Márs #4097 üzenetére
45,9 az a vaku újonnan garival, és nem az igazi, amennyire olvastam véleményeket róla
BiriBum: Még nem volt tükröse, lövése nincs szerintem aokról a dolgokról amiket írsz, annó én is néztem mint a moziban a technoblablától, amit a fórumokban nyomtak
fezsoo: A gépek számlálója menüből nullázható, illetve van ahol pl. 9999 után átfordul és újra kezdi, így a 125 az valójában 10124, vagy 20124, vagy...
Canonnál a valós expószámot csak szervízben tudják megmondani, Pentaxnál a PhotoME programmal a képből kiolvasható, Nikon/Sony/Olyról nincs információm.Használt gépet akkor vegyél, ha van haverod, aki otthon van dslr-ben, vagy ha összeszeded pontosan miket kell nézni egy gépen, és az eladó vállalja, hogy azokat a dolgokat elmutogatja neked. (Persze mivel nem értel hozzá aki akar még így is meg tud esetleg vezetni, de nem kell rosszindulatot feltételezni.)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
fezsoo
aktív tag
-
máyköl
veterán
válasz BiriBum #4117 üzenetére
Ezt a gépet nem ismerem, nem tudom milyen. Bár ha abból indulok ki, hogy ha ugyanazon a helyen mint ahol az Oly-t árulják drágább, akkor csak jobb. Bár csak 5k-el drágább. Nem tudom... Majd valamelyik okosabb megmondja, hogy melyik a jobb, az Oly E-520 duplakit vagy a Pentax K-m duplakit?
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
-
Szten Márs
nagyúr
Ha nem sürgős a vásárlás, akkor nagyon megéri megvárni a Pentax K-x-et. Igencsak erősen best buy lesz, ha nem lesz jelentősen drágább a magyar ára, mint az amerikai - főleg az a duplakitje, ami mellé az 55-300-at adják. Magyar pénzre átszámítva amerikában kb 150 ezer HUF-ért lehet rendelni, miközben itthon csak maga az 55-300-as obi 85 ezer HUF. Ezen kívül a 12MP-es CMOS is igencsak jót fog tenni neki.
-
Dumb
senior tag
Én is gépvásárlás előtt állok, most voltam a Pólus E Digitalban, és markolásztam a Sony A200-at, és az Oly E520-at. Pentax sajna nem volt /kirakva/
Nekem a Sony jött be jobban fogásra, és a "keresője" is láthatóan nagyobb volt az Olynál, /illetve az Oly a kisebb/ Furcsán oldották meg az Olynál, kívülről nem tűnik kisebbnek, de ha belenézünk, egy fekete kereten kell átkukucskálni... Annyira zavarónak tűnt, hogy emiatt nem veszem meg asszem, olvasgatások után pedig hajlottam rá."Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
BiriBum
őstag
válasz Szten Márs #4121 üzenetére
A k-x 55-300-as kitobjektívje "budget L" jelzésű lesz, külön nem is lehet megvenni. Azért valószínűleg nem fog jelentősen különbözni a normál obitól.
A k-x valóban best buy lesz, még szimpla kitben is. Már gyűjtök is rá[ Szerkesztve ]
-
Dumb
senior tag
válasz BiriBum #4124 üzenetére
Érdemesebb esetleg csak vázat venni? Van-e még valahol 3 év garival? A Sony Centrumból most fogyott el. Zoomból egy ilyesmit néztem hozzá [link] E mellé milyen alap objektívet ajánlotok, és hol? Akár használt is lehet. Ez lesz az első DSLR-em.
A K-x németben már kapható, hozzánk mikor jöhet? Lehet hogy mevárom [link]
[ Szerkesztve ]
"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
fezsoo
aktív tag
válasz Szten Márs #4121 üzenetére
DE ha jön a K-x sorozat, akkor nem várható esetleg, hogy a K-m olcsóbb lesz ?
Mennyire tudnék neki örülni
Meg szerintem még sokan mások is.Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
máyköl
veterán
válasz BiriBum #4119 üzenetére
Nekem személy szerint a Pentax jobban bejön mint az Oly, szimpatikusabb.
Dumb: Azt írtad, a pólus-ban voltál. A Media Markt-ba nem mentél be? Csak mert ott kis is lehet őket próbálni (tesztelheted őket, be vannak kapcsolva), csak mert tudtommal az extreme digital-ban nincs bennük akksi, és csak megfogni lehet őket. A Media Markt-ban van Oly,(sokfajta, E-410, E-420, E-520 is van ha jól emlékszem) Canon (EOS 450D, 500D, 1000D, 40D), Nikon (D60, D3000, D5000, D90), Sony (ezeket nem ismerem, volt mindenfajta )egyszer volt Pentax (azt hiszem K200D), csak épp lemerült az akksija, mire ki akartam próbálni. Ha nem voltál a Media-ba szerintem mindenképp látogass el.
Máyköl
-
BiriBum
őstag
Én ezt venném Sonyhoz.
Szerintem érdemes várni a K-x-re. -
Watchdog
aktív tag
válasz Szten Márs #4129 üzenetére
A k-x-et már pár hete bejelentették, de részletes teszt még nem jelent meg (egy ősrégi azonos nevű gépet kivéve) - vagy csak én nem találok sehol? Mindenféle "preview" van csak... de biztató, hogy az A230 / D3000 / 1000D / E450 (ár)kategóriájában mi mindent ígér...
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Watchdog #4130 üzenetére
Pár hete bejelentették, de csak most, októberben kerül a boltok polcaira, így természetesen még részletes teszt sem jelenhetett meg róla - arra még várni kell egy darabig. Mindenesetre a NikonD300/D90/ Sony A700 szenzorát kapta meg, valamint a Pentax K10D/K20D AF rendszerét, szóval elég erősnek tűnik (Na meg ezen kívül is elég jó kis szolgáltatáslistája van, ahogy utaltál is rá)
-
rumos14
nagyúr
igen. szólnak érvek amellett, hogy csak a vázat vedd meg, a kitobit jó eséllyel elég gyorsan "kinövöd". ugyanakkor valamivel el kell kezdeni, ha még sosem volt DSLR-ed, nem tudhatod, hogy mire akarsz rámenni, inkább egy fényerős zoom-ot akarsz, vagy jobban díjazod a nagyobb átfogást. ha vhogy megoldható, az új 18-55-ös kitobit beszerezni érdemes lehet, mert sokkal jobb mint a régi 18-70-es. az is biztos, hogy ha kitobinál jobb obit akarsz, akkor használtan is 50k felett kell gondolkodnod, pl. Sigma 17-70.
70-300-as, újonnan kapható teleobik közül ez a Tamron a legjobb (tehát jobb mint a Sigma 70-300 és Sony 75-300), de érdemes lehet vagy vmi használt Minoltát nézni, vagy ha elég a kisebb tele vég, akkor a Tamron 55-200-at, ami olcsó és jó.szerk: a Sony Szalonban még van sztem A200 kit 3 év garival, asszem 110k. mondjuk a vázat a Saturn nemrég 70k-ért szórta, igaz csak 1 év garival.
de az is biztos, hogy speckók alapján a K-x nagyon "oda van téve", az ára viszont kezdetben sztem magas lesz, ahogy az itthon lenni szokott.
[ Szerkesztve ]
-
Watchdog
aktív tag
válasz Szten Márs #4131 üzenetére
Igazából az ócsított-könnyített kitobikra lennék kíváncsi, a többi szerintem rendben lesz .
-
bmx powa
tag
Helló!
Kezdő fotósnak Nikon/Canon márkákból mit ajánlanátok használtan? a vázra van 50k-m, Obit később vennék, szintén használtan. a nikon 50D-t néztem eddig konkrétan, azzal kapcsolatban egy olyan kérdésem lenne, hogy a fókuszmotor ebbe be van már építve?
Előre is köszi a segítséget!"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember
-
Degeczi
nagyúr
válasz bmx powa #4137 üzenetére
van benne fókuszmotor (de "D50", mert az "50D" egy sokkal újabb és magasabb kategóriába tartozó Canon modell)
obi nélkül mindenesetre szerintem nem sok értelme, hiszen még ki sem tudod próbálni, és csak porosodni fog
legalább egy egyszerű 18-50-es kitobi legyen, az nem drága -
bmx powa
tag
válasz Degeczi #4138 üzenetére
Bocsi az elgépelésért, tisztában vagyok vele hogy a nikon a Dx a canon meg az xD.
Rendben, akkor várok addig amíg lesz obira is pénzem (1-2 héttel több...)"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember
-
-
máyköl
veterán
Srácok, megvettem a gépemet (végre). Egy Canon EOS 20D (váz) lett végül. Köszönöm mindenkinek a segítséget! Most tervezek venni egy kitobit, de azért nem túl drága, egyszerű obikat nem túl hosszú időre elfogadok! (pl. 50mm F1,8).
Máyköl
-
leeate
senior tag
Sziasztok.
Edsig Pentax km volt a tervem, de látva, mennyi használt gépet vesznek, elbizonytalanodtam. Jó lennék a régebbi pentaxokkal is (k10d) ? Mennyit fejlődtek azóta a szenzorok. A km-nek a 10d-hez képest van e nagyobb dinamikája, jel/zaj aránya stb. amiért érdemes inkább azt megvenni?
Általános használatra lenne.Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
Szten Márs
nagyúr
A K-m-ben ugyanaz a szenzor van, ami a K10D-ben is. Ha új gépet akarsz venni a Pentaxtól, szerintem várj a K-x-re, a K-x 12MP-es CMOS-e érezhetően jobb szenzor, mint a 10MP-es CCD, ami a K10D-ben és a K-m-ben van. Egyébként a K10D-t nem a jobb képminősége, hanem a jóval jobb, gyorsabb kezelhetősége (két vezérlőtárcsa, rengeteg gomb, így rengeteg vázról elérhető beállítási lehetőség) és masszívabb, komolyabb váza (nagyobb, időjárásálló, jóval nagyobb keresővel) emeli a K-m felé. Ezekben természetesen a K-x-nél is jobb.
-
leeate
senior tag
válasz Szten Márs #4146 üzenetére
Akkor lehet, hogy K10D lesz. Hát ha a K-x itthon kapható lesz, szerintem nem lesz még túl baráti áron egy ideig.. Amazonon láttam jó áron, de onnan hazahozni kb. ugyanannyira jönne ki.
Először Nikon Dxx gépet akartam venni, aztán a Pentaxhoz pártoltam át az expósorozat meg a hatalmas obiösszeférés miatt. Szerintem a belépő Pentaxokat a feature lista alapján elég jól ki lehet használni, mégha nekem nem is kell semmilyen komolyabb cucc (igazából unom, hogy a bridge gépemen 200 iso felett tönkremegy a kép és hogy a kereső állandóan szemcsézik)Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #4144 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest