- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Epson nyomtatók
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
banderasz77 #100071 üzenetére
Szia,
10k forinttal bezárólag:
ID-COOLING SE-214-XT BLACK - 9k
ID-COOLING SE-214-XT ARGB ~ 9k
RAIJINTEK Themis II (0R10B00220) - 9k
Thermalright Assassin Spirit 120 V2 - 9-10k -
sedo
tag
válasz
banderasz77 #53900 üzenetére
Jogos, de bízom benne, hogy az AMD továbbra is ragaszkodik majd a hűtésrögzítés kompatibilitásához, intelre meg nem tervezek a közeljövőben váltani, ha mégis akkor eladom a hűtést is
-
bombibmw
veterán
válasz
banderasz77 #53896 üzenetére
Nagyon szép ez a borda is,grat hozzá.
Mindenkitől ?
Kivettem a H100i-t és bekerült a gyári hűtő,amíg meg nem jön a Phanteks.
Mértem egy Linx-es eredményt alapórajelen.
Az eredmény 88 fok volt.
Létezik ez?
Szerintem ez qrva magas érték,talán nincs jól rajta a procin.
Sosem használtam gyári hűtőt,így nem tudom,mennyinek kéne lennie,de addig meg se nézem,amíg nem tudom,hogy ez tényleg magas,vagy normális hőfok.
Most netezés közben 42 fok a legmagasabb maghőfok.
Válaszokat köszi. -
and1ao
őstag
válasz
banderasz77 #53860 üzenetére
Megmondtam vagy megmondtam hogy befér
-
bombibmw
veterán
válasz
banderasz77 #53857 üzenetére
Grat hozzá!
Minőségi cucc,az biztos.
Reméljük be is fér szépen.Pakold is be gyorsan!(#53858) vjozsef : +1
(#53860) banderasz77:
-
vjozsef
senior tag
válasz
banderasz77 #53857 üzenetére
Varjuk a fotokat!
-
bombibmw
veterán
válasz
banderasz77 #53723 üzenetére
Nincsen előre felkenve,ha van MX4 azt ha nincs jó a gyári is.
Jó lesz,majd meglátod.
Ja és szívesen. -
Potzee
addikt
válasz
banderasz77 #53712 üzenetére
Szerencsére a ház gyártók többsége a CPU cooler rendelkezésére álló helyet "alulmérik" vagyis 1-2 mm-rel nagyobb a hely, mint a specifikációkban megadott érték.
A ház oldala is enged 1 mm-t... -
bombibmw
veterán
válasz
banderasz77 #53712 üzenetére
Ashura-nál a borda 160mm,ventivel kicsit több is lehet,de be lehet állítani,hogy egy szintben legyenek.
A Macho 162mm. -
Potzee
addikt
válasz
banderasz77 #53710 üzenetére
Ezek az értékek full terhelés mellet jönnek elő, de szerintem embernek nincs olyan füle, hogy érezze a differenciát...szóval, amelyik jobban tetszik, amelyik befér...egyikkel sem lősz bakot!
-
Casanova*
veterán
válasz
banderasz77 #53585 üzenetére
mi lett a 2500k-val?? ezt leváltod fx-re?
-
Casanova*
veterán
válasz
banderasz77 #53583 üzenetére
miért nem low profile ramot veszel? [link] így mindegyik hűtő elfér mellette.
-
and1ao
őstag
válasz
banderasz77 #53578 üzenetére
Macho 120, vagy ha bevállalod hogy passzentos lesz az Asura-t belehet suvasztani szvsz, Brocken-t ha esetleg találsz használtan jó áron meggondolandó.
-
Casanova*
veterán
válasz
banderasz77 #53580 üzenetére
ALPENFOEHN Matterhorn Pure Edition , brocken, macho 120
-
Casanova*
veterán
válasz
banderasz77 #53578 üzenetére
brocken,macho 120. ezek beférnek a midgard ll házba és simán 4,6 ghz-ig húzhatod a 6300-t nem lesz forró.
-
and1ao
őstag
válasz
banderasz77 #53574 üzenetére
Egyik se 4.6-on nagyon elszáll fesz sok hő nem fogják rendesen hűteni.
(#53576) pcsamurai Oda elég lenne egy Xigmatek loki II is, 92-es ventivel ami hangosabb azért mint 120-as társai. Bár se árat se házat,se memót nem írtál így azért nehéz.
-
Casanova*
veterán
válasz
banderasz77 #53574 üzenetére
macho 120. ez simán befér abba a házba és ugyanolyan jól hűt ,mint ashura,brocken. [link] 8320-ra 4,6Ghz cél??? akkor már komolyabb hűtő kell. min 20k
-
Potzee
addikt
válasz
banderasz77 #53535 üzenetére
RAIJINTEK Themis, Thermalright True Spirit 120 vagy 120M, Prolimatech Basic 68 esetleg Basic 81
-
Potzee
addikt
válasz
banderasz77 #38361 üzenetére
...akkor fel kell dobni egy érmét...
Szerintem legyen a Plus...csak azért is
Csapágy: Fluid Dynamic Bearing,
max. hűtőteljesítmény: 100W (a 11 Pro rev.2-nek 95W) -
Potzee
addikt
válasz
banderasz77 #38358 üzenetére
Vedd a Plus-t. A 11 Pro Rev.2 már nehezebben beszerezhető.
-
Potzee
addikt
válasz
banderasz77 #38339 üzenetére
A kettő között nincs nagy különbség...a hűtőbordák hasonló méretűek, 92 mm-es PWM-es ventikkel...
Vedd a Plus-t, a venti min. fordulata 600rpm, a 11 rev.2-nek 900rpm. Ha nincs terhelés alatt a proci, akkor a Plus ventije alacsonyabb fordulaton megy és így az egy kicsit halkabban működik...
Az Alpine 11 Pro Rev.2 ventije forog min. 500rpm-et is és teljesítményre ugyanaz mint a fenti kettő.
Ez ->Sone/dB még jól jöhet... -
Potzee
addikt
válasz
banderasz77 #38328 üzenetére
Az Arctic ezeket javasolja az E5700-ra.
(Szerintem a Freezer 13 PRO nem szerencsés választás a talán lévő kis venti miatt...pár hónap használat után állítólag nagyon hangosak...)
Ha nem lesz tuning, akkor egy Arctic Cooling Alpine 11 GT vagy egy Arctic Alpine 11 Plus is megfelelő...szépen, halkan és olcsón teszik a dolgukat...
Az én egyik gépemben egy E2180-on (max.65W TDP csakúgy, mint az E 5700-nak) egy AC Alpine 7 GT dolgozik 3 éve szinte némán...
Ha mégis nagyobb kellene, akkor
Xigmatek Loki SD963 vagy Scythe Mine 2 (ha elfér a házban)
...10k környékén jöhet Alpenföhn Brocken vagy a Thermalright HR-02 Macho... -
katsi
tag
válasz
banderasz77 #32884 üzenetére
Szia!
Arctic Freezer 13 sok nagyobb fogyasztasu procit is lehut, csendes, aranylag olcso is (a nagyokhoz kepest).
-
foxboro
tag
válasz
banderasz77 #29133 üzenetére
Szia!
Külön színnel párban vannak jelölve a slotok, megy szépen dual channel-ben, 2x4Ghz 1600mHz van benne. A lényeg hogy így 1. és 3. vagy 2. és 4. slotba legyenek a ram modulok. Akár benézhetsz a ram topicba is...
Üdv!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #29133 üzenetére
Hyper 212+ ne vegyél mert hangos a gyári ventije. Max ha van otthon elfekvőben vmi halk ventid.
Nem gáz, régi lapok háklisak voltak, a maiaknál már kb mindegy melyikben van.
-
foxboro
tag
válasz
banderasz77 #29130 üzenetére
Szia!
Nekem sima Freezer 13 van, az elfér a Corsair Vengeance ramjaim mellett. Igaz a 2. és 4. slotban vannak, az adatlapomon levő alaplapban.
Szerintem a Freezer 13 pro sem lehet szélesebb, mint a sima Freezer 13.Üdv!
-
Daert
őstag
válasz
banderasz77 #29130 üzenetére
Szia.
A Freezer szinte biztos hogy ütközne a ramokkal mert testes hűtő.
Szóba jöhet még talán a Corsair A50
Vagy a CM Hyper 212 Plus
Azért érdemes lenne méregetni:
CPU közepétől az első ram slot távolsága,ram magassága -
dfdfdf
őstag
válasz
banderasz77 #20372 üzenetére
HAli a "pasztát" hát kur*a szar felkenni a procira az már hótziher.....
Én úgy tudtam havernál felrakni hogy egy nagyobb mennyiséget raktam a procira és a hűtővel "nyomtam" szét. -
dfdfdf
őstag
válasz
banderasz77 #20368 üzenetére
Szerintem ha be van kapcsolva hogy a lap vezérelje a cpun a ventit akkor elég halknak kell lennie. Macerásabb kapcsolgatni a ventit vagy ki be dugdosgatni a lapon mint lehalkítani
De ez nem válasz a kérdésedre a nagyok majd segítek -
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14292 üzenetére
Hát szerintem meg csont ugyanaz, csak a lefogató a +, eszerint is.
Black-core: általános használat mellett azért bőven elég egy venti is. Aki meg extrém dologra készül az megveszi külön.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14289 üzenetére
Kapható már egyáltalán az újabb verzió? Meg azt hiszem annyival tud többet, hogy 1156-ra is jó lesz.
-
Black-core
aktív tag
válasz
banderasz77 #14289 üzenetére
Simát vettem.Miért?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #14272 üzenetére
Mugen 2, az bármit meghűt kb.
mod:
fsgl: TX3 jó választás.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14274 üzenetére
Hát ezt nem tudom, nekem nagyon régóta nem volt amd-m. Ha a hőmérséklet miatt nem megy többet a procid és annyit számít az a 200mhz akkor a Mugen2-t vedd. Annál erősebb léghűtő kevés van, főleg ilyen árban. Azzal ki tudod hozni belőle a max-ot,ha még eddig nem érted el, vagy marad a víz.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14272 üzenetére
Hát ezt neked kéne eldöntened. A 212+ kb az a kategória mint a 1283, talán kicsit gyengébb. Viszont fel tudod szerelni úgy, hogy hátrafele fújja a levegőt. A Balder kicsit erősebb, de nem vagyok benne biztos, hogy ezt feltudod úgy szerelni ahogy te akarod. Itt van hozzá egy leírás, de nekem nem egyértelmű. A Mugen2 erősebb is meg bárhogy felszerelhető. Ellenben amd lapon nagyon közel esik a ramokhoz. Bár most, hogy alacsony ramokat vettél már befér alá.
Mérlegelj aztán döntsd el, hogy mire van szükséged. -
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14269 üzenetére
Hát teljesítményben jóval gyengébb lesz, meg a hangja is több a 9-es miatt. Meg a hűtő + venti legalább 6-7k, annyit szerintem nem ér.
Máshol nem tudtál volna vásárolni? Mert egy hűtő vásárlásnak nem kellene ennyire komplikáltnak lennie. -
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14266 üzenetére
De miért ragaszkodsz annyira a RS-hoz? Kell a ledes venti vagy mi? Veszel hozzá külön egy ventit még úgy is olcsóbb talán.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14261 üzenetére
Hát ez így nekem semmit nem mond. Te tudod, hogy ez melyiknek az ára. A kisker ára 7700 körül van úgy tudom.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14259 üzenetére
Hát mennyit fizettél érte? A honlapon lévő árak közül a sima vagy az RS árát? Ha a 1283-at fizetted és azt is kaptad akkor nincs gond. Szerintem a sima ugyanolyan jó, ha nem jobb. Kivéve persze ha a ledes venti nálad a favorit. Azt kérdezd meg a bolttól, hogy esetleg gariztatásnál az nem gond e, hogy a számlán más van mint ami a termék valójában.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14245 üzenetére
Hát ez attól függ, hogy mit fizettél ki. Mert ha a RS-t fizetted és a 1283-at kaptad akkor tényleg gond mert az jóval drágább. Ha a simát fizetted akkor nem vesztettél vele semmit mert ugyanaz a két hűtő csak a venti más. Részemről én jobban is örültem volna a simának, nem szeretem a ledes ventiket. Mondjuk ha a számlán RS van az mondjuk még érdekes lehet ha valami garis gond lenne, vagy eladásnál. Mondjuk a hűtőkkel ritkán van gond, de esetleg kérdezz rá az üzletben.
zsolt320i: a Cobra pl. itt is kapható. De kifejezetten htpc-hez ajánlják a Scythe Zipang-ot és a Shuriken-t is.
-
gooool
őstag
válasz
banderasz77 #14249 üzenetére
A sima is Scorpion nem?Lehet nem jól tudom,bocsi.
De sztem sokat nem buksz teljesítményben a simával sem. -
gooool
őstag
válasz
banderasz77 #14247 üzenetére
Hát végülis csak egy Red szóban tér el a kettő,ami a ventillátor színére utal.
-
gooool
őstag
válasz
banderasz77 #14245 üzenetére
A Red Scorpion tudtommal pár ezressel drágább hűtő a "sima" HDT-1283S-nél.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14239 üzenetére
Te a hűtő miatt cseréled a ramokat? Ez általában fordítva szokott lenni.
-
Celithrandi
addikt
válasz
banderasz77 #14227 üzenetére
hát szvsz aki passzívban gondolkozik az nem akar tuningolni, hanem már örül ha alapon jól megvan.
de ez csak szvsz.
holnap meg is veszem a ninját -
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14209 üzenetére
Nekem teljesen hangtalan.
Mondjuk van 6db venti a házban, ha hangos is lenne a többi elnyomná a hangját.
De nem az, nagyon jó lapátost adnak hozzá.
-
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14206 üzenetére
Esetleg felraksz 2db ventit. Előre veszel egy slim fan -t, hátulra meg feltolod a gyárit.
-
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14206 üzenetére
NM
Azért majd meglátod, lehet a Dominator bordái fölé is tudod tolni a ventit, és úgyis jó lesz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14202 üzenetére
Az mondjuk nem mindig jó. Hosszirányú szellőzésnél majdnem mind1, hogy szívja, vagy fújja, mert van egy alap légáramlat. Viszont úgy nincs, de mondom, szerintem minimális a teljesítményveszteség.
Megnézem.
És akkor én is lekapom az oldallapot.
-
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14199 üzenetére
Igen, gyakorlatban úgyis működik. Elől szellőzik a házad? Ha csökken is a hűtőteljesítmény, minimálisan. Ezt esetleg még meg is tudom neked nézni, csak át kell pakolnom a másik oldalra. Megnézzem?
-
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14197 üzenetére
Persze, úgyis kell felpakolni a lapra.
Igen, a socket közepétől 75mm a kilógás a ventivel, de az nem gáz, ha a ventilátor belóg a memóriák fölé, mert az feljebb tudod tolni. Csak a borda ne lógjon oda.Mennyi hely van?
-
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14195 üzenetére
Azzal nem lesz probléma, simán elfér a Mugen 2 az alaplapi bordák felett. Ha ez az a lap, márpedig ez, akkor 100%, hogy a borda is belóg a ramslotok fölé.
Így magas bordás memót nem tudsz a gépbe pakolni. Jó lenne tudni pontosan, hány mm van a socket széle és az első memory dim között. -
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14192 üzenetére
Hát ebben az esetben a Mugen 2 -őt ajánlom, értelmetlen lenne a Prolit venni. Milyen alaplapra akarod feltolni?
Amúgy max. 1C -vel jobb mint a Mugen 2, ez szimpátia kérdése inkább, meg ugye a pénztárca.
nagash: Jól teszed, ezen sajnos nem mindig lehet spórolni.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14189 üzenetére
Ahogy Gerisz mondja, a rev. b már 1156-ra is jó. Az amd lefogatót külön kell megvenni és én úgy nézem, hogy ezzel felszerelhető úgy is, hogy a hátlapra fújja a levegőt.
A high end hűtők sosem a gazdaságosságukról voltak híresek. -
Gerisz
addikt
válasz
banderasz77 #14189 üzenetére
Nem ad. Intel buzi a gyerek.
A rev B jó 1156-hoz (vagy mi a szösz az új foglalat) -
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14158 üzenetére
A 212+ kb azt tudja és azt feltudod szerelni normálisan is. Ha mindenképpen a Xigma-t akarod én úgy tenném fel, hogy a táp fele fújja a levegőt. Úgy legalább kimegy a házból, nem kavarog benn a meleg.
-
Gerisz
addikt
válasz
banderasz77 #14158 üzenetére
Nem igazán tudom én sem mit kellene venni. Benne vagyok én is.
Tegnap néztem a 720-at 3700-on 1.4V-al 1200-as venti fordulaton (van hangja de egyáltalán nem vészes még nekem sem) 48°C a proc a magok meg hűvösebbet mutatnak.A 212+ meg állítólag jobb mint ez. Havernak a Scythe Ninja 2 sem hűvösebb ugyan ilyen ventivel. -
Gerisz
addikt
válasz
banderasz77 #14154 üzenetére
Ha minden ellene szól miért a xigma még mindig?
Nagy a szerelem mi? -
Gerisz
addikt
válasz
banderasz77 #14108 üzenetére
Persze, hogy tuti.
Teljesen ugyan az a felfogatás.
Nekem a xigma azért nem tetszik mert csak "alulról-felfelé" lehet felszerelni.
De a Hyper 212-ből az újítottat vedd ha azt veszed [link] -
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14118 üzenetére
Ha nem kell a teljesítménye akkor felesleges a Mugen-t venned, ráadásul jó nagy borda ami a ramoknál gondot okozhat mert az amd lapokon elég közel vannak a ramok a cpu-hoz. Bőven elég a 212+ és azon is pwm-es venti van, a lap tudja vezérelni.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14116 üzenetére
Szerintem az összes Xigma ilyen, sőt a legtöbb hűtő. Nézd meg ezen az oldalon a legalsó képet, az amd-re való lefogató (az a csatos pánt) a hp-ok között van átfűzve és ez csak egyféleképpen lehetséges mert a csövek között nem fér át. Emiatt lehet csak úgy felrakni, hogy a ház tetejével párhuzamosan legyen a ventije. Ez a legtöbb hűtőnél így van, ez az amd szerencsétlensége részben, hogy az a műanyag keret így van a lapon. Olyan hűtőt nézzél amit úgy kell felszerelni, hogy a gyári műanyag keretet le kell venni és a hűtőhöz kapottat kell a helyére szerelni. Amit konkrétan tudok, hogy ilyen az a hyper 212+ és a Mugen2.
-
Henk
veterán
válasz
Én is úgy tudtam, hogy az am2 és az am3 ugyanaz, de nem voltam benne biztos.
A 2 hűtő kb ugyanaz teljesítményben, talán a Xigma kicsit jobb, de ezt lehet csak a szimpátia miatt mondom. Viszont a 212+ lefogatója lehetővé teszi, hogy fel tudod tenni úgy a hűtőt, hogy a ház hátulja fele fújja a levegőt,nekem sz szimpatikusabb.MikaVejneGI: A CM hyper 212+ és a Thermolab Baram is tartalmazza az 1156-os lefogatót, sőt a Xigmatek Balder is. A Prolimatech Megahalems rev.b is, de ez már a költség határon felül van. Az össze Scythe hűtőhöz kapható lefogató és a Xigmatek-hez is.
..:Ateee:..: a 2 közül a Zalman CNPS 10X Extreme a jobb, de én ennyi pénzért nem azt venném.
-
KDavid17
aktív tag
válasz
banderasz77 #14111 üzenetére
én nekem a xigmatek felfogatása jobban tetszik, a 212 +-szé nem jön be.
Teljesítményben egálban vannak. kb.
Amúgy milyen házad van? lent van a táp vagy fent? -
Savanya
addikt
válasz
Ára és felfogatása miatt a CM Hyper 212+ -ra szavaznék .
-
Gerisz
addikt
válasz
banderasz77 #14106 üzenetére
Ami AM2-re jó az jó AM2+ és AM3-ra is
-
Savanya
addikt
válasz
banderasz77 #14103 üzenetére
Helyedben nem vennék AM3-ra Xigmateket ,mert a lefogatója miatt keresztben áll a lapon .
-
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14082 üzenetére
11k -ért már Mugen 2... Mindenképpen csak új jöhet szóba?
Mert árulnak itt a PH -n True 120 Extreme -et is 9k -ért. Meg Mugen 2 is annyiért van.
És ezek közül mindkettő izmosabb jószág.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14079 üzenetére
Valóban gyanús mert itt csak a Thor's Hammer-nél van feltűntetve az am3. A Xigmatek oldalán meg az Achilles-re is írja, viszont a 1283-ra csak az am2-t. Kérdezz meg valakit aki képben van ezekkel az amd lefogatókkal, az a biztos.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14077 üzenetére
Hát én úgy tudom az am2 meg az am3 ugyanaz a lefogató, de kérdezd meg az amd topikban a gurukat.
-
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14065 üzenetére
Akkor best buy a Te esetedben.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14047 üzenetére
Elméletileg jobb, de a gyakorlat mást mutat. Azzal indokolták, hogy a 4hp-os típusnál a 2 szélső csőnek csak a fele érintkezik a procival ezért gyengébb mint a 3 csöves. Aztán javítottak rajt ez lett az S1284C, de még így sem fekszik fel teljes felületen. De itt 1-2 fokokról beszélünk ami nem hiszem, hogy sorsdöntő lenne. Viszont a 1283 olcsóbb és a tesztek szerint jobban hűt. De ha a másik tetszik akkor vedd azt, nekem Achilles volt és tökéletesen elégedett voltam vele. Az más kérdés, hogy azért azt vettem mert semmilyen más típust nem tudtam beszerezni csak ezt az egyet.
carrot: úgy tudom minden ugyanaz a venti van csak valamelyik ledes, ezek 800-1500rpm között szabályozhatók. Illetve a dark knight-on 1000-2200-as venti van. De alapvetően a Xigma ventik nem a halk kategóriába tartoznak.
Ybron: természetesen a TR-ra gondoltam csak.
BMW001: próbáltad is a TT ventit vagy az adatlap alapján mondod, hogy nem túl hangos? A sima proli-hoz csak 775, 1136 lefogató jár. A rev.b-hez már 1156 is, de az amd cuccokat minden esetben külön kell megvenni.
Az én lapomon a Proli-n a venti már belóg a ram slot-ok fölé, illetve a cpu-hoz legközelebb eső fölé, abba nem tudok ramot tenni, a következőbe viszont már igen. (úgy értem magas bordás ramot, mert a sima az bemegy alá)
De ha magas a ram akkor más a második foglalaltba is összeér a venti felfogató clip-el, tehát akkor lehet egy másik megoldást kell keresni a venti rögzítésére. Illetve nem tudom a te lapodon milyen messze lesz a ram a cpu-tól. Itt egy kép, ezen talán látszik. -
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14043 üzenetére
Xigmatec Ninja szinten van. Az ára az baráti 7500Ft, és ha annyira nem tuningolsz, akkor elégnek kell lennie.
Ráadásul szép lapátos jár hozzá. Milyen procira szánod amúgy?
i7 -re kellenek az ilyen Mugen 2 meg hasonló szörnyetegek. Phebnom II -re bőven elég lenne egy ilyen is.Henk: Fekete hűtőből eredően fontos a design, azért néztem ki ezt. Légszállítása is elég jó, hangban se olyan rossz, az ára meg baráti 1200Ft. Ha meg validolni akarok mondtam, felteszem az Ultra Kaze -t.
-
Henk
veterán
válasz
banderasz77 #14045 üzenetére
A sima S1283-at vedd, olcsóbb mint a többi és talán az a legjobb. Ilyet láttam már 8k alatt.
Viszont ezt amd-re csak úgy tudod feltenni, hogy a venti a ház tetejével párhuzamos lesz.Xigmatek Achilles HDT-S1284C Heatpipe Cooler 120mm ez 4hp-os, de már a javított verzió, közelebb kerültek egymáshoz a csövek a talpán és ledes venti van rajt.
Xigmatek Big Scorpion HDT-S1284 Heatpipe Cooler - 120mm ezt nem is értem, hogy miben különbözik egy sima S1284-től.
Bár a Scorpion az 3hp-os, akkor lehet azért big mert ez meg 4-es. De ezen nem ledes a venti.
Xigmatek Dark Knight HDT-S1283V Heatpipe Cooler 120mm ez a 1283 csak fekete bordával.
Xigmatek Scorpion HDT-S1283 Heatpipe Cooler - 120mm ez is a 1283 csak ledes ventivel. -
banderasz77
addikt
válasz
banderasz77 #14043 üzenetére
Vagy HDT-S1284C????
-
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14039 üzenetére
Persze, PWM -es.
csl1982: A gyárinál csak jobbak lehetnek, nem is kicsivel. Én mindenképpen a Mugen 2 -őt ajánlanám.(a vele egy szintű hűtők drágábbak nem kicsivel)
Erősebb hűtő, hangban nincs különbség. Ninja 2 passzív üzemmódra egy alternatíva, nálam legalábbis. Anno AMD -hez úgy használtam. Ha nem PWM -es, akkor nem tudod szabályozni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
banderasz77 #14037 üzenetére
Jobb is...teljesítményben jelentősen.
Megjelenésben biztos jobb a Z600. Mugen 2 egyik hátránya a mérete. Van esély rá, hogy legalább a venti belóg a memfoglalatok fölé. És az elég idegesítő, bár kiküszöbölhető.(nálam is ez a helyzet) Én ezért cserére is kényszerülök az i7 -es esetében, mert a foglalatok közel vannak a socket -hez, és a borda is rálóg a memóriákra. Így magas bordás ramokat nem tudok használni.
-
Haart
addikt
válasz
banderasz77 #14022 üzenetére
A tx2 ha jól tudom nem hagyományos 9-es ventivel van ellátva hanem valami müanyag keretes valamivel, de ha jól tudom arra rálehet tenni valahogy egy másik 9-est. Ha nem akkor magad fogatod fel a bordára, nemhiszem hogy nagy ördöngősség.
-
Haart
addikt
válasz
banderasz77 #14019 üzenetére
9es ventikből tudom ajánlani ezeket [link] ill ebből is a 92p verziót mert az pwm-es.
-
Haart
addikt
válasz
banderasz77 #14017 üzenetére
Ha nem pwm-es a venti akkor is elvileg tudnia kell a lapnak kezelni. Nálam pl biosban olyankor voltage-ra kell állítani a venti kezelését és akkor minimumon pörgeti kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűnyíró topik
- Hálózati / IP kamera
- Elite: Dangerous
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged