Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vistaboy

    veterán

    válasz RoliHero #92277 üzenetére

    Én 3700X-ről váltottam 5800X-re, és sokkal jobban melegszik, érdemesebb jobb hűtést nézni rá a biztonság kedvéért. Nekem egy Cooler Master MasterLiquid ML360R AIO hűtőm van, amit 3700X mellett gyakorlatilag meg sem hallottam, olyan halkan üzemelt, és a proci sem volt melegebb 50-60°C-nál még erős terhelés mellett sem.

    Most, az 5800X mellett, még így is, hogy közben úgy-ahogy normalizálódott a helyzet, amikor felboostol 5GHz környékére, érezhetően megkínlódik a hűtő, hogy lépést tartson vele. Ilyenkor a pumpának és a ventiknek a hangját is sokkal jobban hallom (nyilván gyorsabban forognak), és a proci 60-70°C között van, sőt, ha valami jobban megisszasztja, néha 75°C-ig is felmegy.

    Szóval én mindenképp ajánlok jobb hűtőt rá, viszont itt nem vagyok szaki, AIO terén meg különösen nem, szóval majd a többiek megmondják a tutit. :)

    [ Szerkesztve ]

    "A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

Új hozzászólás Aktív témák