Hirdetés
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
Update Keychron V6 Max billentyűzettel kapcsolatosan:
Gondoltam ma kipróbálom nem csak kábellel, hanem vezetékmentesen is (2.4), mivel jelenleg egy kvm switchen keresztül használom kábellel, de azzal csak két gép között tudok váltani, nekem pedig négy gép van az asztalnál, amik között váltogatok, illetve Win és Linux között is ugrálok közben.
Nos a tapasztalatom az volt, hogy BOOT során nem észlelik a gépek a billentyűzetet egyik dongleval (USB-A, illetve USB-C) sem, azaz nem működik a billentyűzet a boot során, így nem tudok belépni sem BIOS/UEFI-ba, sem pedig boot sorrend között nem tudok választani.
Amint viszont feláll az OS bejelentkező képernyője (Win/Linux), a billentyűzet feléled, onnantól működik, be tudok vele jelentkezni és gond nélkül működik.
Kipbróbáltam több gépen, az eredmény ugyanaz, BOOT során nincs billentyűzet, egyik gép jelzi is a billentyűzet hiányát bootolás során.
Keychron oldalán megnéztem mik a legfrissebb firmware verziók BT és wireless dongle esetében és az alábbiakat találtam:
Bluetotth/wireless 2.4g firmware: [link]
*Firmware version 0.2.0 updated on July 9, 2024
-Supports VIA or Launcher drivers in wireless mode.
-Added AES128 encryption for wireless keyboard keys.
-Added Gamepad/Xbox input mode support.
-Fixed Caps Lock LED delay in wireless mode.
-Fixed occasional key dropout in wireless mode.
TYPE-A, illetve TYPE-C dongle/receiver firmware: [link]*Firmware version d.3.0/c.3.0 updated on July 9, 2024
-VIA/Launcher driver support in wireless mode.
-AES128 encryption for wireless keyboard data.
-Gamepad/Xbox input mode support.
-Bug fixes for keys non-functional in boot mode.
Itt a changelog utolsó sora reménykeltő volt. Én az afterhourstól vásároltam a billentyűzetet, mind a BT, mind pedig az USB dongle-k firmware régebbi volt, ezért mindet - sikeresen - frissítettem.Gép újraindítás során feléledt a billentyűzet a BOOT során is, tehát ezekkel az új firmwarekkel működik.
Amiért ezt az egészet leírtam az az, hogy ha valakinek hasonló problémája lenne, azaz a keychron billentyűzete nem működne BOOT során vezetékmentes módban, akkor ellenőrizze az egyes aktuális firmwareket, amik a billentyűzeten és donglekon vannak és ha van frissítés, akkor frissítsen.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- RAM topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Okos Otthon / Smart Home
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- The First Berserker: Khazan
- Dragon Age: Origins
- Ukrajnai háború
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest