Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz nyunyu #72619 üzenetére

Múltkor dühöngtem, mert a csíkszeműek nem vitték túlzásba a HDMI 2.1-es KVM switch körítését.

Ma megjöttek a HDMI kábeleim, így ki tudtam próbálni.

Eléggé plug&play a kütyü, PC1 HDMI bemenetbe dugtam a korábban vett DP1.4 -> HDMI 2.0 kábelemet (asztali VGAn csak a DP kimenet szabad, HDMIn a zajgenerátor lóg), PC2 bemenet, meg a kimenetre 1-1 új kábel, értelemszerűen a céges laptopba, meg a monitorba.
    USB-A-C kábelek meg a gépekbe.

Ugyan a kütyün van egy plusz USB C bemenet a tápnak, de anélkül is működik.

Mivel még nem vettem meg a kiszemelt OLED TVt, így a KVM 4k@120Hz képességét nem tudtam kipróbálni, mostani monitorom csak 2.5k@60Hz-n megy.

Két gép között Ctrl-Shift-1/2-vel kell váltani, pár másodperccel lassabban vált, mint az előző Aten CS782DP-m.

Összességében ~40k-ba fáj az 59$-os KVMN switch, plusz 3 HDMI 2.1 kábel.

Persze a Win10 jól megszivatott, mert a KVM switch csere idején csak a HDMI kábel volt a VGAra dugva, így annak ellenére, hogy az erősítőm volt a második monitornak konfigurálva, Win automatikusan kinevezte elsődleges kijelzőnek.
    Így az új KVM swich rádugása után a rendes monitoromon nem volt Win tálca, pedig kétmonitoros konfignál azt mutatta első, erősítőt meg másodiknak.
    Eltartott egy darabig, mire rájöttem, hogy az első és az elsődleges az nem ugyanaz, és hogyan lehet manuálisan visszatenni rá a tálcát, meg a frissen nyíló ablakokat, mert azok a fizikailag nem létező képernyőmön nyíltak meg. :W

Ami zavar: gép boot idején nincs kép, de lehet, hogy a Win keverte össze azt is, mert nV kártyákon csak az elsődlegesnek kijelölt kimeneten jelenik meg a BIOS képe (vagy ha csak egy kábel van bedugva, akkor azon), többin az oprendszer betöltődésének végéig nincs kép.

Új hozzászólás Aktív témák