Új hozzászólás Aktív témák

• dqdb

nagyúr

válasz plehoczky #68932 üzenetére

Nem vagyok profi a témában, de a saját tapasztalatom az, hogy a magyar kiosztás és a 60-65%-os billentyűzet nem igazán jó párosítás, akár ISO, akár ANSI, itt ugyanis az még a nullát is csak fn kombinációval lehet elérni, mivel az 1-es mellett az esc van.
    Ezért kell olyan billentyűzetet venni, ahol szabadon módosíthatod a kiosztást, nálam például az Escape kerül rétegre vagy más helyre (van 60%-osom kettéosztott Backspace-szel, ahol a jobb felső sarokban van az Escape). Az sem árt, ha az Fn helyét is tudod ízlés szerint variálni, 60%-os és TKL méretben számomra a Caps Lock és a kettéosztott jobb Shift jobb oldalán van az ideális hely.

Ráadásul amíg ki nem próbáltam egy 65%-ost, nem gondoltam volna mennyire nehézkes tud az is lenni, ha az F1-F12 is csak fn segítséggel hívató elő.
    Amikor TKL van előttem, akkor is Ctrl+F4 helyett legtöbbször Ctrl+Caps+4 megy, mert kevesebbet kell mozgatni hozzá a kezemet. Persze ez egy tipikusan elhelyezett Fn-nel (Space-től jobbra a négyesben) nagyon nem lenne igazi.

A 70-80% keyboardoknál is érdemes megnézni, hogy nem pont az a gomb hiányzik-e véletlen róla, amit a legtöbbet használ az ember.
    Inkább azt érdemes, hogy milyen szinten konfigurálható a billentyűzet, a kiosztást a kezedhez lehet-e faragni, hogy a billentyűzet alkalmazkodjon hozzád és ne te a billentyűzethez (a Keychron például a Kx Pro és a Qx modellekben hozza ezt a konfigurálhatóságot, a nem Pro K sorozatban nem).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák