- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Megágyazott az egyik exascale rendszerének Németország
- Kvantumpontos OLED óriással bővült az INNOCN gaming kijelzőinek kínálata
- 2 TB-osra hízott a Team Group egyik strapabíró memóriakártyája
- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Video digitalizálás
- ASUS notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zizi123
senior tag
válasz copass #66996 üzenetére
En a slim billentyuzeteket szeretem, azon belul is egyenlore a HP Business Slim a kedvencem.
20-30 fele billentyuzetet probaltam ki legalabb ez jott be leginkabb, de a notebook billentyuezetek is nagyon jok, ezert vettem mechanikus low profile-t.
Legutobbi vasarlasom 1 Cherry Stream 3.0 volt, ami nagyon bejon, egyedul csak annyi bajom van vele, hogy nehez lenyomni. Marmint nyilvan nem nehez, csak nem kenyelmesen konnyu (ugyanez volt a bajom az Apple Magic Keyboard-al is), ezert bizok abban, hogy a red switch-el sem lesz gond. 40g mondju tenyleg konnyunek mondhato, de vegulis a Kailh Choc Low Profile 25g -jahoz kepest meg mindig jobb -
Throme
veterán
válasz Molydeus #66990 üzenetére
Most 7végén néztem az alját is a billentyűzetnek, hát az egyik kihajtott láb alatt találtam egy fekete matricát, amivel - szerintem - egy csavar van elfedve. Lehet garancia végett.
Szóval nem tudom, hogy sikerül majd szétszedni. Kupakeltávolítás után kicsavarom a kis csavarokat... aztán vagy szétjön sérülés nélkül , vagy nem....
O-ringeket megvárom, mert nincs kedvem 2x le-fel rakosgatni a kupakokat.
Gondolom szétszedős videó nincs erről a típusról, mert nem ez a kategória a közkedvelt a moc-olók körében. -
copass
veterán
homokszem vs sivatag!
játékra a lineáris a legjobb, mindegy mivel játszol. nem semmiért red a favorit, mert könnyű és gyorsan reagál.
én nem játszok online, de lineárisra váltva nem tudok visszamenni a taktilisre. nagyon zavaró a hupli...souls like gameket szeretem, tehát Dark Souls, Sekiro,Remnant: From the Ashes,stb.
DS3-at blue-val kezdtem, majd lineárisra váltottam látványos volt a különbség.elhalálozások száma jelentősen csökkent!
sok játékot kipróbálok, bétázok,stb. CAD-ben, gépelésnél sincs semmi probléma vele.
meg kell szokni, ennyi a titka."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz FireShadow #66963 üzenetére
"A Linearral az a bajom, hogy játékra használhatatlan."
silvert próbálj ki, na az már az érintésre kapcsol.
a red nagyon nem."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Zizi123
senior tag
Szeritnem te vagy a vilagon az elso, aki azt mondja, hogy jatekra a linerar switch alkalmatlan.
-
Gyuro!
aktív tag
válasz Throme #66988 üzenetére
Köszönöm a részletes leírásod.
Én nem fogom módosítani egyiket sem, nem értek hozzá.
Mivel árkategóriában lehet magasabb is, ahogy írtam, ezért ajánlhattok mást is, mint amiket írtam (találtam). Vagy ha másik márkáról/típusról van vélemény, ami ajánlottabb, akkor ne tartsd/tartsátok magatokban.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét!
-
Molydeus
őstag
válasz Throme #66988 üzenetére
Mindenképpen hasznos az o-ring, ha buttom-outol az ember, mint én is, ezzel nem is vitatkozom. Inkább attól a fémes visszhangtól hangos szerintem a CK, amit csak nagyon fáradtságosan lehet megúszni. Majd írd meg légyszi, hogy mennyit javít a fólia ill. mennyire macerás beszerelni!
Nem akarom elvenni senki kedvét a CK-tól, nálam is beváltak. Csak azért írom le a hangot, amikor szóba kerülnek, mert a legtöbb érdeklődő egyik szempontja a halkság. Viszont ebben az ársávban nem baj, ha nincsenek túlzott elvárások, valamilyen szinten kompromisszumos választás mind, nem csak a CK-k.
Ahogy írod, a halk mechák árban sajnos majd a duplájától indulnak.M.
-
Throme
veterán
válasz Gyuro! #66984 üzenetére
CK530 V2-ömben szintén TTC kapcsolók vannak. Talán picivel hangosabb a V1-es CK530/550 Gateron kapcsolóknál. Inkább az lehet zavaróbb, hogy jobban hallható a fémes hangja a kapcsolóknak, amit a fém burkolat vezet. Ez akkor hallható, ha nem szól semmi a szobában.
CK550-en nem igazán hallottam, csak miután összehasonlytottam a 2 klaviatúrát.
Már rendeltem o-gyűrűket és fogok venni fóliát a ház belsejébe, valamint még kitalálok valamit a csavar csapokra.
A CK550 V1-en van o-gyűrű és szerintem hasznos. Halkabb a gépelés, mert a "kattanás" a billentyű visszaérkezésekor hallható, lefelé nem kopog.CK550-ben 2 hülyeség van, az egyik, hogy nincs dedikált némító gomb (makróval megoldható, kicsit trükkösen), a másik, hogy elcseszett helyre tették a capslock/numlock/scrlock visszajelző ledeket. Ha nem felülről látod a billentyűzetet, akkor nem látod ezeket... mintha nem is lenne.
Ettől függetlenül szerintem nem járnál rosszul ezzel.
Nem gépelek sokat, nekem nem koptak 1 év alatt a kupakok.
Most a CK530 V2 , amit nyüstölök.
Kis upgrade után picit halkabb lesz.#66987Molydeus
Igaz, hogy nincs tapasztalatom nagyon billentyűzetekkel, de szerintem az o-ring hatékony a CCK550 V1-en. Nyílván a halk - silent - kapcsolókkal nem veszi fel a versenyt, de itt többen mondták már, hogy olcsón nem nagyon lehet megúszni egy halk billentyűzetet, vagy moc-olni kell (ami szintén zsééé). -
Molydeus
őstag
válasz Gyuro! #66984 üzenetére
A CK550-en dedikált médiagombok ugyan nincsenek, de a PrintScreen-PageDown által határolt blokkon ott vannak a szokásosak, Fn-nel érhetők el.
A TTC switches verziót nem ismerem (a topikban van már tapasztalat vele), de a Gateron Brown-os v1 (ez a taktilis kapcsoló) még o-ringgel sem nevezhető kifejezetten halknak, legfeljebb csak akkor, ha jól megy a touchtypingM.
-
Gyuro!
aktív tag
válasz Atesz79 #66982 üzenetére
Értem és köszönöm a felajánlást, de a tiéd nekem kicsit drága (nem kritérium számomra, hogy vezeték nélküli legyen).
Ha Logitech maradna a befutó, akkor online rendelném le feltehetően a weboldalukról.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét!
-
Gyuro!
aktív tag
válasz Gyuro! #66979 üzenetére
Ezeket találtam eddig, de magyar kiosztással:
- ASUS Gaming TUF K7 (nincs multimédia gomb)
- Spirit of Gamer XPERT K900 (egyáltalán nem ismerem)
- Cooler Master CK550 V2 TTC Mechanical Brow (nincs multimédia gomb)Továbbá UK kiosztással:
- Logitech G513 LIGHTSYNC (nincs multimédia gomb)
- Logitech G815 LIGHTSYNC (nincs puha csuklótámasz)Árban ezek környékén keresgélek, G815 ára a nagyon max. Kiosztás magyar vagy UK, puha csuklótámasszal és multimédia gombokkal (lehetőleg halkabb kellene, mert nem csak játékra, hanem gépelésre is lenne használva).
Köszönöm előre is a segítő hozzászólásokat (már ha lesznek).
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét!
-
Atesz79
csendes tag
válasz Gyuro! #66979 üzenetére
A Logitechnél az UK biztosan megfelel a magyarnak, de szerintem mindenki másnál is.
Viszont sem Full-t, sem TKL-t nem találtam UK kiosztással magyarországi boltban. Ha full-t szeretnél és nem akarsz külföldről rendelni írj rám privát üzenetet és akkor nem küldöm vissza az enyémet.
Melyik billentyű ajánlott, erre nehéz válaszolni. Szerintem a tactile a jó középút, gépelésre és játékra is. Nem túl érzékeny és nem is hangos.[ Szerkesztve ]
-
Gyuro!
aktív tag
válasz Atesz79 #66978 üzenetére
Köszönöm a válaszod, ez az UK kiosztás minden esetben tényleg megfelel a magyar verziónak, csak nincs feliratozva, igaz?!
Billentyű típusra melyik ajánlott (nem ismerem a színek szerinti és egyéb megnevezéseket) ami inkább halkabb, de egyértelmű érzetet ad lenyomáskor és nem gépelsz vele duplán vagy félre?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét!
-
Gyuro!
aktív tag
válasz Atesz79 #66976 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod és a képet.
A kérdés második felét is jól értetted, max annyi maradt kérdésként, hogy az 1-es gomb mellett a bal felső sorban itt is a 0 van, vagy oda került az egyik ékezetes betű (a magyar kiosztáson a 9 után vannak az ö,ü,ó, de a tiéden a 0-t látom).
Én olyat keresnék, aminek van csuklótámasza, pl. a Razor kínál külön mágnesesen illeszthető, puha csuklótámaszt és gondoltam hátha a Logitech-nek is van... De sebaj.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét!
-
Atesz79
csendes tag
válasz Gyuro! #66973 üzenetére
Szia!
Nincs hozzá gyári megoldás, de őszintén szólva nem is kell, low profile billentyűzet, alacsonyan van. Amit használtam előtte billentyűzetet ott nekem is volt és eszembe jutott, hogy fura lesz nélküle, de nem, teljesen komfortos.
A kérdésed második részét nem biztos, hogy jól értem, de remélem igen. Szóval minden ott van, ahol a magyaron csak nincs rászitázva. Szóval nem kell újra megtanulni semmit. Feltöltök egy képet, hátha az segít. -
Jungle Man
junior tag
Mi a véleményetek a Dell KM7321W billentyűzet-egér csomagról?
1. Kb ez, vagyis 33 ezer Ft a maximum összeg egér és bill-re együtt.
2. Használt nem jöhet szóba.
3. Új gépet építek nulláról, kell új periféria is.
4. Általános, jó minőségű billt keresek.
5. Nem mechanikust, mert az hangos és nekem nem tetszik. Inkább ollóst vagy gumist keresek.
6. Dell KM7321W.
7. Csak magyar kiosztás jöhet szóba.
8. Numpad nem lényeges, de teljes méretű és kényelmes bill kell, nagy hely van számára.
9. Csak vezetéknélküli jöhet számításba. Jó lenne világítás, de az nincs sehol semmilyen konkurensnél. Médiagombok, pláne a programozható, kiosztható gombok jól jönnének.Egér lenne külön, viszont hozzá nincs billentyűzet, semmilyen boltban nem találtam számomra megfelelőt. (Egér: LOGITECH MARATHON MOUSE M705.)
-
kemotox
addikt
Sziasztok!
Szembejött ma velem egy Aqua-s hírdetés, Logitech G213 Prodigy magyar kiosztással egy húszas. Valami nem teljesen mechanikus megoldása van, ha jól értem, de úgy vagyok vele, hogy lehet tennék egy próbát, mert a laptopom német kiosztású cuccánál szinte biztos, hogy jobb
Na de azért kíváncsi vagyok a véleményetekre. Köszi! -
Atesz79
csendes tag
válasz bugsyonic #66926 üzenetére
A G915 szerintem egy jó billentyűzet és egy olyan réteget szolgál ki, ahol nem nagyon van más szereplő (Bluetooth és low latency wireless +low profile mechanikus billentyűzet) én ezért választottam és számomra kiváló játékra és munkára is, csak az árán kellett túltennem magam. Illetve a full size mellé egy TKL-t rendeltem, az egyik marad majd.
UK a kiosztás, ami fog kelleni neked, az a nagy enter, rövid shift, én is azt rendeltem. Viszont 100%-os világítás mellett szerintem 5-6 nap napi 8 órával használva. Csütörtökön érkezett, még nem kellett tölteni, de 50%-on van. Amúgy szerintem ez nem egy tragédia cserébe, hogy nincs vezeték. Viszont ha nem kellene egy monitorral egy billentyűzettel egy egérrel két gépet használnom és nem egy Logitech 502 lenne az egér, amit így egy szoftverből tudok konfigurálni mást választanék, szerintem ennyi pénzért bőven vannak jobb billentyűzetek vagy jóval olcsóbban hasonlóak.[ Szerkesztve ]
-
Atesz79
csendes tag
Nálam megnézheted, ha Felsőpakony nincs messze. Gyál magassága az M0 mellett. Árulom is amúgy, ha érdekel. Hardveraprón fent van, LogitegG-ről rendeltem és péntek magasságában vissza fogom küldeni, ha nem lesz gazdája.
Maga a billentyűzet nekem nagyon bejött, de zavartak a makró gombok és rendeltem egy TKL-t. Most már kezdem szokni a makrót, ha megjön a TKL kipróbálom azt is és marad amelyik jobban bejön. Mindkettő tactile. -
arcitec
addikt
válasz KAMELOT #66966 üzenetére
Jómagam Tesoro GRAM SE Spectrum használok, teljesen rendben van(kapcsolók cserélhetőek,vízálló stb), a gombokat kellett szokni, mert talán az EU-USA az szélesebb. Pár éve hibátlan. De itt szerintem a Corsairt [link] ajánlanák még ami jó Varmilo, CK550.
De most majd lehet jönni fognak az ajánlások ... (Gondolom mechanikus kell és gamer).[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
FireShadow
senior tag
Van egy Logitech G915 Linear billzetem és igazán érdekelne a Tactile verzió belőle, van esetleg valakinek ilyen, aki megengedné hogy kipróbáljam (hogy tudjam miről maradtam le hogy nem azt vettem)? Cserébe én meg megmutatom a lineart. Vagy hol van kiállítva boltban esetleg?
A Linearral az a bajom, hogy játékra használhatatlan. Egy lepkefing is lenyomja a gombot és nagyon könnyű félrenyomni és nem tudom hogy most lenyomódott-e vagy sem, mert valahol félúton érzékeli. Egy MMO-ban ahol felelősségel tartozol a raidért, esélytelenség. Single playerben ok, ott mindegy. De pl én kifejezetten használom a ten key részét számok bevitelére excelben, és rengetegszer félreírok vele számokat, extra számjegyek, stb. Így lehet rosszat választottam. Csak az érdekelt hogy csendes legyen. Ennél még a random leönthető bluetoothos is jobb visszajelzést ad, de tény hogy "szépszínes". Meg a makró gombokat is használom meg a tekerő és multimedia gombok is a jobb felső sarokban is hasznosak. Csak a gombok mechanikája fura.
[ Szerkesztve ]
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Melyik a jobb?
XPG SUMMONER Cherry MX red
HP Pavilion Gaming 800
Előre is köszi!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Gyuro!
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Az alábbi kritériumok szerint keresek billentyűzetet:
- Magyar kiosztás (nem akarok kombinációt használni semmi esetre sem)
- Mechanikus (lehetőleg halkabb kellene, mert nem csak játékra, hanem gépelésre is lenne használva)
- Teljes méretű (numerikus résszel)
- RGB világítással
- Puha csuklótámasszal
- Dedikált multimédia gombokkalÁrban max 50-60.000,- Ft-ig mennék el és mivel az egerem is Logitech G502 Hero, ezért talán jó lenne, ha passzolna hozzá.
Köszönök minden nemű segítséget előre is!
Üdv!
-
copass
veterán
válasz bjergerking #66958 üzenetére
mechanikusban nem lesz ennyiért, de még a duplájáért se.
gumidómos cherry stream 3 halk."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Vesporigo
aktív tag
Sziasztok.
1 év használat után meghalt a Natec Genesis Rhod 400 RGB billentyűzetem, ilyen típust nem akarok ismét venni, de valami nagyon hasonlót igen:
1.Mekkora összeget szánsz rá? Max. 25ezer Ft.
2.Használt szóba jöhet? Csak új.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Natec Genesis Rhod 400 RGB-t használtam, ehhez hasonlót szeretnék.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Általános felhasználás, semmi extra.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Teljesen mindegy, csak halk legyen.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Lásd: 3-as pont.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Magyar.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Numpad kell.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Legyen vezetékes, piros betű- és gombvilágítás kell, és a magyar kiosztás is. Fontos, hogy a gomboknak hosszú legyen az útja, és a leütés halk legyen. Viszont csuklótámasz nem kell.Ezek alapján melyik típust tudjátok ajánlani?
-
bjergerking
tag
Sziasztok!
milyen mechanikus billentyuzet ajanlott ha azt szeretnem hogy “halk” legyen? Kb 25-30 ezer forintig max.
-
copass
veterán
nekem a víz és az elektronika nem fér meg egymás mellett!
rézforgács sokkal jobban leszedi a felesleges ónt, a szivacson csak megfut.
az XD60-at ezzel az USB-s pákával forrasztottam ki és be!
alapból elég kis heves gyorsan felmegy 500-ra is akár, de megcsináltam ezt a modot és így egész jól használható lett. ezzel a pici heggyel is.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Redplee
senior tag
Ducky Shine 7 nél még mindig ABS kupakok vannak a magyar esetében, vagy már rendes? Köszi
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
nyunyu
félisten
Ja, mennyit szoptam az SMD alkatrészekhez való Weller S31 heggyel, még 450 fokra állított pákával sem sikerült rendesen forrasztanom vele, csak a hegyet égettem el, meg tönkretettem az éppen forrasztott egér, billzet PCBt, mert a kicsi felület miatt nem tudott elég hőt átadni.
Pár drága hegy elégetése után a Weller szaküzletben mondták, hogy inkább a véső alakú S32 hegyet vegyem, mert az való a TTH alkatrészekhez.
Azzal 300-350 fokon kényelmesen tudok forrasztani...[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
Most nézem, hogy vannak cikkszámok a Logitech oldalán (nagyon helyes), így a következők közül érdemes választani:
Fekete UK English (Qwerty): 920-007580
Kék UK English (Qwerty): 920-007581Fekete Dutch (Qwerty): 920-007582
Fekete Français (Azerty): 920-007568
Kék Français (Azerty): 920-007569
Fekete Deutsch (Qwertz): 920-007566
Fekete Italiano (Qwerty): 920-007574
Kék Italiano (Qwerty): 920-007575
Fekete Dansk/Norsk/Svenska/Suomalainen (Qwerty): 920-007578Fekete Pусский (Йцукен/Qwerty): 920-007584Fekete Español (Qwerty): 920-007576A franciát az AZERTY miatt hanyagolnám, a spanyol többféle lehet, amiből akad ANSI is, az orosz ANSI szokott lenni, a holland is kétesélyes (ANSI-t használnak alapvetően. bár létezik holland ISO kiosztás), én UK-t keresnék, talán azt a legegyszerűbb beszerezni itthon a német mellett.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz RoryBreaker #66951 üzenetére
Az európaiak, azaz UK, északi nyelvek, német (de ilyet nem akarsz a németre fordított módosítók miatt), francia (de ilyet nem akarsz az AZERTY miatt), stb. Létezik még a US international néven futó kiosztás, de ez veszélyes terep, mert régen teljes értékű ISO kiosztást jelentett Logitechnél (ISO Enter és rövid bal Shift), addig manapság ISO Entert hosszú bal Shifttel.
Szóval kerülj mindent, aminek a nevében US szerepel.
-
dqdb
nagyúr
Van az olvadáspont és van az a hőmérséklet, amin forrasztasz.
Az ólmos forrasztóónnak még alacsonyabb az olvadáspontja (170-180 fok környéke), mégis az itthoni 60/40-es és 1 mm átmérőjű ónnál kell a 325 fok, hogy szépen lehessen vele dolgozni (kísérlet eredménye az érték). Ólommentes forrasztóónnal eddig párszor volt dolgom. Egy nagyobb TTH alkatrésznél a netes ajánlásokban gyakori 350 foknál kezdtem és végül 380 fokra állított páka kellett hozzá abban az esetben, míg SMD alkatrészeknél 1206/0804/SOD-123/SOD-323 méretű alkatrészeket cseréltem/pótoltam, ezeknél elég volt a 350 fok.
Sokat számít az, hogy mekkora óntömeget kell megolvasztani (mennyi hőt kell átadni), milyen a páka alakú és méretű hegye (minél hegyesebb, annál nagyobb hőmérséklet kell a megfelelő hőátadáshoz, átlagos billentyűzetes dolgokhoz a véső forma a legjobb), a páka mennyire képes konstans hőmérsékleten tartani a pákahegyet.
A copass által ajánlott pákák ilyen téren sokkal jobbak szerintem, annyit tennék hozzá, hogy a nedvesített szivacs helyett az ilyen száraz tisztítók kíméletesebbek a pákahegyhez. Billentyűzetes körökben a TS-100/TS-80/Pinecil számítanak kedveltnek, de ezek azért drágábbak is, és a beszerezhetőségük is nehézkesebb.
Amúgy én sem vagyok hozzáértő, csak hobbista, aki főleg billentyűzettel kapcsolatos dolgokon keresztül tapasztalta meg a
dolgok szépségétszívások mélységét.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
RoryBreaker
aktív tag
#66943 ? Valaki?
Btw:
(Elektronikai műszerész vagyok. Wellert lehet venni normálisat egyébként épeszű áron. 30 éve csattogós weller van itthon. Kifogástalan...)Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
copass
veterán
válasz copass #66938 üzenetére
nekem fahrenheit 28020 van, ami most már Basetech ZD néven futnak úgy látom.
több éve használom gond nélkül.
ZD 99 ugyanúgy néz ki mint a fahrenheti 28020, csak kékben!
ZD 8906L már kijelzi a hőfokot és cserélhető a páka része is külön.[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz Alan[HUN] #66942 üzenetére
OK, köszi, akkor kipróbálom a gyáriakkal, aztán meglátom, mennyit javít.
Igen, a halkítás tényleg nagyon jól működik, a másik kettőnél meg van elég zaj, ami elvonja a figyelmet a rugókról, főleg a CK530-nál.
A switchek kenése eredetileg távolabbi terv volt, viszont ha a stabokat muszáj lenne cserélni, és úgyis szét kell kapni a billencset, akkor érdemes lesz egyben elintézni.
Egyelőre a filc hiányzik nagyon, hogy végre össze tudjam rakni az egészet. A nyomkövetés alapján péntekre számítottam, hogy kihozzák, de úgy néz ki, hogy a jövő hétre csúszik.:/M.
-
basterd
csendes tag
válasz Domonkos #66930 üzenetére
Köszi! Jó kis projektnek ígérkezik ez a hétvégére. Még soha nem próbálkoztam ilyesfajta buherálással, így eszközöm sajnos nincs hozzá.
#66935-es hozzászólásban említett OBI-s páka megfelelő lenne?
Illetve még említetted, hogyha túl forró, akkor kárt is tehet a billentyűzetben. Milyen hőfokon érdemes operálni vele? -
t.imi
addikt
válasz Sirandrish #66935 üzenetére
Max ezt venném OBI-ban. Gondolom a hegy ki/be mozgatásával tudod a hőfokot állítani.
[link]
Lidl-ben szokott lenni "tescos" forrasztóállomás [link][ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
sziasztok,
lehet hogy mégis logi k380 ra esik a választásom.
melyik nyelvi kiosztás olyan, amin az enter L alakú? nem szeretnék "csík" entert.
köszi.Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Molydeus #66941 üzenetére
Igen, akkor a holee mod megoldás lehet, most az áfa miatt szerintem 4500 körül lehet egy stab szett... Ha amúgy 205g0-al kened őket az jó a rugókra is ha van időd, meg kedved foglalkozni vele, és 100%-ban megoldja a pengést. (Nem hangosabb a silent, csak nem nyomja el.
-
Molydeus
őstag
válasz Alan[HUN] #66927 üzenetére
és nyunyu:
A GMMK TKL-nek az építés egyszerűsége mellett úgy tűnik, hogy a stabok a leggyengébb pontja. A stabilizált billentyűk semmivel sem jobbak jelenlegi formájukban, mint egy bármilyen belépő billentyűzeté, hiába vannak vastagon kenve gyárilag is. Első körben megpróbálom kihozni a belőlük, amit lehet. Ezért is kérdeztem a stem belsejének a ragtapaszozását. Aztán ha sehogy se jó, akkor jöhet egy jobb set.
A filc sajnos nem jött ma meg, úgyhogy próbaképpen leszedtem pár switchről a 2 felesleges lábat és kipróbáltam őket csak így mindenféle egyéb hangtompítás nélkül az Arctic kupakokkal (se desk mat, se filc, se o-ring). Először a Space-nél a feleségem megállapította, hogy ennek más hangja van ugyan, mint a CK530-nak, de nem halkabb vagy jobb, csak más a hangszín. Nekem az tűnt fel a Space-nél, hogy filc nélkül is kevésbé visszhangzik a GMMK. Aztán jött pár stab nélküli kapcsoló, ezeknél már így is ég és föld a különbség. A feleségem mondta is, hogy most már érti, mi a fenét keresgélek hónapok óta.
A Gateron Silent Red majdnem pont az a kapcsoló, amit kerestem. Könnyű, ahogy vártam és jól működik a halkított stem. Annyira nem is imbolyog a cherry profilos kupak rajta, mint amennyire számítottam rá.
Viszont lehet, hogy a halkítás miatt, de most jobban hallottam a rugó hangját, mint sima Red-ben vagy pláne a Brownokban. Nem kifejezetten zavaró, de észrevehető. Illetve ami meglepett, hogy minimálisan ugyan, de jobban súrlódik, mint a ControlPad sima Gateron Red-jei. Ezeken a kenés biztosan segítene.M.
-
Sirandrish
legenda
Az igazat megvallva, örülnék ha soha többé nem kéne használnom
Nem áll szándékomba belemélyedni, ha nem muszáj& Domonkos
Ránézek majd arra akkor..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
copass
veterán
vegyél normális ónt is hozzá, sokkal könnyebb felfrissíteni a gyári forrasztásokat.
-
Domonkos
Ármester
>Annyi hogy holnap az OBIba veszek egy olcsó forrasztópákát
Ha egy tippet adhatok, akkor olyat valassz, amin legalabb minimalisan allithato, hogy milyen homersekletre melegedjen. Egy tul forro pakaval nagyon konnyen lehet kart tenni a munkadarabban.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dugo_
veterán
Pillanatpáka helyett valami állítható teljesítményű forrasztóállomást vegyél. Akár a tekerős, hőmérséklet visszajelzés nélküliek is jók ilyen feladatokra.
Hestore-on 4-5ezerért már van pár típus, de itt a fórumon is van hobbielektronika topik, ha belemélyednél.Kell normális ónszippantó és kiforrasztó/ónszívó szalag, pákahegy tisztító szivacs és fémgyapot, folyasztószer, 2-3 méretben 60/40-es ón. Ezekkel a házibarkács feladatok anyagszükségletét gyakorlatilag teljesen lefedted.
-
Sirandrish
legenda
válasz Domonkos #66933 üzenetére
Amúgy a CK550-emet sikerült lekarbantartanom...
Kértem egyik ismerősömtől egy forrasztópákát, de az sajna 20 perc alatt sem melegedett fel annyira hogy megolvassza az ónt, így kértem egy 1000 éves forrasztópisztolyt a szomszédtól. Nah az kontakthibás volt meg volt ezer baja, meg szerintem vagy 15 helyen életveszélyes is volt, de megpróbáltam, és sikerült is a space alatti lábacskákat megolvasztanom, és MŰKÖDIK!
Annyi hogy valszeg összeszerelésnél nagyon meghúzhattam a csavarokat, mert az "E" elkezdett ragadni...lenyomás után lassítva ugrott vissza, de ezt szintén orvosoltam azzal hogy meglazítottam pár csavart, mostmár az is fasza.
Most annyi van hogy az "O" nagyon ritkán dupláz, meg a "D"-t hiperritkán (50ből 1szer) nem érzékeli, viszont tökéletesen használható így, szóval marad
Annyi hogy holnap az OBIba veszek egy olcsó forrasztópákát, hogy ha elkezdene meghülyülni, (remélem nem fog egy darabig), akkor rá tudjak menni.
Mindenesetre örülök hogy nem leszek gazdagabb egy Redragon VATA-val
Köszi a helpet egyébként mindenkinek!Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Domonkos
Ármester
válasz Sirandrish #66932 üzenetére
Probald egyesevel!
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Sirandrish
legenda
-
copass
veterán
lábbal rakott össze egy billentyűzetet!
-
Domonkos
Ármester
válasz basterd #66929 üzenetére
>Menthető lenne ez még valahogy?
Igen. Valoszinuleg csak szetrepedt par forrasztas. Kapcsolok nem szoktak elromlani. Rosszabb esetben csak bekoszolodtak...
1: Szedd szet annyira a billentyuzetet, hogy hozzaferj a kapcsolok forrasztasi pontjaihoz!
2: Fogj egy pakat, es olvaszd meg (folyasd meg) az osszes hibasan mukodo (de ha mar ott jarsz, akkor inkabb az osszes) kapcsolo laban az ont!
3: ???
4: ProfitEz varhatoan 80+%-ban meg fogja oldani a duplazast. Ha nem, akkor meg mindig ki lehet cserelni a kapcsolokat egyenkent is. Raadasul az elobbi az 0Ft raforditassal el is vegezheto muvelet.
Egyebkent meg ha biztosabbra akarsz menni, akkor onszippantoval leszedheted az eredeti on legnagyobb reszet es utana olmot tartalmazo onnal visszaforraszthatod a kapcsolokat. Az kevesbe hajlamos repedni.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
basterd
csendes tag
Sziasztok!
3 éve vettem egy Tesoro Tizona Spectrum mechanikus billentyűzetet, hogy aztán kb. 1.5 év (kegyetlen ARPG-s nyúzás) használat után le is cseréljem, mivel több billentyűje is duplán, vagy triplán ütötte a karaktereket. Nem nagyon takarítottam sajnos akkoriban. Azóta membránossal nyomtam, most romlott el a legutóbbi kb 3 hónap használat után. Elővettem megint a Tizonat, kitakarítottam sűrített levegővel, de nem múlt el a probléma. Isopropylt még bevetem ma, de több ötletem nincs. Összesen sajnos 12 gomb gépel duplán. Menthető lenne ez még valahogy?
Nagyon nem akarok visszamenni membránosra, így, hogy megint előszedtem ezt. Ég és föld a különbség, főleg játéknál. Már nézegetem is a Ducky meg GMMK darabokat, ha ez menthetetlen lenne.
[ Szerkesztve ]
-
pIIrash
tag
Ha valakit érdekel esetleg: GamerSir Z1
Most elég kedvezményes áron van.
Nekem Luxemburgból küldték, így nem jött rá semmilyen plusz költség.Egy Saitek Pro Command Unit-ot váltott.
USB-C kábellel csatlakozik a PC-hez. Red switch verzió még elérhető.
Elég sok helyet foglal, de a membrános előzőhöz képest nagy előrelépés (nekem).
[ Szerkesztve ]
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Molydeus #66924 üzenetére
Én részemről egy alapos kenés után kiszedtem az összes ragtapaszt a Redragonból, mert csak mushy lett tőle, viszont spacebar alatt mindenképpen kell egy wire balance is. De iigazából ki kell tapasztalani, amit mindenképp érdemes, az a clip és a kenés.
Ps.: Nem tudom a GMMK milyen stabokat használ, nekem Durock/Eveerglide plate-mounted stabjaim vannak Aliról, azok határozottan jobbak, mint a gyáriak voltak.
[ Szerkesztve ]
-
bugsyonic
tag
Sziasztok! Nekifutok a segítségkérésnek újra, mert nem igazán sikerült megfelelő billentyűzetet találnom.
1.Mekkora összeget szánsz rá? - Nem ez fog dönteni, de van lélektani határ. Pl. a G915 az már talán túl drága...
2.Használt szóba jöhet? - Nem, csak új!
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? G613, duplázza néha a betűket gépelésnél, meg a mérete túl nagy
4.Mire használnád a billentyűzetet? - Gépelés, kiadványszerkesztés, amatőr fps játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) - Mechanikus jó lenne, de legyen halk
6.Van konkrét modell ami tetszik? G815/G915, de kicsit elegem van a Logitechből Razer Ornata V2 - ezen jó volt gépelni, de nincs rajta makró gomb...
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO (nagy enter, í betű a bal shift mellett) - ez az egyik legfontosabb szempont.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Full méret + dedikált makró gombok
9.Extra igények - (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) - csuklótámasz lehet, vezetéknélküli jó lenne, makró fontos, halk legyen, nagy enter és í a bal shift mellett, nem kell, hogy magyar legyen.A G613-asom vezeték nélküli, nem világít és nem igazán emlékszem, hogy mikor cseréltem benne elemet, szóval ha nem kell 1-2 hetente tölteni akkor a vezetéknélküli lenne a cél (915?) Jó lehet a G915? Más alternatíva?
A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Molydeus #66924 üzenetére
Szóköznek szerintem kevés lesz a Gateron Red rugója, én minden szóközömbe MX Black rugót teszek a véletlen lenyomás+leragadás elkerülése miatt.
Ragtapaszt csak a PCBre tettem, stab stemjének lyukját csak zsírral kentem vékonyan, de múltkor linkeltem a stab kenős videót.
-
Molydeus
őstag
válasz nyunyu #66916 üzenetére
Este szétszedtem a GMMK TKL-t, szerencsére nincs baja a staboknak. Egyszerűen túltolták gyári a kenést, szinte ragadtak a stemek.
Valamennyit muszáj lesz leszedni belőle, mert így nem biztos, hogy a könnyű Gateron rugó erőlködés nélkül tudja emelni mondjuk a Space-t.Amúgy elég a PCB-re feltenni a ragtapaszt a talpak alá, vagy ha már úgyis szétszedem mindenképpen érdemes a stem belsejébe is beragasztani egy csíkot, ahol a drót belekapaszkodik?
M.
-
ttomas2005
csendes tag
válasz Alan[HUN] #66922 üzenetére
Persze, ez tudatosult bennem is tegnap este mikor bele mélyedtem jobban kicsit az optikai seitchekbe, köszönöm a tanácsot. Igazából nem potenciális kiszemelt volt, csak kíváncsi voltam a véleményetekre. Majd egyszer csak megtalalom azt a billentyűzetet ami a 35K-s keretem legjobbja :D
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz ttomas2005 #66919 üzenetére
Illetve azt is tartsd fejben, hogy mivel optikai, ezért maximum a Kailh optikai switchek között tudsz cserélgetni, ami azért nem a rugalmasság csúcsa. Ha optikai kell, és ez a stílusodyakkor nem olyan rossz vételyde egyébként vannak sokkal jobb opciók is.
-
0xmilan
addikt
válasz ttomas2005 #66919 üzenetére
"...to the best haters"
Ennek a szlogennek mi ertelme? Meg miert kell odarakni ennyire lathato helyre? Ha egy sima logo lenne, akkor oke. Mas helyen is eleg angoltalan az oldal.
Az viszont tetszik, hogy online szerkesztoben lehet ra egyedi gravirozast kerni minden oldalra. Ilyet meg nem lattam.A 2000 UAH inkabb 23k HUF, nem 18-20k. Es ez meg postakoltseg nelkul, ami Magyarorszagra 8600 Ft korul van.
-
ttomas2005
csendes tag
Gondoltam körbe nézek a környező országok piacán is, hogy arra felé mik mennek nagyot. Az ukrán piacon leltem egy lokális gyártót aki eléggé elfogadható áron (18-20K) kínál hot-swap billentyűt. Ennek az egyedi Kailh opto switchnek nincs is rossz hangja. Mit gondoltok róla?
Hator Rockfall ECO TKL -
pIIrash
tag
válasz zolnagy #66876 üzenetére
Cherry 3.0 szuper (én is itteni ajánlás alapján vettem. Egy Cougar 200k-t váltott volna.
Ha például csak munkára és általános dolgokra használod, akkor kiváló.
Igaz itthon főleg csak fehérben lehet hozzájutni, de ez a világítás hiányában pl sötétebb setupnál előny. Mind a mellet nem is néz ki rosszul. -
nyunyu
félisten
válasz Molydeus #66913 üzenetére
Ehh, előbb az eredeti Cherry stabokra gondoltam, amiket mostanában a GMK gyárt, csak megcsúszott az M-et ütő ujjam.
GMMK stabjaival (felül) nekem nem volt bajom, de az nem eredeti Cherry/GMK plate mounted stab (alul), csak erősen hasonlít rá:
Eddig nekem sem tűnt fel, hogy az eredeti Cherry staboknak a stemjén a kereszt egyik szára vastagabb, míg a klónjaikon egyforma.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
1,2mm vastag shine-thru PBT-vel ne próbálkozzak..?
https://www.aliexpress.com/item/1005002023340875.htmlbtw a redragon deskmat megjött, tetszik, jó is egy elsőre - de jó lenne ha nem 40 széles lenne, hanem mondjuk 50...
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Franklin
addikt
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni, eddig egy Cougar Vantar bill-t használtam nagy megelégedéssel, de sajnos víz került bele és pár gombja össze-vissza érzékel, ezért kell valami új (yt videók alapján sajnos nem szétszedhető).
Mit ajánlanátok hasonló, full méretű, laptop-szerű lapos gombokkal rendelkező bill-re?
Vegyes használatra. Keret kb. 10-15e.
Ha nincs jobb, akkor veszek még egy Vantart, amíg még kapni
Köszi!
-
Molydeus
őstag
Szintén TKL ISO. Volt egy Pro az aprón karácsony környékén nagyon jó áron, de arról lemaradtam.
A kupakkészletet a switchekkel (Gateron Silent Red) és pár szerszámmal egybecsomagolta az Ali és szintén az Expressone hozta ki. Ezeknél nekem sem kellett a vámmal foglalkoznom. A hangtompító filc a bandaiddel és külön a 1.5mm o-ringek másik úton jönnek, előbbi kötött ki a postán, de szerencsére jött az értesítő tegnap este mailben és online el is intéztem. Ezért bízom benne, hogy a héten megjön.A GMMK stabjai meg gyanúsak. Ha lesz időm, holnap este szétkapom az egészet és megnézem, mi a bajuk. Könnyen lehet, hogy csak nekem nincs szerencsém velük.
M.
-
ATI
senior tag
#66890 nyunyu: egész jól olvashatóak még szürke gombok is. Bekapcsolt bill háttérvilágítással és egy 32"-es 4K-s monitor előtt ülve.
Egyébként köszi a tippet az artic-hoz, a te posztod alapján választottam ki ezt.Kicsit azért fura, hogy áttetszik a kupak szerkezete a háttérvilágítástól. Nem annyira szép.
Ennél azért jobban olvashatóak a monitor fényénél a szürke gombok.
#66891 copass: megpróbálom, köszi!
#66892 Molydeus: milyen GMMK? Pro, vagy TKL? Tavaly év végén rendeltem egy GMMK TKL ISO board-ot a Bluechip-nél. Épp ma írtak, hogy mehetek érte. Eddig az volt a tervem, hogy rendelek hozzá gateron yellow-kat, csak még nem tudom honnan. Láttam, hogy nemrég linkelt egy kolléga ali-ról ilyen switch-eket, de még körbenéznék, hogy itthon nincs-e valahol.
Akartam egy moddolható hotswap TKL billentyűt, mert a Ducky TKL-t nem merem szétszedni, plusz nem hotswap. Ja és tök elégedett vagyok a silent redek hangjával.
Ellég sokat vacilláltam, hogy a GMMK TKL-t vegyem, vagy a CIY X77-et az amazon-ról. GMMK lett végül, mert az X77-en úgyis lecseréltem volna a swith-eket és a kupakokat. A stabokon még gondolkozom, de szerintem jók lesznek a gyáriak a GMMK-n.A vámra visszatérve. Nekem nem kellett vámkezelést intéznem (nem kellett kitöltenem semmit), automatikusan kezelték. A ViddL futára hozta az arctic kupakokat, akik az ExpressOne-tól kapták meg a csomagot.
2021-12-28 11:27 GMT+1 Customs clearance started
2021-12-28 13:03 GMT+1 Clearing Customs, Customs clearance successful
2021-12-30 13:02 GMT+1 Received by the delivery company -
dqdb
nagyúr
Ha felületet nézünk, akkor olyan 13-14%-kal kevesebb alapanyag kellene, vagyis 50 helyett 43 dollárért adhatnák, ha az árazás pusztán az alapanyag függvényében történne. A csomagoláson nem spórolnának semmit sem (vagy egyenesen drágább lenne egy külön TKL változatot fenntartani), szállításon szintén semmit, helyette 7 dollárért megnyernék két külön SKU teljes logisztikai kezelését, és a várható véletlen hibákat.
Készletekre bontásnak ott van értelme, ahol jóval drágább az alapkészlet maga, de ott is súlyos ára van a külön kitnek: ami alapkészlet részeként ~15 dollárba kerülne, azért külön kitként fizethetsz ~30 dollárt.
SP-től lehetőség van összeválogatni egyesével a neked szükséges billentyűket, olyan 500-600 dollár környékén talán megkapnád az egyedi készletet felesleges kupakok nélkül, míg 120-130 dollárért felesleges kupakokkal az alapkészletet.
Custom körökben van egy kezdőknek sokszor elismételt mondás: always buy the spacebar kit, és nagyon hamar rájön az ember a saját kárán, hogy mennyire igaz ez a mondás.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz nyunyu #66897 üzenetére
hát csak azért, mert ennek a szettnek több mint a felét nem használnám... ugye F gombok kiesnek, mert azokon vannak a plusz funkciók (mondjuk az a jobbik eset, ha üresek, mert akkor még akár memorizálhatom is a billentyűzet beállításait...) meg ugye az egész numpados rész is kuka... - keychron q1 pbt iso szettnél ugye a jobb alsó rész és az F gombok amik nem stimmelnek..
https://youtube.com/user/nuke7
-
-
dqdb
nagyúr
válasz RoryBreaker #66906 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy jelentkezni fog instabilitás nálad, de kizárni sem lehet sajnos, hogy igen (és minél nagyobb az áthidalandó távolság, annál jellemzőbb lesz az igen).
-
RoryBreaker
aktív tag
Ok, köszi, akkor lehet, hogy inkább hanyagolom mégis csak ezt a bluetooth dolgot, ahelyett, hogy szétvigyen az ideg.........
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
dqdb
nagyúr
válasz RoryBreaker #66904 üzenetére
De, jellemző, csak a kapcsolati instabilitás verziótól független. Egy 5.0-s vevő tud lényegében mindent kezelni a billentyűzet oldaláról.
-
RoryBreaker
aktív tag
OK, köszi, itt még arra gondoltam, a bluetooth verziójára mennyire kell figyelni? + az a félelmem, hogy szakadozni, laggolni fog. Vagy ez nem jellemző?
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
dqdb
nagyúr
válasz RoryBreaker #66902 üzenetére
[link] [link] [link]
Például. AliExpress Standard Shippinggel érdemes rendelni, ekkor itthon nem kell fizetni semmit sem.Mire kell figyelni ez esetben?
Ha a billentyűzet nem támogatja a vezetékes üzemmódot is, akkor arra, hogy legyen otthon egy vezetékes billentyűzet, ha BIOS-ban kellene matatni vagy operációs rendszer telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani bluetooth usb dongle-t? Normál asztali PC-hez kellene. Bluetooth billentyűzet és egér miatt.
Mire kell figyelni ez esetben?
Köszi!Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
dqdb
nagyúr
válasz zolka95 #66899 üzenetére
Ez azt jelenti hogy nem cserélhető a switch?
Azt.Ha igen, akkor Gatheronon kívül más switch-re is cserélhető? (Pl.: Kailh, Gatheron Phantom stb)
Igen, ha az követi a Cherry MX specifikációt formában.Slim switch-et és keycap-et is lehet rakni a billentyűre, ha az gyárilag nem slim?
Nem.A slim az általánosságban halkabb mint a nem slim?
Nem.Melyik a leghalkabb switch, függetlenül a Keychrontól?
Durock Silent Linear és átszínezései, mint Silent Alpaca, Ghost vagy Seriko. De attól, hogy halkított kapcsolót teszel egy mechanikus billentyűzetbe, az nem lesz halk, csak halkabb. Halk billentyűzethez a többi komponensnek is igazodnia kell, a kapcsoló csak egy elem a képletben.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- TurtleBeach TKL Pro rgb gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- Trust GXT 830-RW Avonn billentyűzet eladó
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Glorious Panda, Rain Forest Dye
- Logitech G915 Tkl gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest