Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
smore09
csendes tag
Üdv kedves PH-sok!
Szeretnék egy mini-ITX gépet összedobni (koleszos gép lenne), és ebben kérném a segítségetek.
Legfőképp programozásra, néha egy League of Legends, esetleg After Effects (ha ez megvalósíthatatlan, akkor hanyagolom, van rendes asztali ATX), csak vágás, renderelés csak otthon lenne.
APU-ban gondolkozom, a keret egyenlőre szűkösebb, később tudom bővíteni, de VGA-t nem tervezek bele.Ezt-azt bele tudok dobni az asztaliból (hogy csökkentsem a költségeket, de később tudom pótolni simán).
Ez az asztaliban van egynelőre, később visszakerülne csak pótlásként sorolom.
Táp (ATX): Cooler Master GX Lite 500W
RAM: 2 x 2GB OCZ Platinum 1866mhz
SSD: Kingston v300 120gbMonitor van, ez egyenlőre csak egy 1440-es lenne mert könnyebb szállítani mint az itthoni FullHD-set, viszont mindenképp az 1920x1080 a cél.
Ház tekintetében nem tudom hogy a méret miatt érdemes-e az ATX táptól elrugaszkodni, ahogy néztem a jobb SFX tápok elég drágák, és mindinképp valami védelemre szükség lenne (ocp,ovp,scp).Amit eddog összeokoskodtam:
A8-A10 APU, Quad-Core preferált.
VGA-t nem terveztem (ha After Effects-el szenved az APU, akkor ez az opció kiesik, LoL-t még el-el viszi)
ODD-t nem szeretnék
HDD-t se nagyon a szállítás miatt.
Ramból esetleg megérné 1866mhz feletti, vagy az elég az APU-nak? Mindenképp 8GB vagy 16GB.
Billlentyűzet/egér van.
A táp, ebben kérlek segítsetek, maradjak az ATX-nél, de akkor nagyobb a ház, vagy inkább az SFX? Van ház, amelyhez adnak SFX tápot, viszont az mennyire bírja a sarat?A keret az nem annyira meghatározó, valószínűleg átlóg majd a következő hónapra a beszerzés.
Össz ár viszont olyan 80-90k lenne.Beszerzés valószínűleg PH-ról, hiányzó darabok boltból.
Az eddigi tervek:
CPU: AMD A10 5800k/6800k (gondolkodtam használtan is)~25 000
MB: Sajnos ITX lapokban nem vagyok otthon, kérnék egy kis segítséget
RAM: G.Skill Sniper 2x4 1866 cl9~18 000
SSD: 120GB OCZ/Kingston/Samsung
~15 000
Ház: Lian-Li/Silverstone/Fractal/egyéb ITX (táp kérdése újra felmerül, kélek ajánljatok ilyesmi házaskat )
~20 000
Összesen eddig: 78 000 (ház és táp nincs benne)
Ha van valami világmegváltó, ár/érték arányban olcsóbb konfig amely még így is adja az ívet, vagy olyan amely X pénzért brutál teljesítményt produkál, akkor simán vevő vagyok arra is. Ha erősebbet tudsz esetleg amely ár/értékben ott van akkor akár +20k ig is elmegyek ár tekintetében.Azt hiszem ennyi lenne, előre is köszönöm a segítséget, és már azt ha valaki végigolvasta!
(rátaláltam tegnap az NCASE M1-et, az esetleg jó ha csak azt a házat veszem meg gép helyett, és csak bámulom? )[ Szerkesztve ]
-
smore09
csendes tag
válasz saturn27 #96623 üzenetére
Az érdekes Nem baj, ha nincs használtan, a funkcionalitása a lényeg, ha meg kell adni az árát, hát meg kell adni.
Ház tekintetében néztem egy párat, de nem sokat találtam MO-n, ami tápos is. Lehet maradok a kicsit nagyobbaknál amibe ATX táp megy, ha elég kicsik. Szerinted érdemes, vagy maradjak ennél a picinél?
Még ezt találtam:
Chieftec BT-04B-U3Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
smore09
csendes tag
válasz saturn27 #96633 üzenetére
Bocsi hogy nem válaszoltam, nagyon sok dolgom volt a héten, és gépem sincs koleszban
Szóval amit szeretnék, az az hogy minél kisebb legyen Olyasmi mint az Intel NUC, csak magasabb picivel.
Pl:
Wesena F1C WS EVO (197 × 197 × 75mm)
Wesena FC2 EVO (210 x 210 x 50mm)
Gigabyte Essence (300 x 74 x 234mm) (ez már nem annyira mert nem fér bele egy low-profile hűtő)Mi a véleményed erről? picoPSUval vagy külső táppal meg tudom oldani esetleg hogy működjön?
Ha ezek túl kicsik lennének, akkor valami slim házat szeretnék, ami nem nagy minden irányban.
Pl.:
Azza Z (342 x 112 x 440m)[ Szerkesztve ]
-
smore09
csendes tag
válasz saturn27 #97054 üzenetére
Mindenképp egyedileg építettet szeretnék, vészmegoldásnak ott a CM Elite 110. Abban nem vagyok biztos, hogy egy külső táp bírná-e, mivel azok 120-150W-osak max, a proci meg 95W TDP-s (bár elvileg megy 65W-on is). Az ára se baj, megoldom, esetleg később tudom csak megépíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest