-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibberman
csendes tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
- Játék: elsősorban singleplayer
- Zenekészítés (
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
- Csak magára a gépházra és tartalmára, perifériák és egyebek nélkül
4. Mennyi a kereted rá?
- bruttó 600000 Ft
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Monitor: 1080p, 100hz, HDMI
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
- preferálnám az új alkatrészeket, legfeljebb videokártyából használtan is lehet garanciával
- a gépháznál sötét színűt preferálnám, elég ha 1-2 ventilátor színes
Köszönöm a segítséget előre is! -
fecaga21
senior tag
Szerintetek melyik konfig alappal járnék jobban hosszú távon?Venni akarok egy asztali fél gépet max 90-100.000-ig házzal együtt.
i7 8700 vagy i5 9400f-el?
Mostani gépem eléggé elavult, leginkább Autodesk Cam szoftverekre használnám, illetve ilyen régebbi játékokra, azt is max full hd-ban,csak hosszú távra tervezve tervezve szeretnék egy viszonylag ár/érték arányban célnak megfelelő erős konfigot. Köszi a válaszokat -
Ármester
válasz Derron #181452 üzenetére
Alaplap: Asrock B650M PG Lightning / PH Riptide, Asus Prime B650M-A Wifi II, Gigabyte B650M-DS3H / Gaming X, MSI B650M Gaming Plus ~50-70k
CPU: R7 7700X ~130k
+Hűtő: Thermalright Burst Assassin 120 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207 Slim / ID-Cooling SE-207-XT / SE-214XT / 224 XTS / Endrofy Spartan 5 MAX, Deepcool AK400 / AK620 ~9-25k
Ram: 2*16GB DDR5 6000Mhz CL30 6400Mhz CL32 pl G.Skill Falre X5 / Ripjaws S5 / Trident Z, Corsair Vengeance, Kingston Renegade ~50-55k
VGA: RTX 3050 / RX 6600 ~73-85k
SSD: 1TB Cruical P3 / P3 Plus, WD SN 580 / SN770, Samsung 970 Evo Plus / 980 ~28-34k
Ház: Aerocool Aero One Mini, Deepcool Matrexx 40 3FS / CC360 / Kolink Citadel Mesh, Montech Air 100, FD Pop Mini Air / Focus G Mini, LianLi Lancool 205 Mesh ~20-37k
Táp: Be quiet System Power 10 550W, FSP Hyper K Pro 650-750W / Hexa85+ Pro 550W, Seasonic B12 BC 550W / G12 GC 550W ~20-27k
Össz: 380-463k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz kecsu10 #181443 üzenetére
#181443 kecsu10
Szia!
Megnéztem pár tesztet, 1440p-n kimaxolva valóban lehetnek gondok, kérdés hogy mi a cél.
1440p legmagasabb beállításokkal ilyen 7900XT / XTX / 4070Ti Super ami kelleni fog.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz DaVE-1 #181435 üzenetére
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
4. Mennyi a kereted rá?
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz AlexWolf #181432 üzenetére
Fontos kérdés, hogy csak új, vagy használt is mehet? Utóbbi esetben, lehet valami 2600-3600 + egy alap VGA kombóval jobban jártok azért.
El lehet lenni egy ilyen APU-val is, a korábbiak (2xxx-3xxx-5xxxG) nagyságrendileg egy GT 1030 szintjén van.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
Ha két év múlva cseréled, én nem feltétlen ölnék bele csillió összeget a VGA-ba, bár kétségtelen, hogy erősebb a 3080-nál.
Amúgy összességében elég, a szimulátor ahol már kevés lehet a cpu. Milyen szimulátor?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz wldnml #181403 üzenetére
Alaplap: Asrock B450M Pro4, Asus TUF B450M Plus Gaming II / Prime B450M-A II, Asrock B550M Pro4, Asus Prime B550M-A / TUF B550M Gaming Plus, Gigabyte B550M Aorus Elite ~30-50k
CPU: Ryzen 5 5600 / 5700X ~45-60k (utóbbi esetben nincs hűtő)
+Hűtő: Thermalright Burst Assassin 120 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207 Slim / ID-Cooling SE-207-XT / SE-214XT / 224 XTS / Endrofy Spartan 5 MAX, Deepcool AK400 / AK620 ~9-25k
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz G.Skill F4-3000C16D-16GISB ~10k
VGA: RX 7600 / 7600XT, RTX 4060 ~105-140k
SSD: 1TB Cruical P3 / P3 Plus, WD SN 580 / SN770, Samsung 970 Evo Plus / 980 ~28-34k
Ház: Aerocool Aero One Mini, Deepcool Matrexx 40 3FS / CC360 / Kolink Citadel Mesh, Montech Air 100, FD Pop Mini Air / Focus G Mini, LianLi Lancool 205 Mesh ~20-37k
Táp: Be quiet System Power 10 550W, FSP Hyper K Pro 650-750W / Hexa85+ Pro 550W, Seasonic B12 BC 550W / G12 GC 550W ~20-27k
Össz: 267-368k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
nessh
tag
válasz CriticalHit #181588 üzenetére
Köszi a részleteket!
Átírtam magamnak. A ház marad a bequiet -
CriticalHit
őstag
válasz nessh #181586 üzenetére
Alapvetően jó minőségűnek de sajnos erősen túlárazottnak tartom a Be Quiet termékeket. Ár/érték arányban van jobb választás de a hangszigetelt, csendes házaik kifejezetten jók, illetve a Dark Power 13 sorozat táp is de ott az OEM-t (FSP) olcsóbban megkapod.
A Thermalright Phantom Spirit 120 a jelenlegi egyik legjobb léghűtés, csendes és a legjobb ár/érték arány.
Az FSP VITA GM 850 a jelenlegi legjobb ár/érték arányú, csendes ATX3.1 PCie 5.1 táp. A Super Flower Leadex VII XG 850W a 140mm-s siklócsapágyas ventivel és kapcsolható félpasszív üzemmóddal még csendesebb de viszont 20e-vel drágább.
"Azzal mennyire foglalkozzak..." Szerintem cseppet sem de kérdezd meg itt [link] .[ Szerkesztve ]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
nessh
tag
Azzal mennyire foglalkozzak hogy az "ASRock B650M-HDV/M.2" oldalán a QVL-nél nincs ott ez a ram: G.skill F5-6000J3038F16GX2-FX5Flare X5 DDR5-6000 CL30 32GB
-
nessh
tag
válasz CriticalHit #181585 üzenetére
Ah, látom nem vagy BeQuiet rajongó .
Valamiért sose szimpatizáltam a microATX lapokkal... de ez a "ASRock B650M-HDV/M.2" szimpi (főleg az ára miatt).
A hűtő és a táp valóban jobbak (halkak) mint amiket én írtam vagy az áruk miatt ajánlottad? -
CriticalHit
őstag
válasz nessh #181584 üzenetére
Amire változtatnék:
Gigabyte B650 AORUS ELITE AX V2, Asrock B650 Steel Legend WiFi, Asrock B650 Pro RS, ASRock B650M-HDV/M.2 vagy akár Asrock X870 Pro RS
G.skill F5-6000J3038F16GX2-FX5Flare X5 DDR5-6000 CL30 32GB (2x16GB)AMD EXPO
Thermalright Phantom Spirit 120
FSP VITA GM 850, Super Flower Leadex VII XG 850W
MSI RTX 4070 SUPER 12G Gaming X Slim, PNY GeForce RTX4070 SUPER 12GB DDR6X XLR8, ASUS ProART RTX 4070 Super
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB, SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7900 GRE GAMING OC 16G.
Lian Li Lancool 207, Phanteks G500A Performance[ Szerkesztve ]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
nessh
tag
Sziasztok,
Új konfigot szeretnék magamnak játékra leginkább (online, offline, fps, rts, tps, kb mindenféle), de nem akarok nagyon elszállni.
Nagyjából összeállt bennem a kép de kéne némi tanács/kiigazítás:
VGA: PALIT NED4070019K9-1047D Dual GeForce RTX 4070 12GB (ebből pár év múlva így is úgyis újat kell venni szerintem ezért nem titán vagy ilyesmi)
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D
RAM: KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 6000MHz CL36 KIT
Cooler: BE QUIET! Dark Rock Pro 5
Táp:
-Pure Power 12 M 650W vagy
-System Power 10 U 650W (megéri a felárat Pure?)
Alaplap :
-MSI PRO B650-S WIFI vagy
-ASUS TUF GAMING B650-E WIFI vagy
-GIGABYTE B650 EAGLE
Ház: BE QUIET! Pure Base 500Ha minden igaz kb minden fekete amit kinéztem, ha javasoltok vmiből másikat, légyszi feketét
Köszönöm előre is,
[ Szerkesztve ]
-
N30
csendes tag
Szép estét mindenkinek!
Egy 14-éves fiatal, szeretné meg építeni, első pc-jét...!
Ezek alapján, mit tudtok neki ajánlani?
1. Mire fogod használni a gépet? Leginkább játékra multiplayer, és, vagy singleplayer játékok is...
Mivel játszanak a mai gyerekek? Mondjuk, Hogwarts Legacy...
Nincs semmi komponens, minden (is) kell...
Mindenre, (monitor lesz külön, még nincs pontos típus)...
4. Mennyi a kereted rá?
250k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Milyen monitort érdemes nézni? Használt monitor jó bolt lehet?
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Ház fekete legyen, valami ízléses, semmi led.
Ezen kívül nincs semmi megkötés, ebből a pénzből ami új komponensekből összeáll...Köszöni, Köszönjük nektek előre is!
-
CriticalHit
őstag
válasz Worker #181577 üzenetére
7500F/7600, fejlesztési út: 7800X3D, majd 9800X3D
ASRock B650M-HDV/M.2, ASRock B650M Pro RS, B650 AORUS ELITE AX V2, Asrock B650 Steel Legend WiFi, Asrock X870 Pro RS
G.Skill Flare X5 DDR5-6000 CL30-38-38-96 1.35V 32GB (2x16GB)AMD EXPO
FSP VITA GM 850, Super Flower Leadex VII XG 850W
Thermalright Phantom Spirit 120
Lian Li Lancool 207
Samsung 990 Pro, Black SN850X, Patriot Viper VP4300, Lexar NM790
MSI RTX 4070 SUPER 12G Gaming X Slim, PNY GeForce RTX4070 SUPER 12GB DDR6X XLR8, ASUS ProART RTX 4070 Super
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB, SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7900 GRE GAMING OC 16G."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Ermac
tag
Sziasztok !
1. Mire fogod használni a gépet?
Photoshop és Lightroom + film nézés böngészés
Van 3 monitor 60hz es IPS-ek van hdmi rajtuk
MIndenre a monitorokon kívül
4. Mennyi a kereted rá?
Nagyon max 500k
FHD@60hz IPS monitorok hdmi az van mindegyiken
Mindenből új kell. RGB nem kell.
Elképzelés:
ASRock B760M PRO RS/D4
12700KF
Thermalright Burst Assassin 120
G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-32GIS
GIGABYTE GV-N4060WF2OC-8GD WINDFORCE OC GeForce RTX 4060 8GB GDDR6 DLSS3
SEASONIC B12 BC 650W
SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7S1T0BW
Fractal Design Pop Air Black Solid
Ez kb. 380k DDR5 variáns 14600KF-el 420k de szerintem nem éri meg a felárat.
Köszönöm !We are Many You are but One
-
őstag
A 8700G-ért most még nem adnék annyit, amit kérnek érte... De ha olcsóbb lesz és még mindig APU-t akarsz, akkor tudsz feljebblépni.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
kzs
tag
válasz bluemirage #181578 üzenetére
Köszi a tippet: nagyon halas vagyok, pont ilyen tippek miatt kérdeztem. Akkor 8600G lesz; és gyari hütö.
-
őstag
CPU: 8500G helyett 8600G
- A 8500G alig erősebb, sőt néha gyengébb... mint a korábbi 5700G és a benne lévő APU is öngól. Inkább hagyjuk. Ha már APU akkor 8600G és bár nem írtad milyen régi játékra gondolsz, de oda is 8600G a nyerőbb. A 8600G tökéletes és hosszútávú megoldás lehet neked.Ahol lehet fogni és csak akkor, ha egyébként nem futná a 8600G-re
- SSD (linux, netezés, és kevés régi játék esetén...) nem értem a 2GB-ot. Külső statikus, archiv tárolónak van más megoldás.
- PSU nagyon jó ez a táp De bőven elég lenne egy 550W-os táp (még az is sok), akár olcsóbb.
- HŰTŐ: ID-Cooling 214 vagy 224 vagy Thermalright Burst Assassin 120 is elég... de ezt később is megveheted. Próbáld ki a gyári hűtőt első körben.Szóval én nem ajánlom a 8500G-t
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Lassan eljön az ideje hogy a ~9 éves gépemet lecseréljem...
1. Mire fogod használni a gépet?
Játék: Frostpunk 2, God of War (+Ragnarok), RDR2 - ezeket örülnék ha Full HD-ban max beállítások mellett ~60 fps-t hozná.Esélyes h más blockbuster/gépigényes játékra is rápróbálnék, de nem elvárás h azokat minden esetben max. beállítások mellett vigye.
- Samsung 870 EVO SSD, 500GB
- 2xHDD
- Creative Sound Blaster Z >>> nem tudom h érdemes e megtartanom, a jelenlegi alaplapi hangkártyához képest ég és föld a különbség, alapvetően azért vettem h a "normálisabb" Microlab hangfalamat szebben megszólaltassa, ill. hogy a 80 ohm-os Beyerdynamic DT 770 Pro-m "normális" minőségben és hangerővel szóljon (jelenlegi alaplapi hangkártya nem hozta ezt az elvárást sem, viszont a dedikált hangkártyával nagyon elégedett vagyok, kivéve mikor szarakodik a szoftver... pl. van h 1-2p váltani a hangfal-fejlhallgató között...)
- Ház?! Cooler Master N300 NSE-300-KWN1 van jelenleg, de lehet hogy ez túl kicsi a "mai VGA-knak". Nem akarok óriási házat, de azt se akarom hogy megfőjön minden odabent.
- Perifériák3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
- Alaplap
- CPU
- VGA
- Táp
- RAM (2x16GB?)
- SSD (A Samsung 870-et másodlagosnak szeretném, jó lenne mellé egy 500GB vagy 1 TB NVME SSD)
- Ház (ha "kicsi" lenne a Cooler Master N300)4. Mennyi a kereted rá?
Fogalmam sincs a jelenlegi árakról, egy alsó-középkategóriás géppel megelégszem ami még pár évig az új megjelenésű játékokat várhatóan szépen elviszi (nem elvárás h mindent max beállításokkal elvigyen, de azt a párat amit 1. pontban írtam azért vigye maxon).
Azért 400nál többet semmiképp se költenék rá (annyiból már egy "gamer" laptop is kijön ) , de merném remélni h 250-300-as keretbe is beleférhet (?). Mindenesetre inkább költök többet "jóért", mint spórolok pár ezer ft-ot és veszek vmi sz*rt...5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Acer VG240Y - 1920x1080
HDMI/DP: 144/165Hz
Freesync-et elvileg támogat.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?Mindenből bolti újat szeretnék.
Intel+Nvidia párosra gondolnék elsősorban, de ár-érték aránynak megfelelően esetleg AMD is szóbajöhet, figyelmet szentelve annak, hogy ne legyen nagyon melegedő cucc, elvárás lenne h az új konfig is bírjon vagy 6-8 évet... (jó ezt tudom nehéz megjósolni, de amennyire mégis lehetséges...).
Húzni nem húznék semmit.
Gyűlölöm a világítós-RGB-s "húdegéjmer" cuccokat, nem igazán érdekel a kinézet, max. annyi h icipici előny a fekete szín (lehet minden fekete, de nem elvárás).Életem az ár-érték arány, a minőséget előtérbe helyezve (Gigabyte, Asus márkákat kedvelem elsősorban, pl. vmiért az Asrock-tól kiver a víz vmi sokéves berögződés miatt "minőségtelennek" érzem, pedig lehet nem az )
Jelenlegi konfigom (viszonyításképp h 9 éve én mit találtam "jónak"):
Alaplap: Gigabyte B85M-D3H
Processzor: i5-4440
Ram: Kingston 4x4GB (16GB) DDR3 1600MHz HyperX Fury
Vga: Gigabyte GTX960 4GB DDR5 GV-N960WF2OC-4GD
Ház: Cooler Master N300 NSE-300-KWN1
Táp: FSP 500W HEXA+Ha lehetséges, jöhetne több ajánlás is (2-3 vagy több ajánlás egy komponenshez), szeretném jól körbejárni a témát, de most még tapogatózásnál tartok, kb. fogalmam sincs h a ~9 éves konfigom vásárlása óta mi történt a hardverpiacon, és szeretnék up-to-date lenni újra.
1-3 hónapot várhat a vásárlás - érdemes jelenlegi piaci helyzet mellett várni? Merre fognak menni az árak várhatóan?
[ Szerkesztve ]
"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
kzs
tag
Sziasztok!
egy jelenleg egyszerü, de jövöben (viszonylag) jol bövithetö gepet szeretnék épiteni. AMD, AM5 socket alapon, viszont elsö körben csak integralt videoval (videokartya nélkül).Vannak észrevételeitek az alabbi konfighoz? optimalizalasi javaslatok? Esetleg inkompatibilitas miatt?
Alaplap: Gigabyte B650 EAGLE AX
CPU: AMD Ryzen 5 8500G
Hütö: ???
RAM: G.Skill Ripjaws S5, 2 x 16 GB, 6000MHz, DDR5
SSD: WD Blue SN580, 2GB
Haz: be quiet! Pure Base 600
Tap: be quiet! Straight Power 11 Titanium, 650W
Vannak esetleg ismert gyengéi ennek a technologianak (AM5), amiert nem ajanlott?A gépet elsösorban Linux-szal fogom hasznalni, otthoni netezös gépnek, kevés (régi) jatékkal.
Elöre is köszönöm. -
MZsoltee
veterán
válasz lancellott #181574 üzenetére
Amiben ma is jobb az Nvidia az RTX és a framgen.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
lancellott
tag
válasz KROK640 #181547 üzenetére
Köszönöm válaszod.. Akkor léghűtés lesz. Ha így állnak az Intel CPU-k, akkor lehet átpártolok. VGA-ban még gondolkodom. Be kell látnom, hogy itt az évek tapasztalataival nem érek semmit.. Régebben az Nvidia mindig egy lépéssel elölrébb volt, és megbízhatóbb, felhasználóbarátabb.. ugyanakkor drágább az Ati termékeknél.. Ez manapság ha jól érzékelem már nem mérvadó. Az említett Ryzen CPU-t kicsit drágállottam, de így pár nap alatt amiket infókat kaptam.. muszály lesz zsebbe nyúlni, ha AMD, ha Intel lesz a vasban.. Egyelőre akkor nem kezdek el alkatrészeket vadászgatni. A 64GB memória meg inkább azért lesz, hogy egyáltalán ne legyen az a szűk keresztmetszet. Néha katanok egyet. Stratégiai játék fut 4 karakter 4 browserben,, közben videót kódolok, és előfordul, hogy indítok még rá egy FPS-t is. Nem akarok szaggatni. Szerintem jobb lesz, ha várok vele év elejéig, és majd akkor mégegyszer megfeszegetem a témát. Köszönöm az infókat.
Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
őstag
válasz wrongduke #181570 üzenetére
LAP: MSI PRO H610M-E DDR4 25e
LAP*: GIGABYTE B760M GAMING DDR4 39e
CPU: 12100 45e
RAM: Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/16 15e
SSD: WD SN580 500GB M2! 18e
SSD*: Crucial MX500 2.5 500GB SATA3! (CT500MX500SSD1) 19eEz így 25+45+15+18 = 102 eFt... *-os tétellel 118 eFt
- A drágább lapba később mehet jobb proci, így időtállóbb
- I3-12100 szerintem teljesen jó alap irodai munkára.
- De azt is lehet, hogy H610M lap, és inkább 32GB @3200-es RAM...Mi is most váltottunk 85db PC-t W11 miatt. I5-13500 év elején lett az első hullám és I5-141500 most a második hullám. Dell. A könyvelőnek, titkárnőnek, raktárosnak mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Ez mennyire megérős ajánlat?
[link] -
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy könyvelőnek szeretnék összerakni egy "félkonfigot". Win 11 kompatibilitás miatt kell cserélni.
Könyvelés, netezés és netes játékok, pl.: Farmerama.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
CAS: Cooler Master N200
PSU: FSP Hexa+ 400W
SSD: Samsung 870 evo 250GB3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
RAM, CPU (+gyári hűtő vagy valami olcsó), MBR, SSD (500GB).
4. Mennyi a kereted rá?
100 000 Ft + 20 000 Ft max
1366x768 de tervben van egy FHD monitor
- Csak új legyen, mindegy melyik gyártó.
- Legyen Integrált VGA a CPU-ban.
- Legyen HDMI csatlakozó az alaplapon.
- 2 ajánlatot szeretnékérni ha van értelme, egyet SSD-vel és egyet nélküle.
- Ha az árba belefér egy olyan alaplap ahol van M.2 NVMe foglalat."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
CriticalHit
őstag
válasz Graphics #181560 üzenetére
" az egyéni preferenciáid", amik tényekkel, mérési eredményekkel igazolható, szubjektív, mérvadó teszteken alapulnak. A Delta tápokat pedig irodai munkára ma is ajánlom és sajnálom, hogy Magyarországon csak nehezen beszerezhetők.
" Látom az ár-ertek arany megszűnt létezni..." Rosszul látod, hiszen az Arctic Freezer 36, az általam rendszeresen ajánlott FSP VITA GM, a Montech Air 903 MAx/BASE, az Enforfy ARX 500 AIR, a Chieftec Apex Air vagy a legújabb léghűtés bajnok Lian Li Lancool 207 is ár/érték arány listavezetők. Nem egyéni preferenciáim, hanem mérési-teszt eredmények alapján, amik viszont tényleg egyeznek az egyéni preferenciáimmal. Mivel a mérési tesztek szakmaiak, ezért aztán nyugodt lelkiismerettel továbbra is ajánlom ezeket, hiszen saját használatra is megvenném bármelyiket."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Ármester
válasz husztiimi #181402 üzenetére
Én inkább valami IGP AMD-t néznék:
Alaplap: Asrock B450M Pro4, Asus TUF B450M Plus II, Asus A520M-PLUS II, Asrock B550M Pro4 ~28-38k
Processzor: Ryzen 5 4600G ~37k
Olcsóbban esetleg egy 3200G / 3400G ~25-30k
SSD: Végülis ok, de pár ezressel drágábban van 500GB ~9k
Ház: Végülis ok ~9k
Táp: OK. ~21k
Össz: 102-124k
Hűtőből egy alap ID-Cooling SE-903XT / SE 214XT ~6-8k között.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Dani0504 #181401 üzenetére
Korábbi hsz.-re írtam már választ: [link]
Alaplapból mindegyik jó, VRM része talán Gigabyte-nak kicsit jobb.
Éhes kártya, de 750W elég a 3080-nak, ha tutira akarsz menni, mehet akár 850W.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz rog2357 #181397 üzenetére
Játékokról lehet tudni kb milyenek?
Abból a szempontból, hogy kell-e valami alap VGA (akár használtan), vagy elég egy jobb IGP-vel szerelt proci is?!„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
Alapvetően ha megvan és otthon porosodik csak az i5, szerintem egy próbát simán megér, SSD + 8GB rammal tök alap otthoni dolgokra még simán megfelelhet.
Ha meg mégsem jön be, utána még mindig be lehet vásárolniMonitorból most van alzán 1-2 jó vétel olcsó kategróiában:
Xiaomi Mi 1C 27k
MSI PRO MP243X ~32k[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz r0hamkuka #181384 üzenetére
Proci szinten kicsit overkill, de amúgy nem rossz elképzelés, jól összerakott gép.
A gép meglett közben, vagy kell esetleg új ajánlás?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz dani0113 #181382 üzenetére
Alaplap: Asrock B450M Pro4, Asus TUF B450M Plus Gaming II / Prime B450M-A II, Asrock B550M Pro4, Asus Prime B550M-A / TUF B550M Gaming Plus, Gigabyte B550M Aorus Elite ~30-50k
Össz: 267-368k
Neked is kb ezt tudom javasolni.
Világítás ügyileg, hűtőből könnyű találni világítósat, ajánlottak közül pl a Spartan 5 MAX.
Ventiből is körbe lehet nézni, Arctic P12 RGB verziói (van RGB és A-RGB verzió, meg kell nézni milyen csati van az alaplapon)„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Graphics
Jómunkásember
válasz CriticalHit #181550 üzenetére
Igen, csak mondjuk erősen torzítja a vásárlók számára a dolgokat, hogy abszolút a Te egyéni preferenciáid érvényesülnek az ajánlásokban...
Néha a szubjektív dolgok helyett a vásárlók érdekeit is nézni kellene...
Még ha úgy is érzed, hogy a legjobbat adod a kerdezőnek... Látom az ár-ertek arany megszűnt létezni...
Én a legutóbb tapos témában erveltem rendesen, neked mégis egy 18 évvel ezelőtti tápteszt volt a mérvadó.
Nem tudom akkor mennyire van realitás alapja azoknak az ajánlásaidnak... Csak azért mert az egy ezeréves Delta táp volt...
Így kicsit azért számomra érdekes az ajánlások mikéntje és mennyire követi a szakmaiságot... Miközben egy ezeréves tápot raktal volna egy modern konfighoz.. bocs de ilyen ajánlást se nagyon tudok hovatenni... Ez baj sajnos...
De én itt és ott is távozok, ez total nem az már, ami volt.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Ármester
válasz Djsaba #181381 üzenetére
Jók az ötletek, a 13900-14900 szériát én is elengedném, ha nem muszáj, 14600k-val még nem lesz gond.
64GB szintén felesleges szerintem is, plusz igen, könnyen bővíthetőAlaplap: Asrock B760M Pro RS / PG Lightning, Asus TUF B760M-Plus, Gigabyte B760M Gaming / Gaming X, MSI B760 Gaming Plus ~50-70k
Z790: Asus Prime Z790-P, Asrock Z790 PG Riptide, Gigabyte Z790 Gaming X AX, ROG Z790-A Gaming / ROG Z790-H Gaming ~80-150k (ha tényleg ROG-ot szeretne, de elég magas a felára, és nem fogja kihasználni)
CPU: i5-14600K(F) ~98-105k
Ram: 2*16GB DDR5 6000Mhz CL30 6400Mhz CL32 pl G.Skill Falre X5 / Ripjaws S5 / Trident Z, Corsair Vengeance, Kingston Renegade ~50-55k
VGA: RTX 4070Ti Super ~320-350k
SSD: 2TB WD SN770/SN850X, Cruical P3 Plus, Kingston KC3000 / Fury Renegade, Samsung 990 Evo ~53-65k
Esetleg SSD hűtő ha nincs alaplapon: Be Quiet MC1 Pro
Össz: 586-756k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz frem1790 #181380 üzenetére
Alaplap: Asrock B760M Pro RS / PG Lightning, Asus TUF B760M-Plus, Gigabyte B760M Gaming / Gaming X, MSI B760 Gaming Plus ~50-70k
CPU: i5 12600KF / i7-12700K / i5-13600K(F) / 14500 / 14600K(F) ~70-130k
+Hűtő: Thermalright Burst Assassin 120 / ID-Cooling SE-214XT / 224 XTS / Endrofy Spartan 5 MAX, Deepcool AK400 ~9-13k
VGA: RX 7700XT, XFX RX 6800 ~160-170k (320mm hosszú utóbbi)
Össz: 398-523k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz SZKEBE75 #181375 üzenetére
Alaplap: Asrock B650M PG Lightning / PH Riptide, Asus Prime B650M-A Wifi II, Gigabyte B650M-DS3H / Gaming X, MSI B650M Gaming Plus ~50-70k
CPU: Ryzen 5 7600 / 7600X ~80-85k
VGA: XFX RX 6800 ~165k (320mm hosszú)
Össz: 402-461k
Ha full low akkor végülis mehet RX 7600-7600XT is,[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz GEPESZ66 #181374 üzenetére
Mennyi a keret? Ez új lenne? Vagy ez egy használt gép?
Újonnan ezt a platformot elengedném, ha használt akkor még oké.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz bilikm #181373 üzenetére
AM4:
Össz: 267-368k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
KROK640
nagyúr
válasz Khaosz55 #181539 üzenetére
"illetev 1Tb kicsit szűkös szerintem game+Windows." - Nekem elfér az 1TB-on a Windows (468GB) és a játék (510GB), bár igaz, hogy van HDD-m is.
Szerintem nem kell külön még egy M2 SSD, plusz helyfoglalás, plusz költség. Akkor már inkább vegyél egy 2TB-os M2-t, 4-500GB a Windowsnak (az sokáig elég lesz) a többi meg játéknak. Az 1TB-ról 2TB-ra emelkedés költsége valószínűleg nem lesz több mint venni egy M2-es 250/500GB-os SSD-t a rendszernek.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Khaosz55
addikt
válasz CriticalHit #181545 üzenetére
Ipon-t és pcx-et néztem kb ugyan ott vagyok árban. Összerakni már összerakom, csak itt kérdezem meg mindíg, hogy mi az aktuális legjobb már évek óta. Álltalában haverjaim gyerekeinek rakom össze gépet, mert ők totálisan nem tudják mi fán terem a PC.
A hűtő a linkelt topicban a listában az ajánlások között volt.
-
CriticalHit
őstag
válasz Rowon #181548 üzenetére
Saját véleményem mellett bármikor, bárkivel örömmel kiállok és meg is vitatom, amennyiben az ellenérvek tényeken alapulnak nem pedig gyenge lábakon álló általánosításokon. Igen a japán minőségbiztosítást, gyártási technológiát magasabb színvonalúnak tartom, mint az általad preferált kínait vagy tajvanit. Ha zavarónak tartod, akkor ellen érvelj ne pedig támadj. Az ajánlást kérő képes megfontolni, összevetni az ajánlásokat és önálló döntést hozni.
Folyamatos kísérleteid a tiédtől eltérő vélemények elhallgattatására szánalmas. Esetemben pedig még sikertelen is."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
veterán
válasz CriticalHit #181545 üzenetére
Ezt a japán fétisedet már engedd el, mert a táposban is zavaró, hogy mindenről lebeszéled a fórumozókat, amiben nincs japán kondenzátor. Golyóscsapágyat pedig nem hiszem, hogy mindenki akar otthon hallgatni egy folyadékcsapágyas ventilátor helyett, azt is vedd figyelembe.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
KROK640
nagyúr
válasz lancellott #181505 üzenetére
Ha játékra kell, akkor a 7800X3D lesz te CPU-d AMD oldalon.
De ha mindenképp Intel kell, akkor most a helyzet nagyon nehéz, mert a 13-14th gen nem sikerült jól, különösen azok a CPU-k nem amiket ajánlhatnék, szóval akkor 11 vagy 12th gen I7, de itt nincs átjárás e között a két generáció között (cserébe 11th gen I7 már elég olcsó). Nyilván 11th gennél nincs DDR5."Nvidia fun vagyok" - NVidia FAN(atic) lesz az inkább.
"CPU hűtés levegős.. VGA vizes blokk" - na ennek így mi értelme? vagy vizeld be az egész rendszert, vagy szerintem mehet minden léggel.
Ráadásul ha ennyire VGA intenzív megoldáson gondolkodsz, akkor inkább az RTX4080 felé kacsingatnék."M2.SSD 2TB alap szerintem" - ezzel egyetértek. A 64GB RAM manapság még nem igazán van kihasználva, de jövőálló megoldásnak jó.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz bluemirage #181500 üzenetére
Egyetértek. 1TB-ig egyértelműen SSD a felett viszont inkább HDD. Nyílik az olló, és 2-4TB-nál már eléggé takaros összeg tud kijönni a kettő között. Ráadásul filmhez, zenéhez ilyenekhez semmi szükség sincs SSD-re.
Nekem mondjuk van a gépben is HDD (4TB) az SSD mellett (1TB), de külső dokkolóban is van, ahogy te is írtad. Az főleg az olyasmiknek van, ami nem kell mindennap, de jó ha megvan, illetve backup. Backupnál még külön jó is, hogy nincs a gépben.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
CriticalHit
őstag
válasz Rowon #181541 üzenetére
Csak előnye van annak, hogy szerver üzemre (folyamatos, hosszú idejű) képes.
"Both fans of the Freezer 36 CO are each equipped with two japanese ball bearings. This makes these fans particularly durable and resistant to external forces such as heat, dust and vibrations."Khaosz55:
Az ID-COOLING SE-224/226XT szerintem jó lesz de kérdezd meg itt: [link]
Hol tudod megvenni a teljes konfigot?[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz CriticalHit #181540 üzenetére
Artic Freezer 36 CO-t néztem, de sajnos kb senki nem tudja szállítani normális áron, legközelebb a hónap végén lesz elérhető. A gépet meg egy helyről akarom megrendelni ezért gondoltam az ID-COOLING SE-224-re.
-
veterán
Tápegységen nem szabad spórolni, vedd meg a Vitát bele.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Khaosz55
addikt
Köszönöm!
FSP Hydro K Pro 850W- tápegység mehet, vagy az már gáz? Valahogy bele kéne férnem a keretben. -
veterán
A CO verzió szerverekhez készült, én nem azt ajánlanám neki.
-
CriticalHit
őstag
válasz Khaosz55 #181539 üzenetére
A Windforce-os Gigabyte helyett inkább a ZOTAC GAMING GeForce RTX 4070 SUPER Trinity Black Edition, a MSI RTX 4070 SUPER 12G Gaming X Slim, ASUS TUF Gaming RTX 4070 Super OC vagy az ASUS ProART RTX 4070 Super közül választanék.
Ház esetén pedig jobb ár/érték arányban: [link] vagy [link] vagy [link].
Ez pedig pöpec kis hűtő a 7500F/7600-ra most születésnapi áron: [link]
Rendszer SSD-nek pedig: [link] vagy [link]"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Khaosz55
addikt
Ezt állítottam össze nekik. 600K-ba bele kéne férni és még WIN cd key-t is vennem kell.
Ház: FRACTAL DESIGN Pop Air RGB Cyan Core ablakos
Alplap: ASROCK B650M PG Lightning
Memória: G.SKILL 32GB Flare X5 DDR5 6000MHz CL30 KIT F5-6000J3038F16GX2-FX5
CPU: AMD Ryzen 5 7600 vagy AMD Ryzen 5 7500F
CPU hűtő: ID-COOLING SE-224-XTS
SSD: SAMSUNG 1TB 980 M.2 PCIe M.2
VGA: GIGABYTE RTX 4070 SUPER Windforce OC 12G 12GB GDDR6X GV-N407SWF3OC
vagy Gigabyte RTX 4070 SUPER GAMING OC 12GB GV-N407SGAMING OC-12GD
Táp: FSP VITA GM 850WAMD Ryzen 5 7500F-nek elég későn van szállítása kb a hónap végén bár ott lehetne 10K-t fogni.
Illetve szerettem vona egy külön egy 256-os SSD-t a rendszerenek. Nem gond ha külön van illetev 1Tb kicsit szűkös szerintem game+Windows. -
veterán
válasz parandroid #181536 üzenetére
Én szintén Corsair felé hajlok.
Khaosz55: érdemes lehet a ramosban ajánlást kérni Fuditól, ha már legalább az alaplap és a proci fix.
-
Khaosz55
addikt
-
veterán
válasz Khaosz55 #181531 üzenetére
Még elég lehet a 16 is, de attól függ, hogy mivel játszol. Hosszabb távon a 32 gb már abszolút indokolt lehet.
-
Khaosz55
addikt
Illetve 16 vagy 32 GB memóriában kell gondolkodni ?
-
Khaosz55
addikt
válasz CriticalHit #181523 üzenetére
Köszi,
a memóriára konkrét ajánlást tudsz adni. Melyik márka ?[ Szerkesztve ]
-
SUPREME7
addikt
válasz Rowon #181527 üzenetére
Nem igazán értelek, leírtam, hogy játékra nem lesz használva, tehát a kérdések többsége irreleváns. Ha lenne alkatrészem, amit fel szeretnék használni benne, leírtam volna. Mivel egy komplett gépre van szükség, így gondoltam egyértelmű, hogy egy komplett gépre van szükségem. A költségkeretet leírtam. Azt valóban nem írtam le, hogy újonnan vásárolt, tehát jelenleg is kapható alkatrészekből szeretnék ajánlást.
Attól, hogy "szervernek" nevezzük, nem ipari dologra kell asszociálni, de akkor nevezzük egy stabil otthoni pc-nek, ami 0-24-es használatra lesz használva, processzor és memóriaigényes feladatokra.
-
CriticalHit
őstag
válasz Raz3raddict #181524 üzenetére
Így választanék:
7500f/7600
Gigabyte B650 AORUS ELITE AX V2/Asrock B650 PG Lightning
G.SKILL Flare X5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30
WD Black SN850X[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz SUPREME7 #181525 üzenetére
Kezdésnek az összefoglalót el lehetne olvasni és az alapján feltenni a kérdést:
Mindenkinek, aki tanácsot szeretne gépvásárláshoz. Mielőtt kérdezel, ezeket gondold végig, és a lehető legrészletesebben próbáld meg leírni a kérdéseddel együtt:
4. Mennyi a kereted rá?
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?Attól, hogy szervert tervezel építeni még érdekes lehetne a jelenleg rendelkezésre álló alkatrészek listája is, vagy éppen lehet, hogy Symbiote nem is foglalkozik szerverekkel... Proxmoxnak van külön topikja például, ott is foglalkoznak hardverekkel.
[ Szerkesztve ]
-
SUPREME7
addikt
Sziasztok, egy házi "szervergépet" szeretnék építeni, processzor és memóriaigényes feladatokra. Egy 7950x3d köré gondoltam építkezni (de meggyőzhető vagyok, ha van jobb alternatíva intel vonalon, vagy más opció amd vonalon, nem igazán követem az újdonságokat), 64GB ram társaságban. VGA nem lesz benne, grafikai dolgokra, játékra abszolút nem lesz használva. Ami a lényeg, hogy ne legyen csillivilli rgb, szolid de stabil konfig kellene, ami csendes és megbízható, kompatibilis komponensekből áll és 0-24-es járatást is bírja hűtéssel és megbízhatósaggal. Az ár 5-600E
[ Szerkesztve ]
-
Raz3raddict
tag
Sziasztok,
Haverom megkért, hogy rakjak neki össze egy gépet 550.000 FT-ig és megpróbáltam saját tudás alapján összetenni egyet, arra vagyok kíváncsi, hogy mit gondoltok, jó lesz vagy ti cserélnétek benne alkatrészeket?
lényeg, hogy full hd és vagy 1440p-be játszana max, szinte csak játékra és filmnézésre fogja használni. Játékok: fpsek, szimulátorok,rpg
CPU: Ryzen 7 5800x
LAP: Gigabyte B550 gaming X v2
RAM: Kingston Fury Renegade 2x16GB ddr4 3600 Mhz
GPU: Sapphire Pulse RX7800XT 16GB
SSD: Kingston NV2 M.2 1TB Pcie 4.0 NVMe
PSU: FSP VITA GM 850W
HÁZ: Zalman i3 Edge Midi-Tower
CPU hűtő: ARCTIC Liquid Freezer III 280
Monitor: 27" MSI MAG 27C6X -> itt nem kötelező a hajlított kijelzőválaszokat előre is köszönöm
-
CriticalHit
őstag
válasz bossin1 #181521 üzenetére
Viszont jövőbeli igény esetén tovább léphetsz 7800X3D/9800X3D-re. Sajnos NVidia oldalon megvásárlásra olcsóbb VGA-t ajánlani nem tudok. A másik oldalról lehetne finomítani.
Khaosz55
Lásd 2-vel feljebb[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok, a haveromnak nem jött össze a gép vásárlás ezért megkért, hogy állítsak össze neki (fiának) egy gépet így a segítségetket kérem.
Fortnite, R6, Valorant
KOORUI 24E3 monitor FHD 165Hz amd freesync
Egy komplett gépre monitor nélkül.
4. Mennyi a kereted rá?
1500 Euro átváltva Kb 590K ebbe legyen benne a Win11 Key is .
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
KOORUI 24E3 monitor FHD 165Hz amd freesync
- Mindenből új
- 1 TB SSD-re gondoltam a játékoknak és külön a rendszerenk egy 256 vagy 512 SSD
- Egy normálisabb proci hűtő nem kell csúcs...
- A ház legyen oldal ablakos, fiatalos és RGB ventik vagy valami világíás ami tetszik a tinknek...
-Alapból Nvidia VGA-ra gondoltam , de a monitor freesync-es, nem tudom kopatibilis-e.[ Szerkesztve ]
-
bossin1
újonc
válasz CriticalHit #181520 üzenetére
Köszi szépen! Ha jól értem, akkor engedjem el az AM4-es platformot. Viszont ez azért 450eFt felett van így.
[ Szerkesztve ]
-
CriticalHit
őstag
válasz bossin1 #181519 üzenetére
7500f, 7600
ASRock B650M-HDV/M.2, ASRock B650M Pro RS, Asrock B650 PG Lightning, Asrock B650 Steel Legend WiFi, Gigabyte B650 AORUS ELITE AX V2
6000mHz/Cl30 RAM
4070 Super, 7800XT
FSP VITA GM 850W"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
bossin1
újonc
Sziasztok! PC-t szeretnék összerakni, régóta már nem volt. Jelenleg semmilyen alkatrészem nincs, a fő kérdésem az lenne, ha AMD-ben gondolkodtam, akkor megéri-e még az AM4-es platform, vagy inkább már AM5-be fektessek. A keretek nyilván nem végtelenek, maximum 400eFt rá a keret. Pár helyen raktam már össze próbaképpen, egy 5600x, 4060, 32GB ram, normális alaplappal belefér ebbe. Viszont a kérdés: hagyjam a fenébe az AM4-t és kb. 450 körülig elmenve egy AM5 (7600X/7600, hasonlóan normálisa lap, 4060, 32 GB ram), vagy megéri még az AM4.
Köszönöm előre is!
Stratégiai játékokra, Age of Mytho., Cities Skyline 2, Frostpunk 2 stb.
Semmilyen
Mindenre, ami a PC-hez kell.
4. Mennyi a kereted rá?
400eFt, nagyon max 450eFt.
1080p, 144hz, FreeSync, Acer Nitro VG240YPbiip FreeSync Monitor 23,8
Mindenképpen újat szeretnék mindenből. Kevés időm van viszonylag gamelni, de ezt szeretném egy minőségileg élvezhető PC-n, lehetőleg szép grafikán (fenti játékok). AMD-ben gondolkodom és NVIDIA-ban. -
Xand97
újonc
Sziasztok!
Ez nem egy konkrét gépajánlatkérős komment, de talán ideillik: szerintetek az év melyik időszakában érdemes használt PC-t vásárolni? Érdemes-e a karácsony előtti/utáni hetekre időzíteni, kínálat és ár szempontjából? -
-
xTc
aktív tag
válasz bluemirage #181514 üzenetére
Stimm, megmondom őszintén, hogy az kevésbé érdekes nekem, hogy a játékok 100 vagy 130fps-sel futnak. Inkabb az energiahatékonyság ami érdekel. Szóval proci terén megtartanám a 9700x-t, viszont a lap, memória és hűtő javaslatokat köszönöm azokat lecseréltem a fejemben.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Munkára egy picit jobb lehet a kevesebbet fogyasztó 9700x, de játékban a 7800x3d a nyerő. Nincs olyan proci ami allround és minden területen a legjobb. Videóvágásra, képszerkesztésre pl. a 9700x ajánlhatóbb... olcsóbb, jobb, kevesebb fogyaszt, mint a 7800x3d. De játékra meg nem olyan jó. 9700x-nél BIOS frissítés szükséges lehet, mint minden új procinál!
-
xTc
aktív tag
válasz bluemirage #181512 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat, sikerült faragni rajta jócskán.
-
őstag
CPU: 9700x (kár, hogy a kb. 30 eFt-al drágább, de játékra jobb 7800x3d-t) elveted, de a Te pénzed, Te döntésed
LAP: Asus TUF Gaming B650 -Plus (76 eFt). Olcsóbb de ez is jó lap.
RAM: 2x16GB DDR5 6000Mhz G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz vagy Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RSK2-32
Hűtő: Thermalright Peerless Assassin 120 SE vagy ID-COOLING SE-226-XT BLACK (De lehet BQ is ami kinéztél, az is túlárazott... de egyébként nincs vele baj) TR és ID hűtők is jók. Szét lehet köztük nézni, ha az ajánlott pont nem tetszik.Olcsóbb, de jó lap
Olcsóbb, de jó hűtő
A maradék pénzből futná 7800x3d-re, ami viszonylag tartani fogja az árát, ha idővel mégis 9700x-ra akarsz downgradelni'... a 9700x szerintem árban idővel többet fog esni, így a váltás bármikor lehetséges lesz... minimum árában fogod tudni cserélni a CPU-tA tápnál szerintem a csúcs terhelés max 2/3 PSU terhelést okozzon. Így egy csendes és jó hatásfokú PSU használat lesz. Esetedben ez inkább min. 750W és akkor még egy pici (nem túl sok) jövőbeni VGA upgrade tartalék is van benne.
750W-os FSP VITA, vagy BQ... ahogy gondolod. Corsair és Seasonic esetén egy kicsit szimatolni kell, de azok között is van jó és ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
xTc
aktív tag
válasz bluemirage #181510 üzenetére
1. Általános dolgokra szoftver fejlesztès, netezés, időszakosan játék single és online game-k vegyesen. Címeket nem írnék mert változó. Diablo-tól CS2-ig bármi jöhet.
2. Meglevő alkatrészek:Táp: Corsair RM650
VGA: Asus 4070 dual
SSD: WD 1TB NVME3. AM5 platformra mennék, ezért CPU, memória, alaplap, proci hűtő lenne érdekes.
4. Keret nincs az ésszerűség keretein belül maradva.
5. Monitor 4k 144hz, G-sync, de nem célom a 4k gaming jelenleg 2k-ban tökéletes számomra.
+1 Mindenképp AM5 platformra szeretnék menni, x3d proci főleg az7800x3d kizárva, ha lehet a 9000es sorozat érdekelne.Arra kiváncsi lennék, hogy miért van szükség egy 750-es tápra a mostani 650-es gold minősítésű táp helyett? Ennyire “éhes” az AMD?
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
xTc
aktív tag
Üdv,
kèrlek velemènyezzètek az alábbi alkatrèszeket, fôleg általános szoftverfejlesztès ès játèk lenne a felhasználási terület.
Processzor: AMD 9700x
Memória: G.Skill Trident Z5 NEO 2x16GB 6000MHz DDR5 memória (F5-6000J3038F16GX2-TZ5N)
Alaplap: Asus ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
Hûtô: Be Quiet! DARK ROCK PRO 5Ami marad a jelenlegi konfigomból:
Táp: Corsair RM650
VGA: Asus 4070 dual
SSD: WD 1TB NVMEElôre is kôszi a segitsèget.
-
lancellott
tag
válasz CriticalHit #181506 üzenetére
Köszönöm .. meglesem..
[ Szerkesztve ]
Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
CriticalHit
őstag
válasz lancellott #181505 üzenetére
"A gép leginkább játékra fog kelleni". Akkor viszont a 7800X3D a jó választás, nem pedig az Intel.
-
lancellott
tag
Sziasztok!
Tervezek egy teljesen új plattformot összerakni, vagy rakatni.. mindegy. Sajnos már egy-két éve nem vagyok otthon az alkatrészek világában... és lusta vagyok utána olvasni.
Az egyik szempont, hogy jó ár-érték arányban szeretnék egy konfigot.. Mondjuk, hogy a pénz nem érdekes.. persze ez túlzás, de hosszú távra tervezek.
A gép leginkább játékra fog kelleni.. és méghozzá FPS 4K-ban online.A kritériumaim... (persze meggyőzhető vagyok):
Az alaplap legyen Wifi-s, és Quadchanel képes.
CPU: Intel
Memória: DDR5 6000Mhz-től felfele 4x16GB
Alaplapi VGA nem szükséges
VGA: RTX4070 super-t néztem ki magamnak, de ez változhat még. Nvidia fun vagyok..
CPU hűtés levegős.. VGA vizes blokk
RGB nem szükséges.. szolid világítás bőven megteszi.
M2.SSD 2TB alap szerintem..
Célom a lehető legtöbb stabil FPS 4K-ban.. Majd onnan visszaveszek ha akarok.
Remélem mindent ideírtam amire szükség lehet.
Köszönöm előre is a segítségeteketNe higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
hobizoli
nagyúr
válasz letsgomnml #181503 üzenetére
majdnem 2x annyi keppont van, ugyhogy a videokalyhaval elegge utana kell menni
több drón kell ;P
-
letsgomnml
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nem lesz off a kérdésem.
Tervezek komplett gépet venni, 300-400 ezer Ft között.
Azonban a monitoron rágódok még, a kérdésem annyi lenne, hogy mennyivel kell erősebb-komolyabb gép egy 1440p felbontású monitorhoz, mint egy sima FHD-hoz?
Példa: CS2: stabil 200 FPS felett (240Hz körülieket nézek jelenleg), de nyilván újabb címekkel is tolnám.
Elsődlegesen ezzel szeretnék tisztában lenni, hogy mennyi a diffi a 2 felbontás és az FPS számok között.
Örök hála a segítségért!
-
őstag
-
GEPESZ66
veterán
válasz bluemirage #181500 üzenetére
Nekem adattárolásra elég amúgy az 500GB.
Most is fele szabad még.
Amit nagyon archiválni akarok, az külső merevlemezre van mentve.
Erre akkor mentek, ha pl. az Office dolgokat lementem, vagy torrentről töltök le filmet, ill. esetleg kiveszem belőle a többi feliratot, s így lementem.
Akkor erre jó választás, ahogy írod a SATA3 SSD?A rendszer SSD amúgy M.2-es lesz.
Ennek 500GB-osat választok majd lehet.
Bár nekem elég lenne a 250 GB-is.
A mostani gépemen is szinte fele a 250GB-nak szabad.
Ha elég most a 250GB a rendszernek, akkor is inkább vegyem az 500GB-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 3070 Ti / A520M / 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Mac Mini M2 8GB Újszerű/256ssd/2027.01.09. Gar./p3971
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 10600 / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD