Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Új gépet készülök összerakni és sok olvasgatás és számolás után ez az összetétel mellett döntöttem, amit többek között membrandj-nek köszönök:
MBR: Asrock B85M Pro4
CPU: Intel Core i5 4440
VGA: ASUS GeForce GTX750TI-OC-2GD5
PSU: Chieftec CTG-500-80P
RAM: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport BLS2CP4G3D1609DS1S00CEUSSD és HDD van sata3-as és a ház ami van ez se rossz, ám egy ház tipp is jöhet olyan 10k körül, de lefeljebb 15k értékben. Ami érdekelne még, hogy ez a RAM tényleg megfeleő-e, valamint a proci gyári hűtője bírja-e a tempót játék mellett, vagy a sokat emlegetett Deepcool GAMMAXX 300 kell rá, esetleg annál erősebb?
A videokártyáról jókat olvastam annak, nem hiszem, hogy ártana netezés...
A memóriában sokféle változatot írtatok így abban nem vagyok biztos.Extra infoként annyi, hogy nyáron sajnos nálam nem ritka a 30 fok (szobában), értelem szerűen ilyenkor nem hajtom a masinát viszont netezni még jó lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Korábbiakban már egyszer kikértem a véleményetek gépügyileg, ekkor meg is kaptam a válaszom, viszont nem úgy a alakultak a dolgaim, hogy meg is tudjam venni. Így arról gondolkodom, hogy inkább fejlesztenék rajta ha lehet. Jövőre ilyentájt pedig újra megkérdezlek benneteket, hogy az a konfig megállja-e a helyét amit mondtatok.
Íme a gépem:
CPU: AMD Athlon II X3 450
RAM: Kingston 2x4 Gb (Dupla-csatorna DDR3 @ 534MHz (8-8-8-20))
MBR: ASRock 960GM-GS3 FX
VGA: AMD Radeon HD 6700 Series 512MB (hd 6750 ponosabban)
PSU: Deer DR-8400BTX 400W
SSD: Samsung SSD 850 EVO 120GB (csak rendszer)
HDD: MAXTOR STM3160215AS ATA (játékoknak)
HDD: Western Digital WDC WD15EARS-00J2GB0 ATA (raktár)Monitor: BenQ GL2250H 1920x1080
Ezen kellene csiszolni 60.000 Ft plafonig. Játékra használom, többnyire ezen is elmegy minden ami kell medium beállítások mellett és alacsonyabb felbontással.
Amit terveztem bele az egy AMD FX-6300 3.50GHz AM3+ (30k) és hozzá DEEPCOOL GAMMAXX 300 (7k) valamint sokan javasolták a tápot is cserélni CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM (15k). Így kb árnál is vagyunk.
Miután ezek meglennének párhónap rá talán még kitudnék szorítani egy memóriát is CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU (19k). Ha véletlenül összejönne a lottó 5-ös akkor még egy új ház is szóba jöhetne COOLERMASTER N300 (nem ablakos verzió) (11k).Így 3-4 dolog az új gépbe már meg lenne és a régi is fejlesztve lenne.
Várom a kritikákat, javaslatokat!
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
Újfent köszönöm a segítséget membrandj-nek és derive-nak.
Azt a következtetést vontam le, hogy ne nagyon pattogjak csak spóroljak. Nem tuningolgatok egyáltalán, alapórajelen szeretek mindent használni, ritka mikor valamit elkezdek piszkálgatni.
Tanácsotokra módosítom a tápot. Ha majd lesz kb 150k-170k új gépre ismét kikérem a véleményetek, addig meg jó lesz ez is.
A használt eszközökben nem nagyon bízok, korábban bebuktam sok ilyennel. Ilyen az én szerencsém."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Haverom készülne gépet vásárolni, kérnék tőletek javaslatot INTEL és AMD vonalon is ár/teljesítmény miatt.
1. Játékra lesz főként használva, emellett netezés és minimális filmnézés.
2. Risz-rossz gépház, idővel cserélve lesz az is, de jól szellőzik és nem rezonál. VGA: sapphire hd 6670 1 gb ddr5. Mondanom sem kell ez is cserélve lesz... Egyenlőre ezek megmaradnak.
3. Táp, alaplap, proci, memória, HDD, (SSD) alkatrészekre lenne szükség.
4. 100k a legvége, ennyit tud rászánni a közeljövőben.
5. A monitor tudja a fullHD-t, de eddig is kompromisszumos volt...
Nagyjából sejtem mit fogtok írni, de én is tévedhetek... Előre is köszönöm!
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Ezúton szeretném megköszönni tanácsotok, meg van az új gépem teljes egészében és nagyon meg vagyok elégedve vele (cuccok között).
Szeretném a tanácsotok kérni egy másik masina összeállításában.1. Mire fogod használni a gépet?
Főként netezés, skype, teamviewer, office 2010, legfeljebb egy játék a Heroes of The Storm, de nem ez a fő cél. A dosbox-nak meg nem kell nagy gép...2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Monitorm, billentyűzetem, egerem van.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gyakorlatilag minden kellene, lehet kapok egy cm n200-as házat, de nem biztos.4. Mennyi a kereted rá?
100k-t szánnék rá.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
A maximális felbontása 1680x1050 ha jól emlékszem.Nagyjából már az előző kommentekből összemazsoláztam mi lehetne, de kíváncsi vagyok mit ajánlotok.
Köszönöm!
-
wrongduke
aktív tag
válasz membrandj #93318 üzenetére
Már csak pár kérdés a mérlegeléshez. Jelenleg még meg van a régi konfigom:
- Asrock 960gm-gs3 fx
- AMD Athlon II X3 450
- Sapphire Radeon HD6750 512Mb
- 2x4 giga kingston 1333MHzAz alaplapra, a memoriára és a procira van vevőm, a videókártyát visszamondták, de lehet lesz arra is. Megéri-e nekem eladni ezt és megvenni a javasolt konfigot? Értem az alatta a teljesítményt.
Egy alternatívát is kérnék ha lehet arra, ha meg maradna a régi gépházam (a matrica amin a neve volt már lekopott, de nem rezonál, jól szellőzik) ami felső tápos.
A G3220 és az i3-4130 között nagy különbség van az árán és 400 MHz-n kívül?
(Tápot, SSD és/vagy HDD minden képp kell vegyek)
-
wrongduke
aktív tag
válasz snecy20 #93357 üzenetére
Remélem erről a konfigról beszélünk
Asrock h81m-hds ~ 13k
g3220 ~ 15k
1x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 9k
120GB kingston fury ssd ~ 18k
cm n200 ~ 11k
Fsp hexa+ 400W ~ 13kMindössze tájékozódom, latolgatom a lehetőségeket, számolok (van egy i5 konfigom játékra). Nekem csak a számok mondanak valamit, ezért kérdezek. Sajnos a google mindig fanatikus emberek tesztjeihez vezet, ahonnan nem biztos, hogy pontos eredményt kapok. Visszafelé is olvasgattam a fórumon de egyértelműen nem találtam rá válasz, de az is lehet, hogy elsiklottam felette.
Időt álló gép kell is meg nem is. Nekem ez a gép arra kell, hogy kb havonta, két havonta használjam naponta 3-4 órát, 1-2 napig, ezért sem elsődleges szempont a játék. Játék terén én elvagyok ilyenkor az emulátorokkal. Netezéshez szerintem meg időt álló, legalábbis remélem, hogy 3 évig nem kell újítani benne semmit. Azt viszont gondolom, hogy valami 1-2gigás (én egy HD7770-re gondoltam) videokártya és +4 giga ram az el fog kelleni idővel bele. Ezzel mindent fog tudni amire nekem szükségem van.
Az i3 meg azért érdekel mert abban mintha erősebb lenne az integrált VGA. Ez a kezdésnél jól jöhet.
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Már sokszor szívtam a véretek és újfent kérném a segítségetek. Az alább összeállított gépet szemeletem ki inkább netezésre mint játékra. Az egyetlen "komolyabb" játék ami kellene az Heroes Of The Storm.
A gép amit összeraknék:
MBR: ASUS H81M-K ~13k
CPU: INTEL Pentium G3220 ~16k
RAM: HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FK2/8 ~15k
PSU: FSP FSP400 60APN 85+ ~13k
SSD: HyperX 120GB FURY ~17k
VGA: GIGABYTE GV-N750OC-2GL GTX750 2GB GDDR5 PCIE ~33Összesen: ~107k
Amin hezitálok:
MBR: GIGABYTE GA-B85M-D3H ~20
CPU: INTEL Core i3-4130 ~34i3-nál még annyi, hogy az 4150, 4160 sokszor pár száz forinttal olcsóbb mint a 4130. Megéri így a nagyobbat venni?
Amim van:
CAS: Kolink CX 9859 (benne 2 ventivel)
HDD: Maxtor 160 Gb Sata2 (nekem ez bőven elég, jelenleg is használom)Előre is köszönöm a véleményeket és a segítséget!
Szerk.: A ház felsőtápos
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
válasz membrandj #96003 üzenetére
Asrock h81m-hds-ből a sima vagy R2.0?
Arany középútnak i3-at tennék rá, az mennyire butaság? Bár nem tudom mennyit számít a g3220-el szemben egy i3 4130 azon túl, hogy erősebb IGP van benne és 400 MHz-el gyorsabb. Hajlok a g3220-ra.
A célom az hogy úgy rakjak össze gépet, hogy netezésre hosszú évekik bírja, nem tervezem továbbfejleszteni a gépet.. Ezért is gondoltam kicsit "overkill-re" (már amennyire overkill i3+gtx750+8gb ram) összerakni. Ha a "komolyabb" játékok később már nem mennek, régi gémer vagyok, találok olyat ami megy. Arra kell csak ha haza látogatok és az időjárás beszorít a szobába akkor ne a plafont bámuljam.
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Először is bocs, hogy kicsit off, de a videokaris topickban nem kaptam érdembeni választ, valószínűleg nem is fogok. Bátyám egy új videokarit szeretne a gépébe és vacillálunk most már három között.
A gépe:
AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3400 MHz
2x2 Gb DDR3-1333 memória
ASRock 960GM-GS3 FX
450W-os táp
Radeon HD 3100 szériaA legvadabb játék amivel nagy-ritkán szeretne játszani az az Euro Truck Simolator 2, emelett néha SimCity 2000.
Amiket kinéztünk:
GT 740 1Gb GDDR5
GT 740 2Gb GDDR5
GTX 750 2Gb GDDR5Az olcsóbb GT 740 felé hajlunk, mert ennél nem hisszük, hogy fog izmosabb kelleni és a pénz se mindegy. Ilyen szinten megéri a ~2.000 Ft plusz a 2Gb ram-ot? Nektek mi a meglátásotok?
A válaszokat előre is köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Köszönöm a sok és a gyors választ!
ggbuffon1897:
Köszönöm! Ezeknek utána fogok nézni és mérlegelésre adom a találatokat.Iroil:
Köszönöm, de nekem 750Ti kártyám van és az még most is drágább pedig május óta mentek lejjebb az árak...dannyl:
Köszönöm! A "marketinget" ezzel kezdtem, mert tudomásom szerint egy épphogy noname 6 éves táp van benne. A döntéseket nem én hozom. Viszont én hamarosan veszek egy FSP Hexa+ 400-as tápot, azt kölcsönbe megkapja.[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Kérném a véleményeteket. Ajánlottam haveromnak egy gépet áldásotokat adnátok-e rá?
CAS: COOLERMASTER N300 ~14k
RAM: HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FBK2/8 ~15k
CPU: INTEL Core i3-4130 3.40GHz 1150 BOX ~33k
PSU: FSP Hexa+ 400W ~13k
VGA: GIGABYTE GV-N75TWF2BK-2GI GTX750Ti 2GB GDDR5 BLACK EDITION PCIE ~38k
MBR: ASROCK B85M Pro4 ~19k
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX ~14k
SSD: HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G ~16kÖsszesen: ~162k
Opcionálisan: DEEPCOOL Gammaxx 300 ~6k
Monitor, egér, billentyűzet van.
Kb 150-ra lőtte be a keretet, túlléptem, de javaslatom az volt, hogy akkor az SSD későbbre és 4 giga ram elég lesz kezdésnek.
Az igényei az, hogy főként LoL-ozna, emellett film, net...stb. viszont gondolkodik nagyobb játékokban, lehet, hogy azok is szóba jönnének. Jelenlegi igényeknek kicsit overkill, ha meg komolyabban rááll akkor akár még fejleszthető is lenne (500-as táp, i5, GTX960).
Köszönöm és várom az építőjellegű kritikákat!
-
wrongduke
aktív tag
válasz stereodead #100494 üzenetére
Remélem még nem túl késő válaszolni
Én a PCX-től és az iPon-tól szoktam vásárolni.
Az iPon nagyon korrekt, bár garanciánál 2 hét minimum+2-3 nap még mire visszakapod a javított vagy a cserecuccot. Futárral vagy csomagpontokra rendelve a csomag jól be van csomagolva, nem találkoztam még gonddal.
A PCX-el annyi csak, hogy gorsan eléred bármelyik másik bolt árát mikor a rendelés részhez érsz. Plusz 1 év cseregari+normális csomagolás és már drágább mint az Aqua és tudtommal az iPon és az Aqua-nál ezt már tartalmazza az ár. A PCX szerintem csak úgy éri meg ha személyesen veszed át.Összegezve én az iPon-t javaslom, az vált be nekem jobban.
Remélem segítettem.
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Szemet szúrt, hogy elkezdtétek ajánlani a ASROCK H81M-HDS R2.0 lapokat "egyszerűbb" konfigok alá és hozzá i3-4170 is ajánlotok. Azt jelenti, hogy az R2.0 támogatja a refresh procikat is?
Tervezek én is összerakni egy kissebb konfigot általános felhasználásra, de nekem még listán az ASROCK H81M-HDS van. Most néztem meg, hogy igen csak kifutó széria ez a lap, így én is váltok az R2.0-ra.
Tudtok még mondnani hasonló lapot ami belefér 13k-15k, max 16k keretbe amihez csak egy valamilyen (aktuálisan legolcsóbb) i3-41XX CPU társulna? Csak, hogy szélesebb körben, árban lehessen válogatni.
Remélem nem kérdeztem hülyeséget...[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
válasz Worlynox #106311 üzenetére
Besírok! Gémer PC a legjavából!!! Az 1MB-os videokártya már lehet szépen vitte a 256 színű játékokat. Mikor ezek a gépek voltak én még csak huncut gondolat voltam, az első gépemben EZ a proci volt amit mai napig őrzök. A 700-as vinyóról eszembe jutott a Quantum 700 MB-os vinyóm (ami 800 akart lenni csak volt "néhány" bad sectora) amin a win98, a commandos és a starcraft elfért egyszerre...
Kökemény retró...
Akkor leadnám a rendelést:
AT 80486-ot kérnék 700-as vinyóval és VGA-val. Nagyon kemény!!![ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Anyukám gépét szeretném lecserélni. Hardcore Browser Gamer, szóval az ilyen és ehhez hasonló játékok a lényegesek. Ezenfelül csak netezik, könyvelő programok és Prohardveren fórumozik.
Azért kell cserélni, mert már droppol a pengle és a mahjong. Mit lehet tenni, kell neki a 120 fps...Jelenlegi konfig:
CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+
RAM: 2,00GB DDR2 @ 368MHz (6-6-6-18)
MBR: ASUS M2N
VGA: 1024MB ATI AMD Radeon HD 5450 (MSI)
SSD: 55GB KINGSTON SVP200S360G
HDD: 232GB Western Digital WDC WD25 00AAKX-08ERM (SATA) (csak tárhely)
Monitor: Philips 196V4 (1366x768@60Hz)Tápot, házat nem írom le mert máglyán égettek meg eretnekségért. Az a kettő biztos kuka. (HKC, no comment)
80.000 Ft-ot szán a műveletre, ha nagyon muszáj 85k. A vinyót (mindenképp) és ha még jó valamire a VGA-t beleraknám az új gépbe.Időnként beleolvasok az ajánlásokba és próbálkoztam össze állítani egy gépet:
SSD: 120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX Fury
PSU: FSP 400W HEXA+
CAS: CM N200 (van egy nálam elfekvőben)1-es opció: (preferált)
- CPU: Pentium G4400
- MBR: ASRock H110M-HDV
- RAM: Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz HyperX Fury Black2-es opció:
- CPU: Intel Pentium 3,3GHz G3260 (azt hiszem refresh és a lap már kezeli)
- MBR: ASRock H81M-HDS R2.0
- RAM: 2x4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury BlackMindkét opcióval kb 72-76k
A 8 giga tudom overkill, de kell, mert néha engem is be esz fene a gép elé kockulni míg készül a zserbó. Na meg barátok közt alatt, mert elfogyott a zserbó.
Ha valamiből vannak alternatívák, légyszi írjátok le azt is!
Előre is köszönöm!
-
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Bocs az offért. Megérkezett a gép amit ajánlottatok viszont nem tudok telepíteni rá win7-et, mert a telepítőnél nem érzékel USB-t. PS2-es billentyűzetem nincs. BIOS-ban tökéletesen megy az egér és a billentyűzet. Próbáltam elöl, próbáltam hátul de semmi...
Ház: CM N200
Alaplap: Asrock H110M-HDS
20 perce keresek google-on, de idáig semmi használható.[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
válasz Devas #113350 üzenetére
Elöl-hátul rendben megy, a bekötés rendben, de ez friss telepítés, nem volt még semmi rajta. Most éppen az Asrock Win7 USB patcher progijával szenvedek. Ha kész az ISO próba indul.
Érdekes, hogy a pendrive-ot felismeri viszont semmi mást nem... Visszaadom a rendszergazda végzettségem...
Ha ez sem jön be, ma már nem erőltetem.[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
válasz Devas #113357 üzenetére
Régebben belefutottam már a 3.0 dologba azóta 2.0 pendrive és 2.0 port. Viszont úgy néz ki sikerül a dolog. A Win7 ISO-ját át kellett dolgoztatni az Asrock progijával és láss csodát van egér és billentyűzet.
Úgy néz ki megoldódott.
Az adatlapomon az én gépem van, ez pedig anyukám gépe lesz. Nálam ez gond nélkül megy.
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit off, de meg kell kérdeznem, mert piszkálja a fantáziám.
Jővő év márciusa felé tervezek fejleszteni csak kérdés, hogy mit.
Jelenlegi hardver:
CPU: Intel Core i5 4440
MBR: ASRock B85M Pro4
RAM: Crucial Ballistix Sport XT 2x4GB DDR3
GPU: MSI GTX 1060 Gaming X 6G
SSD: Samsung SSD 850 EVO 120GB
HDD: WD 1Tb EZEX
CAS: Cooler Master N300
PSU: FSP HEXA+ 500W1: Hogy jobban kiaknázzam az 1060 képességeit, egy új félkonfigra gondoltam, CPU+MBR+RAM. Keret 150k lesz. 90%-ban játékra van használva.
2: Vagy beújítok egy csinosabb monitort valamivel kevesebből. Tartva a FullHD-t 16:9-en, esetleg DP és 144 Hz, de ez még csak terv, a 60-75 Hz egyenlőre fekszik.
Mindenképp a videókártya köré építkeznék, mert amit ez a kártya tud, az nekem bőven jó, tesztelgetni az esetleges CPU limiteket, meg nem akarom, a számok nekem nem mondanak semmit.
Nem elhanyagolandó, hogy újra fent van a menün az AMD.Mit jósoltok, az 1-esnek mennyi értelme van?
-
wrongduke
aktív tag
-
wrongduke
aktív tag
válasz palfitom #129719 üzenetére
Persze, ez így van. Az aktuális ajánlatokból próbálom meg összerakni, hogy milyen irányba érdemes nézelődni. Későbbiekben össze kell raknom egy második gépet is és ezért érdekelt, hogy KB mi várható a későbiekben. Magamnak rakjak össze újat/használtat vagy a másik gépbe. Belátom, hogy elkapkodott volt az érdeklődésem.
Mikor aktuálisabb lesz jövök megint."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
1. Játékra, abból is multiplayer legfőként.
2. Monitor, billentyűzet, egér van, a régi gép megy a levesbe.
3. Mindenre.
4. 270.000 Ft.
5. FullHD, D-Sub, DVI-D és nincs se Free- se G-sync.+1. Nem, nincs, 240-250 Gb SSD az fontos, valamint a terv az, hogy GTX 1060 6Gb köré építenék gépet. Nyílván csak elképzelés. A videókártya ha újonan belefér örülök, ha csak használtan, nem probléma, ha nem fér bele, akkor ez van. HDD első körben nem fontos.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
válasz palfitom #135852 üzenetére
Még egy kicsit kérdezősködnék.
Ezeket ollóztam össze. Rendben leszek?
MBR: MSI B450M MORTAR
CPU: AMD Ryzen 5 2600
RAM: G.SKILL 16GB AEGIS DDR4 3000MHZ CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB
GPU: MSI GeForce GTX 1060 6GB 6GT OCV1
SSD: 250GB Samsung 860 EVO SSD
CAS: Zalman Z3 Plus
PSU: FSP HYPER M 500
+ összeszerelés278 735 Ft
Tudja valaki, hogy az iPon-ban összerakatott gépet kérhetem házhoz?
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
(SyMbioTe kérésére kepekkel)
Megérkezett a gép. iPon-ból lett rendelve és a GLS szállította.Ezt kaptam:
A csomagolás
Kibontás utáni első sokk
Kibontás utáni első sokk, part 2
Neeee, neeee, neeee máááár...
Gondoltam erre is ránézek és tessék...
Kicsavaroztam a VGA-t, mondom megigazítom és ez meg leugrott. Szerencsére ezt vissza bírtam rakni probléma nélkül.
Alaplap...
Miután rendberaktam
Szóval ezt kaptam. Már írtam nekik, hogy mi legyen. Arról már nem is beszélve, hogy a VGA-hoz adnak ajándékba egy játékot, no info... valamint ami azóta eltűnt a weblapról, egy 240 Gb kingston SSD-t, úgyszintén semmi nyoma. Idáig ez trauma. Ha ezt tudom inkább én rakom össze...
Bekapcsolni nem mertem, megvárom mit mond a bolt, hogy mi legyen. Ráadásul ajándéknak lett véve.[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
válasz wrongduke #136164 üzenetére
Köszi srácok a tippeket.
Őszintén szólva olyan helyen vannak a sérülések, hogy ha össze van rakva nem látszik semmi se belőle, egy laikusabb pedig meg se találná ezeket. Ha működik rendesen akkor nem is adnám vissza, amitől tartok az, hogy esetleg valami elromlik benne, ezekre a hibákra fogva nem javítják garanciában.
(#136169) dugo_
Köszi! Amint jött vissza válasz annak megfelőlen fogom intézni.(#136172) palfitom
Sajnos az. Az iPon-t és a GLS-t régóta szerettem, mert mindig minden rendben ment, erre most én lettem a "másvalaki".(#136174) MZsoltee
Ezzel csak annyiban szálnék vitába, hogy feltalátak egy csomó matricát, amivel kitapétázzák a dobozokat, hogyan kell szállítani. Így rendeltem már csomó cuccot ami rendben meg is érkezett.
Egyébként igazad van, eddig én is mindig elmentem, vagy szereztem fuvart a szállításra, de mondom most időt és pénzt spórolok... lecke megtanulva.(#136175) tzsolesz
Amúgy igen, szépen el vannak vezetve a kábelek minden beszerelve, mondjuk a hűtő és a proci közé nem látok be, de bízok a boltban. Ami necces az az, hogy a gép oldala, miként nézett ki. Ha a kártya kiugrik arra azt mondod, hogy földesút, de a hátulján a csavaroknál már meg volt hajolva és úgy volt betekerve. Ha ezt elve hanyagul rakták fel, eltudom képzelni a hanyag kártya beillesztést is, addig nyomta csak, míg a kattanó hangot nem hallotta és nem ellenőrizte mennyire van benne.Aztán kiderül hihetek-e még a mesékben...
[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Egy haverom szeretne új gépet összerakni, ebben szeretné kérni a segítségetek.
1. Videovágás, játék, single
2. Csak egy vinyót tartok meg
3. Alaplap, processzor, vga, ram, táp, ssd, ház
4. Kb 500 a keret
5. A monitor még kérdéses, FHD egyenlőre
+1: intel, asus, nvidia
Előre is köszöni!
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Egyik cimborám cimborája (...) gépet szeretne venni.
1. Játék, többnyire multi.
2. Semmi sincs.
3. Mindenre. Kitétel, hogy dedikált SSD (a kérés M2, 250 GB) a rendszernek és SSD (SATA, 2TB) az egyéb dolgoknak.
4. 750 000 Ft
5. 4K, G-Sync (beszerzés alatt, a keretbe nem tartozik bele)
+1. Házból fekete, RGB és ablakosat szeretne. Videokártyából pedig RTX 2080 alá nem akarja adni. Prociból azt mondta, hogy AMD Ryzen 7 3800X legyen.Előre is köszönöm!
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Egyenlőre csak elméleti síkon tervezgetek, próbálok kiaknázni minden lehetőséget.
Egy otthoni "média centert" szeretnék csinálni win alapra.1. Youtube, Twitch, (FHD, 60 FPS), zene, film, retro gaming (nes, snes, n64, sega...stb)
2. SSD: Crucial BX500 120GB
3. CAS, PSU, MBR, CPU, RAM, VGA?
4. 50 000 Ft amit szánnék rá. (használt alkatrészek, új dolgokkal nem hiszem, hogy kijön)
5. Ez egy TV. HDMI kell, FHD (59-60 Hz) a max felbontás, a cél, hogy youtube és twitch menjen akadás nélkül 60 FPS-sel.
+1. Nem."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Csak munkára, Autodesk Inventor 2018.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Nincs semmi.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre.
4. Mennyi a kereted rá?
300 000 Ft
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
FHD
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?Nem. Alapvetően újat szeretnék, de a keret nem biztos, hogy engedi, így használt is szóba jöhet. Mivel játék egyáltalán nem lesz, nem tudom, hogy a Quadro mennyire jöhetnek szóba.
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Játék (single) és általános felhasználás, win 11 kompatibilis HW.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
MBR: ASRock B85M Pro4
CPU: Intel Core i7 4770 (Deepcool Gammaxx 300)
RAM: Crucial Ballistix Sport XT 4x4GB DDR3
PSU: Seasonic GC-550W Gold <- - - Megtartom (elég vagy cserélni kell?)
VGA: MSI GTX 1060 Gaming X 6G <- - - Megtartom
SSD: Samsung SSD 850 EVO 120GB
HDD: WD EZEX 1TB <- - - Megtartom
CAS: Cooler Master N300 <- - - Megtartom
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
MBR, CPU (hűtő?), RAM (16 GB vagy amennyi belefér), SSD (1 TB)4. Mennyi a kereted rá?
180 000 Ft5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
FHD, 75Hz, HDMI, FreeSync (Acer Nitro RG270bmiix)+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Nem vagyok elkötelezett, de mindenből újat, boltit szeretnék. Lehetőség szerint ne világítson semmi, de ha világít, legalább ne szivárványozzon.[ Szerkesztve ]
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy könyvelőnek szeretnék összerakni egy "félkonfigot". Win 11 kompatibilitás miatt kell cserélni.
Könyvelés, netezés és netes játékok, pl.: Farmerama.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
CAS: Cooler Master N200
PSU: FSP Hexa+ 400W
SSD: Samsung 870 evo 250GB3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
RAM, CPU (+gyári hűtő vagy valami olcsó), MBR, SSD (500GB).
4. Mennyi a kereted rá?
100 000 Ft + 20 000 Ft max
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
1366x768 de tervben van egy FHD monitor
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
- Csak új legyen, mindegy melyik gyártó.
- Legyen Integrált VGA a CPU-ban.
- Legyen HDMI csatlakozó az alaplapon.
- 2 ajánlatot szeretnékérni ha van értelme, egyet SSD-vel és egyet nélküle.
- Ha az árba belefér egy olyan alaplap ahol van M.2 NVMe foglalat."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz bluemirage #181572 üzenetére
Köszönöm szépen!
Az i3 szerintem is jó, a mostani egy G4400 amit idén cseréltem volna egy i5-re vagy i7-re, mert már azok is gombokért vannak.
Valószínűleg teszek is bele és megtartom magamnak linux rendszerrel."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Háztartási gépek
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új RYZEN 7 5700G - RADEON GRAPHICS - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- AMD Gamer Config: Ryzen 9 7950X3D, 32 GB DDR5, 7900 XTX 24GB, 3TB SSD+ 2TB HDD
- Új, garanciális AMD Gamer Config: Ryzen 5 7600X, 32 GB DDR5, RTX 4070 Super 12GB, 1TB SSD
- ASRock X670E Taichi Carrara + AMD Ryzen 7 7800X3D
- Amd itx félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest