- Elég nagy csendben hozza a Bartlett Lake-S CPU-kat az Intel
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- 0,56 literes térfogatú NUC-kal gyarapodott az ASUS portfóliója
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sejby
csendes tag
Sziasztok, szeretnék kérni segítséget unokaöcsém gépével kapcsolatban.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Játék. Elsősorban multiplayer játékok.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmi, csak billentyűzet és egér. Minden más kell.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Teljes gép és monitor.
4. Mennyi a kereted rá?
kb 500 ezer forint +-50e ha ár/érték arány indokolja
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
24"-os monitor megfelelő válaszidővel és képfrissítéssel.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Az Ipon-on szeretnénk megrendelni, szóval olyan eszközök kellenének amik ott elérhetően.
Márkahűség szempontjából ASUS/GIGABYTE lenne a fő irány de ez kompromisszumképes. Jó lenne, ha márka szempontjából amennyire lehetséges egységes lenne a gép.
Az alaplap szempontjából olyan kellene ami WIFI-s mert a kábeles net nem biztos, hogy megoldható lesz.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
dannyl
addikt
válasz soldi3r #183847 üzenetére
Ha jól tudom, de ez most nem 100%, és most nincs is időm kutatni, de a pro-ra megesküdnék, hogy diszkrét MOSFET-es, ami az ASUS Prime-ok rákfenéje is, a gaming talán nem. De ne kockáztass szerintem, vagy nézz utána. Fentebb linkeltem egy jó ASRock-ot, az jó lap, és most "olcsó" az alzánál.
-
parandroid
félisten
válasz soldi3r #183847 üzenetére
Gyakorlatilag ennyi. Ugyanakkor nem elhanyagolható a dolog. Egy jó VRM hűtés jelentősen tudja csökkenteni a processzor állandó hőmrsékletét (ezáltal halkabb lesz a gép), plusz jóval kisebb az esélye az alaplap túlmelegedésének (utóbbi azért az AMD esetében nem egy kritikus pont).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183846 üzenetére
A kulonbseget a pro es a gaming kozott itt csak a heatsinkben latom. Ranezesre meg a beultetesi rajz is ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
válasz Bigemperor #183840 üzenetére
Kolink Observatory talán, ha hasonló árkategória kell. Ami fontos, hogy hálós előlapja, és teteje legyen, és adjanak hozzá legalább 3 normális ventilátort. Már ha nem te akarod még azokat is összevadászni. Ez a Zalman N5 sem tűnik rossznak...
Tessék, leszűrtem neked 20-30e Ft közé, lehet böngészni...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183842 üzenetére
Az MSI a masodik a listamon, csak a PRO szeria.
E30 (oo=[][]=oo)
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183842 üzenetére
+1 az MSI-re! Igaz "drága", de igen jó lap.
[EZ] van most nagyon jó árban alzánál. Ha ATX, akkor most ez nagyon jó vétel. -
parandroid
félisten
válasz soldi3r #183838 üzenetére
Nem, ez árában van, a prime a belépő széria. Annak a TUF Gamingnek kb ez felel meg, ami árban a legközelebb van hozzá: MSI B650 GAMING PLUS WIFI. És nem ez drága, hanem a TUF olcsó most. Szóval barátkozz az mATX gondolatával, ha spórolni akarsz.
p
-
Bigemperor
senior tag
válasz parandroid #183802 üzenetére
Deepcool MATREXX 40 3FS - tudnátok ehelyett másik ajánlott mini tornyot,ez 2 helyről beszerezhető ha jól látom.
Kár volt feljönni ide,most behúzott megint az építhetnék,úgyhogy erősen úgy néz ki,keretbővítés kell!
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183828 üzenetére
& #183829 4264adam
Koszi! Egy ilyet meg lefoglaltam melle. Nekem tunik csak ugy, hogy ez joval ar alatt van?[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183833 üzenetére
Kivéve - ahogy írtam fentebb is - szeretné tweak-elni a RAM-okat. Nekem pl. szempont volt, bár szerencsém is volt a Flare X-szel, mert akkor az volt kb. a legolcsóbb. Brutál 1%min FPS növekedést lehet elérni, a max érték az 1-2-3 FPS valóban.
-
rolkaDb
aktív tag
válasz dannyl #183823 üzenetére
Kedves dannyl és parandroid, köszönöm válaszaitok!
dannyl:
Igazad van, megbeszélem vele, hogyha tovább tartó konfigot szeretne, akkor ne a giccsre menjen el a keret egy része, inkább akkor értelmes dologba tegye a pénzét. Minden esetben megvárjuk az új szériát, max akkor nem ha az ára feltehetően duplázná az előző gent vagy valami brutális 50%+os emelést iktatnának be. Ahogyan nézegettük egy 4080 super 1200 most.parandroid:
Ezesetben nem fogom túlmisztifikálni, ami éppen a vásárláskor jobb árban lesz, inkább nagyobb tárhellyel. -
4264adam
veterán
válasz parandroid #183833 üzenetére
+1
Aida64 Benchmark-ban van különbség, játékokban semmi. -
parandroid
félisten
válasz Bigemperor #183830 üzenetére
Egykutya. Azt vedd, amelyik akciós. Az életben nem fogod kimérni a sebességkülönbséget.
p
-
4264adam
veterán
válasz dannyl #183831 üzenetére
Most ez a legolcsóbb: [Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz PVV532G600C30K] 43k
Szóval el is rontottam, nem G.skill , elnézést
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz Bigemperor #183830 üzenetére
Szerintem a G. Skill jobb, mint a Kingston, bár nem tudom, hogy melyik variánsra gondolt 4264adam. Ha az adatok egyeznek, akkor nem éri meg a 8k felárat, hacsak nem lesz RAM tweak. Ha csak EXPO be és örül, akkor az olcsóbbat kell venni, mert így mindegy, hogy A-die, M-die, vagy valami rosszabb...
Nálam a flare x A-die, megy CL28-on, de valószínűleg 26-on is, azt még nem próbáltam, illetve elég jól tweakelhető. Kingstont nem tudom, hogy milyen chip-pel adják, mert igazából javarészt ez dönt.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz soldi3r #183827 üzenetére
Én határozottan úgy érzem, hogy én kifizetném...
Pláne, hogy az alacsonyabb fogyasztás mellett mégiscsak modernebba rchitektúra, illetve azért van ott egy 5-10% sebességelőny is...p
-
soldi3r
veterán
Azt meg szeretnem megkerdezni, hogy megerheti azt a cca 15 ezer forintos felarat a 9600X a 7600X-szel szemben? Az a -40W TDP elgondolkodtatoba ejtett.
E30 (oo=[][]=oo)
-
parandroid
félisten
válasz rétisün #183825 üzenetére
Én 10 évvel ezelőtt vettem egy usb-s dvd-írót, azóa kb 2x használtam, amikro a kölykök cd-n hoztak haza valami házi feladatot, amit meg kelleett hallgatni, aztán arról írni valamit. Világítás (meg az üveg oldallap) amúgy nem rossz dolog, fel tudja dobni a gépet. Annyival meg nem drágább, amennyire jó érzéssel tudja eltölteni az embert egy esztétikusan összerakott konfig. Persze ezt is lehet ízlésesen, meg bazárian is csinálni.
Az biztos, hogy ha egyszer vízhűtsre adom a fejem, az csak amiatt lesz, hogy egy ilyen akváriumot össze tudjak rakni:
De egyelőre még nem tartok itt, meg nem is igazán tetszik ez az oldalsó ventis megoldás (a dolog többi része igen)...
p
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #183824 üzenetére
tényleg nem vettem, viszont eszem ágába sincs visszavinni. de
1 mindenképpen kell vennem, mert a régibe nem tudom normálisan berakni a lapot, a hátsó panel valahogy nem igazán kompatibilis a neki való hellyel
2 azért összeraktam a cuccokat, mert muszáj volt lecsekkolnom, minden okés-e. (okés )
3 el kéne döntenem, milyen ház legyen, de
1 ragaszkodjak-e a DVD-íróhoz, főleg hogy van usb-s bluray
2 ne legyen-e inkább valami kis diszkrét rgb fény DVD író helyett. a 2 együtt nem nagyon fordul elő, sőt ODD-s ház is alig van. (tudom, én írtam, hogy rgb, csilivili nem érdekel, de ennek már majdnem 2 hete )
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
parandroid
félisten
válasz rolkaDb #183821 üzenetére
Minden mehet, ennyi pénzért rosszat nem tudsz venni. WD-vel kapcsolatban nem kell parázni, a WD Black (főleg a 850-esek) pontosan abban a ligában játszik, mint a legjobb Samsungok, szóval ha több pénzt akarsz elkölteni, akkor vegyél nagyobb kapacitásút (4, vagy akár 8TB). Arrakell még figyelni, hogy van, amelyik gyárilag hűtőbordázott, az nem fog beférni az alaplap saját hűtőbordája alá, szóval akkor nem fogod tudni rátenni a fedelet (nálam is ilyen van a rendszernek, mondjuk az pont Samsung). Őszintén szólva nem tudom, melyik hűtés a hatékonyabb, a lapé, vagy a sajátja, én csak azért ilyet vettem, mert épp akciósan pár euróval olcsóbb volt, mint ugyanez a modell gyári birda nélkül.
Süni: Még visszaviheted, gondolom úgyse vettél még házat.
p
-
-
rétisün
veterán
válasz dannyl #183820 üzenetére
nem is várja el senki, hogy a naprakész árakat és/vagy akciókat tudjátok. parandroidot a fórumon kívülről is ismerem (talán nem tagadja le ) szóval ez inkább ilyen kis csipkelődés volt, érthető ha másnak nem így jött le.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rolkaDb
aktív tag
Elöször is köszönöm a visszajelzéseket parandroid,4265adam, illetve dannyI!
[link] [link] [link]
Na srácok,
Elsődlegesen leszögezném, hogy Ő úgy határozott, hogy azt a 3k eurt szeretné erre rááldozni, ezért kérdezek, mivel Ti feltételezhetőleg jobban benne vagytok manapság, mint én több éves távlatból a témában. Ezért szeretném látni kb a kínálat tetjét, illetve a megfelelő réteg is, mivel elfogom neki mondani, hogy nincs értelme mindenből megvenni a csúcsot. Ő olyan fajta ebben a PC építésben, hogy segítséget kér tőlem, az adott pénzmennyiségért a lehető legjobb és időtállóbb alkatrészeket összeválogatva. Nem fog beleszólni, hogy most az a motherborad miért nem X670, mert nem is ért Hozzá. Egyedül a házat szokta kiválasztani, ami tetszik neki. Ezen felül pedig csak használni akarja, az elöző is így került megépítésre, sőt az azelőtti is.
Összességében én sem érzem, hogy az egész összeget elkellene költeni, Ha a VGA 1-1,25k-ból kijön akkor a körítés 1k vagy legyen 1,2-1,3k-ba bele kell férni a tancsaitokra nézve. Ez még mindig max 2,5k eur.
A végső konfig kialakításnál valami olyasmire gondoltam, hogy lesz egy optimális csomag, illetve egy max, amik közül bármelyikre bökhet nyugodtan.Végül 3an meggyőztetek, hogy tényleg nincs értelme a b650 tomahawknál jobbat nézni, ezért azt fogom beledobni a konfigba valószínűleg a 9700x3d-vel karöltve, amit kísér majd valami CL30-as ram, ott max annyi változtatással, hogyha RGB-set szeretne akkor olyat. Tápból marad szerintem seasonic, talált jómúltkor platinumot 240euroért.
CPU coollert pedig átgondolom, nézek tesztet, végülis majdnem fele a dark pro.
VGA majd ahogyan adja a piac, illetve háttértárakból van értelme fentebb menni és samsungból nézni valami m2-es ssdt(980 pro pl) vagy megfelelő egy wd black is? -
rétisün
veterán
válasz parandroid #183817 üzenetére
jókor mondod, tegnap hozta haza a Foramaxból az enyémet, csak nem ennyiért
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz palfitom #183797 üzenetére
& dannyl & 4264adam & soldi3r
Jah, azt írhattam volna még, hogy Revit-ről van szó. Elvileg pár verzió óta több magot is használ, bár hogy milyen szinten, azt valószínűleg a marketingesek sem tudják. "...for calculations for more and more tasks with each release"A 4060TI-ről meg valahol azt olvastam, hogy bár kevesebb a CUDA mag, magasabb frekvencián mennek, úgyhogy végül ennél maradtunk, egy 16 GB memóriás verziónál. Konkrétan ez: Gigabyte 4060 Ti GAMING OC 16G (GV-N406TGAMING OC-16GD)
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
parandroid
félisten
válasz dannyl #183810 üzenetére
Ezen nem is szabad gondolkodni. Egy remek lap, igen jó áron! Vegye, aki épp váltana, mielőtt ez is drágul egy tizest.
Én még akkor is ezt venném amúgy, ha az asrock épp 50e lenne még mindig.
p
-
Bigemperor
senior tag
válasz parandroid #183813 üzenetére
Hálás Köszönet Mindenkinek , van még több SSD-m (nvme is),amit írtam az az eladó konfig lenne,ha váltanék.
Amit írtatok beszerzendő alkatrész lista ára és a mostani gép alkatrészek eladásából már majdnem kijön a komplett új gép (nem hinném hogy gari nélkül a -50-80k megéri hogy 1-2 évig legyen még ugyanaz a használt konfig.)
Ezesetben átgondolom még,úgy tűnik marhára nem ideális az időpont a váltásra,ezt a mostanit toldozni-foltozni nem fogom,marad amíg eldöntöm.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz 4264adam #183812 üzenetére
Melléütöttem, 47 akart lenni, köszi a javítást. Azért gondoltam a 750-et, mert amerre megy most a piac VGA fronton, az nem a kevés Wattok iránya. Persze bőven elég a 650 egyelőre. Viszont durva, hogy ennek a strix-nek a 750-es verziója duplája a 650-esnek
Illetve lehet fogni még, ha használt CPU-t vesz. 5600x-5700x-5800x 40-60k-s ársávban egész jók.
Így bele lehetne szorítani egy 4070-et is.
-
parandroid
félisten
válasz Bigemperor #183809 üzenetére
Vegyél bele egy 5800X-et 70e körül, meg egy 6750 XT-t (utóbbit használtan, 120e körül). Esetleg duplázd a RAM-ot, a DDR4 kb ingyen van már manapság. Ezzel 1, de akár 2 évre még jó vagy. Következő lépésként mehet bele egy nvme m2 ssd majd idén még valamikor.
p
-
4264adam
veterán
válasz dannyl #183811 üzenetére
+1
Tápon esetleg ezt tudja spórolni: [ASUS ROG Strix 650W 80 PLUS Gold] 33k
Mert az FSP VITA 750 inkább 47kRamból: 1db 16GB-ot vennék, később hozzá még 1db-ot. Kingston Fury-ban. Vagy 44k most a G.skill 32GB legolcsóbb 6.000Mhz CL30 variánsa.
+1 az 5700X és RX6800-ra a 16GB Vram miatt. Alatta pedig 6700XT vagy 6750XT 12GB-al.
3080 10GB még éppen.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz Bigemperor #183809 üzenetére
A minimum ez lenne kb.:
LAP: [TUF B650M] 63k
CPU: AMD Ryzen 7500F vagy 7600 77-80k
CLR: ID-COOLING SE-214-XT 9k
RAM: Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR5 6000MHz cl30 30kEbből látszik, hogy VGA-ra maradna szűk 100k, ami sehogy se elég.
Szóval:
Pattints egy 5800x-et 70k-ért, aztán egy 3080-at 150-160 körül használtban (vagy 6800-6900XT-t), meg egy FSP VITA 750 tápot 37 körül. -
Bigemperor
senior tag
válasz dannyl #183804 üzenetére
Jelenlegi konfigom.
Alaplap: MSI B450 PRO-VDH MAX
Proci: AMD Ryzen 5 3600 BOX (gyári hűtővel) AM4
Procihűtő: gyári ld. előző
RAM: G.Skill Aegis DDR4 RAM 16GB Kit (2x18GB) 3000MHz CL16
VGA: Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT 6Gb (5700 hűtős verzió)
Ház: Silverstone Precision PS15B
Táp: Seasonic Core GM 500W Gold semi modular
HDD: WD 1TB 7200 rpm 64MB cache Sata3 Caviar blue
Wifi kártya: TP-LINK TL-WN881ND 300Mbps Wireless N PCI-Express Adapter
SSD: Samsung 860 EVO 500Gb sataEzt váltaná,nem írtam és nem is feltétel (az összefoglalóban feltett kérdésre a válasz mindössze) hogy minden játék tudja a wqhd-t, sőt. Nem vagyok nagy gamer, csak frissíteni szeretném a konfigot,mert ugyan egyelőre elmennek amikkel játszom ezen,de ez nem biztos hogy sokáig így marad,ha bejön egy jobb cím.
Amiket írtok az alapján lehet marad még egy darabig... -
parandroid
félisten
válasz Cathfaern #183806 üzenetére
Próbáltam lent tartani a költségeket, amennyire lehet. Ezéet ment az asrock lap is, ami nem rossz ugyan, de személy szerint asus/msi vonalon maradnék, a gaming plus szegmensben legalább. De az már a 70e-s kategória. RAM-ot meg szerencsére egyszerű, és viszonylag olcsó bővíteni, ha kevés lesz. Egyelőre amúgy nem vészes meg a 16GB sem, de az tény, hogy a 32 lenne az ideális.
Cathfaern: DS3H azért egy belépő lap, azt a szintet az asrock is megugorja.p
-
dannyl
addikt
válasz Cathfaern #183806 üzenetére
Érdemi semmiképp. Több különbség van, ami ha számít, akkor döntő lehet, ha nem akkor az ASRock-ot venném.
ASRock tudja az 5.0 m.2-t, viszont egyel kevesebb USB 3.2 port van rajta. ASRock csak 2 memóra foglalattal rendelkezik (mondjuk bőven elég), viszont újabb kiadás, mint a giga.
Az ASRock-nak jobb a VRM-je, de nincs rajta PS/2 (egyébként nem is értem, hogy minek kéne).
Ebből szerintem el lehet dönteni, hogy az ASRock kell -
Cathfaern
nagyúr
Van érdemi különbség a ASRock B650M-HDV/M.2 és mondjuk egy Gigabyte B650M DS3H között? Nyilván az előbbi 50k-ért best buy volt, de ahogy nézem most ugyanannyiba kerül a kettő (és az utóbbi lenne ott ahonnan az összes többi részt is meg tudnám rendelni). Nézelődök az mATX lapok felé, mert nem biztos ér nekem 20k-t az ATX.
-
KROK640
nagyúr
... és azt már nem is említem, hogy JÁTÉKRA, 2025-ben már nem 16GB hanem 32GB RAMmal kellene tervezni gépet. (de tudom, ha 32-t raksz bele, akkor semmi sem marad VGA-ra).
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
dannyl
addikt
válasz Bigemperor #183801 üzenetére
Segítene, ha elmondanád, hogy most mivel rendelkezel (mivel az adatlapod nincs kitöltve), hátha tudunk segíteni.
-
dannyl
addikt
válasz 4264adam #183800 üzenetére
Kerestem én is egy órán keresztül, de sehol nem találok olyat, ahol a 4-es széria is szerepelne. Sőt a hármassal se nagyon. Vagy az erre specializálódott VGA-kat tesztelik, mint a quadro, vagy régi a teszt. Pedig jó lenne ez a tudásanyag, mert azért viszonylag gyakori az ilyen gépre való igény. Csak forrás hiányában továbbra is sötétben tapogatózunk.
-
parandroid
félisten
válasz Bigemperor #183801 üzenetére
WQHD-ra egy alap VGA elviszi a kereted kb kétharmadát, és még az is nagyon kompromisszumos lesz. 6750 XT, 7700 XT, 4060 Ti kell legalább, és ezek mind a 150-200e sávban mozognak. Egy tényleg ajánlott VGA (7800 XT, 4070) kb a teljes kereted elvinné. Ezt sajnos át kell gondolnod még egyszer.
ASRock B650M-HDV/M.2 - 60e
AMD Ryzen 5 7500F - 76e
ID-COOLING SE-224-XTS - 12e
Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR5 6000MHz - 29e
Seasonic FOCUS GM-650 650W 80 PLUS Gold - 38e
Deepcool MATREXX 40 3FS - 23eEz már 238, és még nincs VGA-d…
p
[ Szerkesztve ]
-
Bigemperor
senior tag
Sziasztok,szeretnék ajánlást kérni egy új konfigra.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok? játék, főként single
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? SSD, monitor, beviteli eszközök
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Az előbbiek kivételével minden másra szükségem volna
4. Mennyi a kereted rá? Nagyjából 250k (+-30k)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont) Wqhd (1440p) G-sync és Freesync támogatás is van
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? nem Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell? Jó volna kompakt ház (micro-atx) és abba illő komponensek[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I5 14400F / RTX 4060Ti / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Garanciális ASUS ROG Maximus Z790 Formula Alaplap + Intel Core i9-14900K
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- X box one s all digital