- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
seger
addikt
Békéscsabán nem árul valaki tv boxot?
-
blakey
titán
A probléma megoldására van megfelelő topik, ez maradjon azoknak akik keresnek valamilyen boxot.
-
Sanyesz.
őstag
X99 Max Plus-ra tennék CoreElec-et. De sajnos nem megy. Olvastam, hogy ez a kütyü egyfajta X88 Pro modell. Viszont nem találok olyan dtb fájlt, amivel elindulna a CE.
Akinek ilyen készüléke van, megy rajta a CoreElec? -
fgordon
senior tag
Sziasztok!
Megerősítenétek azt az állítást, ha házi-mozi erősítővel fogom használni a média lejátszót, tehát a hangot át kell adnia a lejátszónak az 7.1 hangfalas házi-mozi erősítőnek (feldolgozás nélkül?
), akkor nincs szükségem olyan hardveres támogatásra, ami hardveresen tud Dolby-t, például a Amlogic S922XJ-re, elég számomra a Amlogic S922X vagy bármi más is is, ami nem tud hardveresen Dolby Vision-t és Dolby Audio-t?
Viszont akkor csak olyan média lejátszó kell, ami valahogy tud majd HDMI Pass-Through-t?
Köszi.
-
kőbaltás
tag
Sziasztok 👋
Segítséget szeretnék kérni!
Egy H96Max tv boxot használok (kb.:fél éve) és nem régiben előjött egy probléma. Nevezetesen, ha bármit szeretnék a keresőbe beírni felugrik a ,,Google mikrofon" jel a képernyő alsó harmadában, teljes szélességben. Ez ott is marad míg a beállítások között, az alkalmazások > engedélyek > mikrofon > Google, ki nem kapcsolom. Lég egér van, null keyboard-ot használom.
Mit kéne tennem, hogy ne ugorjon fel ez a kép!?
[kép] [kép] [kép]
Segítségeteket előre is köszönöm! 👍 👋 😃 -
-
pataig
tag
Sziasztok!
Milyen készüléket ajánlotok Netflix, Hbo go, youtube használatára egy buta tv-hez?
Olcsó megoldás érdekelne, de ezek azért menjenek rajta....
Láttam a Mi tv stick-et 13ezer körül... ez jó lehet? Vagy van olcsóbb megoldás erre?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Sanyesz.
őstag
Sziasztok! Adott egy X99 Max Plus box. Vettem hozzá egy ilyen külső SSD-t. (akkor még 19 ezer volt). Az normál működés, hogy készenléti állapotban is áram alatt van az SSD?
-
Luissimo
veterán
-
tszabi
tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a box egyik napról a másikra, csak recovery módban hajlandó elindulni, vagy elkezdi betölteni az androidot, és folyamatosan újraindul? Ez a kettő váltakozik. A recovery módban már többször próbáltam factory reset-et, de nem használt semmit. Arra tippelek sérült lehet a belső tár. Egy Tanix TX9S-ról van szó egyébként. Sajnos a Coreelec SD kártyáról futtatva nem megoldás, mindenképp az Android kellene, pár online tv-s app miatt (horizongo, direct now). Hogyan tudnám kideríteni, hogy mi baja lehet a box-nak, és esetleg javítható-e? -
fraser 60
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni. Milyen androidos TV boxot érdemes vásárolni, hogy menjen rajta a TV go. Most egy MXQ PRO 4K-val küzdök de rootoltnak látja a Tv go. Próbáltam keresni rá softvert de zsákutca.
-
fgordon
senior tag
Sziasztok, Android TV BOXot keresek, ami:
* jó lesz házimozi erősítővel és 4K-s Samsung TV-vel, 5.1-ben néznék filmet így
* tudja a DTS/Dolby AC3-at átengedni, HDMI passthrough, vagy ez nem szükséges?
* gigabites Ethernet csatlakozása van, főként helyi szerverről játszom le a tartalmat, windows / samba megosztás
* megy rajta a Youtube 4K-ban, lehetőleg 60FPS-sel is
* főként 4K felbontású filmet fogok nézni a helyi szerveremől 5.1-es hanggal, másodlagosan youtube 4K / HDR / 60 fpsAmiket találtam lehetséges eszközök:
1. S905X4 chipset-es eszközök jónak tűnnek, de: coreelec nem támogatja (még?)
2. AMLogic S905X3: SkyStream Pro 8K? Ezzel mi lehet a gond?
3. X96 Max Plus? Youtube nem megy rajta 4K-ban
4. Beelink GT-King Pro: Youtube nem megy rajta 4K-n
5. Mecool KM6 Deluxe: minden tud, csak nem megy rajta a coreelec?
6. SHIELD TV 2019 - jónak tűnik, de drága, elég lesz erre?
7. Zidoo Z9X: régi és drága?
8. Khadas VIM3L HTPC: ez lenne a legjobb?
9. Más?Tehát elsődleges, hogy vigyen mindenféle 4K-s file formátumot, változatot, tökéletesen, az összes féle Dolby / DTS hanggal.
Felmerült PC / HTPC építése, Barebone PC, NUC beszerzése is, ha nincs olyan, ami erre alkalmas, de az még drágább lenne. Tetszik az Android TV BOX-okban hogy olcsó és csak rátöltök valami szoftvert és kész.
Az is segítség lenne, ha aki ilyesmire használja, megmondja, hogy melyik szoftvercsomag az, ami mindent lejátszik, megfelelően a hangot átadja a házimozi erősítőnek, mint PC-n a VLC. Kodi? Coreelec?
Köszönöm előre is az észrevételeket.
-
rjy08
tag
Sziasztok!
Corelec telepítést szerettem volna csinálni egy X96 Max plusra, első körben nem sikerült. Az itteni leírás alapján kezdtem el. Letöltöttem a szükséges képfájlt, pendrivera flasheltem, img fájl kiválasztás, gyökérbe másolás stb. Reset után logo megjelenik, bal felső sarokban file system done stb. majd 15 ms múlva újraindulás. Ezt követően már csak az X96-os logo jelenik meg, majd folyamatosan újraindul, a Corelec nem töltődik be. Több img-ve is próbálkoztam, mindegyiknél ugyanaz.
Szerintetek mi lehet a hiba? Találkozott már valaki ilyennek? -
csibe1
addikt
Kinek mi jön be, mit lát meg vagy mit nem.
Nekem a tévémre (régebbi FullHD LCD, 37" Samsung, de max képeket lehet nézni rajta) kellett a youtube, ezért lett a box; és az x65-ös filmek, sorozatok miatt.Múltkor valahogy sikerült a kulcsgenerálás, de aztán pár napra rá már nem volt jó.
Kíváncsi vagyok lesz-e valamikor normális youtube CE alatt? -
spileraaa
senior tag
MI TV Box S mi lehet a gond?
egyik élő közvetítés ahol gyengebb a minőség YouTube-n megy gond nélkül
a másiknál ahol viszont jobb a minőség össze szarja magát és minden elmosódik csak a hang megy tovább a kép elmosódva maradTX9S-en pedig gond nélkül megy vagyis bosszantó
-
Beni2360
félisten
válasz
*Mukeey* #7466 üzenetére
Ha megnézed az aláírásomnál van több boxom is de Androidot kb 5 éve használtam a LE elött kipróbálás képen a MECOOL BB2 PRO-val ami annak idején 75 $ igen magas árnak örvendezett akcióban. Itt a laptop előttem és volt egy 10" most egy 8" tabom az bőven elég Androidra na meg a telcsi.
A ZIDOO-n fut Android 9 de ott csak a saját spéci médialejátszó megy.
netflix/hbogo ilyenekkel nem élek mivel szeretem a minőségi videókat. -
*Mukeey*
addikt
válasz
Beni2360 #7464 üzenetére
Amúgy van egy x96max+ itthon, androiddal használom videózni, néha kis net chrommal, teljesen jól működik vele.
Van bnőmnél tx9s, azon is a gyárilag felrakott droid megy, neki sincs vele gondja. Egyedül a netflix/hbogo felbontás gyenge, de egy sima fhd tv-n még az is vállalható. -
csibe1
addikt
válasz
Beni2360 #7464 üzenetére
Okés
A TX9S-et én androiddal használom, a 17-es Kodi fut rajta, nekem megfelel.
Megcsináltam a CE-t, de nem volt humorom a youtube-os kulcsgeneráláshoz.
Nem veszek észre semmi gondot androidos viedólejátszásnál, és nem kell újraindítanom ha a youtube-ról néznék meg valamit.
Ezért kérdeztem az androidos részét, hátha úgy használja valaki. -
Beni2360
félisten
A Mukeey keresett x96-s vagy hasonló boxot én most Tanix TX3 találtam EU-s raktárból.
Te kérdezted, hogy....... Én meg válaszoltam, hogy nem szoktam ilyen boxokon az Androidot használni.
Gondolom ő sem droidon fogja használni videózásra.
Aztán később értelmeztem a kérdésed és utólag beírtam , amit írtam de nagybetűket használtam előtte és már nem figyeltem oda. -
krealon
veterán
"Nekem CoreElec9.2.7 alatt megállt a Netflix add-on működése, nem tudok vele autentikálni."
A megoldas az Amlogic topikban talalhato.
-
PBA
aktív tag
Sziasztok,
nem tudom, van-e X96 (S905X 2GB) tulaj itt. Nekem CoreElec9.2.7 alatt megállt a Netflix add-on működése, nem tudok vele autentikálni. Másik topikban jelezte más is, hogy ugyanígy járt ő is egyik napról a másikra. Miután nem sikerült megfejtést találnom rá, majdnem nekifutottam egy 19.1 update-nek, de ha jól látom, X96-on nem működik. Van bármi tippetek a dologra? Jellemzően Netflixhez használtam a boxot, nem terveztem még lecserélni.
-
*Mukeey*
addikt
Láttatok esetleg valahol tanix vagy x96 vagy hasonlót jó árban? Eu raktárost.
Alin tanix szinte csak kínából van. -
Beni2360
félisten
válasz
Somatom #7451 üzenetére
OK, köszi a kiigazítást én csak amit eddig olvastam azt írtam, mivel nekem nincs szükségem rá. és inkább a box vonalasokat olvastam. nekem egyébként is ez az SD képminőség már nem igazán jön be. Nagy ritkán futtatom a laptopomon az M4 sportot, ha éppen a nagy TV mást nézünk és érdekel mi a szitu azon a csatornán.
Na majd teszek én is egy kiküldési próbát. -
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #7450 üzenetére
Az új TVGO már nem. Tesztelve a telómon (aláírásomban), Teclast T10 és Teclast M16 tabokon. Samu tab S6 topikban is írták, hogy működik. Már le is mondtam a MyTV előfizumat, mert a TVGO nekem ingyen van. Azt használom otthon is, a TV -n. Szóval, amin fut, azon kimegy a kép. A boxokkal az a baj, hogy nem fut rajtuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Formula-1
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nintendo Switch 2
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Intel PC , i7 8700 , RX 6600 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Asztali PC , i5 13400F , RTX 2080 Super , 32GB RAM , 1TB NVME
- KEZDŐ GAMER PC GTX 1060 3gb INTEL Core i5 16gb ram ssd + HDD Win11
- GAMER PC Asus FX6600 8gb Ryzen 5 5500 16gb ram 1tb ssd Win11
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest