-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #4648 üzenetére
Egyik nagy újítása a 0.2.3 verziónak, hogy bekerült a Android TV Remote Service a box-ba így a Android TV Remote Control alkalmazással vezérelhető telefonról és/vagy tablet-ről a box.
Lehet, hogy ez kiválthatja a légegeret? Vagy legalábbis lehet hogy az egyszerűbb g10, g20 vagy g30 is elég és nem kell a hátlapi billentyűzetes? Ezt még nem tudom, mert nem teszteltem eleget. De jól hangzik. Mert, ha olyan jól használható mint kodi esetén a Yaste, akkor elég a gyári távvezérlő (vagy a tv-cec)és az is max a bekapcsoláshoz kellene.... -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #4520 üzenetére
Még egy infó az ugoos X2 pro tv-box-hoz.
A készülék két USB porttal rendelkezik. USB2-be ment a légegér vevője. Az USB3-hoz meg vettem egy USB3 HUB-ot. Direkt olyat vettem ami külső tápos, mert ráraktam egy külső optikai meghajtót, egy nyomtatót, és még alkalmanként adattárolót. Ráadásul minek terheljem feleslegesen a box-ot az USB-s eszközök kiszolgálásával.
Azonban időnként összeakadtak az USB-s eszközök. Pl. egyszer csak nem működik a légegér egyszer meg igen. Tegnap sikerült rájönnöm, hogy a külön táp, ami az USB hub-ot látja el árammal lehet az oka. Találtam egy megoldást is. A beállítások / eszközbeállítások / USB menüpont alatt, van egy lehetőség hogy kikapcsoljuk az USB áramellátás kiterjesztését mindkét portra. Amint ezt kikapcsoltam egyből jól működőt akkor is, ha be volt dugva a HUB külön áramellátása. Egyébként a beállítás után még ki kellet kapcsolni a kikapcsolás menüből és be kellett kapcsolni újra a box-ot. Azóta hiba nélkül működik az USB3 HUB is.Mivel a HUB is és a box is micro USB csatlakozón kapja az áramot így most rendeltem egy USB adapter, amin 2 USB port van és mindkettő 2.4A-t bír elvileg. Meg hozzá 2db kábelt ami 3A-t bírja, így ha megjön megpróbálom egy adapterrel ellátni a box-ot és a HUB-ot is 5V-tal....
Egyébként most már kapható az ugoos X3 plus változat. Így én már azt venném. CE úgysem megy az X2-n se.
-
mikrofon
veterán
válasz
Gordiann #4644 üzenetére
én a legújabb gyárit. 0.2.3-at.
Próbáld meg frissíteni.
Ha nem megy a menüből az online frissítés, akkor töltsd le a gyártói honlapról.
A tied elég kezdetleges verziójú. Az enyém pl. 0.1.3-mal érkezett....ITT a letöltések pont alatt megtalálod a leírást is, hogyan kell eljárni. Annyi a lényeg, hogy két fajta eljárás van winPC-ről flash-selős, vagy a box-ról OTA telepítős. A kiválasztott módnak megfelelő fájlt kell letölteni.
Nem egy túl sok értékeléssel rendelkező eladó. De remélhetőleg nincs vele más gond a szoftver verzión kívül.
Árulja ezt a box-ot pl Vontar, aki egyben gyártó és összeszerelő is vagy más nagy számú értékeléssel és eladással rendelkező eladó. Javasolt tőlük vásárolni. -
band1103
őstag
Sziasztok mágusok!
Segítsetek választani légyszi. Nem tudom mit vegyek.
Nagyon fontos lenne hogy,-itthon beszerezhető legyen. Nem fogok külföldről rendelgetni.
- digi kabel tv elofizetesem van igy a készülék tudja fogadni a kodkartyamat, nézhessem rajta a kábel tv t.
- Csak egy regi buta tv hez csatlakozna hdmi-n.
- zökkenőmentes 4k lejátszás barmilyen formatumban
- usb fogadása
-minel kisebb méret.
- nem akarok és nem fogok semmifele felhuzast es egyébb mahinalast vele. Bedugom es működjön azonnal.Mit ajánlotok?
Előre is köszi
Band -
Gordiann
őstag
kenand: így világos, köszi az összefoglalást! Egyelőre nem lesz szükségem rá, online tartalmakat fogyasztok, oda meg az appok szükségesek nagyon.
Beni2360: köszi
mikrofon: Akkor CE-t nyilván hagyom is. Kodi-t próbálgatom majd, de nincs nagy média-táram, inkább alkalmi offline és leginkább online használat a lényeg.
TVGO részletesebben annyi, hogy tv-adás nézésnél adás elindításakor közvetlenül. Előfizetés van, más eszközökön (telefon,tablet) szépen megy az adás.
[link] innen vásároltam a boxot.
root marad is kikapcsolva, ezzel már máskor is volt gondom a tvgo-nál.Te melyik firmware-t használod? Próbáltad a custom-ot? (szerk: néztem közben, 0.1.1 van most rajta)
-
mikrofon
veterán
válasz
Gordiann #4640 üzenetére
Ez így probléma, mert ha az a box-od mint nekem, akkor CoreElec-et nem tudod rávarázsolni. Bár szerintem nem is kell. De a kodi telepíthető rá és jól működik. Ez az eszköz a hangkezelést és automatikus frissítést jól kezeli elvileg cégnélkül is.
De se a CE-n, de külön a kodi-n a TVgo nem is menne.
Ez a hibaüzenet pedig érdekes. Mert nekem megy a play áruházból telepített TV-go. A videótéka része is és a TV adó része is. Mondjuk az utóbbit nem sokat használom....
Esetleg kicsit részletesebben leírnád hogy mikor jön elő?
De ugye csak azokat az adásokat tudod lejátszani ami benne van a csomagodba. Bár ha nem jót választasz olyankor kiírja hogy nem tartalmazza a csomagod.Az tény hogy van egy root kapcsoló a menüben. Az legyen kikapcsolva ha tvgo-t használod.
Az is kérdés még hogy hol vetted és hogy a gyári ugoos szoftver van-e rajta.
Vagy a gyári oldalról tudod letölteni és a menüben található frissítési menüpont alól feltenni a legújabb szoftvert:
X2 CUBE TV Box Android 9.0
Vagy a 4pda oldalon is fent van a gyári illetve Custom firmware :
4pda - Discussion Ugoos X2 Cube, X2 PRO
Érdemes frissíteni a régebbi firmware van rajta, mert ha van időd és végig olvasod a változtatásokat akkor láthatod hogy van benne szép számmal fontos dolog.Első körben kb ennyi ötletem van.
-
válasz
Gordiann #4640 üzenetére
Röviden
CoreElec egy minimal Linuxon futó KODI (régen XBMC)
Előnye, hogy sokkal kisebb a hardver igénye, fürgébb, távval könnyen kezelhető sok plugin van hozzá ( TV streamek, HBO GO stb), hálózati lejátszónak sokkal jobb, kadenciahelyes a lejátszás, vannak entware csomagok (pl transmission)
Androidon is fut Kodi, de lassabb, és nem közvetlenül kezeli a hangot, kadenciahelyes lejátszás is problémás lehet.
És általában dual boot marad, ha valamiért kell az Android (pl játék) indíthatod azt is -
Gordiann
őstag
kenand : ezt a CoreElec-et már olvastam sok helyen, de még mindig nem értem miről van szó, milyen előnye hátránya van, utánanézek, köszi!
<Adamsky> jogos, íme a hiba:Root-olható gombnyomásra a box, de még nem csináltam semmit.
Szülőknél elő van fizetve a T-home és másik városban szeretném élvezni az elérést a mi tvnken, így úgymond ingyen lenne, az alternatívákkal szemben. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Gordiann #4637 üzenetére
" ... indításkor hibát ír ki." - OK, de mi a hibaüzenet? Sokat segíthet ... vagy nem lehet elolvasni?
Egyébként a Play!-en azt írják, hogy root-olt eszköz nem támogatott. Ezek a box-ok pedig előfordul, hogy root-oltak ...Egyébként mit tud ez a TVGO a szimpla tévézésen kívül? Csak, mert akad néhány alternatíva, ahogy azt kenand is írta.
-
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
megérkezett az X2 Pro (szinte X2 cube), dhl szállitás, nem kellett vámot fizetni.
Ami problémám van, hogy a TVGO nem akar működni rajta.
előszöri tvadás indításkor hibát ír ki. Majd további próbálkozásra mintha indulna, de fekete képernyő és forog a töltés. Elvileg ezen az eszközön mennie kellene a TVGO appnak.Van valakinek ötlete?
-
Beni2360
félisten
De SD kártyáról futó CE-ről beszélek és ott simán üres HDD tárral volt 75 C fokos a CPU hlózati lejátszásnál. Na most ott tartok, hogy FHD tartalomnál 55 c, 4K HDR-nél 65 c fokosra emelkedik a hőfok. Most tesztelem egy 500 GB-s vincsivel mivel az lassabb és forog is menet közben. Igaz 75 c foknál sem észleltem semmi akadást de azért nem érdemes terhelni a dolgokat.
-
Csak a N5-ös említeném 905x-nek hazudták, de hackelt 905w volt benne, ami egy bugosabb, olcsóbb chipset.
Ugyan azokat a hibákat produkálta, mint a 905w és az órajale is alacsonyabb volt, oyln, mint a 905w-jé.
Szóval én már nem bíznék bennük...ettől függetlenül amit rendeltél lehet jó is... -
-
Hzi
aktív tag
válasz
headhunter86 #4625 üzenetére
Hali, én a Nova típusát rendeltem, erről több helyen is jókat írtak:
[link]
Bár nem tartós tesztek voltak..Olvastak a szaktársak véleményét, izgi lesz, pár napon belül érkezik.
-
válasz
magicsee-t én is kerülném még a többi kínainál is szélhámosabb.
Ha nagyon egy eszközben gondolkodsz akkor az A95 pro box-nak van belső 2.5" HDD helye. CoreElec alatt entware telepítés után mehet transmission. -
Necronom
senior tag
válasz
Ami kérdésem lenne általánosságban a media boxokról:
Használhatóak torrentezésre? Mert most ugye PC-n tárolom a filmeket/sorozatokat és onnét seedelek, de ha lenne egy mediabox ami ezt tudja akkor kb. felesleges lenne a PC-t futtatnom erre a célra.Hasznalhato arra is hogy torrentezz, arra is hogy tavolrol el lehessen erni
de ez inkabb csak reszeles....
Erre inkabb egy NAS valo, ill. erre valo a NAS
A TV box az csak egy tv box
A Magicsee kerulendops: ossze lehet kotni a kellemeset a hasznossal, hiszen van olyan NAS, ami egyben media box is
pl QNAP HS-251+ -
válasz
<Adamsky> #4622 üzenetére
Nem kellene anyagi ráfordítás, az eszköz adott, mehetne HD-ban is CoreElec alatt a feleségem X96 mini boxán, mivel a letöltött filmeket úgy nézi, simán kezeli a dualboot megoldást-, (sőt a polcon van még 2 db ami tudja) de nem érdekli a full HD, megfelel naki a 480p, inkább fontosabb, hogy úgy használja, ahogy megszokta.
Szóval a nők többségét nem érdeklik a műszaki paraméterek és a picit szebb kép. -
headhunter86
senior tag
Sziaszok,
Magicsee N5 Plus 8K-ról mi a véleményetek?
Amire kellene:
- 4K HDR
- Kodi, jelenleg Emby-t használok TV-n. (filmek, sorozatok)
- Youtube stream telóról, vagy app is ok.
- Légegér fontos lenne, LG TV-m van és nagyon megszoktam az egér használatát TV-hez.
- Torrentezés
- Távolról elérni az eszközt.Utolsó két pontban bizonytalan vagyok, hogy egyáltalán használhatóak e erre.
Ami kérdésem lenne általánosságban a media boxokról:
Használhatóak torrentezésre? Mert most ugye PC-n tárolom a filmeket/sorozatokat és onnét seedelek, de ha lenne egy mediabox ami ezt tudja akkor kb. felesleges lenne a PC-t futtatnom erre a célra. -
pepe4
tag
válasz
<Adamsky> #4622 üzenetére
Sajnos én egyáltalán nem értek hozzá tegnapig azt sem tudtam, hogy létezik ilyen tv okosító box. Abban tudna segíteni valaki, hogy melyik az amelyik segítségével az RTL most tudnám nézni a tv-ben "ue40mu6452.... egyenlőre csak e véget vennék ilyen tv okosítót. Kérnék szépen valami modell, gyári nevet... Köszönöm
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Necronom #4618 üzenetére
" ... nem mindenkinek van szuksege a maximalizaciora ... "
Nagyon leegyszerűsíted a dolgot, majd jössz a 4K-val ...
Az HBO FHD stream-je, sztereó hanggal ma már szvsz. abszolút nem mondható nagy számnak. Egy jobb TV adás is tudja ma már a HD-t, kétcsatornás hanggal.
Ehhez képest kenand felesége 540p-ben nézi azt, amit nem is sok pénzért (vagy 0 Ft ráfordítással, Kodi-val) nézhetne FHD-ban is. Valljuk be ebben azért nincs sok logika, ill. nehezen magyarázható. De, kinek a pap, kinek a papné. Én csupán azt mondom, hogy ezt nem kéne relativizálni, ill. túlmagyarázni.@pepe4 és @zoltannagy
Az HBO kb. mindenen elmegy. Hivatalosan persze csak néhány készülék támogatott ...
Az RTL Most viszont - tudtommal - csak Android-on (TV-sen nincs) van, szóval ahhoz nem árt vm. egér. Hmm... mintha lenne Kodi add-on is ... -
válasz
zoltannagy #4620 üzenetére
Válassz 905x,912 vagy 905x2-es boxot azokra van CoreElec, azon fut a HBO Go.
Hivatalos HBO Go támogatás NONAME boxokra nem hinném, hogy lesz...Egyébként a HBO Go semmire sem nyújt támogatást.
Volt hogy közvetlenül fizettünk elő HBO GO-ra. Majd egyszer el kezdett azzal szórakozni, hogy az IP cím nem magyarországi... pedig az volt. a HBO és az -internet szolgáltató- TARR KFT egymásra mutogatott kinek a hibája, lényeg hogy nem működött, fizettem érte, de egyiket sem érdekelte.
Kértem a TARR supportot dobjanak le és kapjak új IP címet, nem tették meg, kamukáztak
Tartós kábel modem áramtalanítás után kaptam új IP-t majd a probléma megoldódott, pár hét múlva ismét jött, akkor már tudtam mit kell tenni.
Azóta -100FT-tal drágább- előfizetek HBO-ra és kapok GO-t a Tarr KFT-nél így már ő felel mindenért...érdekes azóta nem volt gond...Egyébként én simán megvagyok HBO GO nélkül, sajna ritkán találok olyat ami tetszik.. a feleségem miatt fizetünk elő
-
pepe4
tag
Helló! Android tv box vásárlás előtt állok és egy kis segítségre lenne szükségem. Max 20ezer Ft szánok rá. Legfőképpen RTL most, HBO go filmnézésére használnám.
-
Necronom
senior tag
es ez igy van rendjen
nem mindenkinek van szuksege a maximalizaciora, hiszen van akinek tokeletesen megfelel olyannak amilyen
neha magam is meglepodok, hogy milyen jol elvagyok az X96-tal, minden igenyemet kiszolgaljavannak akik csak azert vasarolnak 4k TV-t, mert meg lehet venni
aztan hazaviszik a 32" cuccmakot, majd leulnek a fotelbe es elvezik a boldog tudatlansagot abban a hitben, hogy szuperjo 4k-s tartalmat latnak 4 meterrol, mindemelett a filmre esetleg ra is van irva, hogy Dolby Atmos es hiszik azt, hogy naluk az szol, hiszen optikan mennek az erosito fele .... -
-
Luissimo
veterán
sziasztok,
MiBox s 4k tulajoktól kérdezném, hogy megy-e nekik rajta teljes pompájában a HBOGO és NFLX páros, ráadásul felinhalálható-e rá a Horizon Go ??
asszem ezzel minden igényemet kielégítené... -
törölt tag
A fire stick fórumán elég elolvasni az utolsó néhány hozzászólást.
[link]Lehet hogy jelenleg működik neked, de
Sajnos a fire stick működése nem garantált az hbo részéről, aki erre szeretné használni annak nem garantált a hosszútávú működése.
Persze remélem ez változni fog, de jelenleg nem támogatott hivatalosan.
[link]
Idézet az HBO go oldaláról:
Azok a modellek és modellcsoportok, melyek nem megtalálhatóak ezen listán hivatalosan nem támogatják az HBO GO-t. Előfordulhat, hogy a hivatalosan nem támogatot modellekre is letölthető az alkalmazás, a kifogástalan működés azonban nem garantált. Az HBO nem nyújt technikai segítséget felhasználóinak nem támogatott eszköz használata esetén. -
djnice
veterán
válasz
<Adamsky> #4610 üzenetére
Én erre válaszoltam:
"Van még a fire stick 4k ami nem támogatott hivatalosan, egy régebbi verziós HBO go fut rajta kitudja meddig (amíg az hbo gondol egyet és központilag nem változtat valamit)."Na ez az állítás nem igaz. Amúgy is ki akarna mobilos verziót tenni egy ATV-s eszközre?
-
mikrofon
veterán
-
<Adamsky>
nagyúr
Ezt most csak a saját tapasztalat alapján mondod, vagy le is van ez így írva valahol?
Abban még csak-csak lenne valami logika (bár nem sok), hogy a nem támogatott eszközöket szűrik, de az végképp logikátlan, hogy csak lan-on, és csak kliens (értsd az apk-n) keresztül történik a szűrés.(#4601) kenand
" ... 2 éve használja a HBO GO-t vezeték nélküli egérrel ..."
Gondolom akkor a mobilos verziót, és nem az Android TV-set.
Azért ott vannak furcsaságok. Felbontásban pl. nem csak, hogy FHD-t, de még HD-t se (biztos), hogy tud. Nemrég a HBO-s topic-ban elég jól kiveséztük. -
válasz
#88470784 #4595 üzenetére
Feleségen nem nagy informatikus, még is 2 éve használja a HBO GO-t vezeték nélküli egérrel, minden gond nélkül. (egyedül a szolgáltató beállítás volt macerás azt megcsináltam neki, de 1x kellett 2 évvel ezelőtt)
Én CoreElec alatt használom, szintén több, mint egy éve. Sok "névtelen" boxom volt(van) CoreElec fut rajtuk, Androidot én nem használnék......Tudom mire jó a USB LAN adapter, de jobb ha van a geépben és nem kell adapterrel szórakozni.
Sok Xiaomi termékem van amivel meg vagyok elégedve: (telefon, routerek (tovább okosítva padavannal), Xiaomi home dolgok stb, de TV box nem lenne az...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Minecraft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- OLED TV topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Építő/felújító topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Dell PowerEdge T610 (+ monitor, + 3x vak caddy, + 7x2 TB SAS HDD, + 7x caddy)
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- SzoftverPremium.hu
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest