-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Van egy regebbi usb-s samsung tv, es szeretnem egy kicsit megokositani a tortenetet. Milyen boxot ajanlanatok?
Ami menne rola, netflix, youtube.
Köszönöm!
-
-
Szerintetek Xiaomi Mi Box 3 vagy a Beelink Gt1 Ultimate a nyerő választás?
Esetleg tudtok adni egy olyan linket hozzá ahol nem kamut árulnak? -
-
vissza3
csendes tag
Sziasztok,
vettem egy H96 Max + okosítót, alap célokra teljesen jónak tűnne, viszont baromira melegszik. Kézzel nézve 20 perc után már nagyon forró a burkolata, a maghőmérséklet alapban 70°C, de terhelve 90 °C feletti, 21 fokos szobahőmérséklet mellett.
A konstrukciója hőtechnikailag borzasztó, csak az alján vannak szellőzőnyílások, de ami még gázosabb, hogy burkolat nélkül, kikapcsolt állapotban 41°C-os a hűtőbordája..
Ajándékba szántuk, de így nem fogom kiadni a kezemből.. Saját célra gondoltam teszek rá egy kis hűtőventillátort, de így, hogy még kikapcsolt állapotban is melegszik, ezt sem érzem teljes megoldásnak.
Ez a típus ennyire rossz konstrukció lenne, vagy csak én nyúlhattam bele egy hibás példányba? Mit lehetne kezdeni vele szerintetek? Esetleg korábbi Androiddal változhat a helyzet? Jelenleg 8-as van rajta...
-
kokii
tag
Sziasztok!
Mi Box 3-on gondolkodok, de teljesen meggyőzhető vagyok másról is. Ez a box minden igényemet kielégítené, de érdemes-e lentebb gondolkodnom pár ezret, vagy esetleg ugyanennyiért másban?
Amire szükségem van az zavartalan 1080p lejátszása (nincs 4k tartalmat megjelenítő eszköz se a közelemben), valamint HorizonTV/RTLMost/Youtube zavartalan használata. Játszani ilyesmin nem tervezek.
Ezt az összeget szívesen kifizetem, ha ez optimum közeli, ha csak 2-3 ezret tudok spórolni, azt inkább ennek az eszköznek az esztétikai megjelenésére és anyaghasználatára "szánnám".
Persze érdekelnek alternatívák, ha ugyanezt fele ennyiből is elérhetem, vagy hosszabb távon ugyanennyiért sokkal jobb eszközt is vehetek, de ennél többet nem szeretnék rá költeni, mert közel sem létszükséglet, inkább csak egy hasznos kütyü szerepét töltené be.
Előre is köszi a véleményeket, tippeket! -
-
blakey
titán
Egyelőre CE/Kodi Leia sajátosság ez a működés, mindegyik eszközön kb. hasonló, semmivel sem gyorsabb egy S912-n vagy S905X/D-n viszont egy gyors SD-kártya sokat segít vagy a belső tárhelyre való telepítés. Próbáld ki a mexel féle dual rendszert és akkor láthatod milyen a korábbi LE és belső tárhelyen.
-
urobee
tag
Sziasztok!
Fuu, ez hosszú lett, sorry
Jelenleg egy TX3 mini box-om van. (S905W, 2GB ram, aktuális- legfrissebb CE memóriakártyáról)
Elgondolkodtam rajta, hogy beújítanék valami erősebbre.
Igazából ez is tudja amire használom, de nem tudom egy erősebb processzorral rendelkező gép tud-e annyival többet, hogy megérje ezt cserélni.
A max. felbontás amit használok 1080p, a filmek/sorozatok USB-s winyóról vannak betöltve a médiatárba. Ezen kívül M....Shark/E..Shark addonokat használom, innen vannak még dolgok a médiatárban vagy épp ezekről megy a stream. Ja meg néha Youtube megy.
Minden működik frankón, viszont egy picit minden vontatott/lassú. Egyébként itt sokszor tizedmásodpercekre, rossz esetben is csak néhány másodpercre gondolok, valahogy nem elég "flow" az egész. A stream betöltése/szolgáltató keresése gondolom inkább sávszélesség kérdése, azon sokat nem lehet javítani gépcserével. Vagy dehogynem?
Titan MOD skin-t használom Netflix kinézettel. Van olyan funkciója, hogy egyből tudja játszani a trailereket. Na ez a része teljesen kitudja nyírni a gépet. Ha elindul a videó akkor is lassan és akadozva megy egész addig, míg ki nem rakom teljes képernyőre. Gondolom a csili-vili skin megzabálja az erőforrásokat.Remélem lejött, hogy mire gondolok: Hiányzik a "flow-élmény"
Ellehet érni egy erősebb gépre váltással?Mi lenne az ajánlott masina a fenti (talán nem túl nagy) követelények alapján?
Köszi! -
pronyo01
csendes tag
Szevasztok!
Meguntam a végeláthatatlan keresgelest, amivel mar tele volt a falloszom ( ez már polkorrekt, ugye?
), igy megrendeltem gearbestrol az X96 MAX- ot.
Ha megjott, es segitetek, hogy miként, szívesen tesztelem.
-
-
válasz
Levente1991 #2683 üzenetére
CoreElecet tegyél fel rá, mert 912-es Amlogic SOC-ra épül. Amlogic topik téma indítóban minden le van írva hozzá. Lehet, hogy a távot le kell generálnod hozzá (előfordulhat, hogy valaki már megcsinálta)
-
Levente1991
tag
Sziasztok!
Black Friday alkalmából megéri megvenni ezt? Elsősorban Kodira, YouTubera és internetezésre használnám, adott esetben billentyűzet+egér kombóval, plusz bár nem életfeltétel, de ha 1-2 játékot is elvisz, jár a pluszpont. Illetve kérdezném, hogy erre lehet Core- vagy Libreelecet feltenni a meglévő Android rendszer mellé?
Köszönöm a támpontokat!
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Azt hiszem a box kérdés megoldódott. X92, mert az óta sem találtam számomra megfelelőbbet.
Lehet, kicsit OFF a következő kérdésem. Ebben az esetben bocsánatot kérek a moderátoroktól. Gamepaddal kapcsolatban érdeklődöm. Azért itt és nem egy erre specializálódott topicban ,mert nem több 10k-t akarnék elkölteni rá, hanem egy 2-3k-s egyszerű is tökéletes nekem, amivel a boxon Androidos játékokkal működik. Másra nem használnám, csak itt az Androidon.
Akinek esetleg van és használ ilyet, az megosztaná velem, hogy milyen van neki, ami bevállt és működik is normálisan?Köszönöm előre is!
Üdv:
spgabor -
-
Beelink GT1 Ultimate mennyire ajánlott kategória? Elsősorban youtube és filmre kellene, játszani nem szoktam már( de kit tudja...) 20e Ft-om van ilyen cuccra! Köszönöm a válaszokat!
-
senki11
aktív tag
Mindenkinek köszönöm a tippeket és a segítséget a box választásával kapcsolatban. Egy x92 lett az agyalás vége (aliról). Remélem nem lesz csalódás. Nem vagyok nagy játékos, de mivel írtátok, hogy elég jól megállja a helyét ilyen téren is, már gondolkodom egy gamepadban.
-
-
spgabor
aktív tag
Köszi a tippet. Közben írtam egy Alis eladónak, hogy nekem ez 3/32GB-tal illetve hetes Androiddal kellene és hogy ő tényleg ezt árulja-e, mert a leírás szerint igen, de a képek alapján meg " giga rammal és hatos Androiddal van. Korrekt volt, mert elküldte a linkjét a 3/32-nek, illetve írta, hogy alapból 6-os Android, de kérésre frissíttik hetesre.
Pont azt szerettem volna itt megkérdezni, hogy vajon ennek mennyire szabd hinni. Viszont te azt ajánlottad, akitől én kérdeztem, így talán nem szivatnak le... -
ORCA58
addikt
Több videó is van már az X96 MAX-ról, de teljes teszt nincs. Ebben a videóban a Youtube-on [link] 2:20 körül van a videó lejátszás bemutatás.
Hát eléggé akadozik. -
-
-
spgabor
aktív tag
Köszi, akkor még mindig az X92 a befutó a régebbi droid ellenére. Van melette egy plusz pont, a sok USB hely. Mivel dugnék bele bill/egér vevőt, meg egy game padot és akkor maradna egy üres hely, ha kell valamire. Tudom, ez megint nagyon kényelmi megoldás, de már csak ilyen vagyok.
Viszont olvasgattam Android frissítést ezen a vason, de elég kockázatos. Orosz fórumokon böngészve jó páran megszívták.
Illetve egyet találtam, mi Androidban jobb, ez a Tanix TX92, de már nézem az USB portok számát, amiben ahogy látom az X92 verhetetlen. -
-
spgabor
aktív tag
Egy új dolog felmerült bennem. DDR3 vs DDR4. Van érezhető külömbség a kettő között azonos memória mennyiség esetén és azonos hardveren? Ezt elsősorban azoktól kérdezem, akiknél több gép is megfordult már.
-
spgabor
aktív tag
Igen, elég nehéz. Mindig találok valami jó gépet, de tuti, hogy egy-két órán belül olvasok róla olyat, ami elbizonytalanít. Nem akarom elkapkodni, úgyis most jönnek a karácsonyi leárazások, meg a fekete péntek. Valósznűleg bármelyiket rendelem elképzelhető, hogy találok akcióat valahol.
(#2666) kenand: Akkor megpróbálok olyat keresni, ami legalább hetes Androidos. De ez az utóbbi a legszimpatikusabb most, így azt is megnézem, hogy nincs-e hozzá friss Android.
-
-
spgabor
aktív tag
A lejátszás része nem nagyon érdekel az Androidnak, mivel azt Coreelec-kel fogom használni. Android a jétékoknak, netezéshet és Youtube-hoz kell. Meg amit még esetleg ki lehet hozni belőle a lejátszáson kívül, viszont most nem jut eszembe. Ezért szeretnék minél újabbat, mert nem a lejátszó képesség a szempont.
Ebben az esetben is szokás rajta mókolni, vagy ilyenkor mindegy milyen? -
Asdaniel
újonc
Hali mindenki!
Olyan tv okosítót keresek mely tudja a cast funkciót, támogatja legalább az 5.1-et, 5ghz-n is tud működni és egyszerű wifit váltani (eddig a Chromecast ultra a befutó, de annál meg nem tetszik hogy resetelni kell egy wifi váltáshoz..)
Ja és árban nem haladja meg a 30eFt körüli összeget.
-
joker.com
csendes tag
Sziasztok, a kérdés a többiekéhez hasonló. NAS-ról szeretnék főleg streamelni helyi hálózaton. Nem baj, ha lehet rá alkalmanként usb-n hdd-t vagy pendrive-t csatolni, ezen kívül youtube, meg talán egy kis játék, bár kinőttem már a gamer korszakot.. Az air mouse mozgat, de lehet csak mert nincs még ilyenem..
Nem vagyok egy hacker típus, nem szeretnék birkózni, hogy jól működjön a vas. A lényeg, hogy legyen megbízható, lehet neves gyártó terméke is, árban a lélektani határ olyan 50-60e. Ennyiért látni már apple tv-t is, de mindenünk androidos, ez nem tudom mennyire lehet akadálya bárminek.
A választékban el vagyok veszve, ill. nem tudom mik azok a funkciók amik esetleg még megfognának és szívesen fizetnék érte. Kérlek konkrét típusokat írjatok. köszi -
blakey
titán
válasz
spgabor #2661 üzenetére
Ha fontos számodra az Android és/vagy hajlandó leszel mókolni akkor nyugodtan bevállalhatod, szerintem már átjött neked, hogy ha Androidot szeretnél használni akkor foglalkozni kell vele, főleg az olcsó boxokon, különben csalódás lesz. CoreELEC-hez meg teljesen jó. El kell döntened, hogy mi a fontos számodra és aszerint kell választani, ha Android is meg CoreELEC is akkor bizony olyan boxot kell keresni ahol az Android normális szintre hozható ha már alapból nem az. Olvasni olyan boxokról is ahol a droid csapnivaló, pocsék és nem is javíthtó. 6-os dfroid ne aggasszon, utolsó használható rendszer médialejátszás szempontjából, az újabbak már törődést igényelnek.
-
spgabor
aktív tag
Másik fórumon az X92-őt ajánlották, annyi indokkal, hogy nincs vele gond.
Néztem róla tesztvideót, elég jónak tűnik. Az eddig olvasottak alapján 2016-os modell, tehát nem mai darab, de stabilabb és megbízhatóbb néhány 2018-as szériánál. Jelenleg ezt látom befutónak, 3G RAM 32GB ROM társaságában 90$ körüli ára karcos a felső keret határával, amennyit költeni szántam rá. De ha jó, akkor nem problémázom ezen.
Valakinek van vele még tapasztalata? -
-
spgabor
aktív tag
Na ezzel most kicsit elvetted a kedvem, mert ez tényleg ngyon szimpatikus.
(#2651) kenand:
Azért gondolkodom inkább a 912-ben, mert árban nem sok különbség van köztük, viszont Androidra játszani és a hosszú távú használat miatt az erősebb hardver szimpatikusabb. Viszont filmezni mindenképpen CoreEleckel fogok.
Megnézem a Minix NEO U9-H-et is, de az legalább a duplája ennek. Annyit viszont nem szeretnék rááldozni, annak ellenére, hogy az is nagyon jónak tűnik. -
válasz
kristof123 #2650 üzenetére
Nem, ha nincs a németben olaszban is szokott lenni
#2649) spgabor
912 is kompromisszumosabb, mint a 905x, de CoreEleccel már használható alternatív oprendszerrel is.
Belink egy kicsit jobb gyártó, de azért nem Minix... -
spgabor
aktív tag
Találtam ma egyet, amiről ovlastam egy tesztet is, ami nem is olan rossz. Ez a Beelink GT1 Ultimate S912-es CPU-val. Szerintetek megéri az árát? Ahogy néztem CE/Android kombóval nagyjából minden elképzelt igényemet ki tudná elégíteni.
-
válasz
spgabor #2640 üzenetére
Dual rendszerre egyelőre nincs kiforrott USB 3.0-as box.. RK3328-cal lehet próbálkozni, jóval kisebb a tapasztalat, mint Amlogic soc-cal.
(#2646) kristof123
Ha nem szereted a szívást ne 905w-s boxot válassz, mert problémásabb, mint a 905x
Ha tudsz többet adni válaszd az M8s prot, vagy vállalj be lehetséges kompromisszumot -
kristof123
őstag
válasz
Necronom #2643 üzenetére
"a Mecoolok az X-es sorozatok "
Nem találtam egyet se, ami erre az X-es sorozatra utalna, de árban egy egész barátit találtam ami 2/8-as s905w.Erről mi a véleményed? MECOOL M8S PRO W
Szerk.: CE/LE lenne rárakva, nem szeretem a szívást.
-
ORCA58
addikt
válasz
spgabor #2644 üzenetére
"a távirányítója mozgással irányítható"
Csak nem légegér? Minden tesztbe azt javasolják, vagy dicsérik.
Ha minden igaz a légegér funkció kis is kapcsolható, és olyan lesz mint egy normál távirányító, de az nem jó minden androidos alkalmazáshoz. Helyette ott a vezeték nélküli egér. -
spgabor
aktív tag
válasz
gyuri81 #2641 üzenetére
Voltam a MM-ban dél körül. Előtte olvastam a hozzászólásodat és gondoltam megnézem kiváncsiságból a kirakott gépeket.
Strong 2022 volt rákötve egy tv-re. Hát én nekem nagyon nem jött be. A menüje is kicsit olyan butának tünt, illetve a távirányítója mozgással irányítható. Hát az szerintem egy katasztrófa. Az biztos, hogy ilyen értéktartományban ez az extra nem kellene. Gondolom a kínaiak sem jobbak.
Viszont volt egy noname LE-vel és Kodival telepített gép, de az meg persze nem volt kibontva. Illetve abból csak egy darab volt összesen, ha jól emlékszem 27k-ért. -
Necronom
senior tag
válasz
kristof123 #2642 üzenetére
Olyan eszközt szeretnék, amit "egyszer beállítok" és utána megy
Igen, sokan szeretnenek ilyet
Pedig szamodra azert nem annyira bonyis a valasztas
A fentebb mar nev szerint is melitett boxok kozul a Mecoolok az X-es sorozatok kozul szinte barmi jo ami S905X, S905D, S905W es meg az S912-esek is, de mindenkepp Core/LibreElec kell ra, hogy mindazt nyugodtan es problemamentesen meg tudd oldani amiket leirtal
A telepitesrol az Amlogicos topikban olvashatsz bovebben, de az egesz mizeria nem tobb mint 15 perc egy SD kartyara felpakolvaAzert nem linkelek neked konkret tipusokat konkret helyekrol, mert szerintem - az en ajanlasaim - nem fernek bele az altalad emlitett maximalis keretbe
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, amire szerintem egy ilyen box vásárlása lenne a megoldás.
Egy Samsung H7000-es TV-t kellene kicsit okosítani, mert nem tudja akadás mentesen lejátszani a nagyobb 1080p tartalmakat.
Wifi-n keresztül történik a lejátszás és egy bizonyos ideig elboldogul vele, aztán pár másodpercig elkezd tölteni, egy kis szünet és megint tölt. Teljesen elrontja ezzel a filmezési élményt. 99%-ban felirattal nézek filmeket/sorozatokat, de ennek a kezelése sem az erőssége.
Ha telefonnal (vagy PC-el) nézek filmeket, akkor semmi probléma nincsen.Olyan eszközt szeretnék, amit "egyszer beállítok" és utána megy, nem kell többet hozzányúlni. NAS-ról a lejátszás (utp-n keresztül) nem akad, nem fog töltögetni és rendesen kezeli a formázott feliratokat is.
Fontos lenne, hogy távirányítóval és mobillal is tudjam kezelni.
Szerk.: Netezés, youtube gondolom már alap, de azért megemlítem.Kicsit beleolvastam a topikba elkezdtem keresgélni, de annyi fajta van, hogy teljesen elvesztem. Szeretnélek megkérni titeket, hogy konkrét típusokat linkeljetek nekem (ha lehet a beszerzési helyet is, nem szeretnék olyat rendelni ami csak a nevében egyezik az ajánlottal, de hardveresen már eltér). Maximum 20k huf van erre a célra.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
K. -
Sziasztok!
Adott egy Samsung 40D5500 tv, ami hozzávetőleg már 8 éves. Valamilyen szinten okostévé, de nincs már támogatottsága illetve nem wifi-s, de a processzora sem egy egetverő. Azt esetleg tudni kell, hogy a tv-m nem tudja a régi oprendszer miatt kitenni a képet teljes képernyőre és alul-felül levág belőle.
Szeretnék vásárolni hozzá egy android box-ot.Elvárásaim:
- Youtube, Internet, rá tudjam tenni a hdd-m, vagy esetleg a pc-m tartalmát osszam meg vele
- ki tudjam tenni a képet teljes képernyőre!!!Amit kinéztem eddig, az a XIAOMI Mi Box 3. Tegnap jártam a MédiaMarkt-ban és az eladó majdnem rábeszélt egy Strong 2022 ( azt se tudtam mi az...) box-ra. Elég meggyőző volt így elsőre a cucc az airmouse illetve beépített billentyűzettel, bevallom ilyet még életemben nem láttam és nagyon bejött az ötlet. Természetesen nem vettem meg a Strong-ot, mivel szeretek picit tájékozódni ,hogy mit is veszek pontosan.
Mit ajánlotok a számomra? Köszönöm előre is!
-
-
spgabor
aktív tag
válasz
Necronom #2636 üzenetére
Ezek nekem sajnos nem jönnek be. Bocs, hogy ilyen kriminális vagyok, de hatos Android már nem kellene, még ha annyira nem is használnám. Ennyiért meg főleg nem.
Illetve a gyári support sem nagyon érdekel, mert valószínűleg nem Androidon használnám elsősorban.
Tudom, hogy a két mondat ellentmondásos, de ha olcsóbban lehet frissebbel is venni akkor inkább azt választanám. -
Ennyi pénzért (sőt olcsóbban) már akkor inkább használt Gigabyte BRIX
Mehet bele egy 2.5" SSD/HDD 4 db USB 3.0. KOdi Intel alapon (Windows vagy Linux-os LibreElec) -
Necronom
senior tag
igaz, igy a helyes [link itt]
-
-
spgabor
aktív tag
Ha azt mondod nem lényeg, akkor elhiszem. Ez igazából egy ritka feladat, amire kellhet esetleg. De nem halok bele a hiányába, főleg, ha nincs értelme sem.
Akkor a lényeg a gigabit lan és a korábban írt funkciók. Közben nézegettem Alin, Gearbest-en és Amazonon is, de minél többet nézem, annál bizonytalanabb vagyok. Millió ismeretlen márka van leírás szerint ugyanazzal a tudással. Legtöbb a memória mennyiségben, a háttértárban, csatlakozók mennyiségében és fajtájában, illetve a hozzáadott távirányító típusától tér el egymástól.
Megpróbálok majd olyan típust választani, amit itt a fórumban többen is ajánlanak. Illetve az Amlogic topic összefoglalóját is végolvastam. Ott is van pár ajánlott típus. Vagy ha nem is olyat, akkor itt megkérdezem, hogy van-e tapasztalat az adott "márkával". Vagy esetleg a proci a lényeg, a márka lényegtelen? Úgysincs gyári support.. Lehet, hogy a gyártó szalag is azonos helyenként kínában csak reggel az XY-t készü, délután meg az YZ.Valamint néztem, hogy már van x922-es procival szerelt referencia board és ott elérhető lesz a 4 giga ram is 64 Giga háttértárral. Az tuti legalább öt évig kiszolgálna. Viszont gyártói készülék még nincs hozzá, valamint utána ki tudja mennyi idő egy stabil Linux hozzá. Ezen felül az ára is nem tudom mennyi lenne.
A NAS-om még a régi Zyxel 325v2, az sem túl erős, de folyamatban van a csere egy Synologyra, ami viszont már elég erős lesz a követező pár évre. Bár a hálózati átviteli teljesítményével a mostaninak sincs probléma filmnézés terén, egyéb plusz opciók mitt szeretném cserélni, amihez a Zyxel már öregecske. Szóval a boxnak tényleg csak lejátszania kell.
Ezen felül még a korábbiakhoz plusz kritériumként eszembe jutott, hogy ha lehet hozzá venni Bluetooth-os game pad-ot, mert akkor az Android felületét meghagynám játszósnak, persze a saját korlátain belül. Ennek még utána olvasok, hogy egyáltalán reális elvárás-e.
-
blakey
titán
válasz
spgabor #2629 üzenetére
Semmi értelme az USB3-nak médialejátszás szempontjából, ha lenne rajta USB3 akkor sem tudná a teljes sávszélességet, ha van NAS-od akkor tudod, hogy az mire képes, ahhoz képest ezek a boxok elég messze járnak. Gigás LAN-nal szerelt boxon olyan 40-45MB/s a másolás, ennél több nem lesz, legalábbis még nem volt olyan box a kezemben, illetve elég régen másoltam boxra, szóval most nem tudom, de du. kipróbálom a Minixen.
-
spgabor
aktív tag
Két okból gondoltam rá. Az egyik, ha nem megy a gigabit lan, akkor USB átalakítóval. Bár inkább keresek olyat, ami tud gigabitet a beépített hálózati csatlakozón.
A másik, hogy ha HDD-t dugok rá véletlenül, akkor gyorsabb legyen a másolás esetlegesen róla. De elsősorban nem házi szervernek szánom, a NAS a kiszolgáló. -
válasz
spgabor #2627 üzenetére
Minek kell USB 3.0 amire használnád arra minek?
Ha a TV Box lenne házi szerver és arra dugnál külső HDD? Akkor jó lehet, egyébként felesleges...
USB 3-as boxokra nincs kiforrott CoreElec (RK3328-ra van próbálkozás ) 905x2-re egyelőre semmi, új chipset.Esetleg Himedia q30
az talán Androiddal is vállalható -
spgabor
aktív tag
-
-
spgabor
aktív tag
Nem félek az SSH-tól, csak nem vagyok benne guru. Ezért nincs is vele bajom, legalább mindig tanulok valami újat.
A Kodiról azért írtam, hogy olvastam kritikát, mert az azzal kapcsolatos hozzászólásokat jobban megnéztem mindenhol. A LibreELEC/CoreELEC-et nem is ismerem, csak hallomásból, bár most gyorsan utána olvastam.kenand: Megnézem az általad javasolt boxokat is. Ez az SD kártyás megoldás tetszik, mert adott esetben az Android is hátha kell valamire.
Egyenlőre köszönöm a tanácsokat!
-
válasz
spgabor #2621 üzenetére
Amlogic 905x/905D a legjobb választás a CoreElec/LibreElec számára. RK chip kerülendő, bár 3329-re vannak kezdődő próbálkozások
Abból Mecool, esetleg Tanix (de abból nem igen találni 905X-et) alapból támogatott, nem nagyon kell SSH-n dolgozni.
Sajna Andorid nem a legjobb alap film nézéshez, bár kis állítgatással az is megoldható.Vagy többet adsz és HiMediaQ android alapon
-
blakey
titán
válasz
spgabor #2621 üzenetére
Kodi-t nézegettem, de arról is olastam kritikákat mostanában. - miért, létezik olyan amiről nem olvasol kritikákat?
LibreELEC/CoreELEC nem minden boxra "húzható" ,SD-re érdemes telepíteni és akkor a droid is megmarad.
SSH-zni meg "alap", bármit kérdezel akkor a fejlesztő valószínűleg egyből ssh-s megoldást fog írni, holott lehet, hogy lenne más is csak ugye így "neki" egyszerűbb. Nem kell félni az SSH-től sem és az SD-re írástól sem, egyszerű. -
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Kodi-t nézegettem, de arról is olastam kritikákat mostanában.
Amúgy ha Linux-ot szeretnék inkább, akkor kell valamire figyelni? Vagy bármely boxra van ráhuzható disztribúció pl Android helyett? Nem vagyok nagy linux-os, de ha ssh-ban mókolni kell, akkor inkább utána olvasok és megpróbálkozom vele, meg valószínűleg úgy hosszabb ideig frissíthető marad a rendszer, mint egy kínai Androidnál. -
válasz
spgabor #2618 üzenetére
Amlogic 905x vagy 912-es boxok jók lehetnek erre amit szeretnél..
Linux alapon a Kodi (LIbreElec) nem problémás, Linux teljesen háttérben van. Ritkán kell SSH-n parancssorból mókolni. Legtöbb dolgot ele lehet intézi úgy, hogy a Cinfigfiles könyvtárat a Windows hálózat látja és NOte ++ editorral lehet szerkeszteni.
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Első tv boxomat szeretném megvásárolni és ehhez szeretnék útmutatást kérni. Elképelésem egy Android box volt ebay-ről, de visszaolvasva a topicot nem tudom, hogy ez jó választás lenne-e. Ezért vásárlással kapcsolatos tanácsot szeretnék kérni. Nem feltétlenül konkrét típust, hanem esetleg útmutatást, hogy szoftveresen mire érdemes figyelni. Típus esetén miért javasolt az? Milyen operációs rendszert kellene ráhúzni?
Ami nálam fontos szempont, így minél többet teljesít, annál jobb:
-elsősorban nasról filmezés, de itt szakadás és kodek hibáktól mentes legyen, magyarul mindenevő hálózati média kliens
-youtube
-transmission remote klienst van rá, az jó
-netezés
-usb-s bluetooth billentyűzetet tudjak vele használni
-hosszútávra kellene, ezért miél erősebb hardver
-4kEzen kívül nem tudom, milyen egyéb hasznos funkciót lehetne figyelembe venni. Árban 20 körül nézegettem eddig, 25 ezernél többet nem szánok rá, mert ha bevállik, az összes tv-hez beszerzek egyet.. Az nem baj, ha a gyári szoftverét hegeszteni kell, vagy akár lecserélni, a végeredmény a fontos számomra.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.:
spgabor -
válasz
Necronom #2616 üzenetére
Én tényleg csak Libre mostanában meg CoreElecet használok SD kártyáról. Ha akarom indulhat az Android is.
Jóval gyorsabb a menükezelés, az elindulás, és csak filmet ill. youtube-ot nézek a boxon.
CoreElec estén ha nem népszerű, vagy újabb régebbi választasz akkor meg kell csinálni magadnak a táv config fájlját ( Mecool, Tanix megy egyből)(#2615) boatkiller
Kodi jó volt 6-os Androidig, sajna 7.1-től dobták az amlogic hw támogatást (pedig az a legnépszerűbb box chipset)
Szerencsére CoreElec-ként van Kodi amlogicra, de Linux alapon. -
Necronom
senior tag
válasz
boatkiller #2615 üzenetére
Androidon rendekkel jobb a lejatszas mint Kodival
kenand allanoan a Libe/CoreElec irogatja
es valoban 15 perc felrakni cakkpakk -
Necronom
senior tag
válasz
boatkiller #2613 üzenetére
playstorebol inkabb az SPMC jobb mint a Kodi Android alatt
-
boatkiller
tag
Ez jó hír. Korábban azért került ki az openelec-es média pc, mert a legkisebb családtag előszeretettel kapcsolgatta ki- be. Pluszba még rángatta is muszáj volt elrakni mielőtt idő előtt elhalálozott volna.😀
Webos-re meg sajnos nem fejleszt a kodi. Emby az van ugyan rá de nem az igazi. Legalább is nekem nem az.
Ezekre az x-es boxokra van spéci kodi,vagy csak simán playstore-ból telepítendő? -
HBO GO igen Android alatt általában mind viszi, 2GB RAM-os ajánlott az Android miatt. + vezeték nélküli egér kell, mivel a HGO Go nem TV boxra ha nem érintő képernyőre lett tervezve, de egérrel működik (felségem minden nap használja egy X96 minivel)
Sajnos TV Go felejtős, T-home pitiáner cég, nem engedi külső megjelenítőre küldeni a TG Go képét.
Tarr TV megy (de az régió függő, de ha van ismerősöd szolgáltatott a helyeken és egy eszközről lemond a javadra... 5 lehet abból 2 mehet egyszerre)
Nem próbáltam, de esetleg ITTOTT TV
-
MaNR
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet.
Szeretnék TV GO-t és HBO GO-t külön TV előfizetés nélkül (tehát csak internet előfizetés lenne). Működhet ez így?Ha igen, milyen box-ra lenne szükségem (gondolom valami Androidos készülék).
Köszönöm a segítséget!
-
Én valami hasonlót vettem, annak világítása is van
Kodi alatt youtube videó keresésnél célszerűbb, mint a táv#2607) Alc
Ha nagyon melegszik lehet moddolni a hűtését nagyobb bordával, valaki csak nagyobb lábakat tett rá, és nagyobb szellőzőlyukakat fúrt
-
Alc
tag
Sziasztok!
X96-al (2Gb/16Gb) kapcsolatban lenne két kérdésem:
- egy kis böngészés és youtube után normális a 73 fok körüli hőmérséklet? (ezt írja többféle app is a soc hőmérsékletre)
- melyik reklámblokkolót érdemes rátenni? (láttam a menüben, hogy rootoltnak írja a boxot) -
válasz
boatkiller #2603 üzenetére
X-es boxok általában TV hát barátak (x96 és x96 minim van), mivel van infra bemenetük, és adnak is hozzá infra vevőt.
(persze rádiós távval az sem gond ha a TV háta mögé kerül "kilátás" nélkül) -
boatkiller
tag
Köszönöm szépen a részletes választ. Próbaképpen valószínűleg beszerzek egy használt brix-et mellé meg egy x92-őt. Mostanában nincs időm mokkolni
Ezért nem foglalkozok pl. : az orange pi plus2-vel.
Felrakom a tv hátuljára, akkor a gyerkőctől is biztonságban lesz.
A pc kiváltása az nem célom vele.😀 -
SD kártyáról nem bootol általában, de USB portról igen, vagy akár a belő tárat is megoszthatod. Mehet rá LibreElec Intelre is van
Én egy jóval régebbi ATOM CPU-s kis gépen használtam így, belső Win 7, USB drive LibreElec
De én inkább vennék használt Gigabyte Brixet a helyedben, olcsóbb és kiforrott termék, nevesebb gyártótól.
A ház kicsit magasabb (szellősebb ) -
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6800 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- HP ProDesk 600 G4 SFF PC, 8. generációs i3 Quad Gore CPU
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) + RX 6800 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Asztali Számitógép/Intel Core i7-11700/AMD RX 6600-XT/
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Kamerás bébiőr új 6hó jótállással!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest