Hirdetés

Aktív témák

• clayman

aktív tag

válasz clayman #2498 üzenetére

Bocs a sok postért, csak hogy tiszta legyen a kép.

Az én HP LP2475W példányom natív felbontásban se nVidia, se ATi videokártyákkal nem akart sehogyan se menni 75 Hz-en, se DVI-n, se HDMI-n, se DisplayPorton.

Kisebb felbontásban rá tudok adni 75Hz-et, de a panel továbbra is 60Hz-en fog működni nekem, azaz minden 5. képkockát kidobja.

Egy másik kolléga natív felbontásban ráadott 75Hz-et sikerrel, de neki az OSD-n már 60Hz jelent meg.

Old_artist kolléga volt eddig a legsikeresebb, neki sikerült natív felbontásban is 75Hz-et kiíratni az OSD-re egy kalibrálás alkalmával, de nagyon valószínűnek tartom, hogy az is kidobálta minden 5. képkockát, tehát lényegében 60Hz-en maradt, csak nem volt alkalma alaposabban szemügyre vennie.

Csináltam is egy tool-t, amelyet ha vsync-et kényszerítve(!) futtatsz, meg lehet állapítani könnyen, hogy kidobál-e képkockákat a monitor, itt elérhető. Ha valaki ebből küld nekem egy fényképet 1/10-es záridejű fényképet, amin az OSD-n 75Hz-et ír, ill. mind az 5 oszlop látszik, akkor tudom biztosra, hogy megy a 75Hz.

Egyelőre ilyen kép nem érkezett, és kisebb felbontáson tanúsított teljesítményből 99%-os biztonsággal azt mondhatom, hogy sajnos nem működik 75Hz-en egyáltalán a moncsi.

Aktív témák