- Kis testvért kap a Logitech G PRO X Superlight 2 egere
- Kreatív felhasználókat célzó, 5K-s monitor érkezett a Philips fémjelzésével
- IFA 2025: Újdonságok a Cudynál
- A VBIOS az oka a Radeon RX 9070 és az X99-es alaplapok inkompatibilitásának
- "Nem túl magas, de meglehetősen jelentős" chipvámokkal fenyeget Trump
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
tempx
tag
válasz
manutdzoli #396 üzenetére
Szerintem ez lesz a te topicod 90%-ban 22"-ról szól.
-
manutdzoli
senior tag
válasz
manutdzoli #395 üzenetére
Valaki?
-
manutdzoli
senior tag
Monitor vásárlás előtt állok,max 22"-os moncsi érdekel,de 22"-os topikot nem találtam.Szóval milyen monitort ajánlatok abban a méretben?
-
gergod
tag
Sziasztok tanacsra lenne szuksegem...
Kijott a Dell 2408WFP 562 GBP.... Kicsit sokallom, dehat egyszer elunk...
mennyivel jobb, mint a Dell e248WFP? Mert ez csak 290 GBP... Majdnem feleannyiba kerul. Jo-jo tudom ez TN, a masik meg nem tudom milyen....Megeri a dragabb? Foleg filmnezesre es jatekra kene.. Sznob factort leszamitva is megeri a dragabb?
Koszi
-
Brahma
csendes tag
Jómagam is egy Aceren gondolkodom mert az ár/érték arány nagyon incsiklandozó. Viszont a segítségetek kérném!
Az árgép (remélem szabad linkelni) oldalán mind a 2416Ws (http://www.argep.hu/product_369525.html), mind pedig a 2416WB (http://www.argep.hu/product_612938.html) 70e alatt kapható és folyamatosan esik még lejjebb. Ha jól értem (jól értem?) a különbség a panel típusában van. Tehát a 2416Ws-t érdemes akkor a kettő közül megvenni? Eltérő adatok vannak: a Ws fényereje nagyobb, 1ms-al lassabb viszont 178 fokos a látási szög, a WB esetében pedig 5ms és 160 fokos látószög van megadva, azaz nyilván eltér a két típus... MELYIKET VEGYEM?
Mellesleg jelenleg Samsung 913n (4:3-as) moncsim van, filmet nézek főleg és netezem, s ha ennek a (remek) minőségét hozza az Acer, akkor tökéletesen elégedett leszek. Hozza?
A másik kérdés: pár évvel le vagyok maradva a technikai tudásban. Milyen hátrányom származik ha sima VGA csatlakozós monitort veszek és nem DVI-set? Lehet h hülyén hangzik... de akkor ez a HDCP már valami közös TV-s PC-s szabvány? Vagy mi? Manapság a videókártyák ilyen kimenetesek? Vagy mi?
A lényeg: Ws vagy WB?
-
csui83
tag
Sziasztok!
Erről a monitorról tud valaki mondani valami jót? Acer AL2416WB Nagy baj hogy nincs rajta DVI? 3D CAD-re, filmre kell, ezentul a felbontás fontos, tehát mindenképp 24 colosat akarok venni. Konkurense lenne a Samsung 245B, de erről a tesztben tul sok jót nem olvastam (főleg a villódzás filmnél). Megéri a samsungért adni + 30k-t adni?
22 colosakat nézve az Acernek sokkal szebb szine volt, jól láttam ezt? Meg ez fennáll ezen 2 tipus esetében is? Mert ha igen akkor egyértelmű acer. Köszi a segitséget, fontos lenne... -
Narancs81
tag
Hi,
Sztem a 244t jobb monitor volt a konkurenciához képest, mint a 245t amikor megjelent, de ettől még nem jobb az utódjánál. ha csak a fényerő a kérdés akkor szerintem nem számít melyiket választod. Én az én monitorom fényerejét 5-10 közé állítom (a 100ból).
[ez] se írja nagy problémának a fényerő dolgot. sőt 1000-1500 contrast ratio-t ir, ami elég jó. de emliti egy kis egyenetlen háttérvilágitást, ami meg nem.
nem tudom megére neked +10k-t. szerintem számottevő különbség nincsen. akkor meg minek fizessen az ember akár egy forintot is.mond hogy hozzanak egy FP241WZ-t
az olcsóbb is a különbözetet meg levásárlod.
-
Most van egy Samsung 244t-m. A DVI része nem teljesen jó, ezért rendeltek egy másik elektronikát hozzá. Ma meg is jött, de az se jó. Felajánlották, hogy egy 10-est kellene ráfizetnem, és kicsrélik egy 245t-re. Viszont most azt olvastam a samsung oldalán a speceinél, hogy a 245t csak 300 cd/m² -t tud. A 244t 500 cd/m² -es. Mennyit számít ez? Egyáltalán így van ez? Nem csak elírták?
Pls help, mert délután választ kell adnom. -
Draken
őstag
Már lassacskán 1éve vagyok boldog tulajdonosa 2407wfp-nek, nem olvasgattam mostanában ezzel kapcsolatosan, de nálam semmilyen hiba nem jelentkzett a képernyőn, játékok kiváloak rajta, filmek ugyszintén. egyetlen hibája, hogy a bekapcsologomb nem stabil, egy picit eltud fordulni..
-
Van ez az Acer AL2623W – 26''-os monitor. PVA paneles és ocó
Lehet tudni erről valamit? -
MegalodonS
őstag
NEm vagyok Dell ugynok de ha valami jo akkor jo !
Olvasd vegig amit irtam es a HCrol is miket irtak az emberek sajna en ezt vettem meg de en inkabb HCt vettem volna de az utana jott sajna ki.En nem irtam hogy a tobbi szar ezt TE allitod de ami jo es kiprobalt napi hasznalatban van az tenylegesen is jo.Most meg az ara is csokkent.
Tudod nem kell azert fikzani az embert mert jot akar a masiknak. -
Birdie-
csendes tag
válasz
MegalodonS #381 üzenetére
MegalodonS
"Olvasd el mit irtak a Gamer vasarlok a Ghostingos HC-rol
", mint írtam, nem játszok, tehát abszolút nem releváns számomra, hogy a gamerek mit írnak a monitorról.
btw, olvastam a topikot, tudom, te már évekkel ezelőtt láttad a Dell 24-es lanpartyn
és igen, ha hiszed, ha nem, láttam és ültem is már Dell 24-es előtt, igaz nem lanpartinvalahogy éreztem, hogy ismét eljátszod az önjelölt Dellügynököt, bár csak az a verzió jó, ami neked van és minden más szar
-
MegalodonS
őstag
Hmmm..Te ezeket a dolgokat honnan veszed :kicsit visszaesett a renomeja
1.Lattal mar akarmilyen 24"dellt eloben?
2.Lattal mar akarmilyen 24" dellt :jatek,dvd,internet kozben?Azt nem tudom miert nem halgatsz olyanokra, akik lassan mar 1 eve boldog es elegedett tulajdonosai egy Dell 24" monitornak!
Inkabb halgass a tesztekre meg nezegesd a youtube videoit onnan nagyobb tapasztalatot lehet kapni mint a tenyleges felhasznaloktol!Olvasd el mit irtak a Gamer vasarlok a Ghostingos HC-rol
-
rii
nagyúr
a kiskerarak.hu szerint lehet kapni 1 helyen 24+ DELL 2407 WFP-t.
-
Birdie-
csendes tag
Pont LCD vásárlás előtt állok. Sajnos munkámból kifolyólag nem nagyon van választási lehetőségem, S-PVA muszáj. Nem ragaszkodnék a nagy mérethez, először amit kinéztem a Samsung 215TW-t, azt már nem árulják
puffneki.
nembaj akkor a Dell 2407wfp
ja hogy már azt sem, csak a HC-st.
Ó hát az mégjobb.
Ja hogy azzal is vannak gondok?Hmm.
de hát jön a 2408.
Vajon ennek a monitornak milyen hibáját fogják megtalálni a tesztelők? ;)
2405fpw óta kicsit visszaesett a renoméja a 24"-os Dellusnak.
2407wfp banding hiba, panelcsere, bizonytalanság.
2407wfp-hc ghosting probléma. hosszú huzavona a dell-lel, majd elismerték az "effektet", de javításról szó sem lehet
s végre itt a 2408wfp.Vajon érdemes-e rá várni, vagy nyugodtan ugorjak fejest a 2407wfp-hc-be?
mennyire lehet zavaró ez a ghosting effekt?
játszani nem szoktam, filmet TV-n nézek, nagyon ritkán monitoron kis méretben "mellékesen".
leginkább net + fotószerkesztés. -
eddie1978
senior tag
Kivancsi lennek a velemenyekre, hogy ti mit gondoltok a kovetkezorol.
Aramkorterezeshez+(net/office) keresek 24-es monitort.
En ket lehetoseget vazoltam fel magamnak:
1. 80k kornyeken egy TN paeles csoda. (itt nincs DVI, ha kell az +20k, mar 100k korul jarunk) pl.:Acer 2416WB (ezt lattam eloben a Hulye azert nem vagyok-ban)
2. Ennek duplajaert (~170k) egy szines-szagos pva/mva paneles monitor. pl.:LG L245WP/Benq FP241W (panel ua)Aramkortervezes a monitornak annyit jelent, hogy fekete alapon szines vonalakat tudjon megjeleniteni. A sok-sok hely a legfontosabb a kismilio panel, toolbar miatt.
A valaszokat elore is koszonom!
-
Tian66
senior tag
válasz
mcdokika #370 üzenetére
A TN kevesebb bittel dolgozik a szinek előállításakor mint a PVA MVA stb.. panelek.
Az emberi látás hiányosságait használja ki a képalkotásban.De mivel nem vagyunk egyformák így van akinél ez nem jön be. A nem TN panelek valóban 16M színre képesek és jobb a fekete visszaadásuk is.Van még ezer különbség de dióhéjban ennyi. -
Tian66
senior tag
válasz
mcdokika #370 üzenetére
246WH ha jól tudom TN panel , a 245 WP meg PVA. A TN gyorsabb de a PVA meg lényegesen szebb.
A High-Definition Multimedia Interface (Nagyfelbontású multimédia interfész) az első iparilag támogatott, teljesen digitális audio-video csatlakozófelület.Van 1.0 ,1.1, 1.2, 1.3 is belőle amik a másodpercenkénti átvihető adatmennyiségben különböznek. Nyilván az 1.3 a legnagyobb 10.2 GB/s -
Tian66
senior tag
-
rii
nagyúr
hello
csak érdeklődnék még a TFT-k felől.
21"-24"1. mennyivel fogyaszt kevesebbet, mint egy 21"-os trinitronos CRT?
2. egy jó TFT milyen
kontraszt
válaszidő
látószög
fényerőtulajodnásokkal kell, h bírjon?
3. a fenti tulajdonságoknak melyik TFT felel meg?
vagy megközelítőleg meglfelel? -
torma1981
veterán
Sziasztok!!Szeretnék venni egy Belinea 2485 S1W-t!!Mit tudtok mondani róla??Jó vétel??Tudja a HDCP-tást??Most egész jó áron lehet venni!!
-
mcdokika
tag
Sziasztok!szeretném a segítségeteket kérni!
Pixmaniás utalványom van, onnan szeretnék 24 " os LCD t venni.
A következő monitorok érdekelnének:
1. LG L246WH-BN (5 ms) HDMi 24'' wide TFT monitor
olvastam hogy valakinek 245 öse van, nagyon dícsérte , gondolom akkor ez annál jobb.A HD technológiáról hallottam, ismerem, mi az a HDMI ? MSI 9800 pro kártyám van, DVI csati van rajta, akkor érdemes azzal használni ?
2 ACER P243W (2 ms) HDMi 24'' Wide TFT monitor
ez az ACER nek egy prémium kategóriás modelje (oigy hirdetik) .Tény hogy sokkal jobb a háza mint a 2416 nak meg a 2324 eseknek. Valami TN + bright nemtommicsoda a panel tipusa
3.IIYAMA B2403WS (2 ms) Wide ProLite 24" TFT monitor
ennek van egy HDMI is változata is az 15 el többe kerül.Érdemes azt venni ? főleg számitógéphez kell , közben itt olvastam hogy a HDMI az a házimozihoz jó pl.
4. Samsung 245 B ez most jó árban van,
TN paneles ez is.Sokan szidtátok a TN panelt ?Mi a hátránya? Olvastam itt a 24 esek tesztjét is,
5. BENQ G2400W (5ms) 24'' Wide TFT monitor
erről semmit sem tudok, gondolom ez is TN paneles.
6.DAEWOO LCD24KAL (5 ms) 24" wide TFT monitor
ez sem csúnya, erről is keveset tudok.
Segítsetek légyszíves eligazodni ezek között!
Játék+filmnézés+net.Erre kéne.Még annyi hogy láttam már vásárolt más is a pixmániátol.Ha futár hozza ki és pixelhibás akkor mi a teendő ?Visszaveszik ?Vagy márkától függ.
Bocsi a sok kérdésért, még csak most kezdtem belemelegedni a témába. -
ProRis
csendes tag
Sziasztok!
Tervezem egy Samsung 245B megvásárlását, azonban azt olvastam, hogy
ezt már jobb nem sima VGA-n hanem DVI-n keresztül hajtani, hogy jó legyen a kép minősége.Nekem egy ős Nvidia GeForce MX400-am van
, mit ajánlotok helyette, ha abszolut
nem játszom (sebesség lényegtelen), viszont DVI kimenet legyen rajta, 1920 x 1200-at bírja + jó lenne venti nélkül, hogy a gép ne legyen még zajosabb.Lehet, hogy ez nem szorosan monitor téma ezért sorry, de sztem mársnak is hasznos lehet a kérdés (+válaszok).
Előre is köszi!
ProRis
-
válasz
MegalodonS #366 üzenetére
Koszi
-
MegalodonS
őstag
Szerintem mindenkinek maganak kell eldonteni ,mennyi penze van ra, mire is fogja igazan haszanalni "kedvencem-fekete-e-a-fekete" Olvasgass, sokan leirtak a PHn is volt teszt szerintem oktalanul lehuztak a dellt de mind1.Mielott veszel eggyet, ha tudod kerdezz meg valakit hogy mutassa meg vagy nezd meg a boltban,mas a kepen es mas a valosagban.
-
riov
tag
Hali!
Én kb 1hónapja vettem egy LG245WP moncsit, gyönyörű képe van,az S-PVA panelnek köszönhetően jó a színhűsége és nagy a betekintési szöge, nagyon jó a fényereje,a vebezés valami iszonyatosan szuper,főleg azért mert 2-3 weblap is elfér egymás mellett(teljes). Tudja a Pivot módot, dönthető, forgatható minden irányba. Van rajta HDMI csati ami nagy előny, isteni rajta filmezni, és az XBOXot is erről tolom.....egyáltalán nem zavaró vele a 16:10 képarány, alig-alig húza szét a képet!!!!
Ami egyedül nem tetszik benne, amikor a PIP funkciot szeretném használni és rá van kötve a BOX komponens bemeneten , a PC meg D-SUB-on akkor nem lehet elsődleges képnek a komponens bemeneten lévő jelet választani, csak a D-subon lévő jelet, ami azt jelenti, hogy a box megy kiskockába a sarokba a PC meg full képernyőn!!!! Azt , hogy a Box menjen full képernyőn és a PC kicsibe , csak akkor tudnám megcsinálni vele, ha a BOX HDMIre lenne kötve!!!(amit a BOXom nem tud!!!)
A hasonló kategoriáju társak DELL 2407WFP, SAM 244T jóval drágábbak, és higgyétek el nekem,hogy képre biztos nem szebbek!!!
És az LG a dizájnt is eltalálta, gyönyörű szép fekete a moncsi, keskeny, a kezelőgombok rejtve a káva alján találhatóak....
Szerintem mindenképp megéri beruházni egy hasonló TFTre! -
tempx
tag
Van valakinek bármi infoja a [Daewoo LCD24KAL]
monitorról? Még a gyártó oldalán sem találtam meg... Se prad.de se semmi nem segít. Pedig úgy néz ki nem TN (178 miatt gondolom csak), és a design sem rossz ránézésre.
-
Hello mindenkinek,
szeretnem lecserelni 21" crt monitorom, mar ugy hozzam nott
de kell a hely
melyik 24" wide screen monitort vegyem, ami arban jo, panel sem mindegy,
javaslatokat varok,milyen panel a jo?
egyszeruen, melyiket eri megvenni manapsag?
elore is koszonom
-
catoon
csendes tag
Hello Evribádi!
Nemrégiben sikerült szert tennem egy csodaszép eizo monitorra (flexscan S2431W) A tapasztalatok még csak pár hetesek, de összeségében hozza az elvárt minőséget. Ami kicsit meglepett, hogy a sarkokban bizony van bevilágítás. Igaz ez csak full fekete háttér esetén látszik, de azért meglepett... (figyelembe véve hogy ez már prémium kategória)
Ha gyűlnek a tapasztalatok azt természetesen fogom közölni.Annyi lenen viszont vele a gondom, hogy ez a típus támogatja a pivot módot, de mivel sajna ez az első tft-m így lehet hogy csak rutintalanságból, de azt gondoltam hogy ha elforgatom a monitort akkor autómatikusan forgatja az asztalt is, de szomorúan tapasztaltam hogy nem...
drivere fent vanha valaki tudja a megoldást, szeretném megkérni hogy ne tartsa magában
köszi a segítséget
-
Year
tag
SZiasztok!
Létezik olyan monitor ami képes leadni az 1080/24p-s jelet?
-
torma1981
veterán
Szia! SAMSUNG 245B mit tudtok mondani??Játékhoz meg film nézéshez lesz igazán!!Arra jó??Vagy ajánlanátok jobbat hasonló árkategoriába???
Köszi
-
C!Cq
csendes tag
hóhooo lett kérdésem, de erre van acer topic ugyhogy ott megtárgyaljuk( =
-
bzoley
veterán
Azt vedd figyelembe, hogy a PH!-s teszteben a PVA-s változatról írtak, amit akkor sem kapnál meg 82k-ért, ha lehetne még kapni. Nekem még szerencsém volt. A 2423-at sem húzta le senki, legalábbis, olyan, aki elfogadhatóan tudott volna érvelni. Az, hogy ronda vagy sem, ízlés kérdése. Nekem a Samsung design nem jön be, ez az "ósdi" viszont igen. Ahhoz képest, hogy megrögzött LCD gyűlölő voltam azelőtt, és féltem újítani, mert minden látott példánynak ghusztustalannak tartottam a képminőségét, a kezdeti aggódások után egészen megbarátkoztam a kicsikémmel. Persze TN még mindig nem kéne semmi pénzért, erre érzékeny vagyok, de sokakat nem zavar, erről nem tudok véleményt mondani.
Na meg 82k-ért senki ne hasonlítgassa a képminőséget egy 200k+éhoz.
Én a sajátommal megbarátkoztam, neked meg látnod kéne élőben ahhoz, el tudd dönteni, megfelel-e. -
C!Cq
csendes tag
itt a Ph-n is tesztelt acer 2416 ra lennék kiváncsi mert a 2423 ról írtátok hogy rosz, de a tesztbena 2416ról nemáradozattok hogy desz*r lenne, és akárhogy nézem manapság eza legolcsób (82KilóHUF) modell. És nem ara vagyok kiváncsi hogy deronda meg nemtrendi ilyet venni. Hanem hogy ha rossz, akkor miért? 2423 at is elintéztétek egy roszz a képe beszólásal ... szóval én szivesen kérnék egy részletesebb beszámolót erről ..vagy bizzaka tesztben, mert akkor a boltban ahelyem( =
köszöntem( =
-
Reverend
tag
válasz
donpeter84 #350 üzenetére
Alapvetően itthoni dolgokra: net/game/film. Negatívum egyelőre semmi. Nem vibrál, nem ugrál (mondjuk videomódot tényleg lassan vált, de ez a probléma nem érint, mindent natív felbontásban használok). Elég gyakorlott TFT-snek gondolom magam, de ilyen jó képe még egyiknek sem volt (pedig dolgoztam S-IPS panelen is). "Bevilágítása" lényegében nincs. A fényereje brutál (le kellett vennem a br/contr-ot 50/50%-ra, mert nem bírtam. Külön programmal vezérelhető / profilozható (nem kell a monitor gombjaival bohóckodni). A képélesség is nagyon durva (nekem a DVI-HDMI kábellel van összekötve). Van a programjában színkalibráció, ami után a Paint Shop Pro-ban minimális igazítás kellett csak. Van benne usb hub (2 usb), meg fejhallgató kimenet a HDMI hangnak. A káva matt fekete, abszolút nem zavar be. A bekapcsolást jelző led kikapcsolható (filmnézésnél idegesítő lehet). A bemenő felbontás megjelenítését lehet szabályozni: pl. hdmi-n jön az 1080p, de a monitor 1200-as, lehet széthúzni, vagy alul-felül csík. Van még rajta progresszív Y cb cr, ezt be tudja PIP. A monitor pozíciója minden dimenzióban állítható (mondjuk nem annyira extrémen mint az L1982U, de nekem sikerült beállítani).
Szerintem ez a monitor az igények 98%-át lefedi, max az extrém színhűséget, color space-t, önkalibrálást igénylő usereknek nem jó. Azok meg vegyenek Eizo-t 1 misiért. -
torma1981
veterán
Sziasztok! Szerintetek a Samsung SyncMaster 245B vagy Acer AL2423WD vagy Hewlett-Packard w2408h vagy Benq G2400w monitort ajánjátok??Ugy 24 col körül gondolkodok és kb egy árban vannak!!
Köszi
-
Ombi5
őstag
Hi all!!
Akinek van Samsung 244T monitorja Vista(64bit) ala milyen moncsi drivert rak be,mert xp-s az van hivatalos oldalon,de vistas nincs?!
-
PNP
őstag
Milyen 24 körüli széles tft-t ajánlotok? Eddig egy MVA paneles Acer 1931-et használtam, nagyon tetszik a képe, de lecserélném. Külsőleg a Dell-ek tetszenek nagyon, a notebookom is Dell, a képükről viszont nem tudok semmit. Most azon is filózok, hogy olcsóbb DVI nélkülit vegyek-e, mivel asztali gépről áttértem notira, ahol sajnos csak analóg kimenet van (és amúgy eléggé zavar a minőségromlás, de nem tudom mikor lesz megint asztali gépem, vagy újabb notebookom, szerintem évek kérdése). Színhűség, betekintési szög, tehát úgy általánosan a képminőség a legfontosabb, de nem akarom a legdrágábbat megvenni, és a fekete burkolatot preferálom. Kösz a tanácsokat előre is!
-
_az
senior tag
hello
kicsit furcsa kérdésem/problémám lenne. szóval van egy alapszintű 24-es monitor 5msec rise-fall idővel megadva. normális lehet-e szerintetek, hogy kb olyan lassú, mint a 4 éves tft-m? sőt továbblépek, mozgásnál nem hogy homályos, hanem a mozgó rész egyenesen vibrál!
mintha szaggatna a kép... filmeknél eléggé tré.
mihez lehet köze? lassú hozzá a gépem? (p4 2.8ghz, geforce6600) a tn panel alkalmatlan nagy képhez? vagy vmit be kellene állítani?
vélemény?(azért ide írom, mert jobban megy a topic, mint a tft gondok téma...)
-
Reverend
tag
válasz
donpeter84 #314 üzenetére
Én nemrég vettem/kaptam meg a pixmania-tól az L245WP-met. Istencsászár. Mire vagy konkrátan kíváncsi? Egy hosszú bemutató posthoz nincs nagy kedvem, de ha vannak konkrét kérdések szívesen válaszolok.
-
Menotti
aktív tag
Ezzel szemezek nagyon:
Iiyama ProLite PLB2403WS-B1...Valakinek van ilyen?Mennyire jó? -
vedini
őstag
válasz
fudi2002 #342 üzenetére
nekem TN paneles acer-em van, olyan elmegy kategória, bár a feketéje homogén, alul felül minimális a bevilágítás, MVA panelesem volt eddig, sokkal rosszabra számítottam
megnéztem P-MVA paneles nem PVA, és AU Optronics (AUO M240UW01 V0) panel van benne, arról meg már hallottam, hogy nem az igazi
-
albertboy
tag
nem kell bonyolultra gondolni
egyszerűen csak: élesség, finomság, durvaság.
Ezt a 3 értéket próbálgatva szimplán be lehet lőni egy tökéletes képet.
"Hogy is néznek ki a gépeink?" topikban linkeltem egy képet.update: játék közben így néz ki
http://www.uploadgeek.com/uploads456/0/albertboy_multi.JPG -
albertboy
tag
no, akkor pár gondolat
a legfeltünőbb dolog a mérete volt számomraez érdekesen hangozhat, de egy 15" -os moncsiról egy 24"-ra átállni eszméletlen nehéz volt az első napokban. Kezdj el TV-n dolgozni, hamarabb alkalmazkodsz majd a monitorhoz...
Kellemetlenségekről nem tudok beszámolni, talán kettőt kivéve, bár az egyik önnön hibám, csak VGA-n tudom használni a moncsit, a DVI- kimenetet kispórolták a notiból
Tartottam tőle hogy nem lesz olyan éles stb.... de egyáltalán nem látni semmilyen zavaró dolgot rajta....fantasztikus képe van vga-n is. A hd videókon csodálkoztam a legjobban...egyszerűen tökéletes. A másik említett dolog a monitor fényereje...ezt most komolyan mondom 100-ról vedd vissza 10-20-ra, még 0-n is tökéletes fényereje van nappal. 1x bekapcsolásnál azt hittem kisüti a szemem. Egy kisebb maghasadás zajlik ebben a "dögben", akkora fényereje van
A monitor menüje már a jól bevált Coarse, Finelize és Sharpness opciókat úgyszint megkapta, tehát még a "vájtszeműek" is tökéletes képet tudnak varázsolni.
Összegzésképp én nem csalódtam a TN panelben, bár pár hete még elszánt IPS - MVA fan voltam, igazság szerint, akkor lenne az igazi, ha egy PVA paneles modellet is kapnék
-
galz
csendes tag
válasz
_Lord_B_ #312 üzenetére
Hello!
Köszi a leírást. Most én is éppen ezt a LG246 WH Monitort néztem ki magamnak. Az hogy TN paneles, szerintem annyira nem gáz. Bár szoktam néha Photshopozni, de nem olyan mély szinten
Egyébként, meg én is nézem, hogy ahány weboldal, annyiféle leírás
Most mi az igaz? 5000-es kontraszt? Nem hinném, hogy látom a különbséget 2000-es vagy 5000-es között. Meg volt ahol már azt is írták, hogy Pivot.
Meg régebben a gyártó weboldalán is 2000-es kontraszt volt, most meg 5000..
Először azt hittem nem is ugyanaz a monitor
Ja meg tudja valaki, hogy a mi különbség a fényerőnél a cda- és a nits között ?
Én azt olvastam sokkal fontosabb a színhűség. Bár ha jó tudom ebben jobbak az MVP panelek.
Na mindegy, az a lényeg, hogy én főleg filmnézésre, meg programozásra használnám, meg ez lenne a TV-ém is
Akkor azt mondod jó képe van? Valami véleményváltozás az utólsó írásod óta?
Köszi előre is
Hali -
tempx
tag
válasz
albertboy #334 üzenetére
Mikor? Mikor? Nagyon várom...
Ilyen monitort akarok venni amint csak lehet. Addig is elmondhatnád bővebben a tapasztalatokat, főleg az érdekelne hogy van e bármi látványos kellemetlenség: sávosodás, dithering, utánhúzás, bármi ami a 6bites panelből adódóan zavaró lehet. Szeretnék amatőr ( értsd hozzáértő aki nem ebből él
) szinten fotókat szerkesztgetni (is) vele ( PS, RAW processing , LightRoom ) Tudom hogy erre nem túl alkalmas a TN panel, viszont valszeg nincs olyan éles szemem hogy kiszúrjam ha vmi nem 100% színhű, csak ne csíkokból álljon egy kék égbolt.
-
albertboy
tag
Én egy Samsung Syncmaster 245B-el lettem gazdagabb idén.
Először féltem a TN paneltől, hogy filmezésre kellemetlen lesz látószögei miatt...de szerencsére nem így lettFantasztikus, "szemetgyönyörködtető"...én csak ajánlani tudom ezt a modellt. Hamarosan egy logout-os cikk is megjelentetésre kerül róla.
Stay focused...
-
Angelo69
senior tag
Nem tudna valaki segiteni hogy hogyan lehetne egy jatekbol elocsalni a 1900x1200-as felbontast? (LOTR2)
-
-
Year
tag
Sziasztok!
Tervezem egy 24 colos monitor vételét. Az lenne a kérdésem,hogy minden HDCP-s támogatásu monitor képes 1080p-s jelet feldolgozni és tökéletesen leadni?
-
tissotto
tag
Samsung 245T-t neztem ki magamnak csak sajna mar mindenhol elfogyott ahol jo aron volt
.
Mind1 ugy is elutazom 2 hetre mire meg hazajovok mar remelem lesz -
almafa42
aktív tag
Sziasztok
jelenleg samsung 970p monitorom van, ezt szeretném lecserélni egy 1920*1200 felbontású monitorra. Játékra teljesen minimálisan kellene, leginkább filmezéshez (1080p filmek) és mindennapi használathoz szeretném venni. A felbontás nem lehet ennél kisebb; és szeretném ha a képminőség (színek, kontraszt, háttérvilágítás, fekete mélysége) hasonló kaliberű lenne mint a mostani monitoromnak, amivel tökéletesen meg vagyok élgedve.
Milyen monitorok jöhetnek szóba? A Samsung 244T vagy Samsung 245T ha fél áron lenne akkor kérdés nélkül megvenném, de jelenleg megfizethetetlen. Várom az ötleteiteket.
Köszi előre is
-
tissotto
tag
koszi, es ajanlani nem tudnatok vmilyen moncsit?
-
Lamellus
tag
válasz
tissotto #322 üzenetére
Szia,
a TN, PVA és társai, paneltípusok, itt olvashatsz róluk egy összefoglalót: TFT LCD Paneltípusok Legfontosabb Jellemzői
-
tissotto
tag
Sziasztok, tudnatok ajanlani vmilyen 24es monitort? Jatekhoz es filmhez kene csak. Sokat latom ezt a tn meg pva meg mittudomen milyen roviditeseket, ezek mit jelenteek? Elore is koszi!
-
Lamellus
tag
Sziasztok,
valaki megkért, hogy próbáljak utánanézni, milyen TFT-t érdemes venni mostanában. A következőket szeretné:
21"-24"
1600x1200 felbontás vagy nagyobb
max. 150 000 FtSzeretné ha jó lenne a képminőség, de mivel nem grafikára, tervezésre fogja használni, hanem programozásra és esetleg néha-néha játékra, TV nézésre, ezért ezen a téren lehet kompromisszum.
Előre is köszönöm, ha ilyen paraméterekkel tudnátok ajanláni valamit!
-
p_adam
addikt
válasz
littlemole #307 üzenetére
Igen érezhető, de az ár-érték aránya nem rossz.
Érdemes most venni egyébként 24" LCD-t? Lehetséges, hogy 1-2 hónap múlva tovább csökken az áruk vagy mindig sokkal drágábbak lesznek mint a 22"-esek? Mi a véleményetek a Benq FP241W-ről? Milyen különbségek vannak a verziói között?
-
tempx
tag
Sziasztok, nem tudjátok véletlenül hogy a 245B 6 v. 8-bites panellel rendelkezik?
Általánosságban hogy lehet megállapítani a TFT-knél? Sehol nem írják, mindenhol 16,7M színt írnak a specifikációkban, ott is, ahol konkrétan tudom hogy csak 16,2M van a 6-bit miatt.
-
_Lord_B_
tag
Nem rég vettem egy LG L246WH-t és mivel sokakat érdekel a tapasztalat le is firkantom:
Monitor kinéz több helyen, egy szép pénteki napon felkerekedtem és elsétáltam megvenni.
A Dobozon más adatok voltak feltüntetve mint a weboldalakon:weben:
2000:1
5ms
170°
fényerő 500 cd/m2Dobozon:
5000:1
2ms
170°
97% wide color gamut
fényerő 500 cd/m2Persze ettöl csak jobban örültem, amikor bekapcsoltam kevésbé
Elég erős a háttérvilágits, ami sajnos pár helyen foltokban jelent meg (egész pontosan csikokban) igaz, ha nem elé ültem, hanem kb 1 méteről néztem már nem is volt zavató, a helyzeten meg abszolult javitott hogy a fényerőt 100% lehuztam 50 re, igy már a fekete fekete szerü kezdett lenni. Szoval meg lehetett vele barátkozni.
DVI csatlakozó nincs. Van sima VGA (rgb), HDMI és composit. A csomagban van HDMI - DVI áatalakító, igy semmi gond nem volt a gépezettel.HDMI csatin keresztül sok opció nincs, Brigtness / Contrast (+rgb), + opciok, pl gyerekzár, nyelv, vagy power indikátr állitás. Valamint PIP. a PIP érdekes, mert csak Composit + másikkal megy csak együtt, szoval HDMI + VGA sajnos nem.
A sima VGA-val kötöd át jopár opcio megjelenik, ilyen pl az arányok kezelése.
Ha nem nativba rakod a képet akkor lehet: kihuzás (faltol falig), 1:1 arány, csak akkora lesz a kép amekkora a felbontás, szoval 320x200 ban a kép középén lesz agy mozgo ikonod, és a fit, ami kitölti a képet amennyire lehet, de nem torzitja az arányokat, ha nem wide a kép akkor két oldalt berak egy fekete csikot, de mindig a telejéig és az aljáig ér a kép. VGAn keresztül meglepően jó a képminőség.
Ami még nem tetszett, hogy modváltások között elég lassú. De ezt túl lehet élni.
A képe tényleg kifogástalan, filmet nézni rajta pedig telejsen más mint egy 19"son.
Szinekkel sok bajom nem volt. A dinamic contrastsem annyire szemetünően villog mint a régebbi modeleken (nekem egy 19" LGm van).
A játékokról pedig ne is beszéljünk, pl Sourcolni nem semmi egy kis monitor elött
Szoval összeségében elég pozitiv tapasztalatim vannak.
Az ára 110 körül van. Szerintem megérte az árát. -
donpeter84
csendes tag
Ez az LG engem is érdekelne!
-
horitomy
tag
A Chip újságban pár hónapja volt egy teszt a 22"-os monitorokról. Képminőségben az LG nyert.
Ebben a topicban nem írtatok még egy véleményt sem a 24"-os LG-kről!
MIÉRT?!
24"-ban nem versenyképes az LG?
Ezzel pl mi a baj?: [link]
(Azért kérdezem, mert én ezzel szemezek.)
Köszönöm! -
Mozso26
senior tag
Üdv mindekinek.
Elnézést kérek a tudatlanságom miatt de eddig csak crt-használtam.Abszolut játékra kellene. Elsö kérdésem az lenne h szebb képe van-e egy ilyen Tn paneles Lcd-nek mint az én 22" crt-nek?
Egyáltalán mi az a TN-panel és jo-e az nekem?
Ha nem a nativ felbontásába akarom használni hanem mondjuk 1680*1050 vagy 1280*800 akkor mi történik?Torzul a kép? Csunyább lesz?Pixelesebb?
Kinéztem magamnak a legolcsobbat:24" Acer 2416WB LCD 5ms 400cd/m2 1000:1 16:10 DVI ez jo lesz játékra?Végül vegyek inkább játékra egy jobb 22"-t, ha igen melyiket? Elöre is köszönöm válaszotok amennyiben nem küldötök el melegebb éghajlatokra.
-
izriot
tag
No skacok, vettem Brekktől egy 2407HC dellt és baromira nem tudom szoftveresen mit kéne beállítani ahoz, hogy DVI-n keresztül nyomja a képet a PC : ) Valami ötlet?
-
littlemole
őstag
Erről van valakinek tapasztalata Infója?
IIyama 24" Wide ProLite B2403WS-B1
Nézegetem az LCD TV ket meg a nagyobb monitorokat is, de még nem tudtam választani. Ez viszont megtetszett. Meglepetésemre alacsony a fogyasztása 65W mindössze. LCD TV-k nél (32) ez 150W os értéknél tanyázik. TN paneles, de nekem netezésre játékra , filmet nézni megfelelő lenne.Ezen a monitoron nincs DVI "csak" HDMI meg VGA. Érzékelhető valami különbség ha a géppel egy DVI HDMI kábellel kötöm össze?
-
Kraptor
őstag
Hali mindenkinek!
AutoCadhez tud valaki ajánlani 22-24" közötti LCDt, 90% ban csak AutoCadhez és azon belül is 2D-hez kell, tehát válaszidő nem fontos, inkább geometria és szinek. Lehetőleg ne legyen túl drága 100k környékén max, de ha ennél is van olcsóbb az jobb.
-
pentium4
senior tag
hali!
moni vásárlás előtt állok és kérnék segitséget a választáshoz!
annyi adott hogy S-PVA paneles monitor kell a grafikus, 3d tervező munkámhoz!
pár modell amik lehetségesek:
Samu 215TW
Dell ultrasharp 2407WFP vagy a HC s verzió!
samuba lenne még másik jelentkező is 244T és 275T de azok rettentő drágák
igaz a 215TW nem 24 colos csak 21 es de őt is ide venném!
szerintetek melyiket vegyem? a dellbe a HC verzió mivel tud többet, egyáltalán jobb e?
a 3 monitor közül már csak 1 et lehet venni és ez a HC s dell a többi mind kifutós széria, de még lehet kapni őket egykét helyen!
köszönöm a segitségeteket!P4
-
x64
aktív tag
Ha nem számít a panel típusa (filmnézésnél meg azért ez nem élet-halál kérdés), akkor Acer 2416Wb (92k), vagy Samsung 245B (104k), esetleg LG L246WH (120k).
PVA panelesből ebben az árkategóriában Acer AL2423W (~140), vagy LG Electronics L245WP (~140) kapható.
Használtan is próbálhatsz venni, de nem kecsegtet túl sok sikerrel, lévén még elég szűk ez a szegmens.Az első kettőről van amúgy teszt a PH-n (annyi változással, hogy az Acer-ből a Ws típus már nem kapható, WB van helyette - DVI csatolóval, de TN panellel): [link]
-
Pigcop
csendes tag
Szervusztok!
Elolvastam a topicot és az az igazság, hogy újabban nézegetem az lcd tv-ket és monitorokat. A problémám az alábbi: igazából nagyfelbontású hd ready kijelzőt szeretnék és nem elsősorban tévét, mert ugye lássuk be, hogy a 4:3 arányú adások ideje még sokáig kitart, de azért a gépemmel néha megnéznék egy-egy jobb felbontású filmet.
Kicsit abszurd, hogy egy logitech 5450-es (digitálisan -SB4- hajtva) hangja mellé egy 55cm-es crt-n nézzük a filmet.Egyszóval legyetek szívesek ajánlani nekem filmnézésre alkalmas nem túl drága 24"-os vagy nagyobb monitort. A vga-m x1950 pro dvi-s.
Az árkategória legyen kb. 100-150 között.
Előre is köszönet
Aktív témák
- Linux Mint
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Sorozatok
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Okos Otthon / Smart Home
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49CG950EUXEN) WQHD 240HZ GAMER Q-LED MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32D800UAUXEN) 4K GAMER MONITOR AKCIÓ!! UJ MODELL!
- VA Paneles 27 colos FHD 165 Hz Gamer MSI Optix G27C4 Ívelt Monitor
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest