Aktív témák
-
Új topik nyílt a monitoroknak, a kérdéseket a továbbiakban ott tegyétek fel.
Milyen monitort? A-tól Z-ig, és a legkisebbtől a legnagyobbig.
-
misx
senior tag
Sajnos ezek a játékok (az AC és a FEAR2 tuti, mert ezekkel játszottam) csakis 16:9-es képarányban hajlandóak futni függetlenül a felbontástól. Nekem is volt alul-felül egy-egy centis csík, mert az én monitorom "csak" 16:10-es. Asszem még a Mirror's Edge volt ilyen.
Ez van, szokj hozzá, valamivel el kell adni a wide monitorokat. -
zaki1
tag
Hali lehet hogy nem jó helyre írok 17 colos1280×1024 benq monitorom van xp1280×1024 van , játékok menüjét 1280×1024 rakom ,néhány játéknál alul felül fekete csík ,olyan mint a szélesvásznú film ,ez normális?játékok re4 assassins creed condemned fear project o .
-
Phoenix0523
tag
válasz
gecsaoccse #4570 üzenetére
Hello,
Tegnap "meghalt" a monitorom(19" LCD), úgyhogy újat szeretnék venni.
LED monitort 1440x900felbontás(vagy több), 19 vagy 20" max. kb.40-50e Ft
Amiket néztem: SAMSUNG EX1920W
és LG E2040s
Az LG-t választanám inkább, szerintetek jó-e? vagy valami más?
Előre is köszi. -
gecsaoccse
csendes tag
válasz
Pharaoh #4569 üzenetére
Hello!
Előtte 17" crt monitort használtam 1024x768-ban, a 18,5" lcd natív felbontása pedig 1360x768.
Szóval csak "szélesebb a látóterem", játékban kifejezetten tetszik.
16:9-es filmek végre kitöltik a képernyőt, a más képarányú mozifilmeknél persze alul felül a megszokott fekete sáv látható.
Nekem otthoni felhasználásra egyelőre megfelel ez a méret és képarány.
Persze ez egyénfüggő, kinek mi tetszik, meg mire van keret... -
Pharaoh
aktív tag
válasz
gecsaoccse #4568 üzenetére
Hi!
19"-es méretben nem nagyon zavaró a 16:9-es képarány? Eddig nem volt ilyen monitorom, de látom, hogy szinte már csal ilyen van.
-
gecsaoccse
csendes tag
válasz
Athanáz9 #4567 üzenetére
Ahogy nézem pl. az E.Digital oldalán, ehhez (e910) sincs más, mint vga kábel.
Én LG-t szerettem volna venni, de haverom főleg Benq monitorokat hozat a boltjába, így vettem egy G922HDL-t. Persze, hogy subpixel hibás volt, meg még másik kettő is, amiket haver később rendelt.
Általában a kék szín ragadt be, ebből mind a három monitoron volt egy hiba, egyiken volt még egy piros, a másikon még egy kék halványan, a harmadikon halványan 4 fehér pötty.
Főleg film és játék közben katasztrófa az élesen világító kék, amúgy böngészés közben nem lett volna zavaró. Na de 3-ból 3 ?! Persze a szabványba még simán beleférne mind a három díszpinty. Gondolom kifogtunk egy rossz szériát...Kértem a boltost, hozzon egy LG1943TS-t, amit meg is tett, de azért még mellé rendelt egy Benq 910V-t is.Ezt megnéztük, ledes, nincs hibája, de nem győzött meg.
Teljesen vékony dizájn, (persze külső táppal) a csatlakozó viszont nem lefele mutat, hanem hátrafelé, úgyhogy a vga kábelt bedugva elég érdekes a monitor fara.
Az LG-t meg hazavittem, és tökéletes képe van, semmi hiba rajta, DVI kábel mellékelve, pofás kinézet, nekem tetszik.
Nagyobbat nem is akartam, mert nincs kraft a gépemben, egy esetleges konzol vásárláshoz meg elég a 720p.
Keresztfiamnak adtam egy Samsung 710V monitort, ez volt az első ( és utolsó ku.va drága ) LCD monitorom, majdnem 7 éve hibátlanul működik, semmi pixelhiba rajta.
Következő monitorom remélhetőleg már talán 23" és IPS lesz, de ez még odébb van. -
Athanáz9
aktív tag
válasz
old_artist #4563 üzenetére
Ahogy nézem: ehhez adnak. Tévedek?
-
Athanáz9
aktív tag
válasz
Athanáz9 #4565 üzenetére
A Prohardver Monitor/Hírek rovatban július 10-én adott hírt e gépek Mo-i forgalmazásáról. 150 eurós ár körül híresztelte, mondván július végén érkeznek. Nem is késtek, és e szerint ára sem irreális. A specialitása: 5:4-es arányú monitor. Íráshoz, szövegszerkesztéshez épp ez a jó. Állítólag csak a Benq gyárt őjabban ilyet.
Vélemény? -
Athanáz9
aktív tag
válasz
old_artist #4563 üzenetére
Nem értem igazán, nem látom igazán, hogy "mérsékelt" volna az áruk. Most jövök az Extrem Digital-ból (hírük épp, h mérsékeltek ott az árak) és no lám:
BENQ E910 = 39.900 Ft.
''19, - fényerő 250, - Kontrasz: 2500
No lám, mérsékelt ár! -
Fulmi
senior tag
Sziasztok!
Most keszulok venni a 17"-esem helyett, de nem tudom, hogy mennyire lenne erdemes inkabb 22-eset valasztani 19-es helyett. Van tapasztalata valakinek 19" es 22" monitorban? Filmezesre, TV-zesre hasznalnam, netezesre hasznalnam laptopra kotve.
Mely csatlakozo tipusok johetnek jol egy monitorban? Nekem eddig mindig csak D-Sub volt a monitorjaimban, ugyhogy nem nagyon vagyok tisztaban azzal, hogy a tobbit mire hasznalhatom.
Koszi a segitseget: Fulmi
-
pk2
tag
Vettem egy Benq G920WL-t. Létezik ,hogy nem adnak hozzá DVI kábelt?
-
kpal
nagyúr
A philips 190cw montornál most mi az igaz :SmartResponse 2 ms (szürkétől szürkéig)
vagy Válaszidő (tipikus) 5 ms ? Akkor ez tudja a 2ms-t ? -
pk2
tag
Felmerült egy újabb kérdés inkább egy LED monitor D-SUB-al, vagy egy natúr TN paneles DVI-vel?
-
pk2
tag
Hello!
Úgy fest a Benq TFT-m ismét megadta magát úgyhogy úgy döntöttem végleg lecserélem és itt meg is állt a tudomány, mert monitor fajta annyi, mint égen a csillag. Tudnátok -e nekem olyan TFT-t ajánlani amin van DVI, szép élénk és éles képet ad, valamint a 4:3-as megjelenítését is minimális torzítással oldja meg(Samsungnál láttam ilyet ha jól emlékszem), mindezt 19 colban és 30e körüli áron. Előre is köszönöm.
-
Adam444
csendes tag
Hali!
30 ezer ft-ig kéne egy monitor.
Tudnátok ajánlani egy jót? -
knorbert1992
tag
válasz
Freeman007 #4554 üzenetére
Sztem ez tökéletes.
http://www.argep.hu/product_895700.html
-
Freeman007
senior tag
sziasztok
havernak elszállt a 8 éves crt monitora és engem kért meg hogy nézzek neki valami jót.
az a helyzet hogy nem nagyon értek a monitorokhoz és tőletek kérnék segitséget.
max 30ezerért akar venni, netezésre, játékra lenne használva.http://www.aqua.hu/19-samsung-943nw-lcd-monitor-fekete-49056.html
ezt néztem ki, szerintetek ez jónak mondható?
esetleg akad valami más jobb monitor?várom a javaslatokat, véleményeket.
előre is köszönöm
további szép napot -
sanzi89
addikt
Üdv.
Érdeklődnék, hogy Samsung 19 colos TFT Led háttérvilágítással mit ajánlotok? Elég a TN illetve a DSUB.
Köszi!
-
Krisztixd
csendes tag
Sziasztok. Az lenne a kérésem, hogy ajánljatok valami monitort nekem 30 ezer forint körül. Nem szeretném semmi különlegesre használni, csak internetezés esetleg kisebb játékok! Szélesvásznú lenne a legjobb. Nagyon szépen köszönöm előre a hozzáértő segítségeteket!
-
rTyler
csendes tag
hello
munkahoz /adatbazisok/ kellene egy 3 monitoros megoldas otthonra.
most a melohelyen egy viewsonic va916-on dolgozom, aminek a keparanya 5:4 es ez perfekt a melomhoz.
szeretnek venni 3db va926-ot otthonra
http://www.viewsonic.com/products/desktop-monitors/lcd/value-series/va926.htma fo pontok:
-szinte csak office cuccok mennek majd rajta /neha filmek/
-leheto legkenyelmesebb legyen nezni, ne nyirja nagyon a szemet
-a legmegfelelobb lenne az 5:4 keparany, valahogy erre tudok a legjobban fokuszalni/koncentralni es minden alkalmazasomnak vertikalisan kell a hely, kevesbe horizontalisanvan valakinek jobb otlete (ellenjavallat?) a va926-nal?
mivel 3at veszek, nem kellene tul draga legyen, de nyilvan ha megeri hajlando vagyok ra aldozni
koszonom
-
Gyárfás
tag
dupla...
-
Gyárfás
tag
Sziasztok!
30-40k körüli áron ajánlanátok valamit ami "jót"?
Játékra kellene, mindenfélére jellegűre. 1280x1024 valószínűleg elég lenne. A wide-ból nem igazán profitálnék, úgy látom.
Ha nagyon ráértek, akkor lenne pár kérdésemre is:
-Mennyiben jó az nekem ha a monitorom 100000000000:1 kontrasztaránnyal bír? Régen volt egy olyan becsapás hogy a magas fényerő tette csak lehetővé ezt, tehát a fehér volt még fehérebb. Ebben az időben vettem a monitorom ami azt hiszem h 500:1 és látom h mi milyen színű.
-Hallottam olyasmit hogy az utánhúzás és a ms nem egészen ugyanaz. A kommunikáció gyorsaságát jelenti a ms, az utánhúzás pedig valami más.
-Végül pedig mi a különbség az ezen az áron elérhető panelek között? Nagy vonalakban persze, lusta vagyok utánanézni tudom, bár most az időm sem igazán engedi.
Az a gondom igazából hogy nem szeretek igazából a gyári adatok olvasgatása alapján monitort venni, az érdekelne ami mögötte van.
-
válasz
odipapa #4546 üzenetére
Ha játszani szeretnél sokat, akkor ezt vedd meg, (DE ennek dvi csatlakozója nincs!)
Ha az új technikával felszerelt monitort veszel, akkor ezt a LED monitor t vedd meg.
Ha viszont dvi csatis, ugyan ekkora, játékra kitűnő monitort keresel, akkor ezt a monitort vedd meg.
Csak pár ezerrel drágább, mint amit te írtál, de ez kíváló monitor. Kicsit talán kicsi, és manapság a fullHD-s monitorok a ,,menők'', de érdemes szerintem megvenni. -
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Nem gyanúsan olcsó ez a monitor?
Vagy csak valami elkerülte a figyelmemet?
Vagy csak egyszerűen jó árba van. -
válasz
matthew95(2) #4540 üzenetére
Ha neked a méret a lényeg, akkor az utóbbi.
Ha szépen akarsz játszani, akkor az első.
Amúgy nekem is most egy 1690x1050-es van, és hatalmas.
+ az első az 2ms-es.
Csak akkor vedd meg a fullHD-st, ha jasperes, vagy annál újabb alaplap van az x-edbe!!! -
válasz
matthew95(2) #4538 üzenetére
Ha x-en nyomod akkor szinte tökmindegy milyent veszel.
Főleg ha olyan monitorról váltasz 2ms-re. Megkönnyebbülés lesz vele gamelni.
Szerintem jó választás. Arra vigyázz, hogy a nagy felbontású, meg a led monitorok nagyon nagyon meggyepálják az x-ed. Ha nincs hűtésed tegyél rá. (legjobb a vízhűtés) -
matthew95(2)
senior tag
válasz
matthew95(2) #4537 üzenetére
*vga csatlakozóra
-
matthew95(2)
senior tag
Helló! Mi a véleményetek erről a monitorról: SAMSUNG T200? Játék, Hd film-re lenne használva ill. vga-ra rákötnék egy xbox360-at, most elég olcsón 22eFt-ért tudok vadonatújat, sztem ennyiér megéri, sztetek? Egy 17" 1024*768-as crt-ről váltanék...
-
válasz
DarthRoni #4534 üzenetére
Szerintem ez nem lenne annyira jó választás. Igaz, hogy egy kicsivel nagyobb az előző LG-nél, de ennek 1600x900-as felbontása van, ami elég szokatlan, másrészt baromira nyújtott. Úgy tudom játékoknál nincs is ilyen natív felbontás, szóval széthúzná.
Nem beszélve a videókártyádról, ami nagy felbontást nem visz igen jól.
Egyébként minden okés vele, de szerintem az előzővel jobban jársz -
DarthRoni
tag
változott a terv, erről mi a véleményetek?
[link] -
válasz
DarthRoni #4531 üzenetére
Én az LG-t javaslom. Én is olyant veszek
Sokan mondják, hogy kicsi, de hát...
Egy nagyobb 2ms-es az már 60nál kezdődik.
Mostani monitorom egy asus 1680x1050(akkori legjobb)60ezerér. 2ms-es ugyan, és a kontraszt is igen király, pedig már 2 éves, de még mindig toppon van. Csak most már fullHD-benU.i: most vettem észre, ahol venni akarod, ott 5ms van a nevében a leírásban meg 2ms?!
-
DarthRoni
tag
-
cocus007
tag
Már rég 1 BENQ G920WL monitort akarnék venni,de hát rövid időn belül eléggé drágult, van esetleg 30 alatt vmi hasonlóan jó 19 colos monitor, esetleg LED-es? mondjuk ipon-on
-
DarthRoni
tag
valaki elmagyarázza mivel jobb a DVI mint a D-SUB? vagy ha van valami linketek egy tesztről ami ezt bemutatja, azt is megköszönném, mivel jobb a DVI
-
Felejtős.
egy az, hogy 19"-be már kapsz 1440x900-as felbontást is.
Második a kontrasztarány, ami 700:1-hez, ami egy másik monitornál 10000:1-hezbár itt asszem máshogy is számolnak.... nem tom vhol olvastam egyszer.
Harmadik a 8ms-es válaszidő, ami egy rémálom.
NegyenikD-sub bemenet. Most már dvi csati van(digitális).
Én inkább ezt venném meg a helyedben: Ez egy LG
Ez 2ms-es, ami a játékoknál nagyon jó(még az 50 fps-t sem érzed akadósnak), dvi csati, és 1440x900-as felbontás + asszem gari is van hozzá.
Sok sikert! -
miha87
csendes tag
Erről a termékről vélemény? Érdemes lehet megvenni? Természetesen kipróbálom és megnézem előtte.
Samsung 941MP 19" TFT-LCD monitor/TV (használt)
19" látható képméret
1280 x 1024 felbontás
16,2 millió szín
700:1 kontrasztarány
31-81 kHz vízszintes frekvencia tartomány
56-75 Hz függőleges frekvencia tartomány
160°/160° látószög (CR>5)
8 ms válaszidő
D-sub bemeneti jel
Bemeneti videójel: CVBS, S-video, TV (antenna/kábel), Scart
Bemeneti csatlakozó: D-sub, CVBS, S-video, SCART, RF
Speciális tulajdonságok: TTX (10 oldal), Stereo hangzás, MagicBright1
Extra tulajdonságok beépített TV tuner, távirányító22.000 ért tudnám megvenni. 3 éves darab. A srác azt mondta nincs pixelhiba és nem is karcos. Várom a véleményeket. Kö szi.
-
miha87
csendes tag
válasz
old_artist #4510 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
old_artist
addikt
-
DarthRoni
tag
na most nézem hogy felemelték az árát basszus :S szerintetek rosszul járok ha nem LED monitort hanem síma TFT-t veszek? nagy köztük a különbség? vagy mennyivel jobb a LED?
-
DarthRoni
tag
én nálunk kecsón fogom megvenni, mert az iponnál a szállítási költség miatt csak buknék rajta, és az is necces ha valami hibája van, mire visszaküldöm meg stb-stb... így egyszerűbb hogy helyben megveszem, és nem is drágább
ahol veszem, az is megbízható hely, a gépem összes részét ott vettem, és eddig kifogástalan volt minden
-
-
DarthRoni
tag
haly-nak :
játékra használom főleg, de az a baj hogy 30 ezer a maximális keretem, és ennyiért nem találtam 2 ms-es monitort, így nincs sok választásoma mostani 15'-ös LG studioworks 563N-emhez képest meg nem hiszem hogy olyan szörnyű tapasztalataim lesznek egy BenQ led monitorral
másik dolog pedig hogy utánaolvastam, és azt találtam hogy az LG-mnek 8 ms a válaszideje, szóval ehhez képest szerintem imádni fogom még az 5 ms-os LED-et is
egyébként teljesen igazad van abban amit írsz, én is olvastam hogy a 2 ms-esek jobbak mint az 5, és a videót is megnéztem, tényleg látszik, igazad van, de sajnos ezt bírom összehozni, de szerintem ezzel is Boldog leszek
köszi a segítséget! Üdv -
szoboda
csendes tag
-
.bruszli.
senior tag
Hali !
Milyen 19-es TFT-t ajánlanátok ? Nincsenek extra igényeim,netezni meg filmet nézni használom főleg. Esetleg használt is érdekel,ha van valakinek kérem priviben jelezze. -
MacCaine
őstag
Hye all!
Viewsonic monitorokról vannak tapasztalatok/vélemények?
Z.
-
válasz
old_artist #4511 üzenetére
Lehet, hogy én tudom jobban, de a 2ms meg az 5ms az nem azt jelenti, hogy milyen gyorsan megy el a jel a monitorba?
Amúgy én is 2ms-esen szoktam meg, ráadásul egy 1680(akkor a legnagyobb) monitoron.
A crt ha jól tudom 10ms körül mozog.
2ms vs 5ms az már nagyon észrevehető, és bezavar.
Főleg 8ms. Ezért is drágábbak a 2ms-es monitorok.
Egyébként 2ms-es monitornál is lehet késést tapasztalni, mégpedig 30fps-en.
30fp egy 5ms-es monitoron már végképp játszhatatlan, nem beszélve arról, hogy 2ms-es monitoron sem.
Fps gameknél(call of duty sorozat, battlefield bad company 2) az 50-60 fps az a játszható. De az ilyen gameket multiba szokás nyomni, és ott nem mászkálhatsz szabadon, csak egy adott téren, ezért még dob az is az fps-en.
Nem beszélve a cod6, cod4 gépigényeket, ami egy 8600GS-en elmegy 125 fps-t, de jump szeron(lebutított ugrálós szeró) 333fix fps.
A másik, ami ,,sima'' gamek, pl gta4, vagy nfs shift meg dir2, azokon kb 40-30 fps a játszható. GTA4-et én pl 20-30fps-be nyomom, és el tok rajt gamelni, de egy cod4-et így nem bírnék ki. -
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen nem is a 2-5-6-8ms a mérvadó manapság, hanem a lag és az utánhúzás egy monitoron, amit csak teszteléssel tudod kiszűrni, ezért érdemes a neten a teszteléseket és a fórumozók véleményét figyelembe venned!
Ha nagy HC gamer az illető és fontos az fps, akkor még sokszor mindig jobb egy CRT, mint egy LCD-TFT! -
old_artist
addikt
Üdv!
A legmegbízhatóbb az EIZO, NEC, HP de a Dell, LG vagy a Samsung is szóba jöhet!
Kérdés, hogy normál vagy wide LCD-TFT-t szeretnél, sőt milyen paneleset (IPS, *VA vagy a gyengébb TN paneleset) és miyen árkategóriában!
Használtban is gondolkodhatsz, de csak a személyes átvételt javaslom, gondos ellenőrzése után! -
miha87
csendes tag
Sziasztok! Lassan itt az ideje hogy lecseréljem régi LG Crt-met.
Ahogy nézegettem a hirdetéseket 19 colos TFT-ket már lehet elég jó áron kapni.
A kérdésem az lenne, hogy megéri-e esetleg használtan venni TFT, és hogy szerintetek melyik a legmegbízhatóbb márka TFT monitorok tekintetében?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Helló!
Segíteni szeretnék, monitor vásárlás előtt álló társaimnak, abban a kérdésben, hogy 2ms vagy 5ms, vagy több?
Igazából láttam egy videót youtube-on, és nagyon durván látszik a különbség, már 2ms és 5ms között is. Sajnos aki megszokta a 2ms-es monitort, mint én is, annak nem igazán ajánlják az 5ms vagy annál nagyobbakat, mert zavaró.
Igaz, hogy meg lehet szokni, de szerintem ez nincs így, pláne ha valaki nyomatja az fps játékokat(mint én).
Mutatom is a videót: 2ms vs 5ms
nézzétek végig, mert a vége fele van a 2ms vs 5ms, előtte csak 2db 2ms-es!Darthtony: mire használnád? fentiekben írtam, játékokhoz jobb a 2ms.
-
DarthRoni
tag
Sziasztok, most regisztráltam, mert ahogy olvastam, hasznos nagyon ez a fórum
épp most szeretném lecserélni az öreg harcos LG Studioworks monitoromat, tönkreteszi már a szemem...
és 30 ezrem van új monitorra, de nem értek annyira a monitorokhoz, és nem tudom mivel jobb vagy rosszabb a LED monitor a síma TFT-hez képest, és hogy melyiket éri meg jobban venni ebben az árban, itt biztos lesznek hasznos tippek
olvasgattam teszteket, meg leírásokat, de csak több lett a kérdés
ezeket nézegetem, szerintetek melyik a legjobb/legmegbízhatóbb, játékra fogom használni főleg, de ha ti tudtok adni jobb monitorról linket, azt is megköszönömna ezeket nézem:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]előre is köszi a válaszokat
-
zaki1
tag
Kösz a választ.A vegas 1 én is 1024×768 ban játszottam a régi kártyámon( 8600 ge )elég is volt neki, de a vegas 2 az új kártyámal (250 gts) nagyobb felbontáson elviné. a vegas 1 hez anno próbáltam felrakni patchet de nem telepítette fel ( pedig gyári játék ,szériaszámot se kért ,valamit a neten akart regisztrálni állandóan ,persze akkor még nem volt netem
) ,a vegas 2 meg most árazták le 1000 ft ra .
-
-
zaki1
tag
HALI. A raibow six vegas ban az1280×960 felbontástól tönkre mehet e a monitorom (17" 1280×1024 nativ) ? A vga elvinné ,de 1280×1024 nem lehet beálitani a játékban . Bocs ha rossz helyre írok de nem találtam 17" topikot .
-
KarpatiMark
csendes tag
BenQ G920WL pixelhibát sikeresen megjavítottam. Gyógyszerem csomagolásának az éles, hegyes sarkával finoman megnyomtam a zölden világító pixelt kikapcsoltam a monitort, majd akkor is megnyomtam és ezt 3× megismételtem. Hunyorgatva néha előbukkant a pixel, de a 4. ismétlés után mára teljesen jó. A trükk az, hogy mikor kikapcsoltam a monitort akkor kellett a megfelelően megnyomni.
-
fortune
tag
Sziasztok.Monitor vásárlás elött állok és nem tudok milyen monitort vegyek. Az lg W2486L gondolkozok azt már lehet ugy aránylag kapni 70-eft-ért de ugy hallottam hogy nem egy nagy durranás.Az ASUS-ra azt mondják hogy nem éri meg az árát.Ja amugy 24 monitorban gondolkozok és legyen rajta hd bemenet is.Max 75 eft tudok rá szánni ennél többet már nem nagyon szeretnék.Köszi elöre is a segitséget.
Üdv. Sanyi
Aktív témák
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest