- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
Aktív témák
-
szarvasmici
tag
Szia!
Én tapasztaltam negatívat is, mielőtt ez a monitor lett a "társam". Ha végigolvastad a topikot, akkor tudod mire gondolok. Viszont azt nyugodt szívvel merem állítani, hogy tökmindegy melyiket választod, ugyanúgy örülhetsz a választásnak, és ostorozhatod is magad miatta. Tuti szerencse kell hozzá, hogy jót kapj. Ami fontos, hogy küllemre tudd szeretni, és hogy a pénzedért a lehető legtöbbet kapd.
Garancia. Hangsúlyozom, hogy 3 hónap után sem néztem meg a papírokat, tehát egyáltalán nem kizárható, hogy az én LG-mnek is 3 éves a garija. Nekem ez nem volt fontos. Szerencsére pixelhibám sem volt, és azóta sem van, szóval nem izgat a gari.
Tény: szebb volt a 15" CRT képe, viszont tönkrevágta a szemem. Tény: lehetne élénkebb ezen az LG-n a szín, de én nem dolgozom olyan programokkal, amik kifejezett színhűséget igényelnek. Tény: ennyi pénzért, vagy akár jóval olcsóbban lehet, hogy jóval jobbat lehet kapni a nevenincs monitorokból. A választás a tiéd. Én örülök, hogy így ismeretlenül megbízol az én ítélőképességemben, és remélem nem bánod meg.
Szurkolok neked. És ha majd használod, legyen benne sok örömöd! -
hantabb
csendes tag
Nem rosz ajánlat.ennyi lovéért nem is kapsz jobbat sztem,legalábbis azon adatok alapján amiket vannak a linkeden.külső alapján is tuti,sztem nem fogsz csalodni benne...de ez csak 1vélemény a sok közül
vmi tesztet kellene rola elolvasni...
-
dferee
tag
-
gabaly
tag
válasz
Apollyon #2496 üzenetére
Természetesen nekem is jobban tetszett volna egy 100-on felüli márkásabb panelos monitor, amiről az olvasott több száz hozzászólásban is szó volt. És az elmúlt évtizedekben igyekeztem a márkásabb cuccokhoz hozzájutni.
De! Amikor azt olvasom a HWSW fórumon hozzáértőtől, hogy kb 160 e ft-os lcd-ből nem tudja kihozni azokat a színeket (színhűség stb) amilyen előtte a crt-je volt, igen csak elgondolkodik az ember a váltáson. Én október óta vacillálok, lecseréljem-e a 19" Philips crt-met, amivel az ég világon semmi bajom. De a szemem miatt kell váltanom!
Én így gondolkodtam: Igazi jó lcd-ket 100-on felül lehet venni. Szinte egész konfig árával megegyezően. Szerintem ez túlzás.
És a számtech pár év alatt óriásit tud változni! Ezért veszem meg az említett LG-t, 52-ért és ahogy szokták mondani: Pár év multán meglátjuk.
-
Apollyon
Korrektor
"Lehet, hogy ezek között a 40-80 ezer ft-os monitorok között elhanyagolható külömbség van? Szerintem szerencse is kell hozzá."
Az hogy kinek milyen monitor tetszik relatív. Ez olyan dolog mint valakinek a piros autó tetszik, másnak meg a több színű metálfényezésű.
Vagyis: a *VA paneles monitorok drágábbak, de szebbek is, jobb minőségűek. De van akinek ez nem kell és megveszi olcsóbban a TN+film panelest.És igen, az LG monitorokra 3 év garancia van és 72 órás full pixelgarancia.
-
gabaly
tag
válasz
szarvasmici #2492 üzenetére
Ja, mégegyet. Asszem Te 1 év garit írtál? Mert ez már 3 éves!
Legalábbis ahol megrendeltem, annyi van feltüntetve.
-
gabaly
tag
válasz
szarvasmici #2492 üzenetére
Sziasztok!
Szarvasmici, megrendeltem a "Te" fajta monitort.
Olyan határozottan ki állsz mellette, hogy 4 órai topik olvasás után e-mellett döntöttem. Több 100 vagy 1000? vélemény elolvasása végén a Samu 931 BF-el maradtak ezek ketten versenyben és vissza is igazolták, kedden jön.
Most addig lehet drukkolni, a pixel hibák ellen....Ahonnan rendeltem sok vevő közül csak elvétve volt hiba, de egyikőjüknek háromszor kellett visszavinni az ismert p....hiba miatt.
Persze, hogy jobb lett volna az olvasott akármilyen paneles moncsi száz ezertől.....derága.
Azt figyeltem meg olvasás közben, hogy akárki akármilyen lcd-be húzott bele, végül mindenki szinte elszállt a jó minőségtől
Lehet, hogy ezek között a 40-80 ezer ft-os monitorok között elhanyagolható külömbség van? Szerintem szerencse is kell hozzá.
Üdv. Imre
-
-
libus
őstag
-
libus
őstag
Ma megrendeltem!
Kedden nálam lesz a gyönyörűségem, egy fekete Samsung 971P személyében!
Húúh, már nagyon várom! -
cor
őstag
hi,szoval mivel a tárca az ur, s kinálat is véges
ezek közül kb meik?
19" HANNSG CY199DP
19" Daewoo HL900A
19" Philips 190C7FSill egy wide, bár vmiért ezek nem szimpik,de
19" Acer P191Wföleg net, jopár film, meg heti max pár ora játékra lenne..
-
pimmi
senior tag
-
pimmi
senior tag
A 2470-es hozzászólásban említett moncsi ASUS TFT 19" WIDE WXGA+ VW192S engem is érdekelne, véleményeket szívesen vennék.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
NaviDad #2481 üzenetére
Hát ez egy kb ~ 2 hónapos hsz-em már azóta boldog vok az új monitorral és nem akarom lecserélni
De amúgy kösz a tippet, gondoltam én is L1900J-re de a piros szín ellentétes a nézeteimmel : P Meg drágább is volt mint amennyi keretet akkoriban rászántam volna, mellesleg ez már régebbi széria, és már annyira nem lehet kapni.
-
szarvasmici
tag
válasz
NaviDad #2481 üzenetére
Húúú ilyenem nekem is volt 3 teljes napig, aztán visszaküldtem a boltba. Én szeretem, amikor a dolgokat én állítom be magamnak, úgy ahogyan én akarom. De ez folyton felülbírált, franc a túl okos szenzoraiba. Ráadásul túl is lett dizájnolva.
Azért jó azt hallani, hogy másnak is bejön ez a monitor, mert én leminősítettem a férjemet, hogy elvetemült ízlése van. Azt hittem ő az egyetlen, akinek ez tetszik.
Mivel azonban én használom a cuccot, ragaszkodtam hozzá, hogy olyan legyen, amit manuálisan lehet állítgatni, és ami szolidabb kissé. -
aneda
senior tag
válasz
Devil Smile #2478 üzenetére
A HannsG tényleg korrekt cucc, bőven megéri az árát.
A 21" CRT-nek 19,1" a látható képaránya, gyak. ugyanakkora mint a 19coll TFT-nek, sőt a TFT nagyobbnak tűnik a vékony káva végett.
22" TFT leggyakrabban wide-ban van, de legalább annak is normális képponttávolsága van. (~0.3mm) -
Zin
őstag
válasz
Devil Smile #2478 üzenetére
www.depo.hu
ott nezz arakat
-
Devil Smile
őstag
válasz
szarvasmici #2476 üzenetére
elsore nekem is a hansg tunik jo valasztasnak csak azzal annyi a bajom h csak 19" viszont az ara joval a tobbi alatt van es ha jol tudom egesz megbizhato bar par helyen sokan panaszkodtak ra h pixelhibas es nem cserelik de ennel felvan tuntetve h teljes pixelgari..
megnezem milyen arba vannak a 21-22"-ok hatha kisebbre nem szivesen valtanek (mostani 22" crt)
koszonom a valaszokat -
szarvasmici
tag
válasz
Devil Smile #2473 üzenetére
A HannsG tökéletes választás. Már ha tetszik a megjelenése. A megjelenítésére nem lehet panasz.
A Samsung esetében a 4:3-as képarány tetszik kizárólag. Nekem. Amúgy a játékhoz és a szövegszerkihez elég a 8ms.
HannsG...szerintem. -
szarvasmici
tag
válasz
7600 GS #2472 üzenetére
A 931C egy óriási talány a számomra. Még a Samsung honlapján sem derült ki, hogy milyen panelt szereltek bele, de az a link, amit beszúrtál az azt mondja, hogy TN. De akkor mi a fittyfene kerül benne 70 ezerbe??? Ennyiért már kaphatsz MVA-panelost, vagy TV-tunerest is. Ráadásul az egyik helyen, amikor összehasonlítani akartam más moncsikkal, az Eizokat dobta be a rendszer. Nekem ez kicsit magas. 110 ezres Eizo, és ez???
MagicBright? Energiatakarékosság? Ennyiért? Szerintem ne dobj ki 70 ezret hangzatos elnevezések miatt. Vedd meg inkább a BF-et, az barátságosabban van beárazva.
Amúgy meg a linked szerint a monitor 4:3-as arányú. Ha ez igaz, akkor az 1280x1024 nem. De ez már csak szőrszálhasogatás a részemről. Viszont ez a forgalmazó sincs a helyzete magaslatán. -
aneda
senior tag
válasz
Devil Smile #2473 üzenetére
A 20 collossal vigyázz, nagyon apró a képpontávolsága, közelről kell nézni hogy rendesen lásd!
Olyan mint a régi 21collos CRT-n az 1600x1200. -
Devil Smile
őstag
Udv All
kis help kellene max 50K-ig keresek 19"-20" moitort nem wide ot
amiket eddig neztem es megtok szerezniSamsung 20,1" 203B LCD monitor (fekete/ezüst)TFT képernyő, 0,255mm, 1400x1050, 600:1, 300cd/m2, 8ms, TCO'03, Analóg, DVI,Beépített tápegység,Keskeny káva,MagicTune,Magicbright
46.550 Ft + ÁfaHannsG HQ191DP 19" LCD monitor DVI (fekete)19" TFT, 1280x1024, OSD, DVI, TCO'99, 700:1, 5ms, 300cd/m2, beépített hangszóró
teljes pixelgari stb... akciós ár 34.000 Ft + Áfaezekrol kernek velemenyt vagy ha esetleg van masik 5let
igazabol jatekra hasznalom neha kis szovegszerkesztes meg hasonlok..
elore isSmile
-
kavicssli
addikt
sziasztok!Gép vásárlás előtt vagyok vagyis a gép lassan összeáll már csak 1 moncsi hiányzik...viszont az anyagiak szűkösek sajna DE ezt néztem magamnak TFT 19" WIDE WXGA+ VW192S [link] 43.000ft ért szerintem BEST BUY!Erről tapasztalat valakinek! Már kérdeztem 1 illetőt akinek ilyen van és csak jót mondott róla! Szerintem nagyon elegáns ebben a efkeet színben..
-
Apollyon
Korrektor
válasz
7600 GS #2464 üzenetére
Widescreen vagy sem?
Ha nem wide, akkor Samsung 931BF pl az 50-53K vagy LG 1953-TR-SF ilyenje van már a fél fórumnak köztük nekem isEz is egy árban van.
Pivot-os legyen vagy ne? Mondjuk én a pivotot csak wide-nál látom értelmét.
Ha wide kell akkor sztem jó ugyanezek wide megfelelője. Ezek mind TN panelesekHa mást néznél és játékra kell ne a válaszidő döntsön! Már 8ms válaszidő is tökéletes a játékra!
-
7600 GS
addikt
Lécci ajánljatok valami jó TFT moncsit játékra.Kritériumok:Max. 80 ezer Ft
DVI csatlakozó
Valami ismert márka
Ez már nem annyira fontos,de ha lehet legyen stílusos a megjelenlése. -
Mans20
addikt
helosztok
A Hanns.G féle monitorokról mi a véleményetek?Kb 40ezer lenne amit költenék monitorra(ha egyszer vennék),és a depo n nézegettem őket.19 colos és nem wide amit akarok.Ja meg játékra lesz.
-
trone
csendes tag
válasz
szarvasmici #2456 üzenetére
Be lehet forgatni 90°- ban. Megoldható
Bár van tv tunerem, inkább a DvD ken ámulkodom
Hihetettlen, mennyire gyönyörű képet ad.
-
szarvasmici
tag
LG L1953TR van, de nem panaszkodom, tökéletesen bevált. Azért egyszer (ha sok pénzem lesz) veszek valami komolyabbat, olyasmit, mint a tiéd.
Bár hely is kell már ahhoz, nálunk a TV akkora. Ezt a TFT-t is helyhiány miatt vettük elsősorban, szóval lehet, előbb lakást kellene cserélni. -
trone
csendes tag
válasz
szarvasmici #2454 üzenetére
Köszönöm, nekem nagyon tetszik, csak egy problémám volt vele, a 90 fokos fordítást még nem sikerűlt megoldanom. De nem csüggedek, olyan mintja kinéznék egy ablakon
Nagyon szép éles kontúrok, színkavalkád. A menüjében viszont el lehet veszni szinte, nem is birizgáltam meg nagyon. Neked miféle van?
-
szarvasmici
tag
Ami sokkal inkább izgalmasabb kérdés, hogy mi a te benyomásod. Én spec. csak ámulok,
mert ebben benne van minden, amit szerettem volna a moncsimba, és ráadásul szép nagy is, de ennek az áráért az enynémből hármat lehet venni.
Gratulálok a vásárláshoz, és sok örömteli munkát kívánok az új megjelenítődhöz. -
trone
csendes tag
Most vettem egy ilyen csodát]
Várom a benyomásotokat
-
thug
tag
Sziasztok!
Erre sajnos érdemben még nem kaptam választ senkitől!
[KÉRDÉSEM] -
szarvasmici
tag
válasz
Claudius #2449 üzenetére
A Hanns-g mindenképpen jó választás, nem járnál vele rosszul te sem, és a munkahelyed sem rokkanna bele... sőt. De tényleg.
Ha viszont nagyon nem téma az ár, akkor azt tudom mondani, hogy válaszd a Samsungot. Én magam az LG-t használom, és azt tapasztalom, hogy szöveges feladatoknál talán kellemesebb a Samsung sárgás, nyugisabb tónusa, mint az LG vakító fehérje. Bár az LG is lehúzható egy elviselhető szintre.
De a Hanns-g tényleg jó, ráadásul ha jól tudom, Samsung panel van benne. Irodai munkára kár lenne komolyabb. Szerintem. Szebbet biztosan találsz, jobbat nem kell keresned. -
Claudius
tag
válasz
szarvasmici #2448 üzenetére
A monitort nem én fizetném, a munkahelyem venné meg részemre.
-
Claudius
tag
Irodai munkára szeretnék 19" TFT monitort. Játékra, video szerkesztésre nem fogom használni. A legfontosabb a jó képminőség és mivel napi kb. tíz órát ülök előtte a másik legfontosabb, hogy a szememet kímélje már amennyire lehet.
Elsősorban Samsung és LG amit szeretnék. Nem kell, hogy wide monitor legyen itt is többen írták már, hogy irodai munkára jobb a hagyományos kivitel.
Előre is köszönöm a segítségeket, tanácsokat -
thug
tag
Sziasztok!
Gianni kollégánél néztem ki ezt magamnak: "19'' Wide TFT Samsung 920NW 5 ms"
Játékra szerintetek ez mennyire lenne jó?
Köszi előre is!
(nem leszek gép előtt) ezért kérném válaszaitokat PM-ben, mert nem szeretnék sokszázat visszaolvasni
Köszönöm előre isthug
-
Apollyon
Korrektor
Én viszont kiállnék amellett, hogy ha már kiadunk 70 vagy akár 100ezer forintot egy monitorra, akkor az legyen tökéletes. Ne legyen semmilyen pixelhibája, legyen új, sohasem használt.
Frankó érzés, amikor kibontod az új monitort, lecseréled a régit, és jobb. Az hogy van egy pixelhibája még nem a világvége. De – mint írták – mi van ha lesz több is? Ha nem, akkor is HIBÁS monitor.
Csak olyan eszközöket szabad venni ilyen árban, ami érintetlen, és full garis. Sztem az ilyennel nem szabad lottózni, mert bármikor bejöhet... a baj. Szerintem. -
libus
őstag
Nekem is átlagfelhasználásra kell, de mindenki a xVA panelosokról regél, hogy menyivel szebb a képe, a színhűsége stb... ,ezért kedvet kaptam a kipróbálásához.
Amúgy én sem örülök annák, hogy +25k-val többért tudok xVA panelos monitort venni, de az vigasztal, hogy a kategóriájában az egyik "number one" kapom.
-
sb
veterán
Ez a monitor most tesómnak lenne... abszolút általános felhasználásra, tehát nem olyan égető, hogy xVA legyen. Csak persze jó lett volna...
És egy kissé felidegesít, ha arra gondolok, hogy egyszerűen nem kapni 85-90k alatt xVA paneles monitort, miközben a sajátom (Acer 1923s) is kb. 70-75k volt és már 1.5 éves...
-
sb
veterán
válasz
szarvasmici #2422 üzenetére
Nem csak az jött le, hogy a fényerő fontos, hisz írtál még egy rakás dologról.
Amivel abszolút egyetértek, ezért is nem firtattam.Csak a fényerős rész volt számomra furcsa, mert tapasztalatom szerint a leggyengébb TFT-k előtt is le lehet barnulni max fényerő mellett.
-
Ebit
addikt
Nekem is meghibásodott az egyik Tft-m,és nem egyszerú a garis úgyintézés, még a márkaképviseletnél sem.
Ez a cég, meg tőlük vásárolja meg az általuk nem javitható készúlékeket, hátul a sorozatszámot lefestik, mellékesen, a komplett lcd panel beszerelés nélkül többe kerülne, mint amennyiért neked eladnák.
-
libus
őstag
Megkérdeztem mi tartozik abba az 1 hónap gariba, de pixelhibát nem említet a srác.
De beszéltem egy elektronikai műszerészel és ő nem venné meg, mert 90%-ék, hogy több is elő fog jönni idővel. Ugyanis ott hiba történt a gyártás során, ami lehet panel vagy folyadékkristály, ezért cseréli az egész monitort a Samsung. Ő ezt álítja! Úgyhogy érdemesebb olyanba gondolkodnom amelyikre gyártói garancia van, mert annál 1 alpixel hibánál is cserélnek. De inkább +25k, de van normális gari 36 hónapon át.
-
szarvasmici
tag
válasz
msgt.fubar #2423 üzenetére
A filmek és a legtöbb új játék honorálná a wide képernyőt, netezéskor viszont sokat bosszankodnál miatta.
Ha Vista fut a gépeden, akkor jó választás lehet a wide.
Egyik kedves barátom épp most vett ilyet, és nagyon dícséri. -
Ebit
addikt
válasz
szarvasmici #2421 üzenetére
Szoktam figyelni.
Az Eizo idézet a Ph friss tesutjében megtalálható.
A lényeg, hogy a TFt fényereje nagyobb , mint a Crt-é.
A video nézéshez, legtöbb vga-nál eltérő beállitásokat tudsz megadni.
Fényerőre, csak egy észrevétel a legtöbb ember,- én is, te is-, 50% alatt használja TFT esetében.
-
libus
őstag
Gyors segítséget kérnék! Egy Samsung 971p MVA/PVA panelos monitort akarok venni, ami újonnan 90k, de lenne egy 60k-ért, csak 1 alpixel hiba van rajta. 1 hónap garit válal a bolt, de ez a pixelre nem vonatkozik. Szerintetek belevágjak? Megér 30k minuszt az alpixel hiba?
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki hogy a jövőhéten leváltom a négy éves Fujitsu-Siemens monitorom egy új TFT-re. Első ránézésre a Samsungok tűnnek a legjobb választásnak, sőt még második ránézésre is
Ezt a két monitort néztem ki, csak egyenlőre nem tudom melyiket válasszam:Samsung 931BF
vagy
Samsung 931BW (wide)Leginkább internetezésre, filmnézésre és játszásra használnám. Néha munkára is, de elsősorban szórakoztatásra. A wide nagyon tetszetős(nek tűnik számomra), csak kérdésem hogy a filmek és a játékok hogyan honorálnák a 16:9-es képarányt? Akinek van tapasztalata, és megosztaná velem azért nagyon hálás lennék.
-
-
szarvasmici
tag
Bizonyosan így van, és ha figyelsz, akkor láthatod, hogy le is írom, hogy nem tízparancsolat a különböző értékek betartatása. Az egy dolog, hogy valahol meghatározta valaki, hogy a filmekhez nagyobb fényerő kell, az egyéb munkákhoz kevesebb is elég, de az általános tapasztalat meg azt mutatja, hogy a kevesebb elég filmnézéshez is. Nem akarok senkit félrevezetni, és igyekszem érthetővé tenni, hogy a manapság forgalomban lévő, elérhető arú monitorok között úgy is hiába keres bárki 500 cd/m2 értéket.
Hogy egy MVA panelos Eizo esetében a 250 mennyire mély feketét sejtet, azt én nem tudom tapasztalatból, de ha te ezt mondod, én hajlamos vagyok elhinni. Viszont ha elém tesznek egy 250, és egy 350 cd/m2 fényerejű moncsit, akkor minden bizonnyal az utóbbit választom. Persze csak ha a neve is tetszik, meg a pofája is.
Azért abban bízom, hogy mindenki el tudja dönteni önállóan, hogy mi az ami a saját szemének, szokásainak és igényeinek megfelel.
Nem mondtam, hogy a fényerő a mérvadó, hanem rengeteg apróság, ami felett sokan átsiklanak. Én leírtam, hogy nagy általánosságban mik az elfogadható paraméterek, és mire kellene odafigyelni. -
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
Én múlt héten vettem egy lg l1953tr-sf monitort.Elsőre nagyon zavaró volt a gyári beállítás.Óriási volt a fényerő,olyan volt mintha napba néztem volna.Hiába vettem le a fényt és kontrasztot,attól még vakított.A színbeállításokon is kellett állítani,hogy jó legyen.Most az R=52 a G=46 a B=29 értéken van.A fényerő és kontraszt pedig 54-en.A gamma pedig
-50-en áll.A CRT monitorhoz képest tényleg szebbek a színek,játszani is élvezetesebb vele.Én a játékokat általában 1024x768-as felbontáson játszom,mert az 1280x1024 jelentős FPS csökkenéssel jár.Ilyenkor a beállítástól függően vagy kinagyítja a játékot teljes képernyőre,vagy körbe fekete keret lesz.Ha kinagyítja,akkor viszont életlenebb lesz a kép.Ezt én úgy orvosoltam,hogy az éleséget feljebb állítom a monitor OSD menűjében,így nem veszek észre jelentős különbséget a kisebb és nagyobb felbontás közt.Egyetlen dolog zavar:a betűk mikor olvasgatok pixelesek.Tudom, van cleartype meg ilyesmi,de ezek számomra roszabb eredményt nyújtanak,így hát inkább nem használom.
Igaz ez az első LCD monitorom,tehát szokni kell.Összességében jó választás. -
Ebit
addikt
válasz
szarvasmici #2413 üzenetére
"Maximális fényereje 250 cd/m2, ami manapság mindenre bőven elegendő, és igen mély feketét sejtet."
Ez egy MVA panelos Eizo-val kapcsolatban irodott.
Szerintem, a fényerőt, a leggyengébb monitor is teljesiteni tudja a TFt-k közül.
A problémát inkább a kontraszt, válaszidő, és a szinvisszaadás helyessége jelentheti, a felhasználó, felhasználás szempontjából.
-
cor
őstag
válasz
köszi a részletes választ
az nem a belin értékei voltak hanem asszem vmlyen philipsé
de egyelöre talonba marad a vásárlás...fránya egyebek miatt...
-
sb
veterán
válasz
Belineára tudtommal 3 év garit adnak (és talán helyszíni is van?
)
Kérdés: A fényerő miért számít ennyire? Egy 300cd/m2 maxra nyomva kb. kiégeti az ember szemét.
-
szarvasmici
tag
Fénysűrűség 300 cd/m²
Kontraszt 800:1
Válaszidő 5 ms
Képlátószög 160 / 160 °Igen, ezek jó értékek. Hogy normálisak-e, az relatív. De ha találsz egy neked tetsző monitort, és mondjuk "csak" 8ms-os, akkor ne hagyd ott, mert nem hinném, hogy észrevennéd a különbséget az 5 és a 8 között. A 2ms meg lehet, hogy valójában 5, különösen LG esetében. De ugye ezt sem érzékeljük. Tuti, hogy ha egymás mellé teszel két moncsit, mondjuk az említett Belineát, vagy az enyémet, az LG-t, akkor nem tapasztalsz különbséget gyorsaságban.
A 300 cd/m² is lehet kicsit több, de TN-nél nem biztos, hogy találsz ilyet. A filmeknek elvileg jól jönne az 500, de pl. szövegszerkesztéshez elég a 250 is. De a filmek is "elcsoszognak" 300-on. Szóval az jó.
Az LG-knél ha azt látod, hogy a kontrasztarány 2-5000, az kb. annak a 800-nak felel meg, amit írtál, mert ugye az LG kitalálta ezt a fránya DFC-t.
A látószög sem szokott nagyobb lenni TN-panelek esetén, mint 160. Elvétve előfordulhat ugyan 170 is. De ha egyedül ülsz a gép előtt, akkor ugye nem ficánkolsz ide-oda, szóval valószínű, hogy megtenné akár a 130 is.
DVI: opcionális. Mármint az, hogy akarod-e hogy legyen, vagy nem. Ha jó a VGA-d (ami viszont eleve feltétele lehet egy jobb TFT-nek), akkor igazából nincs szükség a DVI-re.
Egyesek szerint a garancia sem másodlagos szempont. Nem tudom, hogy erre a Belineára mit ígértek, de nézz utána ennek is. Bármelyik moncsi esetén, ha hosszú távra tervezel.Ezen a fórumon én azt tanultam meg, hogy TN-panel esetében gyakorlatilag tök mindegy, hogy mit veszel. A nagy kérdés inkább az, hogy TN, vagy MVA/PVA-panel legyen! 50k környékén azonban utóbbi nem jöhet szóba.
Vigyázz az árlistába beírt dolgokkal, sokszor meg sem közelítik a valóságot, és csak azért írják ilyen megtévesztően a számokat, hogy a tapasztalatlan vásárló beugorjon, a tapasztaltnak meg azt lehessen mondani, hogy bocsi, elírás. Ja és akkor még nem is szóltunk a helyi kiskerekben dolgozó "mindenhez" értő, ám semmilyen kérdésre válaszolni nem tudó emberkékről. Légy résen!
-
libus
őstag
Ma rákérdeztem abban az üzletben a Belinea 1980 S2-re, ahol azt álították, hogy e hónap végére kapnak a nagykerek. Most meg Március végét mondtak. November óta várom, hogy legyen, de már feladtam! Pedig jó árba tudtam volna hozzájutni egy MVA panelos monitorhoz. Úgyhogy mélyebben kell a zsebembe nyúlnom, mert a Samsung 971P Black (90k) mellett döntöttem! Tudom, hogy van ilyen panelos Hp-ba és Viewsonicba is amelyek 80-85k-ért van, de én úgy gondolom, hogy az a 5-10k pluszért megéri a Samsungot választani. Nem? Már a pixelgari miatt is.
-
Valhalla
csendes tag
Helló, egy 19" TFT monitort szeretnék venni, 35.000-40.000Ft között, láma vagyok e téren, milyet tudnátok ajánlani? A keret szűkös, szval 40fölé csak kicsivel tudok menni.
Köszi előre is válaszokat.ui: játékra, filmnézésre használnám főleg és elég sokat
-
cor
őstag
válasz
szarvasmici #2408 üzenetére
köszi
azért mert olyan szám volt odairva árlistában amilyen tipust a gyárto honlapon sem találtam (valszin elirás
)
belinea már nincs is,akcios volt...milyen értekek a "normálisak" ,(tol-ig)
plFénysűrűség 300 cd/m²
Kontraszt 800:1
Válaszidő 5 ms
Képlátószög 160 / 160 °elöre is
-
szarvasmici
tag
Hali!
Miért ragaszkodsz az alacsony fényerejű, és kontrasztú, aprócska láthatósági szögű, ám annál magasabb válaszidejű monitorokhoz? Bár a TN-panel alapból kis látószögeket eredményez, de azért a 130 az nagyon kevés.
A Belineát elég konkrétan megadtad, de a másik kettőnél pontosan melyik típusra is gondolsz? Különösen a Benq esetében elég sok van, ami így kezdődik.
De a lényeg a lényeg, hogy szerintem nem feltétlenül jófelé nézelődsz. A filmnézéshez kevés a 280-as fényerő, illetve jobb lenne kicsit több.
Ha spórolni is szeretnél és jót is akarsz venni, akkor vegyél Hanns-g-t. Igaz az ő látószöge sem túl nagy, (135/150), de egyéb paraméterei méltán emelik az említésre méltó kategóriába.
Gondolkodj el azon is, hogy a 17"-os moncsik felbontása 4:3-as arányú, míg a 19"-é 5:4. Számolj utána, van különbség, ami utóbbi esetében pozitívum a netezésnél, de nem feltétlenül jó, amikor kissé megnyújtja az 1024x768-as háttérképeidet. De ezt meg lehet szokni, mert nem olyan durva, mintha a wide húzná szét a képet.
Szerintem gondold át mégegyszer, és ne ragaszkodj a helyi kiskerhez, nagyon klassz netes áruházak vannak, akikben maximálisan megbízhatsz. Ráadásul, ha már helyi kisker, akkor pl. megvehetnéd az LG L1953TR-t, ami gyanítom épp annyiba kerül a neten (50k), mint a Belinea nálatok. -
szmissz
senior tag
Bocs, hogy ide, de sürgős.
Lenne egy eladó Samsung 931BF, pár hónapos, hibátlan, dobozában mindennel.
Ára 43ezer. Érdemes megnézni mit tud a kicsike, 2ms válaszidő, DVI kimenet satöbbi.
szmissz kukac mailbox pont hu
-
cor
őstag
hali, tanácsot szeretnék
nézegetnék uj monitor után, s mivel elég kicsi néhol az árrés a 17 és 19 között igy inkább ezeket néznémalapvetöen net,film, néha játékra kellene...ezeket néztem helyi kiskerünknél amik pénztárcabarátabbaknak tünnek
Acer 191?
Belinea 1905 S1
BENQ FP9?jofelé nézelödök
-
szarvasmici
tag
válasz
veberjoe1981 #2404 üzenetére
Nosza!
-
veberjoe1981
csendes tag
válasz
szarvasmici #2403 üzenetére
Lehet meggyőztetek skacok és lányok , asszem gyűjtök még egy keveset és veszek egy EIZO vagy APPLE Lcd-t.
-
szarvasmici
tag
válasz
veberjoe1981 #2401 üzenetére
"ültem már tft elött és marhára baszta a szememet főleg ha már kicsit messzebb ültem és a betüket abszolult nem lehetett elolvasni mert annyira gyenge volt a megjelenítése a kockásodás miatt"
Ez pusztán a béna beállítás miatt volt, amit magam is elkövettem, amíg valahol fel nem fedeztem a "betű simítása" opciót. Azóta teljesen hibátlan a betűk olvashatósága, nem kockás, nem cakkos. Ez nem lehet indok a TFT vásárlás elnapolására. És a szemek sem egyformák, alkattól függ, hogy melyik szem mennyit bír, az enyém konkrétan nagyon megsínylette a 15"-os CRT-t. Szerencséd van, ha neked nincs gondod ezügyben.
Amúgy nem akarlak lebeszélni a CRT-ről, mert már magam is megállapítottam, hogy csak akkor érdemes belevágni a TFT-bizniszbe, ha helyhiány miatt elengedhetetlen. Nagyságrendekkel szebb a képe. De nekem sokkal jobb, amióta ezt a szép nagy képernyőt bámulom.
Sok szerencsét a síkképcsöves CRT-hez, de remélem hamarosan üdvözölhetünk a TFT-sek táborában. -
Ebit
addikt
válasz
veberjoe1981 #2401 üzenetére
Nem szeretnék vitát gerjeszteni, de a tartós beruházásoknál- lásd monitor- vásárlás, érdemes minőségi darabot vásárolni.
Talán ez a hardwer elem amit a leghosszabb ideig használjuk.
-
veberjoe1981
csendes tag
Igazad van, nekem is még maszkos crt-m van és van amikor 6 órákat ülök elötte és semmi baja a szememnek sőt ellenkezőleg ültem már tft elött és marhára baszta a szememet főleg ha már kicsit messzebb ültem és a betüket abszolult nem lehetett elolvasni mert annyira gyenge volt a megjelenítése a kockásodás miatt.Én csak véleményeket kértem ki a tft-ről de szűréseim alapján szerintem még maradok a crt-nél egy darabig, nem hurcolászni akarom a monitort :-)
Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Gitáros topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Háztartási gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell SE2416H Monitor eladó
- LG (38GL950G-B) 38" 175HZ GAMER QUAD HD LED MONITOR !
- Újszerű Samsung Odyssey G8 OLED smart gaming monitor - 34" UWQHD (3440x1440px), 175Hz
- Alienware AW3423DWF Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/165hz/0,1ms/10BIT/Freesync-G-sync/Alien FX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest