- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
Aktív témák
-
Birsinator
tag
válasz
rumkola #2798 üzenetére
Oké ezt már végigjátszottam full screenen acdsee-val különböző szinekre festett 1280*1024-es képeket néztem, és ott nem láttam hibát. Az itt lévő tesztet is végigcsináltam:
http://www.flatpanels.dk/monitortest_dk.php
Ezt az itteni monitor teszteknél találtam.
Azért teljesen más képe van ennek a monitornak mint az előzőnek. Tetszik, csak még szokni kell. (Nem is gondoltam volna hogy pl itt a ph fórum szmájlijai között ennyi árnyalat van -
redhat24
tag
válasz
Birsinator #2795 üzenetére
Én a DPT-t ajánlom (Dead Pixel Tester: http://www.dataproductservices.com/dpt), kicsi progi (1 exe) és elég sok teszt cucc van benne (egy színű képektől kezdved, gradiensekig)
-
rumkola
nagyúr
válasz
A szemed a tesztprogi. Windows hátteret állítsd pirosra, fehérre, feketére és vizsgáld meg. Ennyi.
-
Edween
őstag
válasz
Szia! én annyit tudnék mondani, hogy menj föl az usite.hu - ra ott vannak teszter progik, melyekkel lehet próbálgatni.
-
Edween
őstag
-
Birsinator
tag
Ahoy!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen teszt progikat tudtok mondani vagy teszt képernyőket, amin kibukik mindenféle hibája a monitornak. Megvettem az LG L1953PR-SF moncsit, a pivotosat, és úgy néz ki minden rendben van vele, de azért tudni szeretném, hogy van e subpixel hibája illetve egyéb hirtelen nem látott hibája.
Egyenlőre nagyon tetszik, és a pivotot is könnyen lehet állítani. -
rumkola
nagyúr
Az elsőt nem ismerem, viszont nekem is L206WTQ-SF van. Kipróbáltunk idebent pár monitort az 50K körüliekből és végül ezt választottam. 2ms tökéletes játékra és filmre is, használható a dinamikus kontrasztja 1650*1080, wide, dvi.
19-es Asust cseréltem le rá és ég és föld a különbség az LG javára /szín, kontraszt, beállíthatóság, stb/.
Szerintem jó vétel, de ugyebár mindenki a saját lovát dícséri. -
rumkola
nagyúr
5ms vagy alatta és dvi, dinamikus kontraszt (bár sokakat zavar, filmeknél nekem nagyon bejön - lényeges hogy kikapcsolható legyen), a többi csak parasztvakítás
wide-ot ajánlok
samsungot vagy lg-t nyugodtan vehetsz 50k-ért nincs dell vagy eizo
Az asustól tényleg ne várj sokat, csalódás lesz, pláne a menüjében beállítható dolgok.
-
mgeris
tag
Sziasztok!
Bocs, ha alap dolgot kérdezek, de nincs erőm több ezer hsz-t végignézni...
Max 50K-ért szeretnék 19 vagy 19 col széles monitort, főleg fps-ekkel játszom.
Mik az alap elfogadható értékek egy monitornál?
fényerő, kontrasztarány..(illetve mire kell még figyelni)?
Néztem, hátha 1-es hsz-ben lesz összegzés, de nem találtam az archívumban sem...Kösz!
-
RexpecT
addikt
válasz
lavidzs #2786 üzenetére
940N:
Látható képméret 19"
Maximális felbontás 1280 x 1024 mm
Kontrasztarány 700:1
Válaszidő (ms) (átlagos) 5ms
Bemeneti csatlakozók 15pin D-sub
940B:
Látható képméret 19"
Maximális felbontás 1280 x 1024
Kontrasztarány 700:1
Válaszidő (ms) (átlagos) 5ms
Bemeneti csatlakozók 15pin D-sub, DVI-D -
rumkola
nagyúr
válasz
D347HBR1NG3R #2775 üzenetére
Nekem Asus vw193d volt. SAJNOS.
Elképesztően gagyi, színhelyesség nulla, zizeg a képe. Szerintem Asust ne, én is lecseréltem. -
lavidzs
csendes tag
Samsung 940N, de a 940B nél is ez a helyzet.
-
lavidzs
csendes tag
Sziasztok !
A régi crt-m vacakol és helyette kinéztem egy Samsung 940-est.
Probléma, hogy az adatokat nem mindenütt egyformán adják meg, pl. v.hol 5 ms, v.hol 8 ms-t irnak. Mi az igaz???
További kérdésem:
A monitoroknál mennyire lényeges a DVI megléte most, ill. a késöbbiekben? -
Birsinator
tag
Nos a mai napon megrendeltem az LG - L1953PR-SF jelű vizuális output egységét a gépnek, és a holnapi napon már mehetek is érte. Utánna majd írok róla pár sort. Drukkoljatok, hogy a 3(+3 a hosszú hétvége miatt) napos pixel garanciát ne kelljen igénybe venni
-
RexpecT
addikt
válasz
szarvasmici #2780 üzenetére
Most akkor melyik?
-
szarvasmici
tag
válasz
D347HBR1NG3R #2779 üzenetére
IGEN! Talán...
-
Tristis
őstag
válasz
Szia!
Hát... Ócsó oszt annyi. Tud mindent, amit kell. A márka ebben az árkategóriában alulreprezentált. A válaszom: igen.
Sajnos ezért az összegért kevés variáció van, vagy bármiféle esély választásra, amely minőségi különbséget jelentene. Láttam már ilyet amúgy, nekem nem tetszett a képe. Akkor már inkább samsung 940(w). Ebbe a kategóriába meg ne vegyél wide-ot, mert rohadt kicsi lesz magasságra. Wide-ba 20 colnál kezdődik.
Tehát jó márka, olcsó árszinttel. Tud mindent amit kell, oszt annyi. Én a szemem miatt vettem egy ennél jóval komolyabb monitort, de most nem akartam elrugaszkodni a földtől. Én is utálom ha mások ezt teszik. Vedd meg! Esetleg samu...
-
szarvasmici
tag
válasz
Szia!
Az Asus-oknak nagyon szép ragyogó színei vannak. Ezzel én már csak akkor szembesültem, amikor a sajátom megvolt. Ha hamarabb látok működő Asust, akkor valszeg elgondolkodtam volna rajta, sőt konkrétan ezt a modellt amúgy majdnem megvettem novemberben az egyik élelmiszermultiban. Barátságos volt az ára, csak a hely tűnt alkalmatlannak. De ha nem wide lett volna akkor most azon nyomnám.
Mindent összevetve, ha ez a formátum neked bejön, akkor ennyiért, ez, nem rossz. -
redhat24
tag
válasz
Én hiányolom belőle a DVI-t, de nem tűnik rossznak úgy első ránézésre (a 16.7M szín, sztem csak kamu, ez is biztos 6bit+FRC)
-
D347HBR1NG3R
tag
Sziasztok!
Abban kérném a tanácsotokat, h ezt a monitort megéri-e megvenni 37 300 Ft-ért?
Előre is köszi a választ! -
Birsinator
tag
válasz
redhat24 #2771 üzenetére
Nekem nem azért kell a pivot, hogy többet tudjak mondjuk olvasni hanem, mert nagy rajongója vagyok a MAME játéktermi gép(arcade) emulátornak és jó néhány játék oldalára állított képernyővel van eredetileg, és ezáltal végre tényleg úgy tudok majd vele játszani, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.
Szóval nekem erre kell a pivot
Meg egyébként is jó az...
A tapasztalatokat majd megosztom jövő hét után, mert a héten még tuti nem lesz meg a moncsi.
Adios! -
redhat24
tag
Végre megértettem, amit mondani szerettél volna
Most be is konfigoltam a videót is úgy ahogy, már egész jónak tűnik, este még lecheckolom, de alakul a dolog. És tapasztalataim szerint a dinamikus kontraszt csak a Movie módban működik, tehát aki nem szereti, az ne használja a Movie módot (nekem alapból is túl világos)
F*sza ez az Nvidia control panel
Köszi és üdv,
redhat24 -
redhat24
tag
válasz
Birsinator #2770 üzenetére
Úgy van, tehát kb. egy 4-5k-val több azért hogy pivotot kapsz mellé ;)
Nem rossz feature, bár sztem 200px-t nem ér meg a pivotHa mondjuk lenne egy 20"-os wide-om, akkor az a 600px már elgondolkodtató
Amint megvetted, várjuk a tapasztalatokat, véleményeket, nem rémlik, hogy itt olvastam-e már olyan hszt, aki azt mondta, hogy van ilyenje, így én is kiváncsi leszek, hogy mit tud a kicsike (bár pivoton kívül nem hiszem, hogy van benne újítás
mondjuk esetleg a gombokat máshova tették
-
Birsinator
tag
válasz
Birsinator #2769 üzenetére
Kicsit visszaolvastam, és rádöbbentem, hogy az LG-L1953PR-sf monitor a nekem való, mert nekem fontos lenne a pivot, és ha jól gondolom, akkor ez ugyan olyan jó, mint a TR csak ez pivotos.
Ez lesz!!!
És még elég baráti árban is van némileg 55K alatt meglehet venni! -
Birsinator
tag
válasz
Birsinator #2768 üzenetére
Ahogy az LG honlapján megnéztem a képeket izgalomba jöttem, hogy igen ennek lesz pivotja! Aztán mikor a 3d nézetet választottam akkor rá kellett döbbennem, hogy nincs pivotja
-
Birsinator
tag
Üdv!
Találtam egy ilyet:
LG - L1954TQ-PF
na erről mit tudtok mondani?
Miben különbözhet az általatok ismret LG - L1953TR-SF től? Lehet hogy van pivotja is? -
Ebit
addikt
válasz
redhat24 #2766 üzenetére
Szerintem, még a leirtak alapján hangolhatod még egy darabig a rendszert, hogy full grafikán menjen a Crysis 1280x1024-ben .
Javaslom az éber kóma állapotát.
u.i.: Nekem most így estefelé a 30-as brightness is nagyon világosnak tűnik (Nvidia-ban 50-es), lehet hogy csak hozzá kell szoknom.
Ez a tft általában,jellemzően 50 alatti fényerő, még nappal is.
-
redhat24
tag
válasz
szarvasmici #2763 üzenetére
Visszatérve a játékokhoz, egy ilyen vasam van (3 nappal idősebb, mint a moncsi):
Intel E8400 (Core 2 Duo @ 3.00Ghz), NVidia 8800GT 512-vel (Gigabyte-os tuning), 2GB memória.
Sima CRT-vel (17") 1024x768-ban full grafikán ment a Crysis, ellenben 1280x1024-ben már megszenved vele, de így is mediumon megy a cuccos elég szépen.A driver frissítéses dolgot nem vágom (már Ebit hozzászólása is kicsit zavaros volt ilyen téren
), de lehet hogy kómás állapotban beszéltem valami ilyesmiről
Az automatikus háttérvilágítás funkció (dinamikus kontraszt) kikapcsolására keresem még a választ, de az is lehet, hogy ez csak az F-Engine-s presetekben él, nem tudom, rejtélyes a dolog, lehet hogy el kéne olvasni a könyvet/füzetet, amit adtak hozzá
-
redhat24
tag
válasz
Oki, köszi a válaszokat!
De akad még itt:
Filmet te hogy nézel? Most kipróbáltam a Movie módot (F-Engine választóban) és nem rossz, de nekem túl világos. Illetve nem tudom, de úgy néz ki, hogy csak ebben az üzemmódban van háttérvilágítás korrigálás? Mert itt bizonyos hogy van, hiszen látszódott egy kis "villódzás" (nem olyan feltünő, de ha hirtelen váltás van akkor feltűnik).Illetve nézem, hogy lehet a Normálon kívül (amit simán a menüben konfigolsz), csinálni egy User presetet is, amit kicsit máshogyan lehet finoman hangolni: Brightness, ACE, ACM. Az utóbbi kettő micsoda?
Ilyenekben szívesen fogadom a tanácsokat!
Lényeg a lényeg, hogy megvan, és használd egészséggel!
Köszi!u.i.: Nekem most így estefelé a 30-as brightness is nagyon világosnak tűnik (Nvidia-ban 50-es), lehet hogy csak hozzá kell szoknom.
-
szarvasmici
tag
válasz
Ja! Amúgy a gombjai tényleg botrányosak, de már összeszoktunk.
-
szarvasmici
tag
válasz
redhat24 #2761 üzenetére
Rémlik, hogy elszíneződött szellemképe volt az én betűimnek is, de már nem emlékszem, hogy ennél a monitornál, vagy az l1900j-nél. Az tuti, hogy jó sokáig vacakoltam vele, mire azt mondtam, hogy oké. Ráadásul mivel egyébként szemüveges volnék, úgy állítottam be, hogy szemüveg nélkül is jól lássak mindent. Viszont a párom sem panaszkodik, ha használja, bár neki nincs 2 dioptriája.
Biztos, hogy az új masina majd jobb eredményt hoz, tény, hogy kell "anyag" a PC-be, hogy egy TFT tökéletes legyen. Korábban nekem is gondot jelentett, ha nagyobbra állítottam mondjuk a vonalsimítást, akadtak játékok, amik nem tolerálták, de dobtam be még egy kis memóriát, és javult a helyzet.Ebitnek igaza van a driver frissítéssel kapcsolatban. Nem biztos, hogy eléred vele a kellő hatást, viszont előfordulhat, hogy kapsz egy teljesen más kezelőfelületet, tök más elnevezésekkel, amivel megszenvedsz, mire újratanulod mi hol van.
DFC kikapcsolása: passz. Bevallom, eddig a Power Indicatorról sem tudtam, de most megtaláltam.
Lényeg a lényeg, hogy megvan, és használd egészséggel! Tuti, hogy jó lesz, csak legyél türelmes.
-
Ebit
addikt
válasz
redhat24 #2761 üzenetére
A szineknél a középső sávot tudod mozgatni, és igy a középen jeleölt, behatárolt téglalapon, belül kell a szineknek, homogénnak lenni.
Az nvidia vezérlőpulton belül is tudod a videot kúlőn állitani,+ még éljavitás stb.Szerintem néhány nap múlva érdemes lesz újra beállitanod.
Szivesen, és a vga-hoz nem feltétlen szúkséges a legujabb driver.
-
redhat24
tag
válasz
szarvasmici #2760 üzenetére
Ebit #2757: Rendben, köszi!
Azt nem vágom, hogy az NVidia-ban az a kis rajznak milyennek kell kinéznie? Tehát a színeket hogy kéne látnom? Vagy esetleg van-e valami komolyabb összetettebb teszt-kép, amit egy bizonyos módon látnom kéne, és ha jól látom, akkor jó a konfig.Ebit #2759: Igen, megtaláltam köszi! Érdekesnek tűnik, meglátom, hogy mikor és hogy használható, de mindenképpen tetszik a feature!
szarvasmici #2760:
Én is 1280x1024-ben tolom, mert a játék még csak-csak elmegy nem natívon (szar minőség, de végülis ha nem bírná a VGA, akkor nem lenne rossz), de böngészéshez/egyéb használáshoz sztem elengedhetetlen a natív.
Érdekes, én akárhogy változtatok, nekem mindig van benne egy kis lilás elszineződés (ilyet olvastam az L1919-ről is asszem (remélem jó típust mondok)), lehet nálam van a hiba, vagy neked olyan beállításod van, hogy ez nem látszik(alulról tűnik fel nagyon, hogy nem homogén fekete a szöveg, viszonylag szemből egész jó), de egyébként ilyet már máshol is láttam, hogy így oldják meg az antialiasingot, vagy csak a Vista szar (mert asszem IE7 is ilyen volt). Nem baj, 2 nap és jön a 8.04-es Ubuntu (új gép, aztán nem akarom erre a 2-3 napra rátolni a 7.10-est), majd meglátjuk, hogy ő mit nyomat
b.) Igen, ahogy Ebit is írta, megtaláltam a cuccost és elég jó feature-nek tartom, mind a méretarány megtartásosdit, mind az 1:1-bent.
c.) Új kérdés: Olvastam, hogy zavaró lehet egy gyorsan váltakozó (sötét-világos) filmnél (mondjuk este van és sok robbanás) a DFC. Ezt alkalomadtán, hogy lehet kikapcsolni?
(Egyébként nagyon hasznosnak találtam a Power Indicator kikapcsolását, bátyám rögtön azzal jött, hogy nah az zavarni fog, ragasszam le
De aztán megtaláltam ezt a feature-t)
Mégegyszer nagyon köszi a helpeket mindenkinek
, a színekkel lehet hogy majd még játszadozok, most 50/50/50 az R/G/B, ez az alap setup jónak tűnt, viszont a brightnesst levittem 40-re, mert 50-en nekem még mindig világos
Ma is lefutattam a pixeltesztert, és még mindig semmi ;) Reméljük a 3 nap után is ilyen lesz
Rövidke értékelés:
Aki szintén ilyen monitor vásárlása előtt áll, annak egyenlőre én is csak javasolni tudom: Nagyon kicsi a fenti bevilágítás (alsó is csak éppenhogy), jó a betekintési szög is (full fehér kép is szinte végig fehér, vagy legalábbis nekem nem tűnik fel nagy változás). A gombok elhelyezkedése egy kicsit furcsa, de meg lehet szokni, ráadásul kézre áll (4 ujj együttes használata szükséges, de bele lehet jönni
. A lábacskája nagyon profin ott marad ahol kell (jól tapad). Amennyire én értek a divathoz, annyira azt mondom, hogy elég pofás maga a design is. Kicsi negatívum a csomagolásban: a driver CD-nek még egy papír bugyit sem szántak, csak egy lágy (puha) fóliát.
Persze, továbbra is zavarni fogok, és segítek az újdonsült moncsi vásárlás előtt állóknak, mint újdonsült 2 napos TFT-birtokos. Azért azt megjegyzem, hogy kb 4 hónapja terveztem a moncsivásárlást, ebből az első 1-1,5 hónap folyamatos böngészés, utána 1-2 hónap várás (még a gép sem volt meg, aztán kicsit lankadt a monitor-vágy), és az utolsó 1 hónap pedig megint egy kis utánajárás, gondolkozás
-
szarvasmici
tag
válasz
redhat24 #2752 üzenetére
A betűk tisztasága nálam csak 1280x1024-ben tökéletes. Betűsimítás nélkül meg cakkosak a szélek. Az élességgel is lehet rontani, de lilás színeződést azzal sem lehet elérni.
A b.) kérdéseddel kapcsolatban azt gondolom, hogy ez VGA-függő. Én ATI-val még ezt nem tudtam összehozni, persze ez nem jelenti azt, hogy nem is lehet. Valaki említette a minap itt a fórumon, hogy az Nvidia-nak van valami rögzített oldalarányos beállítása, amikor is odateszi a fekete szegélyeket, ahol toldani kell a méretet. Amúgy hogy ennek milyen a feelingje megtudod, ha kinagyítasz egy videót a (mondjuk) RTL honlapján. Ők alulra és fölülre odatesznek valami barnás-vöröses szegélyt.
-
Ebit
addikt
válasz
redhat24 #2752 üzenetére
b.) Lehet-e olyat, hogy mondjuk 1024x768-at jelenítek meg, de úgy, hogy a széleken fekete csík, tehát 1:1-ben tolja az 1024x768-at (csak azért, mert tesztelném, hogy ennek kb. milyen a feelingje)
Nvidia vezérlőpult sikképernyő méretarányainak modositása, lehetővé teszi a változatok próbálgatását.
-
Ebit
addikt
válasz
redhat24 #2751 üzenetére
Probáltad már tehát te is tudod, hogy szükséges a felhasználó együttmükődése is, a szemed a mérőmúszer./ érthető, angolul is, de érdemesebb egy magyar nyelvű vga drivert letölteni.
Tapasztalatom szerint, több monitor esetében/ CRT, Tft /, már az első alkalommal szinte tökéletesen beállitható a felhasználó igényeihez a képprofil.
Fentiekre tekintettel, tehát javaslom állitsd be az Nvidia megjelenitő optimalizáció alapján jegyezd meg a beállitásokat, és próbáld meg más progik segitségével is és hasonlitsd össze az értékeket.
-
leviske
veterán
Szerintetek ViewSonic VX1962wm, vagy ASUS VW198T? Bár eddig egyiket sem láttam magyarországon....
Esetleg más 19"-os, 1680x1050-es monitort tudtok ajánlani?
-
redhat24
tag
válasz
szarvasmici #2750 üzenetére
Igen, és köszi!
Oki, probálkozok.
Lenne rögtön két kérdésem:
a.) Lehet-e azon segíteni, hogy néhol (elég sok helyen), a fekete szöveg kicsit beszíneződik, gondolom értitek mire gondolok, tehát hogy a széleken nem fekete, hanem színes (általában lilás).
b.) Lehet-e olyat, hogy mondjuk 1024x768-at jelenítek meg, de úgy, hogy a széleken fekete csík, tehát 1:1-ben tolja az 1024x768-at (csak azért, mert tesztelném, hogy ennek kb. milyen a feelingje)Üdv,
redhat24 -
szarvasmici
tag
válasz
redhat24 #2746 üzenetére
Szia!
Jól értem, hogy a 1953-ast? Csak abból gondolom, hogy nekem címezted a hozzászólást.
Nos, ha igen, akkor légy üdvözölve "közöttünk".Húúúú, a beállítás... ez nagyon egyénre szabott, hogy neked mi a jó, azt csak te tudhatod. De ha ez segít, leírom a saját beállításaimat.
Fényerő: 49, kontraszt: 50, gamma: 0, R/G/B: 45/50/55, preset:6500, élesség: 4, betűtípus simítva... nekem ATI Catalystom van, abban még további finomítást eszközöltem... kb. 2-3 nap, és a tiéd is éppen tökéletes lesz.
Kellemes állítgatást!Üdv, mici
-
athomi
veterán
Hello!
Szeretnék egy monitort elsőroban játékra, másodsorban meg filmnézésre, ált. használatra (pl. net). Olyan 50-60k-m van rá. Mit ajánlottok?
-
DroneZ^
őstag
HI all! lenne egy kérdésem, samsung 173P után a 931c-nek nagyon furcsa szinei vannak, olyan szürke, kék nagyon szép de a piros sárga barna nem igazi, 173P-nél szép pl a PH forum szine ez a világos barnás, mig 931c-nél szürkésebb/fakóbb kicsit, nincs valami ötletetek mivel lehetne kicsit javitani rajta? movie módban kicsit erősebb a barna de nem valami jó, nincs valami szin profilotok hozzá?
-
redhat24
tag
válasz
szarvasmici #2742 üzenetére
Hali!
Nah ma megvettük a kicsikét, eddig 0 pixelhiba
Viszont ha tudtok a színek beállításában segítsetek (fényerő/kontraszt/vörös/kék/zöld stb.), tehát hogy kb. hogy érdemes beállítani?
Nagyon köszi!
(NVidia panelt nézegettem, de ott is nagyon kézi a dolog, nincs valami algoritmus/metódus, ami alapján könnyen be lehet állítani a moncsit szépre?)
Üdv,
redhat24 -
szarvasmici
tag
Jól néz ki, jók a paraméterei. Vedd meg nyugodtan. Ennyiért, ez klassz.
Kereshetsz mást, de valószínűleg jobbat úgysem találsz. Nincs olyan egetverő különbség ebben a kategóriában monitor és monitor között.
Talán nem rossz lehetőség, ha ki tudod próbálni a helyszínen, vagy 3 napon belül vissza tudod vinni, ennek nézz utána. A probléma leggyakrabban az szokott lenni, hogy nyavajás pixelek rosszalkodni kezdenek, vagy már eleve rosszak a dobozban. -
Bzzz
senior tag
Valaki ismeri ezt a moncsit, tapasztalat [link] vagy esetleg hasonló árban 48k tud valaki ajánlani egy jó moncsit??
-
Ebit
addikt
válasz
redhat24 #2741 üzenetére
Szia!
Szerintem, szarvasmicivel egyetértve, vásárolj egy LG 1953-ast.
A legtöbb gyártó által megadott paraméterek, és a valóságos adatok sokszor köszönö viszonyban sincsenek egymással, de ettől fúggetlenúl a legtöbb ma forgalmazott monitor tőkéletesen megfelel az otthoni felhasználási célokra.Természetesen, a tipusokon belűl is lehetnek egyedi szórások,de házilagosan szoftveresen, korrekt képprofilokat lehet beállitani, viszont érdemes, a vga driver verziokkal kisérletezni.
-
szarvasmici
tag
válasz
redhat24 #2741 üzenetére
Nagyon szívesen!
Igazán nem akarlak rábeszélni (pedig dehogynem
), de szerintem kár lenne hozzácsapni 9k-t. Az a meglátásom, hogy vagy ne vegyél drágábbat, vagy jóval drágábbat válassz. Ez az értékkülönbözet, amit említettél, nem eredményez szemmel érzékelhető minőségi különbséget. Ez privát véleményem, nincsen semmilyen tudományos alapja, csak az a fukar, pénztárcakímélő monitorvásárló csacsog belőlem, aki 40 környékén megállt volna, ha nincs egy nagyvonalú párja.
-
redhat24
tag
Hali!
szarvasmicitől megkaptam a levelet és a csatolt képeket! Nagyon köszönöm! Egész jónak tűnik a moncsi.
SP!T: Azt is megköszönöm! Tehát tulajdonképpen a fontos, hogy az első sorokban jól kilehessen venni a különbséget a téglalapok között, a másodikakban pedig az, hogy folytonos legyen.
Eddig a szarvasmicitől kapott képek alapján nagyon jó monitornak tűnik ez a 1953-as is, vagy nagyon jól ditherel vagy nem tudom, de tényleg nem rossz.
Nagyon köszönöm mégegyszer!
Üdv,
redhat24 -
redhat24
tag
Hali!
Két kérésem lenne:
Az elsőt, szarvasmici feléd címezem:
Megtudnád nekem tenni, hogy lefuttatsz az L1953-TR-eden egy gradient tesztet (mondjuk ezt: http://www.tftcentral.co.uk/downloads/Colour_Gradients.exe)? Mert kiváncsi lennék rá, hogy mennyire látszódik rajta a 6bit+FRC-s megoldás (ditherelés)A másodikat, (bocsi, hogy nem tudom a nevedet pontosan) annak akinek L1972H-ja van:
Hasonlóan szeretnék kérni egy gradiens-tesztet, kiváncsi lennék, hogy itt mi a helyzet.Mert mind2 tetszik, de ha tényleg van lényeges különbség akkor áldoznék +9k-t az L1972H-re.
Ha lehet valahogy fotozzátok is le (ha nem túl nagy kérés), vagy próbáljátok felém tolmácsolni, hogy mi a helyzet. (Tehát, hogy az átmenet, mennyire folyamatos, vagy láttok-e esetleg a sötétebb tónusban sávozódást/jól kivehető téglalapokat)Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
-
válasz
szarvasmici #2735 üzenetére
Csak nem csinálnak ilyet az LG-nél!
Amúgy a 2ms-os van neked is?
Valaki el tudja maggarázni mit jelent az al-pixelhiba? Mert nekem egy barátom hozta a monitort pixelhibásan, mert így olcsón lehetett hozzájutni. És mondta, hogy a szervízben al-pixelhibát diagnosztizáltak vagy micsoda. És ahogy én látom legfőképp csak akkor jön elő, ha fekete vagy nagyon sötét színt kellene megjelenítenie. Olyankor kéket ad. De pl itt az oldalon tökéletesen működik. Játék közben is észrevehetetlen. Igaz, csak egy pixel.
-
szarvasmici
tag
ATI kártyám van, próbálkozom erősen, de nem tudom összehozni, hogy 4:3-as arányt jelenítsen meg az 5:4-ben, alul-felül fekete csíkkal. Csúnyán torzít, ha bármilyen más felbontást próbálok ráerőszakolni. Így első ránézésre azt mondanám, hogy ATI-val nem lehet megcsinálni a rögzített oldalarányú huncutságot. De még keresgélek kicsit, hátha van valahol, valami blikkfangos néven ilyen beállítási lehetőség.
-
total90
veterán
Hi!
Nézelődtem a 19"-os TFT monitorok terén és találtam 3 lehetségest:
Asus VW195;
LG L192WS-SN;
Samsung SyncMaster 920NW.
Árban és tudásban minimális a különbség.Szerintetek melyik a legjobb a 3 közül? -
eszement24
aktív tag
Sziasztok 40k-s határon belül milyen monitort tudtok ajánlani ami játékra filmnézésre egyaránt alkalmas és szerintetek is elég jó ebben az árkategóriában?Segítségeteket előre is köszi
-
pimmi
senior tag
Csak állítsd be amit TeeJay mondott. Csinálhatsz kétféle 1024x768-at.
Tételezzük fel, hogy a monitorod felbontása 1680x1050.
1. Az 1024x768-at a képernyő közepére teszi. Ekkor 1 képpont 1 képpontnak felel meg. Magyarul ez olyan mintha egy 1024x768-as natív felbontású TFT monitorod lenne. Ez adja a legjobb képminőséget. Hátránya, hogy kis méretű lesz a kép körbe fekete csíkkal. Ebben az esetben szerencsésebb a helyzet ha nem 20"-os hanem 22"-os wide monitorod van. Utóbbin kb. 12"-ban fogod látni a képet.
NVIDIA vezérlőpultban: a Ne állítsa be a méretarányt. választod.
2. Az 1024x768-at méretarányosan kinagyítja. Így a kép nem torzul és csak két oldalt lesz fekete csík alul-felül nem. Előnye a nagy méret torzulás nélkül. De mivel a 768 képpontot tartalmazó információt 1050 pixel jeleníti meg valamicskét romlik a képminőség de így is elég jó.
NVIDIA vezérlőpultban: a NVIDIA méretarány beállítás használata rögzített oldalaránnyal. választod---Ezt egy régebbi hozzászólásban találtam, szerintetek ilyen van az ati catalystben is ? Ha igen hol ?
-
szarvasmici
tag
Szia!
A 932BF jó, de ha LG, akkor inkább 1953TR. A NovitA-t először hallom, de volt ez így annak idején a Hanns-g-vel is, és kiderült róla, hogy nem is olyan rossz cucc.
A DVI-csati nélkül jól el lehet tengődni, szinte biztos vagyok abban, hogy nem látnád a különbséget.
Egy szó, mint száz, vedd meg az LG 1953TR-SF-et.
Üdv, mici -
szacsee
nagyúr
Hali all!
Látom ez a totyik pörög, inkább ide írok...
Van egy Hanns G... avagy Hanspree moncsim, amin van D-sub és DVI csati is..mindegyik jó és működik is.
A kérdésem az lenne, hogy használhatom-e ezt tesztmoncsinak is?
Pl a gépem DVI-n keresztül ha rá van dugva, akkor a D-sub-on keresztül egy másik gép tolná a jelet, ebben az esetben az én gépem ki lenne kapcsolva.
Okoz-e gondot, mind monitorban, vagy a VGA-ban, ha pl mindkét gép rá van dugva és mindkettő üzemel (véletlenül előfordul, akkor lehet-e valaminek baja). -
pimmi
senior tag
válasz
redhat24 #2721 üzenetére
Konkrét boltot nem tudok, de érdemes nagy boltban venni ott 3 napon belül ha nincs baja is cserélik.
Én a saturnban vettem egy 19 widot, hazavittem, és kicsi volt,a 17" 4:3 után másnap vissza , mondtam hogy kicsi, erre ők , oké válasszak másikat.Rádobtam 4k-t és vettem egy 20 widot, ég és föld sokkal nagyobb, nagyon számít az 1 "-ol.
Az electroworldben is igy van.Egyébként én itt figyelem az akciókat, jó dolog érdemes megnézni néha, itt fogtam ki a 20 as widot bruttó 40k-ért, de csak 2 napig volt :[link]
-
redhat24
tag
Hali!
Remélem lehet ilyet kérdezni: Melyik boltot ajánljátok? Végülis úgynéz ki, hogy egy LG L1972H lesz a kiszemelt (esetleg az utolsó pillanatban egy jobb javaslat?
), de szeretném olyan helyen venni ahol olcsó is, és rendesek (tehát nem b*szakodnak velem, ha hiba van/pixel hiba az első 3 napba, akkor szó nélkül visszavegyék, stb.). Tapsztalatok/Javaslatok? (Egy kb. árlista)
Nagyon köszi!
Üdv,
Messo -
adam84
csendes tag
Erről mi a véleményetek LG wide 19" TFT LCD 5ms 700:1 kontraszt 1440x900p 300cd/m2 fényerő 0,285mm képpontméret. Főleg játékra használnám, ha valakinek van jobb ötlete irja le köszönöm. (amugy ez az LG 39000 Ft lenne)
-
pimmi
senior tag
Srácok a 20" tft-nél ha két internet ablakot egymáson mozgatok akkor a felső széle lemarad, mosodik ,de ha lassan mozog akkor is.
Mi nem birja a vga ? -
kiborg
aktív tag
Hali!
19es moncsit tervezek venni.
Netezés és játék a cél.
Valamiért nem szimpatikusak a wide monitorokA samu 931BF és samu 932BF közt gondolkodok jelenleg vagy LG1953S-SF vagy a samu 940N esetleg
VAGY egy ismeretlen: 19" NovitA 1905D DUAL TFT monitor (46 Br. hogy mitől dual azt tudja valaki ?)
Mennyire érdemes ráhajtani a DVI csatira ? Szemmel látható a különbség ?
Naszóval hirtelen ennyi.
Véleményeket 5leteket várok.Üdv Kiborg
-
pimmi
senior tag
Azt mondja meg nekem valaki, hogy egy 20" widot ha 1440x900 ban használlok, akkor kissebb vagy nagyobb a betümérete mint egy 19"-os widnak ugyanezen a felbontáson.
Arra gondolok hogy a kissebb pixelméret miatt lehet hogy a 20" on kissebb ? -
pimmi
senior tag
A moncsimon a követhező szinbeállítások vannak, 6500k ,9300k ,egyéni,natív ,
eddig a 6500k-n használtam, de most áttettem a natíve nevü beállításra, itt a fehér sokkal fehérebb ,szerintetek ez milyen beállítás, minek felel meg ? -
redhat24
tag
Sztem nyílván hiszen ugyanazon a felbontáson ugyanakorra a betűk pixelben (kérdéses, persze, hogy ez a felbontás mindkettőnek natív-e, mert ha nem, akkor lehet hogy a 20"-nál kicsit nagyobb lesz egy "valódi pixelméret"). Viszont mivel az egyiknek nagyobb a felülete mint a másiknak így a 20" nagyobb betűt eredményez.
De ez csak laikusan belegondolva, lehet hogy trükköznek valamit aztán mégse, de az meglepne. -
pimmi
senior tag
Lenne egy láma kérdésem, a választ sejtem de erősítsetek meg.
Van két tft az egyik 20"wide a másik 19"wide, ha mindkettőt azonos felbontáson használlom, pl 1440x900 ban akkor a betüméret hogy alakul a két moncsin ?
Mivel a 20"-osnak kissebb a pixelmérete, ezért bizonytalan vagyok hogy tényleg nagyobbak lesznek azon a betük ? -
pimmi
senior tag
Erről valami infót tudtok, egyáltalán ez holvan mármint márka ?[link]
-
pimmi
senior tag
Szerintetek a láthatósági szög összefüghet a pixelmérette ?
Mert azt figyeltem meg hogy a kissebb pixelméretü moncsinál jobban kitünik ha fentröl nézem hogy a kép alja halványabb, ez konkrétan 20"-os. -
lecterdoctor
tag
Hello!
Szerintetek ez a monitor megéri az árát? Ill. valahol van róla teszt?
LG L1960TR-BF
-
[Ace]
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
A paneles dolgot pont kérdezni akartam, hogy miként lehet az egyik sima Tn a másik pedig Tn + film. Valószínűleg holnap mikor megyek, megnézem mindkettőt képét és az alapján választok.
-
pimmi
senior tag
A tn panelek 262k szin megjelenitésére képesek alapból, a maradék "2 bit szinmélységet" frc-vel állítják elő (frame rate control) igy lesz 16,2 millio szines egy tft. bár ahogy olvastam, már van olyan is, ami 16,7 millio szint képes előállítani, de az továbbra is 6bit+frc.8 bites tn továbbra sincsen, csak olyan tn, ami papiron képes 16.7m szin előállitására. (de nem az)
jó cikk a témában: [link] -
pimmi
senior tag
Az egyik Tn a másik Tn+film panel, ez mit jelent ? Így bocsi.
-
[Ace]
aktív tag
Sziasztok! 2 monitort néztem ki, az áruk megegyezik, a specifikációt tekintve nincs nagy eltérés, melyiket ajánlanátok?
Asus VW193DB:
Látható képméret 19"
Panel típusa TN
Maximális felbontás 1440x900 pixel
Maximális fényerõ 300 cd/m2
Kontraszt arány 850:1
Látószög (H/V) 170º / 160º
Válaszidõ (Green to green) 5 ms
Színmélység 16,2 millió
Hangszóró nincs
Állvány fix
Csatolófelület 15 tûs D-Sub
Felületkezelés nincs adat
Szabványok FCC-B, CB, TCO'03, CCC, FCC
Szín fekete
Méret 444 x 364 x 210 cm
Súly 4,3 kgBenQ G900WA:
Látható képméret 19"
Panel típusa TN + FILM
Maximális felbontás 1400x900 pixel
Maximális fényerõ 300 cd/m2
Kontraszt arány 800:1
Látószög (H/V) 160º / 160º
Válaszidõ (Green to green) 5 ms
Színmélység 16,7 millió
Hangszóró nincs
Állvány nincs adat
Csatolófelület 15 tûs D-Sub
Felületkezelés nincs
Szabványok TCO'03
Szín ezüst-fekete
Méret 441.3x365.7x165 mm
Súly 3.73 kg -
pimmi
senior tag
válasz
RoyalFlush #2700 üzenetére
L20w-1
Én is ilyet vettem multhét végén a saturnban, ott akkor áfa mentes hévége volt 41k volt két napig.Nagyon király képe van, még 1440x900 ban is.
Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Gitáros topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Háztartási gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG (38GL950G-B) 38" 175HZ GAMER QUAD HD LED MONITOR !
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 240HZ MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG KÜLTÉRI SMART MONITOR ! LH55OMB 140CM 4K SMART AKCIÓ!
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest