Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Aktív témák
-
stanton
csendes tag
válasz
JSandor #4399 üzenetére
Attól függ, mire akarod használni és milyen napszakban. Nappali netezésre, munkára teljesen jó, esti filmnézésre nem annyira. Játékcélú felhasználásról nincs komoly tapasztalatom. A fekete inhomogenitása tudtommal monitoronként változhat, a bevilágítás mértéke szintúgy. Ha érdekel az enyém, feltöltök egy screenshotot. (MolGabi, lehet, hogy szerencsésebb voltál nálam?)
Ha egyik gyári beállítás sem tetszik, saját magadnak is megpróbálhatod belőni a színeket vagy kalibráltathatod a monitort egy hozzáértővel, ez utóbbi persze plusz költséget jelent. Természetesen a barnán is lehet így javítani.
A talp magassága nem állítható, szóval jól jön, ha van a háznál telefonkönyv, lexikon stb. A DVI–D kábel nem tartozék, külön vehetsz hozzá.
Ha házhozszállítással rendeled meg, 8 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól. Kockázatmentes megoldás – fontold meg! (Célszerű megőrizni a csomagolást.)Egyébként furcsának találom, hogy teszteredményeket, értékeléseket mostanában már csak min. 22" de inkább 24" vagy nagyobb átmérőjű monitorokról lehet olvasni…
-
JSandor
tag
válasz
MolGabi #4398 üzenetére
Hát visszaolvastam én, csak még gondoltam tudtok mégtöbb információval szolgálni, de mondjuk 30 ezerért nem számíthatok tökéletes monitorra, csak halottam már olyat is hogy egyes monitorokon nem csak a fekete színnel van baj, hanem pl. a barnával, ami inkább sárgás volt.
-
MolGabi
aktív tag
-
superecneB
őstag
Samsung SyncMaster 943B nál van jobb vétel ebben az árkategóriában?
-
atala
addikt
Én is néztem ezt a G920WL típust. Ez még jobbnak tűnik mint a g900. Valószínűleg ezt veszem meg az ismerősömnek.
-
JSandor
tag
Sziasztok!!!
Azt szeretném tőletek kérdezni hogy mi a véleményetek a BenQ G920WL- típusú monitorról? (persze visszaolvasgattam és írtátok, hogy a fekete szín enyhén inhomogén) na most főleg azt szeretném tőletek megtudni, hogy van e más jelentősebb "baja" ? Meg hát kinek milyen tapasztalata van felőle ?
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Hogy lehetne megcsinálni így? van egy hd 4890-esem, egy benq g2010wa, és lenne egy benq 24"-os (még nem tudom milyen lesz)
köszönöm -
atala
addikt
Sziasztok!
Mik a tapasztalatok a BENQ monitorokról?
Egy ismerősömnek kellene egy BENQ G900WD monitor. Ár/érték arány elég biztató. -
DarkDeer
senior tag
válasz
old_artist #4365 üzenetére
Üdv!
Sajnos az LG W1942T-PF-nek fényes fekete a kerete, ezért mégsem vettem meg. Azt mondták, hogy az analóg változat a matt, olyat meg nem veszek. Így maradt a Samsung 943BW, most ilyet próbálnak nekem beszerezni, de már ez is kifutó modell.
-
MolGabi
aktív tag
Ma délelőtt megjött a monitor !
Első benyomás CRT - TFT ...
A BenQ színei jobbak mint az LG CRT monitoré. Sok állíthatósági lehetőség, kis helyen is elfér ....
Egyetlen "negatívum", és ez inkább személyes ... a szemem észreveszi a 60Hz-es képfrissítést. És nem tudom, mennyi a legmagasabb állítható hertz ( 75Hz-re állítva átrakta magát 1280x1024-be )
Egyelőre ennyi.
Meg vagyok elégedve vele.
-
old_artist
addikt
válasz
stanton #4385 üzenetére
Üdv!
Igen, egy kalibrálással és ezáltal a fényerő, kontraszt és RGB pontosabb beszabályozásával el lehet érni bizonyos "fekete jobb mélységet" és kicsalogatbe belőle egy fokkal elfogadhatóbb színegyensúlyt, az adottságaihoz mérten!
A bevilágítással és a homogenitással sajnos nem lehet mit tenni, ez a TN panelek sajátosságai, hogy egy CRT monitorhoz képest nem nyújtanak megfelelő színtet - ezt le kell nyelni, és ezzel a kompromisszummal használni a monitort! -
stanton
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy BenQ G920WL monitort. Egyrészt nem volt pénzem ennél sokkal drágább monitorra, másrészt a neten szinte csak pozitívat olvastam róla fórumokon stb. és max. 20" átmérőjű, 16:10 képarányú utódot kerestem a régi CRT-mnek.
Nem vagyok teljesen elégedett. Alul erősebb, a többi három szélen gyengébb bevilágítás látható, a fekete enyhén inhomogén – ezek a szépséghibák csak este, elsötétített szobában jönnek ki. (Kivéve az alsó bevilágítást, ami többé-kevésbé minden napszakban látszik.) Tudtommal nem lehet rajtuk változtatni.
Amin nem tudom, hogy lehet-e segíteni, az a fekete. A teljesen "fekete" alap inkább sötétkékes-szürkén dereng, filmek sötétebb tónusú képsorain a sötét felületek összemosódnak… Érdemes kalibrálni ilyen monitort, elő lehet csalogatni belőle egy fokkal elfogadhatóbb fekete színt? Vagy a G920WL olyan egyszerű cucc, amiből a gyári alapnál lehetetlen többet kihozni?
A válaszokat előre is köszönöm.
PS.: A monitor munkára és netezésre tökéletesen megfelel, a képe éles, a színei jók. Csak a fent leírt gyengeségei zavaróak.
-
superecneB
őstag
válasz
superecneB #4383 üzenetére
Kimaradt, h konkrétan ilyen 30-40 ezer forint körül gondolkozom.
-
superecneB
őstag
válasz
old_artist #4382 üzenetére
Valami TN-es csoda jó lesz
elsősorban netezgetés - kis játék 1280-ban. Szal semmi grafikus munka.
-
old_artist
addikt
válasz
superecneB #4381 üzenetére
Üdv!
Ha megírod hozzá, hogy mennyi a kereted, és mire is használnád, jobban a segítségedre lehetünk!
-
superecneB
őstag
Tudnátok ajánlani 4:3-as, DVI csatis, max. 5ms-es, 19" es TFT-t?
-
MolGabi
aktív tag
válasz
old_artist #4378 üzenetére
Hello !
Természetesen !
Nem tudom, hogy mennyi különbség van CRT és TFT monitor között, de lehet majd leesik az állam !
Jah és a G920WL-t rendeltem. Szerintem pénteken hozzák !
-
old_artist
addikt
válasz
bandi0000 #4375 üzenetére
Üdv!
Igen, ha TN panelesek között nézelődsz, akkor szinte semmi +-t nem nyújt a LED háttérvilágítású, mint egy CCFL-es, esetleg némi mélyebb fekete mélységet és kevesebb fogyasztást adhat, mutathat, sőt egyes LED-es típusoknál játékra nem is nagyon ajánlják, a rosszabb Input-lag és utánhúzások miatt!
Az Acert szvsz felejtsd el, inkább akkor a BenQ G920WL! -
MolGabi
aktív tag
válasz
old_artist #4374 üzenetére
Hello !
Köszönöm a választ !
Az imént rendeltem meg egy BenQ 19"-es ledes monitort ! Reméltem, hogy jól választok ! Túl nagyot nem akartam (21"), számomra felesleg és persze, az ára sem elhanyagolható. Így futárral együtt 31e Ft-ba kerül.
Köszönöm a válaszod !
üdv: Gabi
-
bandi0000
nagyúr
válasz
old_artist #4374 üzenetére
hali most akk magyarul nem éri meg ledes monitort veni mer ttaláltam egy acert 18,5" - Acer V193HQLB LED TFT meg benq-t is találtam mert nem is szebb a ledesnek a képe?
-
old_artist
addikt
válasz
MolGabi #4373 üzenetére
Üdv!
Egy CRT monitor váltásakor, sajnos kompromisszumokra vagy kényszerítve egy LCD-TFT monitor vásárlásakor, különösen, ha TN paneleset választol!
"LED-es vagy LCD?" -
tulajdonképpen minden LED-es monitor "LCD", itt némi fogalomzavarban vagy, mivel jelenleg LED-es és CCFL háttérvilágítású monitorokkal szembesülhetsz! Jelenleg nincs még annyi különbség közöttük (csak áramfogyasztásban), hogy lényegesen nagy különbséggel tudjunk a két háttérvilágítás között választani, egyik vagy másik között, különösen, ha TN paneleset vesszük alapul!
Márkában inkább a BenQ, LG és Samsunk közül válassz!
-
MolGabi
aktív tag
Üdv Mindenki !
Még mindig monitort vennék régi CRT helyett, de nem tudom milyet érdemes.
LED-es vagy LCD ?
Márkában melyiket érdemes ?
Acer, Asus, BENQ ?
köszönöm
-
Paulo81
aktív tag
válasz
old_artist #4363 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Akkor ha jól értem, akkor csak a leendő hp lesz ezek közül full hd-s?
Úgy néz ki veszek egy blu ray meghajtót.És még egy olyan kérdés, hogy:
A tv-t is le szeretném cserélni, milyen különbség van képben - ugye az én igényeimnek megfelelően) egy lcd tv és egy monitor között?
Érdemes-e monitornak venni egy tv-t?
Elnézést, ha nagyon láma a kérdés, de tényleg nem tudom, most kezdtem el ezzel a kérdéssel foglalkozni.Ja és feltszem a 22 colos-ok közé a kérdést, nem akarom, hogy leszóljanak, hogy off vagyok.
-
flurider
aktív tag
válasz
old_artist #4368 üzenetére
Hi!
Valójában nem a dinamikus kontrasztra gondoltam. Nekem 2494HS van és persze próbálgattam, de MINDEN HELYZETBEN zavaró, ha összevissza sötétül meg világosodik. Ha játszok felrakom a legvakítóbbra (hogy jól lássam az ellenfél 3. szemét
, hameg netezek, akkor lerakom egy custom töksötétre..)
Engem az érdekel, hogy miben nyilvánul meg a 30.000 egységnyi kontrasztaránykülönbség. Nagyobb fényt bocsát ki a nagyobb arányú?
Kösz előre is.
-
DarkDeer
senior tag
válasz
old_artist #4365 üzenetére
Üdv!
Köszi a választ!
Igazából ez a kép volt ami megzavart, mert ezen egyértelműen fényes fekete a keret. Ráadásul a magyar internetes oldalakon is sokszor azt írják oda ehhez a monitorhoz, hogy fényes fekete. Mindegy, szólok a boltnak, hogy csak akkor kell nekem a monitor, ha matt. -
old_artist
addikt
válasz
flurider #4367 üzenetére
Üdv!
Hidd el, a dinamikus kontraszt csak egy "parasztvakítás", ezt figyelmen kívül hagyhatod, sokan ki is kapcsolják, mert nagyon zavaró lehet különböző alkalmazásoknál, sőt filmek nézésénél is - felejtsd el, ne ez alapján nézelődj monitort!
Fontos, hogy ha tunereset akarsz, akkor mpeg4-es legyen! -
flurider
aktív tag
Sziasztok!
Találok samsung 19" méretű tft monitort, amiben van beépített tuner?
50k a max keret. Bármilyen típus érdekel (lehet, hogy sokkal drágábbak az ilyenek, tehát lehet kisebb), de főleg 16:9-es képarányú érdekel és főleg az iponból.
Ez tudom, hogy nemsamu, de ennyiért kb ilyet lehet kapni?
Hol érdemes egyébként?Kösz előre is.
flew
-
old_artist
addikt
válasz
DarkDeer #4364 üzenetére
Üdv!
A LG W1942T-PF-nek matt (nem Glossy) a kávája és a panel felületkezelése is (láttem élőben is 1-2-t, és megerősíthetem), de van belőle szürke, illetve szürke/fekete kivitel is, az is matt!
-
DarkDeer
senior tag
Üdv!
Akinek LG W1942T-PF monitora van az írja meg legyen szíves, hogy a kerete matt fekete vagy fényes? A neten ellentmondásos képek vannak, láttam matt és fényes kivitelt is. Szerintem sajnos fényes, de nem vagyok benne biztos, kérnék egy megerősítést.
-
old_artist
addikt
válasz
Paulo81 #4362 üzenetére
Üdv!
Nos, akkor talán két választási lehetőség van:
- LG W2220P (~65e, D-sub, DVI, HDMI)
- Dell 2209WA (~75e, D-sub, DVI)
mindkettő jó IPS panellel rendelkezik (16:10, 1680x1050), nagyon kiváló ár/érték/tudás színtű monitorok,
- HP LP2275W (~99e, S-PVA paneles, D-sub, DVI-I, DisplayPort)
- HP ZR22W, nemsokára megjelenik (áráról még nincs infó, de kb.60-80e között lesz), IPS paneles (16:9, 1920x1080 FullHD), D-sub, DVI-I, DisplayPort
de vannak profi drágábbak is! -
Paulo81
aktív tag
válasz
old_artist #4361 üzenetére
Ok, akkor legyen 22"!
Csak azért nem akartam olyan nagyot, hogy ne kelljen a fejemet forgatni, ha át akarok látni valamit! -
Paulo81
aktív tag
Van itt valaki?
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlotok, a következő szempontokkal:
A legfontosabb a szép, részletes, éles, telt, színhű kép - képek, filmek nagyon jó minőségű megjelenítése.
Másodsorban a játék céljára is alkalmas legyen, azok is jó minőségben jelenjenek meg.
A műszaki adatok nem tudom mennyire fontosak, kontrasztarány, ilyesmi.
Szóval egy nagyon jó monitort szeretnék.
Az ár nem mondom, hogy nem számít, de inkább a minőség fontos.Köszönöm előre is a tanácsokat!
-
old_artist
addikt
válasz
Hubapeti #4356 üzenetére
Üdv!
Igen a DVI az fontos!
Majd küldök a mailedre kalibrált színprofilt és hozzá alkalmazott, a monitor OSD-jében való fényerő, kontraszt és RGB beállításokat - csak meg kell találnom a régi kalibrációimat!
- bár ez mindennek a függvénye, hogy mennyit használták és mennyire tudod alkalmazni a Te monitorodon a beállításokat, vagyis mennyire lesz megfelelő a monitorod színvisszaadásához, mivel ahány elektronikai eltérés, annyi féle kalibrált eredményeket kaphatunk!
-
old_artist
addikt
válasz
Hubapeti #4354 üzenetére
Üdv!
Az EIZO-kon lévő USB porton keresztül pl. a ScreenManager Pro (Screen Administrator) szoftverét tudod vezérelni, vagy ráköthetsz perifériákat (közvetlen meghajtásra - ha tudja kezelni), ha nincs rajta downstream (hub).
-
Hubapeti
tag
válasz
old_artist #4355 üzenetére
Ertem, kuldtem PU-t.
Azert meg vannak erdekes programok az Eizo oldalan.
Amugy nagyon orvendek, koszi a tanacsokat
Mindenkinek ajanlom!!! "Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! "
Alitolag egeret vagy billentyuzetet lehet kotni ra.
Amit nem adtak hozza az a DVI kabel, de ezt is beszerzem.
Lehet ujan is kapni ez 2008 as 1 ev garival, az uj ara kb 110 000 FT -
old_artist
addikt
válasz
Hubapeti #4353 üzenetére
Üdv!
Ez borzasztó jó ár érte! (pü-ben megírhatod, hol sikerült beszerezned)
Gratula hozzá!Egyébként a linkelt EIZO oldalán csak ICM (Image Color Management) profilt találsz, ami nem ICC színprofil (ami a színhelyes képi megjelenítéshez szükséges), ez a monitor felismerésére, hardver meghajtó programja, ami egy optimális képminőséget bíztosít csak a számodra!
-
Hubapeti
tag
Azt meg nem tudom mire jo az usb ...mert nem Hub
-
Hubapeti
tag
Teszteltem egy progival : Eizo-test
Hat fantasztikusbevilagitas O
Mas monitoroknal pl LG nel lattam csuf bevilagitast es a fekete sotet lila volt.
Itt a fekete az fekete es mindwn ahogy kell lennie -
Hubapeti
tag
válasz
old_artist #4348 üzenetére
Igen,
Meg utana kell nezzek a kalibralasnak , megvan a monitor es gyonyoru a kep.
Szemre is be lehet alitani vagy csak muszerrel? -
atala
addikt
Sziasztok!
Most egy ACER AL 1923 monitorom van, de úgy néz ki, megadta magát. Most várom a szervíztől az árajánlatot.
Ez egy MVA paneles cucc.
Hasonlót szeretnék. A lényeg, hogy ne legyen TN paneles, mert nagyon megszoktam a szép színeket az MVA panel előnyeit.
Mit ajánlanátok? Kategóriájában nem kell a legdrágább. -
old_artist
addikt
válasz
Hubapeti #4347 üzenetére
Üdv!
Azt sajnos nem tudok, hogy hol találnál hozzá OSD beállítást és ICC színprofilt - a legjobb megoldás, ha bekalibráltatod, mivel ahány monitor, annyi féle elektronikai eltérés, és annyi féle kalibrálási eredmény is! Sajnos nem lehet felállítani egy átlagolást sem, ami "pont a Te monitorodnak" is megfelelne! szvsz, ha már lesz egy ilyen kiváló EIZO-d, akkor érdemes lenne bekalibráltatnod - hidd el nem bánnád meg, és egy kiváló színtérben élveznéd a kijelzőt, mert ezzel csak jobb, szebb valóságosabb képi megjelenítésű vizualitást kapsz a kijelződre, ami nem elhanyagolható! -
Hubapeti
tag
válasz
old_artist #4334 üzenetére
Megrendeltem az Eizot 1921s
Nem tudod hol tudok letolteni bealitast Nvidia kartyahoz? -
misx
senior tag
válasz
comegetsome #4344 üzenetére
Az LG-t vedd! A 2x akkora kontraszt akkora parasztvakítás, hogy csak na! Ez ugyanis a dinamikus kontrasztot jelenti, a valós jó ha megvan 1000:1.
Nem sok előnyt hoz (szinte semmit), nekem is 10000:1-es van és bőven elég.
Másrészről meg a T190 már olyan árkategóriában van, hogy azért már 22''-os is kapható (már ha kell ekkora). Az a kis LG viszont ahogy nézem, szinte ugyanaz mint az enyém és 32k-ért simán megéri (én 38-ért vettem egy éve). -
comegetsome
csendes tag
Sziasztok! 19"-os LCD monitor vásárlásra szántam el magamat, ki is néztem kettőt amit jónak találok ill. anyagilag még max. megengedhetnék. Játékra lenne,a fényerő nem lényeg csak az a kérdés hogy az a plusz tízezer forint megéri e a plusz tízezres kontrasztért, mert fáj érte a szívem kiadni pluszba annyit.
http://ipon.hu/webshop/product/lg_w1952te_pf/39343
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_t190/25444Válaszaitokat előre is köszi !
-
kpal
nagyúr
Mi a véleménytek vagy van tapasztalat a Philips 190C1 monitorrol érdemes ilyet venni jó játékra ? Ha jol tudom akkor van ebbből DVI csaits változat ?
-
almostsaint
tag
Sziasztok!
Erről a monitorról mi a véleményetek? Érdemes ilyet venni?
LG W2043S-PF 20" WideKöszi
-
Heine
csendes tag
Hali!
Nekem egy acer AL1916w monitorom van. Nem volt rossz választás. Kb.1.5 éve vettem 30k-ért. Csak ajánlani tudom ezt a típust. -
Nova96
őstag
Üdv most halt meg a képernyőm igy laptoprol irok
v.mi jó kis monitort ajánlatok 15-23e-ig ehez a géphez
http://i46.tinypic.com/153nyut.jpg
http://i47.tinypic.com/2mrwe1g.jpg
http://i49.tinypic.com/29zbn0n.jpg
http://i50.tinypic.com/2epq2ok.jpg -
Sziasztok!
25, max 30k körül kellene 19-es wide monitort vennem. Egy ismerősöm ASUS VH196D-t ajánlott. Erről mi a vélemény, tapasztalat? Vagy van esetleg jobb választás?
Köszönöm a segítséget.
-
Kapti
tag
Öcsémnek vettem egy Benq G920WL LED háttér világítású monitort.
Tapasztalatok: nagyon szép képe, könnyen kezelhető menü, szép design. Azonban nagyon kíváncsi voltam, a fogyasztására, mivel a gyártó erre nagyon alacsony értékeket adott meg (max 16W).
Mért eredmények:
100% fényerő esetén: 16W
Eco mode (teljesen jól használható így is): 10W
Konklúzió: pontosan teljesíti a gyári adatokat fogyasztásban
Ár/teljesítményben (30k) főleg ha figyelembe vesszük a fogyasztást így szerintem verhetetlen. -
Kapti
tag
Öcsémnek vettem egy Benq 920WL LED háttér világítású monitort.
Tapasztalatok: nagyon szép képe, könnyen kezelhető menü, szép design. Azonban nagyon kíváncsi voltam, a fogyasztására, mivel a gyártó erre nagyon alacsony értékeket adott meg (max 16W).
Mért eredmények:
100% fényerő esetén: 16W
Eco mode (teljesen jól használható így is): 10W
Konklúzió: pontosan teljesíti a gyári adatokat fogyasztásban
Ár/teljesítményben (30k) főleg ha figyelembe vesszük a fogyasztást verhetetlen.
Benq-nak egy nagy -
old_artist
addikt
válasz
Hubapeti #4333 üzenetére
Üdv!
Tip. reakcióidő, rise/fall: 13/7 ms, fekete-fehér-fekete váltás, ami sokkalta fontosabb, mint a g2g!
-
Hubapeti
tag
válasz
old_artist #4331 üzenetére
Szia,
Kosz a valaszt az Eizonal olvastam a 8 bitet 10 alakitja stb csak 20ms os de sehol sem talaltam meg menyi a g/to/g. -
Peetig
csendes tag
Sziasztok! Régi hű LG crt-m megadta magát, már egy ideje nézegetem az lcd.ket, de gondoltam, döntés előtt megkérdezem a szakértőket is
.
Vacilálok, hogy 19, vagy 20-as legyen: melyik jobb Radeon 4830 mellé (sokat játszom, most pl Mass Effect 2).
19"-es:
Samsung 943BW
Samsung T19020":
Samsung P2070
LG W2053TQ-PFMaximun 45-50.000 a keret...
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Hubapeti
tag
vagy Eizo FlexScan S1921
-
Hubapeti
tag
Sziasztok,
ezek kozul melyik lenne jobb desig-nak , korulbelul egyformak ?
Fujitsu-Siemens P19-2
EIZO 1921s
Philips 190P7EG -
misx
senior tag
válasz
RootRulez #4325 üzenetére
Annyi pénzből csak 19''-es lesz. Olcsó 22-est nem éri meg venni max 40 környékén. Felbontás nem sokkal nagyobb, de azért a natívhoz kicsivel több kakaó kell 1650-ben mint 1440-ben. Egyébként hogy mekkora lesz, sokban függ az igényektől is. Én nem nézek filmeket, elég közel van a monitor (max fél méter), így nekem elég a kisebb is.
20''-ast kerüld, mert netezéshez az éles kép miatt natívban muszáj használni, úgy meg aprók lesznek a betűk (csak 2,5 cm-el nagyobb a képátló a 19-eshez képest).
Most nézem, hogy az enyém 41-be kerül, és 38-ért vettem tavaly februárban.
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! Megvettem ma az LG W1952TE-PF monitort. Első tapasztalatok:
Nagyon szép fényes fekete káva, hibátlan kép, nincsen egyetlen pixelhiba sem, van a csomagolásban driver cd és DVI kábel is, eddig hibátlan és nagyon tetszik! Ráadásul még olcsó is volt.... -
RootRulez
félisten
Sziasztok én is monitort vásárlást tervezek. Átlagos mindennapi felhasználásra. Filmezés, játékok.
Nem tudom, hogy 1440/900 vagy 1680x1050-est vegyek, végül is mindkettő előrelépés az 1280x1024-es CRT-hez képest, amivel nem is lenne bajom, de nemrég bele gondoltam, mennyivel eszik többet, mint egy TFT...
Abban se vagyok biztos, hogy 19" -es lesz, az gondolom a felbontástól is függ...Olyan ~30-33K-m lesz rá.
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! 30 rugó környékén szeretnék monitort venni, az itt olvasottak alapján LG-t nézek. Mi a véleményetek erről a monitorról?: [LG_W1952TE-PF]
2 ms válaszidő, DVI csatlakozó és 30 rugó alatt van.... -
Jano156
tag
sziasztok!. abban szeretnék segítséget kérdni h a hugomnak van 1 ilyen philips 19 monitora.
http://www.pcarena.hu/pricelist/oriaskep/p4-szamitogep-19-philips-tft-1235.jpg
mennyiért lehet szerintetek eladni. természetesen hasznalt. -
bady0727
csendes tag
Hello Mindenki! nekem van egy 19"GABA régi tipusú monitorom ,most kaptam egy újat,ha valakit érdekel szóljon az árat megbeszéljük egyébként Budapesti vagyok üdv
-
ocsi19
senior tag
Érdemes LED moncsit venni?
-
ocsi19
senior tag
Üdv.
Megér ez a monitor 25.000.-? 2év gari még van rá.
Phillips 190CW9
Kép/Kijelző
Panel mérete 19"/ 48,1 cm
LCD-panel típusa 1440 x 900 pixel, Csillogásvédő polarizátor, RGB függőleges sáv
Optimális felbontás 1440 x 900 @ 60 Hz
Maximális felbontás 1440 x 900 @ 75 Hz
Kijelzőszínek 16,7 M
Fényesség 300 cd/m²
Képméretarány 16:10
Kontrasztarány (tipikus) 1000:1
SmartContrast arány (dinamikus) 12000:1
SmartResponse 2 ms (szürkétől szürkéig)
Kép javítása SmartImage
Válaszidő (tipikus) 5 ms
Tényleges látóterület 410,4 x 256,5 mm
megtekintési szögtartomány 176º (V) / 170º (F), C/R > 5 mellett
Vízszintes letapogatási frekvencia 30–83 kHz
Függőleges letapogatási frekvencia 56 - 75 Hz
Képponttávolság 0,285 x 0,285 mm
Képpont érték 165 MHz
sRGB Igen
Interface type: D-Sub, DVI-DElőre is köszönöm!
üdv.
-
Alex123
senior tag
válasz
gyáliSanyi #4318 üzenetére
Hát, hogy mennyire könnyen, azt felbontása/jó látásunk szabályozza....
Pl. egy 1280x1024-es panelen nagyobb a "dead", halott pixel mérete is, ezért könnyebb észrevenni, mint pl. egy full hd-s 1920x1080-as panelen, ahol apróbbak a pixelek...
Aztán meg nem csak "sima" halott "dead" pixelekről beszélhetünk, hanem vannak a "beragadt" pixelek -> ezek fekete háttérnél valamilyen színnel világítanak...
Meg van a sub-pixel hiba, amikor is a pixel valamely alkotó színe (RGB) nem világít, ezeket már nehezebb észrevenni, ilyenkor az adott színnél pl. vörös -> egy adott képpont nem vörös színű....
De a sub-pixel hibára is jók a teszterek, csak figyelmesen kell vizslatni a monitort, 1-2 perc alatt észre lehet venni mindent, amit meg nem, az úgysem "életbevágóan" zavaró (pl. a monitor valamely széléhez, szegélyéhez közel van a pixel/subpixel hiba, az igazán zavaró a "fő" látómezőnkben, középen szokott jelentkezni.
(Azt, hogy a későbbiekben mi lesz, csak a "rőtszakállú" tudhassa...)
-
-
Alex123
senior tag
válasz
gyáliSanyi #4316 üzenetére
Szia!
Igen (lebeszéltek a tesztelésről az üzletben, a másiknál - csere már nem hagytam magam....)
Tehát már "adott" volt a 3db pixelhiba.
Viszonylag egyszerű volt észrevennem, mert semelyik színben nem világítottak -> feketék voltak...
Igen, vannak erre teljesen ingyenes TFT / LCD tesztelő programok, pl.: Link
Egyszínű, homogén felületeknél jön ki jobban (a teszt progik is ezt használják), színes képeknél (fotóknál) leginkább az adott monitor "színhűségét", stb. lehet megállapítani.
Hogyan lehet pontosan behatárolni, hogy pixelhibás a kijelző vásárlás előtt.
Le kell tesztelni még az üzletben ha van rá lehetőség, aztán meg ott a 72 óra pixelhiba garancia (márahol fel is van tüntetve a monitor mellett...)
- Alex -
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
Alex123 #4315 üzenetére
Lenne pár kérdésem, de nekem nincs TFT monitorom.
Mikor megvetted a monitort akkor már az első bekapcsolásnál jelentkezett a pixelhiba vagy kis idő után?
Hogyan lehet pontosan behatárolni, hogy pixelhibás a kijelző vásárlás előtt. (Színes képeknél is kijön vagy érdemesebb egy színű képet vetíteni rajta.) -
Alex123
senior tag
Sajnos nem volt ebből a típusból már raktáron, úgyhogy nem tudták cserélni.....
Lett helyette egy nagyobb samu... (2243)
De az le lett tesztelve és pixelhiba mentes !
-
törölt tag
Sziasztok!
Új monitort szeretnék vásárolni, tudnátok ajánlani egy jó Samsung ( persze más jó márka is szóba jöhet ) monitort 30-40ezer forint környékén? ( felbontás bőven elég az 1280 X 1024 )
-
Alex123
senior tag
Kérdés:
- azt mondják, hogy 72 óra pixelhiba garancia: akkor ez most a vásárlás órájától számít igaz?
- miután kicserélik (most szombaton), újraindul a 72 óra ?
(edigital-ban lett véve)
-
Alex123
senior tag
válasz
Alex123 #4307 üzenetére
Megvan....vegyesek az első benyomások....
Negatívum:
1. rögtön lett 3 db pixelhiba (semelyik színben nem világít, döglött pixel....)
2. a káva mentén nekem kicsit túl nagy a bevilágítás....
Pozitívum:
1. a pivot funkció király...
2. a képminőség jó, egész jól sikerült bekalibrálni a színeket...
3. adtak mellé dvi kábelt...
Kérdés:
- azt mondják, hogy 72 óra pixelhiba garancia: akkor ez most a vásárlás órájától számít igaz?- miután kicserélik (most szombaton), újraindul a 72 óra ?
- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz
Alex123 #4306 üzenetére
Megválaszolva magamnak:
A Samsung lett a befutó:
- matt, sallangmentes káva
(ujjlenyomat nem látszik, nem tettek rá ezüst díszlécet, stb., ami elvonná a tekintetet...)- magasságban állítható, dönthető
- 90 fokba elfordítható (szövegszerk., programozáshoz is ideális)
Egyéb paramétekek ua., mint a BenQ-nál.
Holnap Én ezzel búcsúztatom az óévet, veszek magamnak 1-et.
(már félre van rakatva)Mindenkinek boldog új esztendőt kívánok!
BUÉK
- Alex -
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
E kettő közül melyiket éri meg megvenni:
A kettő szinte egy árban van, DVI-s-ek, 3 év gari, stb...
Előre is köszönöm a tanácsokat!
- Alex -
-
fi73
csendes tag
válasz
old_artist #4291 üzenetére
Hi old_artist,
néztem a Benq-t amit ajánlottál.
a G920WL ugy nez ki ki van fogyva mindenfele, csak a G922HDL kapható.
Mi a kulonbseg a ketto kozott, csak a felbontas?
Láma vagyok: Mi hatranya/jellemzoje, ha a G922HDL-t tudom megvenni?
kösz,
fi -
MolGabi
aktív tag
Hello mindenkinek !
Új monitort szeretnék venni a nem túl távoli jövőben ! Egy 2005-ben vásárolt LG T710B CRT monitort cserélnék le valami új cuccra ! Egyébként nagyot csalódtam az LG-ben, a monitor annak ellenére, hogy újonnan lett vásárolva, hibás a jobb felső sarkában. EZt viszont csak utólag vettem észre.
Milyen TFT ( vagy LED-es ? ) monitort ajánlanátok nekem ? 19" érdekelne, max 20" -os.
Az ár 30,000 Ft.
Köszönöm a választ előre is !
üdv:!
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Egy TFT monitor képi megjelenítése ugyanaz mint egy LCD TV-é?
(Itt is számít a hertz és a ms.)
Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Formula-1
- Gitáros topic
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- 27% Számla! Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 0.03ms / 240Hz / G-Sync!
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest