Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• setup

tag

válasz E.Kaufmann #17998 üzenetére

Vergődni nem fogok vele pláne így ingyen, de quick setben sincs ennél "Home AP" opció szóval isteni, hajlanék rá, hogy majd beállítja az, aki vette, csak engem tart fel amíg nem megy ez a vacak, ezért az én gondom éppen

...mert csak ez az egy wifi eszköz van itt és kéne wifi, mert nem ér el az utp

• setup

tag

válasz E.Kaufmann #17995 üzenetére

Szerintem sima AP-nak, routernek szánják ami a vezetékes netet szórja teraszra. Annyit mondott a srác, aki vette, hogy ez kültéri és ezért ezt vette.
    Én nem ismerem ezt a típust, ezen csak egy darab RJ45 van, az is POE, szóval még a tápfeladó adta vezetékhossz is szívat.
    Annyit tudtam elkövetni itt ad hoc, hogy bedugtam a vezetékét egy switch-be, amiben van vezetékes net (az egy olyan DHCP, amin nincs mac filter, oszt címet bárkinek aki kér) és ugyanezen a switchen keresztül megyek bele notival már IP-vel a winbox-al vagy böngészővel, megy mindkettő.
    Az érdekel, hogy ezeknél miután belementem ahhoz, hogy station módban "kilásson" és a saját pingjével meg tudjak egyáltalán valamit pingetni ahhoz a reset után kell még valamit konfigolni az IP címen kívül? Mert a pingre perpill nem kapok választ.

Annyi előzmény van, hogy a default beállítással valami nem jött össze az előttem próbálkozónak, és mielőtt több időt fordítanék rá jó lenne eldönteni rövid úton, hogy egyáltalán hibátlan e ez a cucc. Egyébként vatta újnak néz ki.
    Hallottam ilyet, hogy a def.set.-ben előfordul Mikrotiknál, hogy valami szoftveres hiba van és érdemes anélkül resetelni, ezért kezdtem rögtön ezzel.

Ha hibátlan az eszköz csak kibogarászom a többit, annyira nem lehet vész. Ha jól értem egy DHCP-t kell hozzáadni kézzel meg engedélyezni a wifi interfészt, a def sec profilba valami jelszó aztán kész. Remélem.
    Csak zöldfülűként nem pont egy hardverhibás eszközzel akarok elsőnek vacakolni...

• setup

tag

sziasztok, egy jó/nem jó kérdést segítsetek nekem eldönteni.
    Adott egy Mikrotik SXTsq Lite5
    reseteltem a default beállítások nélkül, beléptem mac-el (winbox) adtam az ethernek ip címet, reboot, visszaléptem ip-vel.
    A webes felület is szépen válaszolgat, ezt követően a beépített tools-al már meg kell tudjam pingetni a 8.8.8.8-at ha hibátlan ugye vagy megfeledkezem valamiről? (Szokatlan még nekem a Mikrotik logika)

Új hozzászólás Aktív témák