Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSNet

aktív tag

Sziasztok.

Költözés, az új helyen digi net, és gondoltam, ha már akkor rendbeteszem a hálózatomat is.
    A cél kb a következő:
    2 pc, amiken vitrtualizálva megy samba 4 direcroty, file server, valami own cloud szerűség, vpn szerver, letöltő gép + igény szerint dns/dhcp/dyndns szinkronizáció/backup szerver.
    1-es alháló: pc+noti+telefon/tablet stb és guestek
    2-es alháló: homelab

A cél, hogy egy-egy gép átlásson az 1-es hálóból a 2-esbe, és a 2-esben lévők rálássanak a samba directory-ra, valamint mind a két alháló kilásson a netre.

Az ötletem az hogy egy Mikrotik hEX lenne a (RB750Gr3), arra jönne a mostani linksys routerem mint switch/ap az 1-es hálónak, valami switch a 2-es hálónak, és a két vm host direktben kötve a routerre.
    A két alhálót külön C osztályba tenném, a két VM-et az 1-esbe, és utána felvenném a static route-ot az 1->2 és 2->1 irányú kapcsolatokra amiket engedni akarok, valamint az 1->internet-re és a 2->internet-re.

Tűzfal szabályok módjával lennének, port forward kellene a vpn-re és az owncloud-ra.

Kérdések:
    -Van ennek így értelme?
    -Hol mértem el a dolgot?
    -hEX elég lenne ehhez?
    -Van jobb megoldás (árban rugalmas vagyok, de nem baj, ha nem túl drága a vége)?

Új hozzászólás Aktív témák