- Megnyerte a Qualcomm az ARM-mal szembeni licencvitáját
- Október közepétől kezdi el megoldani a PC-s játékosok gondját a Microsoft
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Raspberry Pi
- Amazon Kindle
- Projektor topic
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#31774976 #4457 üzenetére
Ezeket nézd át, én is ezzel kezdtem :
Ha unifi wifiben gondolkodsz, akkor értelmesebb lett volna a routert és a switchet is töluk válaszani, mert úgy komplett a rendszer.
Ha mondjuk 2 hét alatt nem jutsz el oda, hogy a 0 ról alapra beállítsd a routered, miután kizártad magad, akkor lehet, hogy nem neked való ez ,
Az alapra álllítás alatt azt értem, hogy fel vannak konfigurálva a szükséges interface-k,
bevan üzemelve a dhcp, minden ehhez szükséges beállítással együtt.
Be van állítva a NAT, van internet elérés a gépeken, be vannak állítva a port átírányítások, amennnyiben használod ezeket.
És alapon van a tűzfal, vagyis be semmit, ki bármit.És innnen kezdhetsz el építkezni, hogy a jó még jobb legyen.
Én eddig 3 szor zártam ki magam a mikrotikből, mostmár 1 perc alatt megvannak, a fent említett dolgok.
Egy ilyen történet volt, hogy kikapcsoltam minden interface-t nem szándékosan, és kereshettem meg, hogy hogyan kell gyári defaultra beállítani.
De meglett, és azóta aránylag jóban vagyunk.Azt azért hozzá kell tenni, hogy az Unifi sem olyan rendszer, router szinten, mint amiket eddig megszoktál.
És minél több időt töltesz ela mikrotikkel, annál inkább rájössz, hogy az egyszerű SOHO routerek lényegében csak net megosztásra alkalmasak, és arra is csak nem extrém terhelésnél.
tűzfalat meg jobb ha nem is említünk az esetükben.(A Digi Ontja pl. nem is hirdeti magáról, hogy lenne benne tűzfal, nincs is, csak port átirányítást lehet benne csinálni, még ip rezerválást sem, és ennyiben kimerül a beállíthatósága. )
Na ezért döntöttem úgy, hogy egy normáls router kell, feldobtam egy érmét, hogy Mikrotik RB 750 GR3 aka HEx, vagy Ubiquiti Edge router lite , és a mikrotik jött ki gyöztesen.
Akkor még 500 Mbites -es volt a vonal, mert azt választottam .
A szolgáltató felemete 1 Gbitre, ehhez már kevés volt, így most egy drágább Mikrotikbe fektettem be.
Ha lehetett volna már kapni az Ubiqiti edge router 4 est akkor azt vettem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Küszöbön az androidos PC-k
- Ismét drágult az Xbox Game Pass, átnevezték a csomagokat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest