Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beetlejuice
tag
Igen, 8.1. Hat eleg kiterjedt irodalma van a neten annak, hogy az i7 es az i3 kozott lenyegileg nincs kulonbseg par perc prime95 utan, mert annyira lefogja a proci orajelet, hogy par perc alatt 800 Mhz-en ketyeg csak a proci a core i7-ben is.
Csak arra lennek kivancsi erdemes-e a connected standby elvesztese mellett is mokolni az undervolttinggal. (Ha Intel XTU-t hasznal az ember, akkor ki kell kapcsolni a connected standby-t)
-
Beetlejuice
tag
SP3 core i7 - nekem naponta 2-3x bekapcsol a venti es felmelegszik a gep, ugy hogy kozben semmi kulonos nem fut. En a kovetkezokre hasznalom: webezes, powerpoint, word, excel, zene stream, bbc iplayer film stream. Namost ezekkel az applikaciokkal szerintem egy modern gepnek lenyegileg soha nem kene aktiv huteshez folyamodni. Most is beindult a venti, amig ezt irtam 5-7% cpu terheles (csak a chrome fut).
-
Beetlejuice
tag
Nektek nincs olyan, hogy semmi kulonos dolog nem fut (Task Manager alapjan kb. 1-6% CPU terheltseg) es venti elkezd porogni? Nem mondom, hogy brutal zavaro, de jobban szeretnem, ha csak akkor kerregne, ha tenyleg megizzasztom, nem pedig office alkalmazasok hasznalatanal. A masik kerdesem pedig az lenne, hogy probalkozott-e valaki proci undevoltinggal (a melegedes es a fogyasztas csokkentese celjabol), es ha igen, milyen eredmennyel? En -45mV-ig jutottam a cpu undervoltingban, de nem vettem eszre semmi javulast, ebben a tekintetben. Erdemes ezzel tovabb probalkozni?
[ Szerkesztve ]
-
Beetlejuice
tag
Sziasztok!
Vettem en is egy USA Surface 3-at. A kijelzon, bekapcsolt allapotban lathatalan, kor alaku nyom volt lathato, nagyon halvanyan (ha megfeleloen a feny forditotta az ember, akkor lehetett eszrevenni). Nagyon nem voltam kiborulva tole, de azert bereggeltem a support oldalra, hogy szerintem a gyartasnal a tapadokorong, amivel berakjak a kijelzot, nyomot hagyott rajta. Kuldtek a UPS-t, elvittek 1 nap alatt Nemetorszagba, es masnap kuldtek egy vadi uj keszuleket (mindezt usa garival). Eleg korrekt...Tudom, hogy masok is irtak mar, hogy sikerult usa gepet reszeit gariztatni, de full tablet csererol meg nem volt szo, szoval gondoltam erdekes lehet.
-
Beetlejuice
tag
Ezzel en is egyetertek. En a notimon eddig sem csinaltam mast mint office + web + film + zene. A streaming ugytol eltekintve (amire szerintem lesz megoldas elobb-utobb). Pont ugyanazt csinalom rajta, mint eddig a notimon. Szerintem az emberek 90% kb. ennyire hasznalja a notit.
-
Beetlejuice
tag
Értem. A fő gondom, hogy nem látom át pontosan, hogy pl. valami lényeges progi mikor jön ki a jelenlegi megjelenítési rendszerben. Nagyon sok biz-basz kalkulátor, meg gyurmázó miegymás progi van a picks for you menüben is. A windows phone store-ban valahogy jobban meg lehetett találni a normális progikat is. Pl. read it later (pocket) napok alatt találtam meg postpwn címmel, és nem szerepelt sem a picks for you-ban, sem a popular free progik között.
Illetve ez a régiós osztályzás is béna, mert így alig lehet tudni ennek alapján mi normális, hiszen minden proginak max 2-3 ratingje van. Mindenestre köszi az infókat, a neowint ezentúl én is nézni fogom.
-
Beetlejuice
tag
Abban gondolom egyetertunk, ha raklikkelek egy mkv-ra egy samba share-en, akkor annak kene mukodni. A Galaxy Note 2 telefonom siman megteszi ezt, ugyhogy nem a halozattal van a gond. Vagy a windows rt halozat kezelese, vagy a player progi bufferelesi algoritmusa a hibas benne. A lenyeg, hogy en meg nem talaltam olyan megoldast, ami mukodne. Ha valakinek van tippje szivesen fogadom.
Ami a feliratokat illeti, azt hiszem az srt vagy a sub-ot nem tamogatta, amikor probaltam, de erre mar nem emlekszem pontosan.
-
Beetlejuice
tag
válasz opeter87 #934 üzenetére
Igazából eddig elég kevés alkalommal volt az az érzésem, hogy most nagyon kéne az asztali oprendszer. Az is igaz azonban, hogy van még egy desktopom is erre a célra. Kizárólagos gépnek nem ajánlanám, mert bele lehet futni olyanba, hogy most akkor erre nem létezik applikáció (pl. megbízhatóan működő mkv player). Ha a notidon office + web használat volt az elsődleges, akkor szerintem jó választás.
-
Beetlejuice
tag
Nekem olyan szokott lenni, hogy tobb tab van nyitva az explorerben, akkor az egyik tab kihal, a tobbi megy tovabb. Ra tudok valtani, de mozdulni nem tudok rola. Aztan powerpointot editaltam a skydrive-rol es egyik pillanatrol a masikra kiirta, hogy skydrive ujraindul. Ha leveszem a keyboardot akkor neha nem jelenik meg az on-screen keyboard, amikor raklikkelek egy dialog ablakra. Video player kihal, ha elforgatom a kijelzot. Szoval ilyen aprobb bakikbol tobbet is talaltam.
Nekem a NAS be van mappelve, felinstallalom a mobile.HD player raklikkelek egy mkv-ra (sima 720p) es akadozik. A telefonomon megy siman.
-
Beetlejuice
tag
Sziasztok!
En vettem meg FLx kollega Surface 2 + touch type 2 kombojat, ugyhogy beleptem a tulajok soraba. Par gyors eszrevetel.A hardver nagyon igenyes, jo a fogasa, ergonomiailag jol kitalaltak. Nekem nagyon tetszik, hogy nincs benne aktiv hutes, mozgo alkatresz, illetve melegedes. A touch type 2 keyboardon siman tudok ugyanolyan gyorsan gepelni, mint a regi notimon (zenbook). A kijelzo szinten nagyon jo. Ha valakinek Office kell csak a munkajahoz, szerintem ki tud valtani egy notit. A majdnem desktop browser is szuper, olyan dolog amit eddig nem tapasztaltam arm procis tableteken.
Most pedig kovetkezzenek a problemas dolgok. Eddig a legnagyobb hasfajasom, hogy nem tudok filmet streamelni ra a NAS-omrol. Bar van fizetos mkv player a store-ban, wifin keresztul akadozik, es teljesen elvezhetetlen. Ez azert kulonosen fajo egy 3/4 notebooktol, mert a telcsim is siman veszi ezt az akadalyt. Esetleg ha valaki erre tud valami megoldast, azt nagyon megkoszonnem.
A masik problema, hogy szoktam kisebb fagyasokat tapasztalni, amit az asztali windows nem produkal. A browser hajlamos lefagyni, ugy hogy csak a task kilovese segit, illetve a multi-tasking kozben is akadnak ilyenek.
Egyelore ennyi... ha valakinek van tippje a video stream problemara, azt szivesen vennem. Koszi elore is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest