Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
Mások nevében nem tudok nyilatkozni csak azt tudom, hogy én miért vágyom egy fényerős alap zoom-ra.
A lefedett gyujtótáv az, amit az esetek 90%-ban használok, tehát a legtöbb képet ezzel az obival készíteném. (Vágy a 24mm ekv induló). Amelyik zoom fényerős és drága az addig rekeszelve mint egy átlag kitobi, ott már nagyon durván jól rajzol, kevés az optikai, színi stb.. hiba. Ha zártabb helyen van az ember, akkor pedig a fényerő többlet igenis jól tud jönni és nem kell rögtön azon izgulni, hogy hopp, most sötét van fel kéne csavarni egy fényerős fix obit, aminek a látószöge most vagy jó lesz, vagy nem, ráadásul az egész csere-bere műveletre időm sincs. Ha végig 2,8-as akkor az egésznapos használat mellett vállalható kompromisszum, hogy azon a rekeszen mégis el lehet lőni 1-1 portrét, egész biztosan jobb lesz mint 5,6-on egy kit zoom-al.
Visszautalva az első mondatra, miért nem racionális, ha az embernek az általa legtöbbet használt üvege a legjobb, legdrágább?
-
t72killer
titán
A 2.8/12-35-nél nekem a "tele" végével van gondom. Sokkal jobb lenne egy 14-40 körüli változat.
SzVSz azért tapadnak a népek a fix 2.8-as zoomokra, mert azt hiszik, h sokkal jobbak, mint a mezei kitzoomok. - Tény, ezekkel több esélye van az embernek beltéri/koncert, stb fotózásra, de 2.8-on közelébe se érnek egy jobb fixnek. (nokton rulez)
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest