Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Nekem a 20-as abszolút a világom. A 9-18 18-as vége pláne, de persze csak gyutáv szempontjából, rajzban/fényerőben a 20 veri. Ez újfent azt mutatja, hogy egy jó ekv. 35-tel el is éldegélnék...
Most meg is néztem, hogy mit használok... Amióta megvan jelenlegi obipark, kicsit változott a felállás: korábban a 20-as volt fent 75 %-ban, a 45-ös a maradékban, a 12-50 pedig szinte szűzen várta új gazdáját. Most olyan 65-25-10 a felállás. Vagyis a 9-18 tök jó, de az én fotózási szokásaimat nem változtatta meg, nem használom olyan sokat, néha játszani jó, de továbbra is a 20-as rulez. Egész egyszerűen az van fent alapból, és kiránduláson, séta közben is ritkán kerülök olyan helyzetbe, hogy le akarjam cserélni a 9-18-ra... A 45 pedig ugye a maga speciáis területén jó, ezt portéra használom:
![[link] [link]](http://farm9.staticflickr.com/8482/8214615223_ae1dd5871b.jpg)
Fixbuzi lettem. Talán.
-
Freddy76
addikt
Várjunk, én most olvasok vissza, és asszem valami elkerülte a figyelmemet... Most akkor Tulku gépét megvette Madgie, majd Tulku vett egy másik ugyanilyet
?Rabimikinél már csak a 75/1.8 eladó, megy le az ára... Nem olvasom az adok-veszek topikot, kiváncsi vagyok, mennyiért adta el az om-d-t.
Nikonos haveroknak már szóltam, hogy 4-7 hónap múlva lesz egy jóáras d600...
Persze pont én pofázok, 1,5 év alatt ez a harmadik gépem.
-
Freddy76
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Pedig pont ez kellene, kompakt méret, jó képminőség, jó kezelhetőség. Az OMD-t nagyon szeretem, nagyon kezelhető, nagyon jó tulajdonságokkal bír, sokkal könyebb is, mint a korábbi szettem, de még mindig nem zsebrevágható. Értem ezalatt, hogy pont annyira nagy, meg dudoros, hogy pl. a kabátzsebembe ne férjen bele, de a pelenkázótáskába, vagy a hátizsákomba sem. Azt a gépet keresem, ami mindig jöhetne velem, erre pl. a Nikon 1-2 is jó lenne.
Nem most, majd valamikor a jövőben. Egyelőre gondolkozom.
És igen, kütyübuzulok is, na és
? -
Freddy76
addikt
válasz
neevous
üzenetére
Engem az XE1 nem hoz lázba, abszolút. Az X-Pro 1 nagyon jó, de drága, szörnyen. Az XE-1 helyett én már inkább az omd-t venném, ha ezen az árszinten keresnék. Amennyivel olcsóbb a fuji váz, annyival drágábbak az obik, szóval árban egymás mellett van a kettő. Szerintem, tehát hangsúlyozottan nem kinyilatkoztatok, csak az én egyáltalán nem alapos információkon alapuló véleményemet közlöm.
Perpill nekem az x100 izgatja a fantáziámat, csak először meg akarom fogni, hogy ez tényleg kicsi (értsd: zsebrevágható) gép-e. A zseb alatt nem nadrágzsebet, hanem mondjuk egy kabátzsebet, vagy egy hátizsák elülső/külső zsebét értem. Vagy egy bébé confort pelenkázótáska oldalzsebét...
-
Freddy76
addikt
Nem tud valaki olyan boltot, ahol van X100, és kézbe lehet venni? Én csak egy ilyet tudok, Kisvárdán egy optikust, de az messze van...
-
Freddy76
addikt
Nem, én pöstre jártam először Államizgatási Főiskolára. A fősulin a szobatársam volt nyíregyi, rendszeresen jártunk oda, a mellettünk lévő szobában pedig négy várdai lakott, így oda is sokszor jártunk. Amikor annak idején még
lógtunkjó ár/érték arányban vettük igénybe a MÁV szolgáltatásait, nem volt téma az utazás. Szállás volt, pia olcsón volt, boldogság volt. Aztán egy ideig mégtisztességesköztisztviselőként kihasználtuk az utazási kedvezményt, de ritkultak, mostanra pedig elmaradtak a keleti túrák.Újabban Békésbe járunk, én eredetileg oda valósi vagyok, nem írom le, hogy hova, úgysem találnátok meg a térképen...
Na, de hagyom az offot, még a végén büntit kapok.
-
Freddy76
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Téééényleg!!! Én régebben bírtam az erőset igencsak (érdekes, amióta leszoktam a cigiről öt éve, azóta nem bírom, ellenben szeretem a paradicsomot, amit előtte nem szerettem), és amikor ettük a gyrost éjjel, megkérdezte a fazon, hogy erős mehet-e bele. Én persze nagy hanggal, persze, mondom, sőt, menjen jócskán. Várdai cimbi csak annyit mond, hogy pesti gyerek, bírja. Gondolom, az meg úgy volt vele, hogy ríkassuk meg a hülye gyereket, oszt megrakta. Aztán mindenki engem nézett, én becsületből megettem...
Nyíregyet annyira nem ismerem, haver Sóstón lakott, vagyis az állomásról mindig mentünk oda, aztán a Krúdy teraszon aljasodtunk, amikor az még rendes romkocsma volt (bár akkor még nem tudtuk, hogy az ilyet így hívják).
Hajjaj, amikor még fiatalok voltunk...
Mondjuk nekem hajam most is van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Freddy76
addikt
Baszki, mint az oviban...
-
Freddy76
addikt
Nekem semmiben sincs hiányérzetem
. Az asszonynak néznék továbbra is valami jóféle picit gépet (tudod, ezért néztem a tiedet is), ezért dobtan fel a Nikon v1-et... A fuji X-100 csak érdekel...Parci: pont az ára, ami nem tetszik. Ha első gépnek venném (vagy ha sok pénzem lenne), akkor rendben, de most valami másodgépet keresek olcsóbbért.
-
-
Freddy76
addikt
Járt valakinek a kezében Nikon V1? Egész olcsóra lement az ára. Ez még picit esik, és akkor jó is lesz...
Kellene valami kompaktszerű a feleségemnek, és akkor már olyan kellene, aminek rawjai vannak és normális optikája...
-
Freddy76
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Csak úgy szabad... Nem vagyok híve a "tegyük a tévé elé a gyereket, addig is nyugtunk van" nevelési elvnek... Persze szerencsések vagyunk, mert van három hadra fogható nagyszülő rajtunk kívül, így bőven van kinek foglalkozni a gyerekkel. Amúgy könyvezünk sokat, az ipad mellékes neki is...
Gondwana, az nem "lécci" helyesen?
-
Freddy76
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Az a durva baszki, hogy az unokaöcséim (12, 18 évesek) suli után hazajönnek, és a faszbúkon meg chaten diskurálnak azokkal az osztálytársakkal, akikkel a suli után is beszélgethetnének egyet... Nálunk az ipad mesenézésre van, ott találtunk pár aranyos mesét (inkább csak színes, zenés rajzfilmek), egyszerűbb, mint dvd után szaladgálni... Nálunk mondjuk ez azért nem probléma, mert nagyon sokat vagyunk a gyerkőccel, megszokta, hogy nem a tévével játszik, hanem apu-anyu-nagyszülővel... Nekem még faszbúk profilom sincs, meg a feleségemnek sem...
t72killer: mit értesz teljes méretű kép alatt? Milyen gyutávon, mekkora rekesszel, raw, vagy jpg?
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Hát, azt hiszem, zord apa leszek, mert az omd-t nem kapja meg egy darabig...
Amúgy elképesztő, 15 hónapos, erre ma reggel odamegy a kanapéhoz, az iPad tokját becsukja, kinyitja (mágneses a tok, ha kinyitják, az unlockolja a kütyüt), így lényegében bekapcsolta, majd rábökött a YouTube ikonjára (mondjuk ez az egyik ikon a tálcán a három közül, tehá nem sokból kell keresgélni). Ekkor tanácstalan lett, rámnézett, én elindítottam neki az aktuális kedvenc kisvonatos filmecskét, és boldogság. Basszus, két éves korára tök természetesen fogja kezelni az iPad-ot... A vezetékes telefont meg már csak múzeumban fogja látni...
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Esküszöm nem ismertem a szekrénymeséket
. Az a macis kép a kreatívkodjunk egy témára topikba készült, ahol az e heti téma a félelem... Meg lett hosszabbítva ma estig, tehát ha valaki érez magában késztetést, még tehet képet...Meg aztán ha jól nézem ez a harmadik kép a flikkeremen, ami nem a gyerekről szól... Kicsit egysíkú a témaválasztásom az elmúlt 15 hónapban
.Amúgy tegnap fotóztam a szobájában, és odaült az ölembe. Belenézett a keresőbe, és teljesen elcsodálkozott, hogy azon keresztül nézi a világot. Majd felpattant, és egyik szemével hunyorítva, a másikat a keresőre szorítva elindult kifelé a konyhába, de csak az előszobáig engedtem, ott már nincs szőnyeg, márpedig járólapra nem jó leejteni a gépet...
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Amikor Londonban voltunk az Asszonnyal, felmentünk ide, nem kellett volna. Történelemb.zi vagyok, a II. világháború politka és hadtörténete különösen érdekel (az aláírásom is egy Winston Churchill idézet). Ezek után kb. 5 órát voltunk a hajón, én úgy élveztem, tobzódtam, mint egy maci a málnásban. A feleségem utólag mondta el, hogy ő azon szórakozott, hogy én mennyire lelkes vagyok...
Ez, és a Cabinet War Rooms a két legmenőbb londoni látnivaló... Szerintem...
-
Freddy76
addikt
Nézzük a dolog jó oldalát: így lett jóáras 9-18-am...
-
Freddy76
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Amikor én diák voltam, én sem ilyet ittam. Hanem olyat, ami éppen volt. De mindig csak annyit, amennyi éppen volt. Jó dolog ez az éjszakai fotózás, engem mindig zavart, amikor csak úgy, ok nélkül piáltunk...
-
Freddy76
addikt
Tegnap este otthon fotózgattam, viszonylag kevés fényben, ISO3200-5000 között, de nem is ez a lényeg. Cserélgettem a pana 20-ast, és az oly 45-öst (ez utóbbit mostanság kicsit hanyagoltam), és azért szignifikáns a sebességbeli különbség xar fényviszonyok között az oly javára... A pana 20 sem rossz (legalábbis nincs vele bajom, nincs hiányérzetem, amikor az van a vázon), de a kettő egymás után váltogatva azért mutatja a különbséget.
Kiváncsi leszek az oly 17-re, de sokkal jobbnak kell lennie, hogy megérje a különbséget...
Más: nem akarok reklámozni, de holnap fekete péntek lesz az oly mintaboltban, minden fekete termékre 10 % kedvezmény, ha valakit érdekel. Így talán csak kicsit drágább, mintha máshol vennétek

-
Freddy76
addikt
Jaja, ezt én is figyeltem... Árulja a cuccot, de közben fikázza is rendesen
.Amúgy érdekes a használt omd-k árazása. Akik most árulják azok (amint odaát is írták) anno be lettek rántva a marketinggépezet által. Megmondom az őszintét, én is, azzal a különbséggel, hogy én nem bántam meg, bár ha vártam volna, akkor biztos, hogy nem vettem volna omd-t: az a 20% natgeo kedvezmény kellett ahhoz, hogy ne legyen lélektani határ fölött. A mostani 349.990-es árat irreálisnak tartom. Én, ha most elkezdeném árazni a gépemet, ebből indulnék ki. Vagyis nem a mintabolti 350e Ft-os árból, hanem abból, amive nekem került, ez pedig 280e. Innen pedig jön a nettósítás, mert nekem valamiért az a (talán tév-) képzetem alakult ki, hogy használt cuccot a nettó áron, vagy az alatt lehet eladni. Innen pedig adja, hogy egy garis használt omd ára 220-230e Ft körül kellene, hogy mozogjon. Ha én keresnék használt omd-t, 230 körül szállnák be bármilyen licitbe.
Szerintem.
-
Freddy76
addikt
Madgie, írhatnál összefoglalót a tücsökről. Nagyon kiváncsi vagyok rá. Egyelőre csak leírásokból ismerem a gépet, de nagyon bejön, még a végén eladom a szettem és veszek egy x100-at és egy alap dslr szettet.

Fedman: szerintem se hagyd abba az írkálást ide. Amit te írsz, azt még érteni is szoktam...
-
Freddy76
addikt
válasz
ROBOTER
üzenetére
Feleségem keresztneve Jana, egyszer a kéményseprés időpontjáról úgy kapott értesítést hogy "... Joda Úr" részére. Majd amikor jött a kéményseprő, mondta, hogy nem annyira Úr (ez mondjuk látszik rajta
), és nem annyira Joda, hanem Jana. Mire a kéményseprő megkérdezte, hogy elkérheti-e az értesítőt, mert kitenné a cégnél a faliujságra. A slusszpoén az volt, amikor a végén elköszöntek:
"Viszontlátásra. Az Erő legyen Önnel, Asszonyom."Én két napig dőltem a röhögéstől, a legváratlanabb helyeken, ahol eszembe jutott, röhögésben törtem ki.
-
Freddy76
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Nekem az a bajom, bas.zameg, hogy rászoktam a fényerős fixekre... A 9-18 nagyon jó, rohangálni kifejezetten jó kintre (a nagylátó ugye nagylátó, a másik oldalon az ekv. 36 általános célokra remek, emellett kicsi is az obi, képe pedig szép, lehet, hogy ca-zik, de nem néztem, és le is xarom, ha egyszer nem látom), majd tegnap este előveszem a gépet otthon, ez rajta, fotóznám a gyereket, ISO 3200 maxon villog, nem baj, állítunk rekeszt, pörgetem a tárcsát, mint ligeti k.rva a ridikült, de az istennek sem megy 5.6 alá a fényerő. Mondok mi a baj, nem értem, aztán leesik...
Várok továbbra az 5-140/1.8 pancake-re, de jó lenne 50e alatt. Egyik gyártó sem veszi igénybe a fogyasztói igényeket
? -
Freddy76
addikt
Azért mindenféle célozgatás nélkül megjegyezném, hogy vitathatatlan előnye van egy Nikon dslr-nek bármilyen mft-vél szemben (a nefen túl). A Nikon topik sokkal békésebb...
-
Freddy76
addikt
válasz
FEDman
üzenetére
Tudom, és tudom. Mármint tudom, hogy nem nekem szólt, és tudom, hogy mire értetted.
Parci: feleségem közgazda, pénteken a haveri körében egy multinál dolgozó, nem olyan régen középvezetőnek kinevezett nő a következőt találta mondani: "Mondtam a junior corporate advisereknek, hogy a storage-ból fel kell hozni a file-okat, mert a meetingen kell erről referálnom, és a bónusz múlhat rajta..." Ha már félangolos...
-
Freddy76
addikt
válasz
FEDman
üzenetére
Itt írnak róla pl. Amint írtam, én tapasztaltam, 3200 fölé nem megyek, addig se nagyon. A ca sem volt gond ezidáig...
-
Freddy76
addikt
Na, én is örülök, megvan a 9-18... Holnap kimegyek a hegyre nagyot látni
. -
Freddy76
addikt
Én nem értek a halakhoz, meg nem is régóta vagyok itt, nem tudok fényképezni sem, de nem tudnék elképzelni olyat, hogy egy fuji x100-at gh1-re cseréljek. Múltkor volt egy a kezemben, nagyon frankó kis gép, nagyon tetszik...
Disclaimer: kivéve, ha Madgie veszi meg, az más, akkor indokolt a csere.
-
Freddy76
addikt
Igaz, hogy most a család az első, és elsősorban ilyen képek születnek; ha lakásban fel is tennék egy 9-18-at, nem hiszem, hogy 14-15 alá mennék (biztos nem, ahogy te írtad, a torzítás miatt); sőt, nekem lakásban a 20-as jó, "elférek" vele (szemben pl. a 45-tel, ami már szűk sokszor). De régebben rengeteget kirándultunk, utaztunk, síeltünk, és ez szerintem így is marad, mihelyst a Gyerkőc elég nagy lesz ahhoz, hogy kényelmesen tudjuk vinni. Novemberben megyünk Bécsbe, decemberben pár napra síelni haverokkal, január-februárban Prágába rokonokat látogatni, márciusban sízés ismét, azért hasznos lenne egy jóáras 9-18. Aztán ha nem tetszik, ahogy te is írtad, eladom. Egyszerűen olyat kell találni, amin nem bukik az ember, ha meggondolja magát.
Szulita: csak az agyalás ment, nem lesz itt csere szerintem...
Na, mindegy, köszönö a segítséget, tényleg hasznos volt, ami válaszokat, észrevételeket kaptam.
-
Freddy76
addikt
Nekem a 20-as mérete óriási előny; emellett nekem is jobb látószög. Azon agyaltam, hogy egy 9-18, 45 obisor közepére a 20-as, vagy a 25-ös illene jobban. A látószög annyira nem gond, mivel lefelé ott lenne a 9-18. Marad a méret, és itt már lényeges, hogy a gép a 20-assal lesz igazán kompakt, a 25 nagy.
-
Freddy76
addikt
Nagyobb-drágább, valóban. A 20-asban pont ez a jó, hogy pici, kompakt, és patent. A 25-ös új ára eléggé szemöldökráncoltatós, annyit nekem sem érne meg. Ami nekem szemet szúrt, az Miklós 130e-s ára. Nagyon nem gondolkodom, mert a 20-as nagyon jó obi (különösen, hogy tényleg 1.7-től használható, és valóban kicsi), csak megálltam egy pillanatra...
Talán egy 9-18 mellett lehet inkább létjogosultsága a 20-assal szemben. Talán. De akkor is nagy.
-
Freddy76
addikt
Urak, van valakinek tapasztalata a 25/1.4 panáról? Rabi Miklós egy ilyet is árul, és ahogy nézem, elég jó áron. Kérdés, hogy ez az obi mivel tud többet a pana 20-nál - egyáltalán, a fényerőt leszámítva van-e bármi gyakorlati előnye?
Tudom, hülye kérdés, meg olvassak teszteket, meg miegymás. Engem az foglalkoztat, hogy a 20/1.7 vs. 25/1.4 egy átlag felhasználónál milyen érdemi különbséget jelenthet. Itt még ugye azt sem mondhatjuk, amivel Nikonnál magyarázzák az 50/1.4-et, miszerint az 1.4 kell ahhoz, hogy 1.8-on jól karcoljon, hiszen a pana 1.7-en is fasza.
-
Freddy76
addikt
Hát, én pont a gyermek születése előtt vettem dslr-t, merthogy azzal milyen jó képeket fogok készíteni a Törpéről. Most meg kezd olyan lenni ez az egész, mint a gyereknek vásárolt villanyvonat, amivel valójában inkább apuka játszik.
Fattyu: a gyereket is lehet élvezni, hidd el. Az enyém most kezdte el (14 hónaposan), hogy odajön, megölel, és ad egy puszit. Kész. Már most keményítem a szívemet, mert ha megtanul beszélni, és ezt kombinálja azzal, hogy kér valamit, akkor kizárt dolog, hogy tudjak nemet mondani...
Parci: most 20-45 kombót használom, és van egy 12-50. Nekem a 45-nél hosszabb tele nem kell, korábban a 18-105 105-ös végénél sem akartam hosszabbat, inkább nagylátó felé tendáltam (ha már korábban a felhasználói szokásokról volt szó). Most is inkább lefelé mennék, a 12-50-et csak a 12-es vége miatt használnám, ha használnám, de akkor már inkább egy csere 9-18-ra. A 12-50 valamennyiért csak elmegy...
-
Freddy76
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Ti okosabbak vagytok, mint én (most nyaltam egy picit, remélem, lejött), hihetek a teszteknek, amelyek ezt a 9-18-at dícsérik?
Az ára is jónak tűnik, ennyiért nem szoktak adni ilyet... 110, vazz, az a legolcsóbb hely nettó ára alatt van jóval...
Már megint mennek a fogaskerekek, a 12-50 helyett jó lenne, azt meg eladnám...
Basszameg, basszameg, basszameg.Bocs, de ez most kijött. Miért nem vettem annak idején csak egy kompaktot, mi a fenének kezdtem el cserélhető objektíves gépeket nézegetni

-
Freddy76
addikt
válasz
robi-k
üzenetére
Nagyon. A többiek csak azért nem válaszolnak, mert már elkezdték keresni a hirdetést, hogy megvegyék maguknak.
Múltkor talán Parci dobta fel a fórumon, hogy eladja 80-ért, szerintem percekig volt csak eladó...
Szerk: azzal persze, hogy igaz, amit Parci írt, ha neked jó, akkor nagyon megéri... Nagyon jó obi, nagyon jó rajzzal, mindenhol éles, és az ekv. 40 nagyon jó látószög általános célra. Emellett pici, és nagyon szexi traktorhangja van.
-
Freddy76
addikt
Azta, ezt nem is gondoltam volna:
Zapraszamy więc do lektury kolejnych rozdziałów i sprawdzenia, jak nowy produkt Olympusa poradził sobie w starciu z naszą procedurą testową.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A tesztképeket ellenben értem, és azok alapján nem csökkent a "kellegyilyen" érzés...

-
Freddy76
addikt
Hűha, itt mi volt, valakiknek megjött? Vagy éppen nem jött meg?
-
Freddy76
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Hínnye, kiváncsi vagyok, mennyibe fáj majd ez a 17. Meg mennyire lesz faxa... Nagyon várom, hogy vajon le akarom-e erre cserélni a 20-ast, vagy sem? Azt a 20-ast egyre jobban szeretem. Rohadt jó szaladgálós obi. És olyan jó hangja van, mintha valami audio-tunning lenne benne
. Mint a brummogós kipufogó a külvárosi hvcs-k öreg ladáján...Meg én amúgy is egy régi olympus OM filmes gépet kértem karácsonyra. Ha a jézuska jó fej, akkor régi OM obikat fogok venni, és azzal fogom szopatni magam adatperrel az omd-n.
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én úgy tudom, hogy felborult, és aztán elbontották. Legalábbis ezt olvastam a 617-es bombázószázadról szóló könyvben (Gátrobbantók).
De végül is mindegy...
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az nem süllyedt el?
-
Freddy76
addikt
Az igazság, hogy én most annyira boldog vagyok a 20 1.7 és 45 1.8 kombóval, hogy nem hiányzik harmadik... Kettőt ér vinni?
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hát, ha viszel...
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Basszus, amióta omd van, nem merem elvinni magammal... Kellene venni egy ivós fényképezőgépet...
-
Freddy76
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Hát, ha nem muszáj...
-
Freddy76
addikt
válasz
Kleroo
üzenetére
Úgy kellene. A váz és az obi akkor is külön árucikkek, ha kitben veszed őket, vagyis külön-külön terheli a kereskedőt a jótállási kötelezettség. Tulkunak igaza van abban, hogy szeretik megvezetni a fogyasztót, de akármit mondanak, így van,
Gondold csak el: ha veszel egy akármilyen kitet, és szar az obi, és beviszed, csak a garijegyen lévő gyári számot nézik, nem kell a vázat is bemutatnod, hogy megvan...
-
Freddy76
addikt
válasz
Kleroo
üzenetére
Próbáld ki az omd-t, azon a 45-öt (ekv 90) 1/30 alatt megfogod.
A mérettel k.rva nagy tévedésben vagy. Azt senki sem mondta, hogy az m4/3 zsebrevágós kategória, de azért rohadtul nem dslr méret. Ne kezdjünk el millimétereket meg grammokat számolni, hülyeség. Nekem az omd, a 45 fix, a 20 fix, az időjárásálló 12-50 elfér egy kis, lapos táskában, kb. akkora, mint egy nesszeszer, nem akadályoz bringázás közben sem. Ha pedig egyik kezemben a gyerek, gond nélkül ott a másik vállamon a gép, amit egy kézzel használok könnyedén. Ehhez a szetthez dslr esetében már egy nagyobbacska tatyó kellene.
Ha madarat akarsz fotózni, vagy sportot, mint te, vagy profi portrés vagy, okés. De ezen kívül egy kompaktról váltó átlagos amatőrnek rohadtul semmi nem ad egy dslr, amit egy átlagos milctől ne kapna meg.
Az, hogy neked már a szemed mögött is tükrös mechanikus zár van, más kérdés. Dslr hívő vagy, lássuk be.

De legalább jó helyen van nálad az 50/1.8G-m...

-
Freddy76
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Én 50/1.8 G-t használtam nikonon, nem rosszabb, mint a 45. Ahogy M199 is írta, 1.8-on nagyon lágy, 2.2-től jó, még jobban rekeszelve pazar.
Szvsz nikon dx-re a 18-105 és az 50/1.8 G a két bestbuy...
-
Freddy76
addikt
válasz
hegyimorc
üzenetére
Ó, bammeg, azon mennyit gondolkodom. Nagyon tetszik, az az obi... Amióta az olyt használom, fixbuzi lettem (valszeg azért, mert tényleg nagyon jók a fixek, és ezt a kis gépet ezzel jó kézbe venni), a kitben vett 12-50 csak akkor kerül fel a gépre, amikor valaki megnézi, hogy ilyen is van... Gondoltam, hogy eladom, és veszek egy 60-ast, csak azt nenm tudom, hogy a 45 mellett mennyire kellhet. Nem vagyok nagy makrós, de nem tudom, ezzel az lennék-e... Szerintem ez csak kütyübuzéria, úgyhogy egyelőre elfojtom, bár könnyebb lenne, ha azt írtad volna, hogy nem jó...
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jaja. Háromezerért vettem volna egyet játszani, de így...
Engem ez egy esetben érdekelne, síeléshez... Ott ugye fény van dögivel, az ember úgyis nagylátózni akar a hegyekben, ergó a 15/8 elég; ezzel meg lehet csinálni azokat a fantasztikus hegyi tájképeket, amelyeket még az sem néz meg sohasem, aki készítette. Tükröst nem cipelnék fel, de az omd sem a zsebrevágós kategória, vagyis egy ilyen izét kellene felcsavarni egy kisebb, dudortalan vázra (pl. epl3), be a zsebbe, oszt veszonlátásra. Ugyanez lehet balatoni vitorlázás is. De ezért nem fogok sem epl3-at venni, sem ilyen fényelnyelőt...
Á, amúgy is meghíztam, nem is való nekem a síelés... Nyugodt séta, legfeljebb.
-
Freddy76
addikt
Rabi Miklós (ki más
) kipróbálta az oly 15/8.0 objektívet... Nekem már az ötlet is annyira hajmeresztő volt, hogy kiváncsian vártam az első teszteket.Egyszer talán kipróbálnám, de azért az érdekelne, ki veszi meg 25e Ft-ért...
-
Freddy76
addikt
+1. Az egész gyermekkor egy habos mese - szerencsés esetben. A gyermek királylány, tündér, kiscica, hercegnő, ami éppen lenni akar, és én boldogan játszom vele ebben a mesében. Ehhez pedig illenek ezek a képek, és jó, hogy van egy mesekönyvünk, amelyben a pici lány képei az illusztrációk.
Az "egyszerű" képeket pedig megcsinálom én...
Amúgy köszi a tippet, de Coxerékkel nem csak ügyfél-megrendelő kapcsolat van, szerintem nekünk ők maradnak udvari fotósnak a királylány mellé. Ellenben a sógoroméknak akartunk ajándékozni egy családi fotózást, nekik kézre esik Győr...
Madgie: perverz vagy. Túl erősre főzik a páleszt arrafelé
... -
Freddy76
addikt
válasz
Messer22
üzenetére
Az egyik ok, hogy lecseréltem a nikon d3100-at a d5100-ra, ez volt... Amikor törpe már érdeklődött a külvilág iránt és elkezdett mosolyogni az emberekre, akkor jöttek a gondok. Gyerek vigyorog apucira, apuci az arca elé emeli a nagy fekete izét, gyerek rögtön elkomorul, és bambán nézi, hogy hova tűnt apa... A d5100 kihajtható kijelzője ekkor jól jött, de aztán elég gyorsan eljött az idő, amikor a gyereket már nem érdekelte a fényképezőgép. Utána jött az a korszak, már mászósként, hogy a gyerek mindig el akarta venni a gépet. Ekkor csak egy lövésem volt: baba csinált valamit, ami tetszett, én beálltam, ahogy anno a Medal of Honor-ban és a CS-ben tanultam, és amikor minden kész volt, gép fel, tűz. A gyerek a tükör hangjára pedig rögtön megindult a gépért...
Most pedig már pózol. Ha esetleg valakit érdekel, ez, a haladó topikban Coxer által ma posztolt kép a kislányomról készült... Dslr-rel...
-
Freddy76
addikt
Nyilván nem a kitobihoz hasonlítottam a 45/1.8-at, ennyire hülye én sem vagyok... Azt írtam általánosságban, hogy olyat kérnek számon a gépen, amit a tükrösön sem lehetne. Konkrét esetben arra akartam célozni, hogy rátehetné a gépére a 45/1.8 canonos megfelelőjét (nem tudom, Canonnak van-e 50 1.8-a, de az általad írt 50 1.4. is jó példa), és hasonló körülmények között (iso 1800, 1.8-ra nyitva) nem tudna jobb eredményt felmutatni.
Az a fél mondatom, hogy jobb az 550d a kitobival, nyilván költői volt...
-
Freddy76
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Érdekes ez... Pár hete volt Szentendrén egy fórumtali, voltunk vagy 30-an, csak nálam nem volt tükör... Kaptam persze az oltást (de viccesen, ment oda-vissza), de a társaság nyitott volt, pozitívan viszonyultak a géphez. Nincs is bajom azzal, ha valakinek jobb a dslr, még azzal sem, ha valaki csak meggyőzi magát erről (pl. amikor a Nikon topikba elkezdtem gondolkodni a cserén, nagyon jó beszélgetés alakult ki, nem igazán volt senki szemellenzős).
De pl. most a gh3 topik... Vagy ez az 550d-s kolléga... Olyan dolgot hiányol (tűéles kép sokszoros nagyításban, iso 1800-on, 1.8-on), ami a saját isteni tükrösének messziről sem pálya... És ez nem csak az omd-vel lenne így, kereshetnénk árban hasonló oly-t, vagy panát is...
Áh, hagyjuk. Nem is szabad leállni a dslr-nácikkal... Én vagyok a hülye, nem tudok nem leállni vitázni...
-
Freddy76
addikt
válasz
Messer22
üzenetére
Bocs, Roboter 18550-és hsz-ére hittem, így neked válaszolt, és félreértettem... De nem baj, fiúhoz is gratula, természetesen
. Roboter, nagyon szép lányod van; én már most rettegek, hogy mi lesz, ha nekem is szép nagylányom lesz... Már most nem szeretem a fiúkat...Hogy on is legyek: egy dslr júzer haverom kipróbálta az oly-t a 45-tel, saját kártyájával, és tegnap azt mondta, nem éles, meg rosszul rajzol... Aztán persze kiderült, hogy a feleségéről iso 1600-on, 1.8-cal készült egész alakos képen sasolta a szemét, meg a száját (nem is tudom, hányszoros nagyításnak felel meg)... Mondtam neki, hogy nyilván jobb az 550d meg a 18-55 obija, ne is menjünk bele... Viszont arra elég volt, hogy picit felhúzott, úgyhogy miközben tegnap délelőtt a gyerek álmát vigyáztam a Velencei tó partján, alaposan kipróbálgattam az obit, összevetve a 20-assal. A vége az lett, hogy megállapítottam azt, amit eddig is tudtam, jó az 45, nagyon is... Plusz ez a 20-as elképesztően éles, nem s tudom, volt-e nikonon olyan obim, amely tág rekeszen is ennyire jó... És nem érzem lassúnak, sőt, már a hangja is tetszik, legalább mást is hallok a stabi zúgásán kívül...
A legfontosabb megállapítás az volt, hogy ha nem akarok művészkedni, és átlagosak a körülmények, akkor nyugodtan tegyem P módba a gépet, okosabb, mint én
.Ha az elmúlt 1,5 év (akkor váltottam kompaktról) fejlődését betűkkel kellene leírnom: P-A-A/S-M-P. Hiába, az Oroszlánkirály óta tudjuk, az élet körforgás.
-
Freddy76
addikt
Csizmás hozzászólása után éreztem, hogy nem kellene a gh3 topikba menni... Ott sok okosságot olvastam...
Na jó, nem.
-
Freddy76
addikt
válasz
Messer22
üzenetére
Éljen, éljen, éljen! Kislányt elsőre, így kell ezt!De jelezném, hogy jmakk (18527) kollégának ne hidd egy szavát sem, egy max. egy évig van statikus alanyod... Mi 14 hónaposan már motorozunk...... A motoron a "Dávid" felirat ne tévesszen meg, kölcsönkapta a kazdájától. Hiába, egy szép kislány már ilyenkor is mindent elér.
Gratulálok, őszintén. Lányos apukaként kis szerencsével átéled, hogy milyen egyszerre két nőbe szerelmesnek lenni...
-
Freddy76
addikt
A kijelzőt illetően, nekem ez a dönthetős verzió sokkal jobban tetszik, mint a kihajtható volt. Azt sosem hajtogattam, ezt gyakran döntögetem...
Viszont abban egyetértek Mercutioval, hogy az Omd-nek vannak olyan hibái, amelyek mellett még bőven-bőven használható, szerethető, de azért az ember elgondolkodik, hogy ezért a pénzért ezt miért nem tudták normálisan megoldani.
Az egyik ilyen a visszajátszás és az fn1 gomb, amely tényleg vacak. A másik, engem picit idegesítő az akksi töltöttség-jelző. Három pálcika van, az ember boldog, fényképez. Sokat. Nagyon sokat. Még mindig három pálcika van, maximális töltöttség. Hajj, de jó, az ember nem is gondolkodik, fotóz. Hoppá, egyszer csak két pálcika a háromból, az még mindig kétharmad. Majd fotózok KEVESET, és máris csak egy pálca van. Majd lemerül. Tehát olyan, mintha 5-10 % töltöttségi szintnél váltana a maximális töltöttséget jelző háromról két pálcikára... Összességében nem gond, nagyon sokat bír az akksi, de ez megviccelheti a nem elég körültekintő felhasználót.
Megszokható mindkettő, de furcsa egy elvileg felsőkategóriás váznál egy ilyen filléres baki... De ettől persze szeretem azt a dögöt, talán kellenek is ezek a bakik, hogy lelke legyen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
?
?
. Az asszonynak néznék továbbra is valami jóféle picit gépet (tudod, ezért néztem a tiedet is), ezért dobtan fel a Nikon v1-et... A fuji X-100 csak érdekel...
. Sőt, már nem is csak a gyereket...
.
?
?