Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
anyuka74 #195 üzenetére
'Az analóg (analóg felület/interface) vagy másnéven D-SUB(hagyományos) csatlakoztatás esetén a videókártya digitálisan kiszámolja a képet, átalakítja analóggá, átküldi a VGA kábelen a monitornak, az visszaalakítja digitálissá, és digitálisan jeleníti meg a képet.'
A TFT csak digitálisan tudja megjeleníteni a képet... -
anyuka74
tag
húha ne lélegezz még fel!
találtam még vmit a leírásban: analóg interface
(akkor most tft és nem digitális a leadott kép?)
''Az analóg D-SUB(hagyományos) csatlakoztatás esetén a videókártya digitálisan kiszámolja a képet, átalakítja analóggá, átküldi a VGA kábelen a monitornak, az visszaalakítja digitálissá, és digitálisan jeleníti meg a képet.'' -
erdeya
senior tag
25 ms az gyííííík --> használhatatlan
Volt szerencsém hozzá
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
anyuka74 #180 üzenetére
Ha a szemüveges téma érdekel:
Bővebben: link -
anyuka74
tag
pont erről volt szó ma reggel a Tvben.
Az mondta szaki, h hordjunk ún. éleslátás tartó/javító monitorszemüveget és az segít. (Nem tért ki a crt tft problematikára.)
Ill. ahogy már elhangzott, a gyakori pislogás és el-eltekintés is fontos. Óránként szünet, max 4 óra... na ezt melyik mh-en lehet magvalósítani?
(én is ültem 10 órát gép előtt/nap.) -
Rufusz
tag
1. a monitorom 1024*768 , 85 Hz-re val állítva, saját magam állítottam be, mert képes voltam rá
Asszem tehát nálam nem ez lehet a gond, de javíts ki ha tévedek...
2. nálam a dolog fordítva működött, vagyis: elmentem a dokihoz, megvizsgált, az eredményből pedig azt a következtetést vontam le, hogy valszeg a monitortól romlott a szemem, mert az utóbbi időben többet ültem a gép előtt. Ebben meg is erősített a szemész (bár nyilván ő nem érthet egyszerre a szemekhez és a monitorokhoz is
3. nincsenek a monitorok sugárzásával kapcsolatos szorongásaim, nem érzek komolyabb félelmet amiatt hogy ''valami sugározza az agyamat''
Tiszteletre méltó hogy kiállsz a crt monitorokért, hiszen ők maguk nem tudnának érvelni. Én a saját esetemet írtam le, hogy romlott a szemem, és meg vagyok győződve hogy a monitorom miatt (illetve amiatt hogy többet ülök a gép előtt).
Azt hiszem ez nem ''pszichológiai ok'', és lécci ne nézz már annyira lámának, mint aki a neki legmegfelelőbb felbontást ne lennék képes beállítani, ezért inkább vesz egy tft-t!
thx -
Skót
aktív tag
No ha már megtaláltam a topicot akkor beleszólok már én is
Nekem egy syncmaster 550s-em van ami ugy max 1024*768@72hz-et tud
én 70-en használom és már közel 4 és fél éve!
A szemem még mindig olyan hogy a szemvizsgálatkor a legalsó apróbetűs sort is látom (pilótákét)úgyhogy szerintem is egyénen ként változik hogy kinek mennyire érzékeny a szeme
-
Loha
veterán
A porszemcsék sokminden mástól is feltöltődhetnek, nem hiszem el, hogy mindegyik a szememben kötne ki...
És miért pont a nyálkahártyán kötnek ki? Mert vizes?
Ha igen, akkor a megoldás egy tál víz az asztalon...
Egyébként ez mindenki könnyen ellenőrizheti, nyissa ki az ablakot akkor amiko szépen besüt a nap, és minden porszemcse láthatóvá válik...
Másrészről a levegő tele van porral, a szemnek ezt el kell viselnie, ezért pislogung...(és itt visszakanyarodtung a merev bámulás problémájához)
-
Szalma
őstag
(Drágáim! A töltött porszemcsék szépen lassan fognak elvitorlázni a legközelebbi nedves nyálkahártyára. Az antisztatikus bevonat pedig csak azt éri el, hogy a roppan pici porok fognak csak jönni/menni... Ez még most is igen élő probléma. Egy egyszerű teszt: egy fél óráig bámulj crt-t úgy, hogy nyitva van a szád. Érezni fogod a port. (Nem a szárazságot.))
Szeretettel:
Szalma
ui.: Nem túl rég volt egy ezzel (is) foglalkozó kisdoktori a kezemben... Mi csináltuk hozzá a méréseket... -
Loha
veterán
Amit elfelejtettem:
Azért tartom fizikai képtelenségnek ezt a porszemcsés dolgot, mert mint te is írtad, a porszemcse nagyon kis tömegű, viszont nagy a felülete(azért tud a levegővel együtt mozogni), és emiatt a légellenálása is.
Próbálj meg egy tolpihét elhajítani, nem fog menni, mert minimális a tömege, és nagy a felülete, ezért hiába adsz neki óriási sebességet, nem lesz akkora lendülete, hogy legyőzze a nagy felülett miatti óriási légellenállást pár cm-nél tovább... -
Loha
veterán
válasz
anyuka74 #169 üzenetére
Akkor idéznék saját magamtól:
Szóval a DVI (Digital Video Interface)...
Az analóg D-SUB(hagyományos) csatlakoztatás esetén a videókártya digitálisan kiszámolja a képet, átalakítja analóggá, átküldi a VGA kábelen a monitornak, az visszaalakítja digitálissá, és digitálisan jeleníti meg a képet.
Ha DVI-t használsz akkor a videókártya átalakítás nékül digitális formában küldi át a jelet a kábelen (ami a kábelen való áthaladás időtartama alatt sem romlik), és monitor szintén átalakítás nélkül közvetlenül a digitális jelet jeleníti meg, magyarul 2 fölösleges jelátalakítást spórolsz meg vele, ami sokat ronthat a képminőségen.
További előnye, hogy nem kell a képet annyit kalibrálni, mert a videókártya minden egyes pixelt külön vezérel...(nem csúszik el a kép stb)
Analóg (CRT) monitoroknál is sokat számít, hogy milyen minőségű a videókártya Digitális/Analóg jelkonvertere (RAMDAC), pedig itt csak 1 átalakítás történik, mert a CRT-k analóg formában jelenítik meg a képet... -
Loha
veterán
Azzal magyarázom, hogy volt olyan ismerősöm akinek fel sem tűnt, hogy 60Hz-en használta a monitorát, csak fáradt tőle a szeme...
Múltkor lanpartyn szintén ugyan ez, én vettem észre, hogy a srác 60Hz-en nyomja...
Sokan használnak 17''-os monitoron 1280*1024-et...
Nekem ez már 19''-on is sok volt, mert erőltetnem kellett a szemem...
Szóval a rosszúl beállított monitor az elsődleges probléma, egy CRT nagyságrendekkel nehezebb jól beállítani mint egy DVI-s TFT-ami szinte csak be kell dugni és minden szép és jó...
Másik probláma a pszihológia okokra vezethető vissza, hogy ha az ember elhiszi, hogy vmi ''sugarazza az agyát'' akkor elöbb utóbb úgy is fogja érezni, mintha tényleg sugarazná vmi...
Egyedüli ''káros'' hatás amit én is aláírok a monitor frissítése.
Még a 100Hz is tudatalatt érzékelhető, sőt még a 200Hz is...
Ez közvetlenül nem káros, mivel nem a szemet fárasztja és nem is rontja, hanem az agyat fárasztja el jobban mint egy TFT esetében, ha vki nincs hozzászokva, vagy egyszerüen érzékeny erre...
Ennek a hatásai ingerlékenység, fáradtság, agresszió lehetnek, de önmagában fizikai károsodást nem okoz.
Én speciel nem vagyok érzékeny, de aki érzékeny az is ki tudja védeni ezeket a hatásokat, óránkénti szünettel, amiket egyébként is közbe kellene iktatni, mivel a képernyő merev bámulása viszont a szemet rongálja, (TFT esetén is) azért pihentetni kell... -
Rufusz
tag
Nem állítottam h csak a CRT káros a szemre, a ''(a crt biztosan)'' az én megjegyzésem volt
Ennek ellenére biztos vagyok benne, h ebből a szempontból (is) jobb választás a tft.
A porszemcse pedig nagyon kis tömegű, így én nem tartom a leírt jelenséget ''fizikai képtelenségnek''
De azt mondod, h ''Minden normálisabb CRT-nek antisztatikus bevonata van ami megakadályozza a feltöltődést...'' szal kár róla beszélni, legyen igazad.
Akkor viszont mivel magyarázod hogy az emberek többségének jobban fárad a szeme a crt-től? -
Loha
veterán
válasz
anyuka74 #164 üzenetére
Nem tudom, hogy meddig bírja, szerintem ez tipustól, és márkától függ, de valószínüleg elavul, mire tönkremenne...
TFT jobb irodai munkára (szövegszerkesztés, netezés, CAD), a CRT viszont jobb olyan munkákra, ahol több felbontást kell használni, fontos a szinhűség, és természetesen játékra is jobb...
És azt se felejtsük el, hogy egy normális 17'' TFT áráért egy olcsóbb 21''-os CRT-t lehet kapni újonnan, vagy használtan 2db csúcskategóriás 21''-22''-os CRT-t -
anyuka74
tag
nagyon fontos, h legyen DVI?
-
Loha
veterán
válasz
kapcs-ford #162 üzenetére
Rajta lennének, ha feltöltődne a monitorm antisztatikusan, de nem teszi, és nem is ragadnak rá a porszemek mint a TV-re...
Meg különben is, ha antisztatikusan feltöltődik, akkor vonza a port nem ''kivöli''... -
Loha
veterán
Szóval a szemész a szemhez ért nem a monitorokhoz
Mindenesetre ha elfogadjuk amiket mondott akkor megfigyelhető, hogy ezek TFT-re és CRT-re ugyan úgy igazak, nincs különbség, 1-et kivéve!
-ha teheted viselj szemüveget gép előtt, mert a monitor (crt biztosan) az előtte lévő porszemcséket ''kilövi'', egy részükkel a retinádat ''bombázza''. Ez kivédhető szemüveggel.
Ez nem az állítás biztosan nem igaz, lehet hogy igaz volt 10-15 évvel ezelött de mai korszerű CRT-re biztosan nem vonatkozik!
Minden normálisabb CRT-nek antisztatikus bevonata van ami megakadályozza a feltöltődést, másrészről óriási lendületre lenne szüksége annak a porszemcsének, hogy az a 30-50cm lerepülje a képernyőtől a szememig, ami fizikai képtelenség...
Másrészről, csak akkor lenne lehetséges elméletben, ha iszonyatosan feltöltődne a képernyő antisztatikusan, ahogy némely TV szokott, de erről mindenki meggyőződhet, hogy nem igy van...
De ha mégis így lenne akkor is szemüveget viselsz szóval eleve nincs értelme erről beszélni... -
Rufusz
tag
Kb 10-12 éve viselek szemüveget, illetve kontaktlencsét. 2 hete voltam szemésznél vizsgálaton, és hosszú idő óta újra romlott a szemem.
Mellesleg kb fél éve sokkal többet ülök gép előtt, és érzem is hogy fáradt vagyok nap végére. Mondtam is a dokinak a dolgot, egyből leb@szott, h hogy váh6om így haza a szemem.
Elmondott 1-2 dolgot, amiknek a zöme itt el is hangzott, le lehet h van ami nem:
-tudatosítani kell magadban, h pislogj többet a gép előtt
-ha teheted viselj szemüveget gép előtt, mert a monitor (crt biztosan) az előtte lévő porszemcséket ''kilövi'', egy részükkel a retinádat ''bombázza''. Ez kivédhető szemüveggel.
-ha teheted kerüld a nagy kontraszt-különbségeket (pl gép előtt sötét szobában) Én mindig így nyomtam, most már ég a villany is, kicsit segített.
-a max 3-4 óra gép előtt tölthető időt nem hülyeségből találták ki
Rákérdeztem a tft-s dologra is, azt mondta a tapasztalatok szerint kevésbé fárasztja a szemet, mellesleg ő is azt használ.
Természetesen attól h szemész nem ő az atyaúristen, de én adok a véleményére, mert végül is ez a szakmája.
Nálam 1ébként is esedékes egy monitorcsere, az új MINDENKÉPPEN tft lesz. Nekem megér ennyit a szemem. -
ody42
senior tag
a tft és a crt is rontja a szemet, ha nem tartasz szünetet óránként, mert a sok egy helyre sasolástól romlik a szem. A crt viszont jobban rontja, mert ott még ugye sugárzás is van.
-
anyuka74
tag
... olvasom..olvadom: de akkor most mi a szemkímélőbb:
1 100 Hz-es CRT vagy egy 75Hz-s TFT? 17''-NÁL. -
TeeJay
félisten
hazamegyek és én is visszaveszem 1280x920ra a felbontást mert úgy már azt hiszem 90 vagy 95Hz-en nyomja a monitor
és akkor jobb lesz remélem
a szememet eddgi se bántotta
mert jó az a Philips monitor ám
de meglátjuk mi a legjobb -
Sianis
addikt
Én egy Samsung 765MB-t használok 100HZ-en. Nem igazán tapasztalok semmit a szemem tájékán, lekopogom, pedig sokat kell itt ülnöm. Lehet, hogy csak a hegyilevegő teszi?
[Szerkesztve] -
Jester.c
aktív tag
nézzétek meg a balra található arcomat. Igen bántya a szemet a monitor, de nekem a CGA-Hercules-EGA monitorjaimtól jártam így
Az utóbbi időben nem romlott a szemem (amióta 75+ Hz-en mennek a monitorjaim) Szvsz könyvet olvasni is fárasztó hosszú órákon keresztül...
-
tényleg, nem is kérdeztem még:
cégéa monitor? -
rup1u5
nagyúr
Nálam 1280*1024, 100Hz a nyerő. Most, hogy végre megtehetem.
Szerintem 22colhoz pont jó ez a felbontás.
Elméletileg viszi a 1600*1200-t 95Hz-en de ott már minden túl apró. -
TeeJay
félisten
nekem a 85Hz is bőven kafa mert már 75Hz-t se látom villogónak
De 100Hz-en a monitorom csak 1024x768ba viszi az meg nekem már nagy ló ikonokat eredményez egy 19colos CRT-n szóval maradok 1280x1024/85Hz
ha meg baja lesz a szememnek akkor szívás
bár nem jellemző a családba mert még a nagyszülőknek se kell szemüveg csak olvasáshoz
meg eddig is mindig penge volt a látásom
Ha majd lesz pézem meg majd fejlődnek a TFT-monitorok
és majd megfizethető lesz ezekből a 19-21colos
na akkor majd lecserélem
persze azoknak már akkor remélhetőleg nagyon jó tulajdonságaik lesznek -
Loha
veterán
TFT-hez szokott szem miben különbözik egy könyvhöz szokott szemtől?
Vagy egy olyan ember szemétől aki egyáltalán nem használ monitort...
85Hz-re igaz amit írsz, akkor veszem észre ha besüt a nap, és perifériásan nézem a képet, de ennek ellenére nem fárasztó...
De 100Hz már teljesen okés, de biztos én vagyok a vak...
Nekem nem fájdul meg a szemem monitor elött, még akkor sem amikor egyhuzamba 8 órát játszottam a HL2-vel, de az biztos, hogy többet nem bírtam volna ki, mert már leszívta az agyamat... -
LordX
veterán
Nem ezért adják meg a 85Hz-et ajánlottnak
Azért teszik, mert az a jó frekvencia a képcsőnek, úgy a leghoszabb az élettartama.
TFT-hez szokott szem igenis tudja látni a 100Hz-et. Persze nem a fő látómezőben, hanem a perifériás területeken, ahol az ember jellemzően nem az idegrendszerével lát, hanem a szem kémiai folyamataival.
A mentális trükk, ami miatt a TFT-seket zavarja a CRT, az az, hogy ha CRT-d van, az idegrendszer igen könnyen elnyomja a periférián a villogást, mert hozzá vagy szokva. TFT-nél viszont ez nincs.
Próbáld csak ki 800x600 140Hz-en a CRT-t, sokkal később fog megfájdulni a szemed, mint mondjuk 1152x864 85Hz-en járatva. Persze ne asztalon dolgozz, ahol minden 60x akkora, mint a szokásos felbontásodban, hanem mondjuk játssz játékot orrvérzésig, jó nagy FSAA-val, hogy ne tűnjön fel a kisebb felbontás.
-
válasz
Vangelis #141 üzenetére
jah, a jenkiknél már volt ilyen botrány. sőt, némelyik még egy-két filmben is visszaköszönt. de hát a tengerentúlon szeretnek mindent másképp csinálni. nálunk is van egy olyan réteg, amely szerint ami szögletes, azt gurítani, ami kerek azt vinni kimondottan nem ésszerű, de legalább kurvára katonás.
bocsi, nem hagyhattam ki. -
Loha
veterán
válasz
Vangelis #137 üzenetére
De az is rákot okoz, de ott nem szükséges olyan nagy dózis éveken át
Meg ugye elektromágneses sugárzást rengeteg minden bocsájt ki, a mobiltelefonokon át a mikrosütőig, szóval ezek mellett a monitor sugárzása csepp a tengerben...
De ennek semmi köze a szemromláshoz, mert azt nem az elektromágneses sugárzás okozza, hanem a képernyő merev bámulása stb..., ami TFT-k esetében ugyan úgy megvan...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Az ajánlott felbontáshoz általában mindig 85Hz-et adnak meg nem véletlenül, a 85Hz-et a legtöbb ember már nem látja villodzónak...
100Hz felett pedig az emberek többsége nem tud a frissítések között különbséget tenni...
Valószínüleg 100Hz környékén a foszfornak már nincs ideje arra, elhalványodjon, tehát nagyjából konstans fényt bocsájt ki...
Másik részről pedig 100Hz felett minden CRT-nek jelentősem romlik a képélessége, magyarul többet ártasz mint használsz, arról nem is beszélve, hogy megnőhet az elekromágneses sugárzás intenzitása is... -
LordX
veterán
A ''sem többet'' kitétellel nem értek egyet. Szerinted mi a természetes: egy 85-100Hz-en villogó fényforrás, vagy egy konstans fényforrás? Vagy, ha utóbbi nincs, egy jó nagy frekvenciás villogás, ami a képpontok tehetetlensége miatt egyre inkább hasolnít a konstans fényforrásra?
Az emberi szem a Naphoz van kifejlesztve, és az nem villog 85-100Hz-en... -
Loha
veterán
igaz az hogy
a nagyobb felbontás nagyobb frissítés kíméli jobban a szemet?
Ez így szó szerint nem igaz...
Frisítésnek 85 vagy 100Hz-et célszerű beállítani, sem többet sem kevesebet...
Felbontásból pedig a monitor méretéhez illőt célszerű választani...
14'' - 15'' 640*480 - 800*600
17'' 1024*768 - 1152*864
19'' 1152*864 - 1280*960
21'' - 22'' 1280*960 - 1600*1200 -
válasz
Johnny Cage #130 üzenetére
Iszonyat állat! 1600x1200-at tudja 100Hz-en.
Van eladód? -
-
TeeJay
félisten
válasz
Johnny Cage #121 üzenetére
lehet hogy rosszul értem
de akkor a 19colos monitoromat járassam 800x600/150Hz vagy 1024x768/100Hz?
ezeket bírja azt hiszem
de nekem akkor már olyan nagy lóbetűk vannak meg minden hogy nem szép
de azt is tehetem mert a monitor bírja hogy 1920x1440/60Hz de akkor már villog
na melyiket válasszam?
most az ideálisba van 1280x1024/85Hz és nekem tökre jó -
Johnny Cage
addikt
Nagyobb képfrissités igen, 'nagyobb felbontás-minél nagyobb képfrissités' kapcsolatának pedig csak együtt van értelme, méghozzá akkor, amikor monitort veszel. Minden monitor - az elektrónika határaihoz közelitve homályosabb képet ad, ezért nem logikus, hogy nagyobb felbontáson jobb nézni a képet - vagy ahogy te fogalmaztál, ''jobban kiméli a szemet'', mert jobban látható, ráadásul a kevesebb képpont miatt nagyobb a kép, ez nyilván kevésbé fáraszt.
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
most akkor paraszt módon megfogalmazva
igaz az hogy
a nagyobb felbontás nagyobb frissítés kíméli jobban a szemet?
pl itt suliba sz@r Daewoo monitor van
800x600/85Hz ezt bírja
nem is nagyon jó de hát ez van
és itt elég szarul érzem magam 2-3óra nézegetés után
otthon nekem Philips 190s4 van ami 1280x1024/85Hz be megy és ott semmi bajom 5-6-7 óra gépezés után se
a TFT nekem is tetszik mert anyuméknál melóhelyen Belinea 15colos van és nagyon szép meg kellemes nézni
persze 15colos az nem valami nagy 17-19colosra meg nincs pénzem pláne a 19colos CRT helyett már nem fogok kisebbet venni
szóval ha jól értem akkor a felbontás és a frissítés a lényeg?????? -
steve@prhw
őstag
Bakker, akkor mi a jó ég csücsült a DX40-es procim mellett 487 kódszámmal???
Jéééézus, mit találtam:
Starting with the 486, Intel began to include the math co-processor as part of the CPU instead of as a separate chip. The math co-processor built into a CPU is often called the floating point unit or FPU. Intel made two versions of the 486, the SX and the DX. The only difference between the two was that the SX did not have a FPU while the DX did have a FPU. The DX came out first and you might wonder why Intel created an inferior version of the CPU in the SX, but remember they did the same thing with the 386 SX and DX. There was a nasty rumour that the 486 SX was created only because a batch of 486 chips had faulty FPUs and this was a way for Intel to sell damaged goods and still make some money on them. This rumour was helped out when Intel introduced the 487 math co-processor for the 486 SX. It turned out the 487 was really a 486 DX with one extra pin whose job it was to completely shutdown the 486 SX when you plugged the 487 into your motherboard next to the 486 SX!
Bocs, hogy szétoffoljuk a topicot, de ezek szerint első PC-s éveimben hazugságban éltemAz a dög 487 egyszerűen kiiktatta a DX40-est???
-
Loha
veterán
válasz
steve@prhw #114 üzenetére
The difference between an SX and a DX chip is the fact that DX 486 chips have a math co-processor and an internal cache whereas the SX chips do not.
Magyarul azért DX mert van benne co-proci, az SX-ekben nincs...
A DX2 meg azért DX2 mert a rendszerbusz duplájával megy a proci! -
válasz
kapcs-ford #106 üzenetére
ööö, stúdiókban, grafikus műhelyekben azért még mindig a crt az úr, vagy nem?
-
válasz
Johnny Cage #105 üzenetére
szerintem azt akarta mondani, hogy a számára elérhető árkategóriában az lg tűnt a legjobb választásnak, de ha lett volna 240k-ja egy sonyra, akkor tuti nem lg-t vesz...
-
Loha
veterán
Utánanéztem, és a TCO'03-as szabvány 2.0-ás CRT-re vonatkozó változatát összehasonlítottam, ugyan ennek a szabványnak a TFT-re vonatkozó változatával, és érdekes módon azt láttam, hogy az elektromos mezőre, és a mágneses térre vonatkozó határértékek, teljesen megegyeznek...
Az egyedüli eltérés, hogy a TFT-knél elektrosztatikus feltöltődést nem mérnek, de szerintem ez nem lehet káros... -
Vangelis
félisten
Még szerencse hogy én digitális kivetítővel, nyomom, vászonon, csak az a gond, hogy hamar kiég a lámpa
Napi 10óraval számolva
(vicc) -
Loha
veterán
Egyébként nekem a szemem a legjobban a suliban fárad ki amikor azt a szar táblát kell bámulnom naphosszat...
Javasolni fogom, hogy használjanak kivetítőt, mert az a fránya tábla kisugarazza a szemem, a szar krétával együtt... -
Loha
veterán
válasz
kapcs-ford #106 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy milyen jellegű sugárzásra gondolsz?
A szabványokat nem a gyártók találták ki...
''akkor jön a fejfájás meg a valami mászik a fejemben''
Gondolj arra, ogy a CRT gyógyítja a szemed, és ha képes vagy elhinni, akkor nem fogsz ilyenek érezni...(ugyan úgy ahogy a TFT-nél) -
Drizzt
nagyúr
Én azt tapasztaltam, hogy van egy Mag monitorom, 15'', 1024*768@85hz-en m1, s nagyon fárad manapság a szemem. Estére szinte alig birom nyitva tartani. Bár ebben az is keményen közrejátszik, hogy a bazinagy előadókban szinte semmit nem látok. Itthon a notebook lcd-jével most a 7végén minden király volt...
-
KraX
őstag
ahoy!
en is megosztanam a tapasztalatokat ebben a temaban.
mi is sokat (~10 ora minimum / nap) ulunk a gep elott. a monitorok nagyresze 19' crt. azt figyelte meg tobb kolegam is (egymastol teljesen fuggeltenul), hogy ha kontakt lencse van rajta, akkor a crt-k elott ulve x ora utan teljesen kiszarad a szeme es hihetetlenul kellemetlenne valik a kontaktlencse viselete, ezert crt-hez kenytelen volt felvenni a szemuveget! tft monitorok elott ez a jelenseg nem jott elo! -
kapcs-ford
őstag
Itt felénk külföldön az Eu-ban elég ritkaság a CRT. Minden konfigot TFT-vel reklámoznak és ha Crt-t akar valaki akkor arra picit várnia kell...
Több helyen is megfordultam (irodák , lakások..) és CRT sehol.
Jómagam is lecseréltem a fejemet bombázó katódcsövest aminek akkora sugárzása van hogy jobb róla nem is beszélni. Persze ezeket a gyártók úgy sem fogják bevallani inkább etetik a népet a szabványaikkal.
Nekem kb. 3 nap kellett hogy megszokjam az LCD-t de most ha viszzaülök 8,5percre a CRT-hez akkor jön a fejfájás meg a valami mászik a fejemben. -
Johnny Cage
addikt
A szürke káva nehezen sárgul, emellett, mint emlitettem amióta saját pc-m van (kb. 11 éve) crt-m is van, a szememnek pedig - talán legnagyobb bánatodra - semmi baja. Egyébként, hangsúlyozom, a mai crt-knek, a sokéves tapasztalatnak és fejlesztéseknek köszönhetően alig van sugárzása - egyébiránt is kiforrottabb technológia, mint a tft, bár - mint minden - trehány gyártásnál több sebből vérzik - lásd tucatmárkák. Szvsz a tft-nek ideje sem lesz kiforrni, előbb haláloz el. Különben nem hiszem, hogy csak két végletes választási lehetőséged lett volna, a 30 és 50e Ft között mozgó LG és a 280e Ft táján helyet foglaló Sony. Bajban is volnánk, ha igy lenne.
-
_az
senior tag
TFT ha lehet és pont.
-
MasOyama
őstag
válasz
steve@prhw #78 üzenetére
Az Activatorra gondoltam.
-
Fade_Away
őstag
válasz
spirit007 #98 üzenetére
aszem tn panelnél van, hogy jobbrol balról nemjól/nem látható a kép.
Nekem pl pva-mva s tftm van itt 160°a láthatóság....
Színhelyesség az egy olyan dolog, hogy leginkább DTPseknek van rá szükségük ők meg rendesen színhelyesre állítják az mva sips paneles tftjüket...
Egyébként tényleg durva de már énis halottam, hogy vannak olyan emberek akiknek a tft jobban bántja a szemüket mint a crt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest