Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Jim Tonic #18 üzenetére
''Próbáljátok meg a perifériális látásból szemlélni a monitort''
Ezt meg hogy értetted?
''Aki ma monitort vesz, ne vegyen crt-t.''
Tyű, hát ez aztán az egyoldalú hozzáállás. Mégegyszer és utoljára mondom el: mert egy szempontban, amely neked fontos, jobban megfelelt(nek látod) a tft-t, mint a régi crt-det (feltételezem nem Iiyama-t vagy Sony-t használtál azelőtt), nem jelenti azt, hogy mindenki más számára ugyanúgy megfelelő. Van ám 'itten' még egy tucat szempont, mely lehet, neked nem számit vagy lényegi különbséget sem tudnál tenni közöttük. Úgyhogy ha megkérlek, egyéni látószögedből szemlélve ne te döntsd el, ki mit vegyen. -
Johnny Cage
addikt
Nagyobb képfrissités igen, 'nagyobb felbontás-minél nagyobb képfrissités' kapcsolatának pedig csak együtt van értelme, méghozzá akkor, amikor monitort veszel. Minden monitor - az elektrónika határaihoz közelitve homályosabb képet ad, ezért nem logikus, hogy nagyobb felbontáson jobb nézni a képet - vagy ahogy te fogalmaztál, ''jobban kiméli a szemet'', mert jobban látható, ráadásul a kevesebb képpont miatt nagyobb a kép, ez nyilván kevésbé fáraszt.
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
A szürke káva nehezen sárgul, emellett, mint emlitettem amióta saját pc-m van (kb. 11 éve) crt-m is van, a szememnek pedig - talán legnagyobb bánatodra - semmi baja. Egyébként, hangsúlyozom, a mai crt-knek, a sokéves tapasztalatnak és fejlesztéseknek köszönhetően alig van sugárzása - egyébiránt is kiforrottabb technológia, mint a tft, bár - mint minden - trehány gyártásnál több sebből vérzik - lásd tucatmárkák. Szvsz a tft-nek ideje sem lesz kiforrni, előbb haláloz el. Különben nem hiszem, hogy csak két végletes választási lehetőséged lett volna, a 30 és 50e Ft között mozgó LG és a 280e Ft táján helyet foglaló Sony. Bajban is volnánk, ha igy lenne.
-
Johnny Cage
addikt
Jó, hogy emlitetted. Egyébként nem tudom miért tetted hozzá, hogy sulinetes - mit számit? Egyébként a B a P-től csak annyiban marad el, hogy kisebb képfrekiket visz ki. És szvsz egy monitor minősége nem a képfrissitésben merül ki - noha az is rendkivül fontos technikai paraméter. De kihangsúlyozom mégegyszer: paraméter. Hogy a tárgynál maradjunk, én épp az általad emlitett F700P-től szeretnék megszabadulni már egy ideje - sajnos eddig sikertelenül. Kb. három tucatszor gyaláztam már el magam, amiért olyen hibát követtem el, mint hogy 54e Ft-ot kiadtam ezért a tucatmoncsiért. Különben 2096*x felbontásokon te mi a lótrágyát csinálsz egy 17 colos monitorral?
96Khz az 96Khz - a legtöbb monitor kiviszi a nem fizikai felbontásokat is, más kérdés, hogy már a gyár szerint maximálishoz közelitve is használhatatlanul homályos képet kapsz egy pici képfelületre összezsúfolva. Szerintem a monitor a Diamondtron ill. Trinitron képcsöveseknél kezdődik - saját hibámból megtanultam.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Mr Bond 007 #14 üzenetére
''bizergálja a szemed mikor egy sugárnyaláb lövell a képedbe''
Hangzatos amit irsz, de ennyi erővel irhattad volna azt is, hogy képletesen szólva egy tank ágyújával nézünk farkasszemet - azért ne menjünk olyan messzire. Az én szememet pedig nem bizergálja, holott közel 6 évig használtam egy Adi Provista 14''-os monitort 1024x768-ban 60Hz-en (maximális frissitési frekvenciája). Hozzáteszem, előtte egy még gyengébb, Stamford Canada 14 colosom volt 3 évig és az azt megelőző időszakokban szintén elég közelről szemléltem a kistv-met, aminek a C64 adta a képet. Kb. 1 éve van egy modernebb(nek számitó) 17'' sikképernyős monitorom, mely attól függetlenül, hogy nem ad túl jó képet, az első monitor, melytől semmi baja nincs a szememnek. Pedig crt, és ha valakinek, hát nekem - az ''előéletemet'' figyelembevéve - érzékenynek kell lennie erre. Megjegyzem sosem volt kiváló a látásom, de szemüvegre még a mai napig nincs szükségem. Szóval szerintem ez ennyire bizonyitható - embere válogatja. -
Johnny Cage
addikt
Őszintén szólva tök unalmas már ez a ''crt-től megvakulsz, tft-től javul a látásod'' vita. Ahogy már sokszor, sok topikban sokan leirták, ami igazából káros a szemre és az idegrendszerre nézve, nem a tft vagy a crt technológiából adódik. Amikor egy adott pontra mereven fókuszál a szem - akár órákig is, az a látóidegeket rendkivül fárasztja, és hosszútávon kárositja. Ez meg annyira relativ dolog, hogy ''leültem a crt-m elé a tft 2 órás használata után, aztán kifolyt a szemem''... leültem a régi jünyosztyom elé - mert ugyebár az is katódsugárcsöves -, utána elégedettséggel nyugtáztam: a tft jobb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- LG 27UP650P-W IPS Monitor! 3840x2160 / 5ms / 60Hz / FreeSync
- GIGABYTE AORUS FI32Q X 2560x1440p 270Hz IPS monitor RENGETEG GARIVAL eladó remek áron
- MSI MAG 274PFW IPS 27 inch 180Hz monitor eladó
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest