- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Everest / AIDA64 topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szucstom
őstag
Öreg az oké, de kezdetnek ez is megtenné nem? Nemrég költöztem, felújítás után minden fitying jól jön
-
bubibaba31
tag
válasz
Permet Elek #61586 üzenetére
Nem, 99 790 Ft, új!
-
szucstom
őstag
Sziasztok ismét
Nos úgy alakult, hogy hozzájuthatok rokontól egy Sony dsc-h3as géphez. Nektek van ezzel a géppel kapcsolatban tapasztalat, vagy keresgéljek neten még tesztek, tapasztalatok után?
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
HellGreg #61594 üzenetére
110-ért elég jó árban van a Nikon D3500, szerintem érdemes megvenni, ha nem zavar a méret.
Beltérben még így is zajtalanabb képek lesznek, mint bármelyik ultrazoom csodával.
(Én speciel Pana GX800-at vennék, ha 100 körül lenne megint. Sebességben, képminőségben van olyan jó, csak éppen harmadakkora. De ez most éppen nincs 100 körül.) -
csuf
tag
válasz
Gyulu25 #61590 üzenetére
Szia!
Ha érdekel egy volt RX100IV és jelenlegi RX100VI tulajdonos véleménye akkor:
- ha szeretnél a fényerős optikánál maradni akkor RX100VA, amely a RX100VI hardveres tudásával és fókuszrendszerével - melynek tudomásom szerint kompakt gépekben még nincs versenytársa - van felvértezve ellenben az RX100V optikájával szerelt
- ha nagyobb átfogást szeretnél a fényerős optika rovására akkor RX100VI
Ellenben - legnagyobb sajnálatomra - az RX100IV-re korábban megvásárolt alkalmazásokat nem lehet használni az RX100VI-on.
Fókuszpont választáshoz egészen használható az érintő kijelző - de a menüben való navigáláshoz sajnos nem használhatod.
Én nem bántam meg a választásomat - bár néha jól jönne a fényerős optika :-)
Üdv: csuf
-
Gyulu25
tag
Sziasztok! Sony RX100 M4-ről lenne értelme váltani M5-re, esetleg M6-ra (ha a pénz nem számít, de fontos továbbra is a kompakt méret)? Köszi
-
Permet Elek
senior tag
válasz
bubibaba31 #61580 üzenetére
Amúgy ha az extreme digitalos ezüstöt nézted, 85ezerért. Oda van írva, hogy újszerű. Azaz már valaki egyszer visszaküldte 14 napon belül, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
-
Permet Elek
senior tag
válasz
Permet Elek #61583 üzenetére
Vagy DJI Osmo Pocket.
-
Permet Elek
senior tag
válasz
bubibaba31 #61582 üzenetére
Ezért az árért fényképezőt is lehet kapni. Sony RX100. Canon g9x. Igaz le kell mondani a giga zoomról és a 4k-ról. A lényeg, ez a gép amit írtál baromi drága ahhoz, hogy rossz képeket csinálj vele. Minél kisebb az érzékelő és minél nagyobb a zoom, annál rosszabbak a képek. 4k-t nem tudom milyen minőségben csinál, de ha csak a 4k videó a lényeg, akciókamerát is kapsz kicsit drágábban.
-
bubibaba31
tag
válasz
Permet Elek #61581 üzenetére
Kinézet, márka. Egyébként pedig az eladó is javasolta a több tíz gép mellett
-
Permet Elek
senior tag
válasz
bubibaba31 #61580 üzenetére
A 4k video vagy a 35x zoom fogott meg benne?
-
bubibaba31
tag
Sziasztok! Nikon Coolpix A900 most nagyon jó árban van, vélemények róla?
-
HellGreg
őstag
válasz
kovisoft #61576 üzenetére
Hát ha megnézem a mintaképeket (DPreview, Photographyblog), még 2800-as ISO-n (a kit objektívvel) is sokkal szebb képet csinál a D3500, mint bármelyik Bridge alacsonyabb ISO-n, később meg még mindig lehet bővíteni objektívekkel, míg a Bridge az úgy marad ahogy van.
Egyedül a Sony DSC-HX350 fogott meg a minőséggel, de még az sincs köszönőviszonyban a legolcsóbb tükörreflexesekkel sem.
Igazából óránként változik a véleményem, úgyhogy bármit is veszek majd, biztos bánom, hogy nem a másikat vettem -
kovisoft
őstag
válasz
HellGreg #61573 üzenetére
Bocs, nekem valamiért a kompaktok ragadtak be, most látom, hogy igazából bridge-et keresnél. De mindegy, 100 ezer alatt ajánlható bridge sem igen van. Legolcsóbbnak a Panasonic FZ300-at szoktuk ajánlani, mert habár ez is kisszenzoros, de a teljes tartományban fényerős az objektívje. Aztán jön ennek a nagytesója, az FZ1000, de ez már majdnem 200 ezer. Habár ha a D3500-hoz veszel a kitobi mellé/helyett valami nagyobb/jobb objektívet, akkor az is közelebb lesz a 200 ezerhez, mint a 100-hoz.
-
HellGreg
őstag
válasz
kovisoft #61571 üzenetére
Méret szempontjából nem zavaró a nagyobb test, a milcet se tudom zsebbe tenni, úgyhogy nem baj ha nagy és nehéz. A képminősegben megfelelőnek tartom az m3500-at, idővel meg lehet objektívet venni hozzá, ha kell. A zoom csak plusz lett volna, tényleg inkább a minőségre megyek. Az említett dslr-ről jókat olvasok.
Lehet elengedem a bridget. -
kovisoft
őstag
válasz
HellGreg #61569 üzenetére
A kisszenzoros (1/2.3") kompakt kategóriában (100 ezer alatt leginkább csak ilyet kapsz) nincs lényegi különbség zaj szempontjából. Legfeljebb szoftveresen elmossák, mint ahogy scarabaeus is írta. Ha sokat fotózol beltérben és fontos a kis zaj, akkor feljebb kell menni szenzorméretben, és még így sem lesz ultrazoomod. Jó választás lehet egy MILC vagy DSLR is, de ezeknél alapárban csak nem túl fényerős kitobjektívet kapsz, plusz azt is át kell gondolnod, hogy esetleg egy nagyobb gépet kell cipelned majd magaddal (bár vannak egészen kisméretű MILC-ek).
A tegnapi "40x zoom bőven elég" után ez szíven ütött:
"Nem fontos hogy 80x zoom legyen, szerintem egy 50-60x megteszi"
-
HellGreg
őstag
Azon is gondolkodtam,hogy inkább lemondok a zoomról, és veszek mondjuk egy belépő dslr-t, d3500 vagy valami hasonló kategóriát, sokkal szebb képeket csinál.
-
HellGreg
őstag
válasz
scarabaeus #61568 üzenetére
Igen azzal tisztában vagyok, hogy nem várhatok tükörreflexes zajtalanságot mondjuk 1600 ISO-n, de azért gondolom van különbség gép és gép közt, pl. a Lumix nekem nagyon zajosnak tűnik, míg a Sony nem annyira.
-
scarabaeus
őstag
válasz
HellGreg #61567 üzenetére
"Az egyik legfontosabb szempont a beltéri magasabb ISO melletti zajtalan kép lenne"
Emiatt esnek ki, ezek a gépek kültérre valók, napfényre.
(A zajtalan persze jelenthet részlettelen akvarellé zajszűrt képet, persze azt is jelentheti, hogy nem zavaróan zajos, mondjuk utóbbi szubjektív) -
HellGreg
őstag
Sziasztok. Szeretnék venni egy ultrazoom gépet,főleg családi, nyaralásos fotózásra, semmi komoly szándékom nincs vele. Sokféle gépet látok a webshopokban, teszteket is, sample képeket is nézegettem, de gondoltam azért itt is rákérdeznék. Az egyik legfontosabb szempont a beltéri magasabb ISO melletti zajtalan kép lenne, azaz a lehetőségekhez mérten minél jobb minőségű legyen a kép.
Nem fontos hogy 80x zoom legyen, szerintem egy 50-60x megteszi, nem akarok Szaturnuszt fotózni vele.Jelöltjeim is vannak:
Sony Cyber-shot DSC-HX350
Panasonic DC-FZ82EP-K
Kodak PixPro AZ652-BK
Nikon Coolpix B600Nekem a Sony képei tetszenek a legjobban a neten fellelhetőek közül, de ez csak laikus vélemény.
Köszi előre is
-
kovisoft
őstag
válasz
#95152384 #61563 üzenetére
Ugyan jó szolgálatot tehet a nagy zoom, ha nem tudsz közel menni a témához, viszont cserébe minden más esetben (és ez a gyakoribb) ront a képminőségen. Ez pedig azért van, mert nagy zoomátfogású objektívből nem lehet fényerőset, kis méretűt, olcsón, nagy szenzorhoz előállítani. Ennek az az eredménye, hogy kompaktok esetében 10x fölötti zoomot már csak kisszenzoros gépekbe tesznek, és ezek az optikák nagyon sötétek (még nagylátószögben is f/3.x körül indul a fényerejük, ami f/6 körülre romlik tele állásban). A kis szenzor és a sötét optika együtt azt eredményezi, hogy gyengébb fényviszonyok között fel kell tolni az ISO-t, zajos és mosott lesz a kép.
"De 1 sporteseményen se mondhatjuk azt a futónak, hogy álljon már meg addig, míg közel megyünk hozzá."
Hacsak nem sakkmérkőzésről van szó, akkor a gyors mozgások miatt kell a nagyon rövid záridő, másképp bemozdul a téma, és a sötét optika miatt éppen ez nem fog menni, mert egyszerűen nem tud elég fényt összegyűjteni.
"Hát abban van igazság, hogy nem csak a zoom számít a gépeknél."
Igazából főleg két dolog számít: a fényerő és a szenzorméret. E kettő határozza meg leginkább, hogy mennyi fényt tud összegyűjteni a gép, így indirekt módon azt is, hogy milyen képminőséget fog produkálni. A zoomátfogás és a megapixel pedig olyan mérőszámok, amik (egy bizonyos minimum fölött) ahogy növekednek, annál inkább rontanak a képminőségen.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
85EasyRider #61561 üzenetére
Enniyért jó.
Ezen kívül még ezek jöhetnek számításba, ha sikerül találni:
Canon PowerShot SX60 és SX70 HS 21-1365 mm (65x)Panasonic Lumix DMC-FZ70 vagy DC-FZ80 (Lumix DC-FZ82) 20-1200 mm (60x)
-
85EasyRider
csendes tag
válasz
85EasyRider #61530 üzenetére
Sziasztok!
Ezzel szemezek :https://www.nikon.hu/hu_HU/product/discontinued/digital-cameras/coolpix-l820
Ingatlanfotózásra, nagy látószögű kompakt digitális gép.
Találtam egyet ami jó áron van (25000Ft) táskával memóriakártyával.
Vélemény?
Köszönöm -
Dr.NX
Topikgazda
Frissítettem az összefoglalót a MILC-eket érintően, belekerült a Canon M100, ami szerintem jó választás lehet kezdőknek a mostani árán (100 ezer Ft).
-
törölt tag
válasz
kovisoft #61556 üzenetére
Sosem ertettem a zoom maniat. Hasznalja egyaltalan valaki?
Enlekszem gyerekkent meg a zoom ertek alapjan valasztottam magamnak gepet (nagyobb szam az adatlapon....) es akkor elszorakoztam vele hogy tavcsokent is lehetett hasznalni. De ugy igazabol sosem zoomolok. Ha valakit le akarok fotozni az ott van elottem, ha meg tajkepet akarok csinalni akkor ahhoz szinten felesleges a zoom (szamomra), kompakt fenykepezot hasznalo fejjel gondolkodva.
-
szucstom
őstag
válasz
kovisoft #61556 üzenetére
akkor maradjunk annyiban, hogy akkora zoomot kapok, ami ebbe az árkategóriába belefér
Tanuláshoz lehet, hogy bőven elég a 3-5x zoom
Egyébiránt nem akarok még kismillió megapixeles képet készíteni, hogy a legapróbb részlet is kivehető legyen, majd ha már elérem azt a szintet, hogy kezdőből gyenge haladó szintre lépek
-
kovisoft
őstag
válasz
szucstom #61553 üzenetére
"40x zoom bőven elég"
Atyaég! Annyiban igaza van a kollégának, hogy el kell döntened, mekkora zoom kell, de ez kb. úgy néz ki, hogy megelégszel-e a 3x zoommal, és akkor kaphatsz normális gépet, vagy pedig hajszolni kezded a minél nagyobb zoomot, és akkor csak kisszenzoros, sötét optikás, mosott képeket készítő gépet fogsz kapni.
A zoomátfogás nem fokmérője a minőségnek, sőt általában fordítva van: minél nagyobb a zoom, annál több kompromisszumot kell kötni, ezért annál gyengébb szokott lenni a képminőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- OTP Bank topic
- Amatőr csillagászat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Google Chrome
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest