Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz Lassú Víz #43141 üzenetére
Hordozáshoz most adtál egy ötletet: kell egy éppen elég méretű tok, és azt fel tudom karabinerezni a (nagyobbik) zsákom derékpántjára (van ott direkt ilyen hely) - viszont ez a mostani kicsit túlméretes LP-val nem egyszerű...
Vállamon már próbáltam, de nem jó, már 20-30 km-en is megérzem az asszimetrikus terheléstPanoráma: köszi, holnapután intersporton próbálok majd valamit a Kevélyről alakítani.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz schawo #43136 üzenetére
Köszi, így már nagyjából képben vagyok
Szerintem egyelőre marad a masina, valahogy megpróbálom megoldani hogy futtában is könnyen elővehető helyen legyen.(mert a jelenlegi leveszem a hátizsákot - elő a gépet - fotó - eltesz - hátizsák fel megoldásból ilyen 10 képes túránkénti albumok születnek...)
A kilátópontokon meg majd próbálok valami panorámakép-szerűséget összehozni, bár azt kézből kell megoldani, maga a gép nem tudja. (állványnak meg max. a túrabotomat lehet használni)
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Például az ilyen képeknél már nagyon zavar hogy nem tudom rendesen átfogni. A linkelt képen egyáltalán nem jön át az élmény, pedig az ország egyik legszebb kilátása van ott, és az időjárás is jó volt.
-
Alg
veterán
válasz Lassú Víz #43132 üzenetére
Most a következő dolgok között kellene kitalálni hogy mi legyen:
- Marad az FZ38 - semmi bajom nincs vele a méretén kívül, a képminőség nekem elég, de akkor kell valami hordozhatósági megoldás - övtáska (nyakba/vállra akasztós megoldás nem nyerő nekem)?
- Megy az FZ38, és jön helyette egy hasonló képminőségű kompakt (ez nem tudom mennyibe lenne, igazából ötletem sincs, még típusban sem)
- Megy az FZ38, és jön helyette egy olcsó MILC (PL1-et láttam kitobival már 45-ért is, kérdés hogy mennyit nyernék a hordozhatóságon)Felhasználás 90%-ban tájkép, túraképek (ha hazaérek linkelek majd albumot), maradék a szokásos családi/buli képek.
Most így leírva, belegondolva talán mégis az első kettő lenne az üdvözítő megoldás, a harmadik inkább akkor ha árban nincs különbség, ellenben megvan a lehetőség az obi cserére.
Nem tudom mi legyen, lehet végül marad minden a régiben, és próbálok 6km/órás sebességnél fotózgatni túra közben valahogy...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Még nem jutottam el odáig, hogy komplett rendszereket nézegessek
Jelenleg képlékeny a dolog, bár jobban belegondolva egy MILC lenne talán a helyes út, nehogy aztán 1-2 év múlva ha változik az igény megint teljesen új masinát kelljen keresgélni...
-
Alg
veterán
válasz schawo #43125 üzenetére
Még nem tudom mennyit szánnék rá (mennyiért menne el az FZ38...25-30K?) - olyan max. 50-60 körül gondolkodnék, akár használtan is. MILC is szóbajöhet, bár nem tudom az mennyiben lenne hordozhatóbb (obi miatt)
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Létezik olyan kompakt (méretű) fényképező, ami tudja legalább a most használt Pana FZ38-am tudásást/képminőségét, és nem heroinárban mérik?
Teljesítménytúrázni járok, és ott nem túl szerencsés egy ekkora bridge gépet hordozni, a képminőségből viszont nem szeretnék lejjebb adni. (ebből adódóan sok a tájkép -> széles látószög előny)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Na az a másik, de az nekem valamiért nem jön be - formára sem, meg olyat szeretnék amin van EVF is...
Canonból így inkább SX1IS SX20IS SX30IS kategória, de azok meg ritkák mint a fehér holló...
-
Alg
veterán
Jó lenne az ultrazoom, meg a használható videJÓ... (zoom a túraképek miatt kellene)
Tudom, ha nem kell a zoom -> Oly PL1...
Bocsi, előzőt már nem engedte...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
És meg szabad kérdezni, te milyen bridge gépet ajánlanál? Úgy látom, nem igazán van konszenzus ebben a témában, én meg lassan ott járok, hogy eldurran az agyam és veszek egy FZ45-öt vagy HS20-at 85-ért...
-
Alg
veterán
válasz SkyLaci #31190 üzenetére
A CMOS szenzoros HSX is?
Egyébként én is úgy gondoltam, hogy most Pana, aztán később meglátom, hogy elég-e, és ha nem akkor majd váltok komolyabb tükrös vagy milc gépre...
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Nem vettem még meg a Pana FZ38-at, viszont lehet, hogy ki tudom bővíteni a keretet (nem, annyira nem hogy beleférjen egy DSLR/MILC + egy normális obi)
Kérdés: Megéri-e a Fuji HS10/HS20 a 80%-os felárat a Panával szemben?(45K vs 80K)
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ja, és azt elfelejtettem írni, hogy láttam Oly P1-et 14-42-essel 70K-ért, ha érdekel valakit. Mammut Saturn.
Eldöntve, FZ38 lesz, ha valakinek van eladó, rikoltson
-
Alg
veterán
Nos, ma délutáni-esti-éjjeli olvasgatás után kezd tisztulni a kép (stílusosan). Igazából két versenyző lenne, mindkettő használt kategóriában:
Pana Fz38 - zoom, kereső, videjó, minden jóság, de 1/2,33; a 48ast ma Saturnban megtapogattam, jól kézre áll, kényelmes, tetszik - 45-50K környékén jönne ki használtan
Oly E-PL1: - cserélhető obi, 3/4, jobb képminőség, de nincs kereső és csak 3x zoom. Kicsit drágább is lenne, 60-70K között ha jól láttam.
Mivel főleg természetfotózás lenne, én a Pana felé kezdek inkább sodródni - a jobb zoom jól jöhet ha valami állatka közeledik, a kereső napfényben tehet jó szolgálatot (valahol azt írták, hogy a PL1 LCD-je tükröződik és erős fényben nem jó). Nincs, és valószínűleg nem is lesz pénzem másik obira sem.
Kérdések, főleg azokhoz kik használták valamelyiket:
Mennyire használható erős fényben és éjszaka az LCD kijelző?
Mennyire számít a jellemzően részletgazdag tájképeknél a kisebb szenzor?
Van-e komoly különbség a kettő között beállítási lehetőségekben, kezelhetőségben?"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
válasz SkyLaci #31024 üzenetére
Mondjuk azt, hogy legyen 60 a teteje, de nem baj ha nem használom ki a keretet... Végső esetben bevethető a "gyűjtögessünk még tavaszig" módszer is
Igazából egy jó hobbi-gépet szeretnék, ami azért már a kompaktoknál többet/szebbet tud, de nem kerül egy vagyonba (van ilyen egyáltalán?)
-
Alg
veterán
válasz SkyLaci #31021 üzenetére
Ahha... ezeket az árakat mondjuk felezzük meg, és próbáljunk abból lefelé faragni kicsit és akkor az elvárások is mehetnek lefelé persze
Jah, kimaradt, hogy akár használt is jöhet - megkímélten, garival
-
Alg
veterán
válasz SkyLaci #31014 üzenetére
Nem életbevágó, persze nem árt - de ha ezen múlik, vagy nagyon megdobja az árat, akkor hajlandó vagyok kompromisszumot kötni
Ja, és hosszú távra lenne, valamint nem nyomtatnám a képeket plakát-méretben
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Milyen Bridge gépeket érdemes nézni mostanában, amik megközelítik a DSLR képminőséget? Jó lenne ha nem csak LCD, hanem valami kereső is lenne rajta (erős kültéri használat miatt). Más igény még nincs, kellene pár modell amiről tudok olvasgatni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest