-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Don Döhe
csendes tag
Sziasztok!
Gép építésbe fogtam és gondjaim támadtak a tápokkal.
Régi konfig:
- Gigabyte GA-74GM-S2H, AMD Phenom X3, ASUS R7 250x, 2x2GB 800MHz Kingston, 1TB WD Black, 120GB Kingston Hyperx, LG IDEs DVD-ROM, USB3/PCIx kártya, Gigabyte TV analóg kártya
- Táp: FSP400 60APN 85+ (egy 350-es Deer volt benne, de kellett a VGA kártya, meg a minőség miatt)
Új konfig:
- Asus A88X-Pro, AMD A10-6800K, 2x4GB 2133MHz Kingston HyperX, 500GB+1TB WD Black, Samsung DVD-RW
- Táp: FSP400 60APN 85+ (ebbe is azt vettem, azt hittem és azt mondták, elég lesz)A gondom az, hogy a táp cicereg grafikus terhelés alatt. Amíg belépek BIOS szinten semmi nem hallatszik, indul a W7 az elején semmi, a jelszó kérő ablaknál már kezdi. Hosszabb vinyok között másolásnál semmi, de Firefox-ban az Időkép radarján mozgatva az egeret folyamatos cicergés. A tápot kiemelve a helyéről egyértelműen a tápból jött a hang.
Visszavittem, gariba átvették, majd visszaadták, mert 3 nap múlva nem tudtak másikat adni, mert épp nem volt.
Hétvégén beleraktam a régi 350-es Deer tápot: erőteljes hangok a tápból. Táp ki.
Utána beleraktam a másik gépbe vett FSP-t ugyanaz a hang mint az elsőnél.Mindenki azt mondta, hogy ebbe az Asus/AMD-A10 konfighoz elég a 400 W.
Az alaplapon 8 pines EPS csatlakozó van.
Az alaplap leírásában az EPS bekötésénél az írják, hogy ajánlott a 450W-os táp.Most itt áll az új gép és tanácstalan vagyok. Nincs kedvem új táp, beköt, kipróbál, nem jó, vissza és az alaplapnak sem tesz jót a gyakori táp kivétel.
Mindegyik tápon csak 4 pines csati volt, átalakítóval nem próbálkoztam, mert hétvégén nem volt és már visszaszereltem az FSP tápot, s azt nem akarom már kiszedni, mert ott jól van és semmi baja.Szükséges-e, hogy 8 pines (esetleg 4+4 pines) tápkábel csatlakozzon a procihoz?
Vagy tényleg szükség van a 450W-ra?
Vagy más alkatrésszel lehet a gond? Az alaplapi Q-code kijelző nem utal semmi hibára.Amikor kiválasztottam az FSP400 60APN 85+, akkor néztem még az FSP Hexa 400 80+ is (ennek van 8 pines csatija). De a 85+ miatt az APN-t választottam. Vagy ehhez a konfighoz ajánlott lehet egy FSP Aurum S 400? Vagy más márkájúban kellene gondolkodnom?
Előre is köszönettel és tisztelettel
Don Döhe
Asus A88X-Pro, AMD A10-6800K, 2x4GB 2133MHz Kingston HyperX, 500GB+1TB WD Black, Samsung DVD-RW Bővítési tervek: egy TV-tuner vagy digitalizáló kártya, hardveres tömörítéssel, és esetleg az AMD gyári hűtés cseréje komolyabbra Az alaplapi CPU12V csatlakozó 8 pines.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest