Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
Graphics #48994 üzenetére
Kezdtem gondolkozni hogy bele kéne nézzek az enyémbe (vásárláskor fel sem merült bennem hogy nem azt kapom, amire számítok) ugye a bemeneti az tuti japán kondi, a kimenetiek típusára azért kíváncsi vagyok
d@minator Az fsp jobb a kettő közül, viszont a CTG-500 csak +2k és ez tuti táp
milyen géphez lenne?
-
WP14
őstag
válasz
KAMELOT #48992 üzenetére
A tápgyártóknak egy felügyeleti szerv kellene, országonként (ahol gyártanak) ami forgalomba kerülés előtt szakmailag értékelné és, ha nem felel meg a minimális követelményeknek, akkor nem engedi kereskedelmi forgalomba kerülni. Hasonló elven, mint a törvényeket, mikor előzetes normakontrollra küldik az Alkotmánybírósághoz
-
Graphics
Jómunkásember
Ezt már tudjuk ,fentebb írtam.
Seasonic gyári, tisztán japán kondis
OEM termékek esetében pedig változhat a kondik márkája.Az észrevételt író kicsit túlreagálta a dolgot... Mivel évekkel ezelőtt a Seasonic alapból Teapo kondikkal jött..ú
Bemeneti oldalon maradt a Nippon kondi
Ezzel próbálja a Seasonic a saját márkás termékek felé terelni a vásárlókat. Ami érthető, mert ha kompletten ugyanazt adná az XFX-nek pl, és az meg olcsóbban adná mint az original S12II, akkor a kutya se venné azt meg...
Mindössze ennyi.
Az meg, hogy kínai hamisítványnak nevezi, egy tajvani kondigyártó termékét, az már a hozzászólót minősíti
Főképp, hogy tudatlanul le 85 fokozta a tápot, miközben ezt a bemeneti oldalra teszik a gyártók mivel ott nincs akkora hőtermelés...Én csak jót nevettem ezen.
Amit meg ír, hogy az 550-es milyen kondikat tartalmaz, nos annak is utána kéne járni. Ettől függetlenül az XFX megítélése nem fog változni, tisztán Seasonic paletta, nincs Corsair kínlódás
-
WP14
őstag
Találtam egy érdekes véleményt XFX 450-ről. Az ajánlások miatt linkelem.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
KAMELOT #48985 üzenetére
Ezzel én is így lennék, csak japán 'sapik', ADDA venti, olyan halk az a táp.
Melyiket veszed, a G Series , OEM kiadását, a szürke házast?
Szerk: Látom ,hogy igen, na az jó vétel, én a kicsiből nézegettem a 350-esüket. De amekkora gépem nekem lesz valaha és VGA-m, a Be Quiet L7-350-es is teljesíti, de majd lesz GOLD tápom ,az fix
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Graphics #48979 üzenetére
Vagyis ez: GPS-500A8, de ez a fix infó.. De őt se ajánlgattuk agyon
@KAMELOT: ez egyértelmű, Cooler Masterből esetleg a V series, az a tuti.
Pár napja viszont az egyik srác megtalálta az okosságot.
A Seasonic gyári tápjai jelenleg full japán kondisak, viszont a partnereknek leszállított termékekben nem minden kondi maradt az.
Ez persze változhat. Pl egy V Series-t meg kéne lesni dobozon belülről ,aztán lehetne áment mondani erre az állításra.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
KAMELOT #48978 üzenetére
Hát ,hogy 12 ezerért , 600W-os táp nincs...
vmi huncutság van a dologban, vagy egy gyenge CWT belső
E Series-t meg eddig nem találtam / CM és az elnevezések... /Vagyis nagyot hazudtak: RS-600-ACAB-M2 (E-600), CWT és 500W az igazából.
Chieftec iArena a testvérmodell, ha jól lestem az adatokat
... az meg ugyebár kerülendő
-
KAMELOT
titán
Erről a tápról mit lehet tudni? CoolerMaster E600 Thunder 12 000ft
-
Szlopa
tag
válasz
Graphics #48974 üzenetére
Akkor szerintem ez lesz.
Az AnandTech tesztje szerint Yate-Loon ventivel szerelik, ami miatt kicsit csalódottak voltak.
Elpukkanni biztos nem fog, ha meg hangos lesz a venti, akkor meg a 3 év gari nyugtat
-
-
Szlopa
tag
Sziasztok még mindig tápegység.
Tegnap ajánlotta valaki a be quiet tápokat.
BE QUIET! System Power 7 350W
Erről mi a vélemény? Pont jó lenne nekem, mert rövidek a kábelei, van 8 pines csati, és sok Sata csatlakozó.
-
MMIX
addikt
Az új Xigmatek X-Calibre 400W (XCP-A400), passzív PFC-vel.
hardwareinsights.com teszt.
Van egy tippem, hogy a Xigmatek nem fogja belinkelni az oldalán reviews-ek közé.
-
MiklosSaS
nagyúr
meg egy utolso kerdes, aztan igerem nem zaklatok senkit tap ugyben. Errol egy velemenyt [link], igaz hogy seasonic van benne ?
-
mcdanger
tag
Köszönöm a segítséget. Nem, nem lusta voltam felgörgetni, hanem kíváncsi voltam több ember válaszára is
Én nem vagyok manapság otthon a pc témában, de azért én is gondoltam, hogy 750-es táp egy kicsit túlzás -
atti_2010
nagyúr
válasz
moha21 #48951 üzenetére
Nem a tömegétől lesz egy táp minőségi.
Én nem is állítottam ilyet csak próbáltam emberi nyelven elmagyarázni a kollégának hogy miért nem számít manapság egy tápnak a súlya ezt meg is értette, azért én régebben sok vacak kínai tápot fogdostam de mindből hiányzott az a trafó vagy tekercs (amúgy tudom hogy csak fojtó mivel 2 kivezetése volt mint a neonnál) nem kellene annyira hasogatni a szőrszálat itt nem ezen volt a hangsúly.
-
Potzee
addikt
A Seasonic Platinum sorozat valamelyik tagja!
Ha nem lesz SLI/CF akkor elég 500W is...bár, aki tele van pénzzel, annak úgysem magyarázod meg, hogy a nagyobb nem feltétlenül jobb...
-
xtevo
őstag
Urak!
Havernak 400k-s géphez milyen tápot ajánlanátok i7 4770(k) és gtx760 szintű kártya lenne tuning-al, minden földi jóval?Egy brutál vga-s rendszerben gondolkozik, SLI nincs tervben.
Attól félek, hogy minél nagyobb a keret anyagilag annál nehezebb lesz az igényekből visszavenni. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
TaylorXIII #48956 üzenetére
CWT, de nincs vele gond.
Maradjunk a megszokott dolgoknál
Chieftec, XFX, CM GX
@d@minator: 1-nek megölte? az a táp? Linkeld
-
d@minator
addikt
válasz
speedydb23 #48936 üzenetére
Ez nagyon jó ár. Rákerestem itt 1 embernek nem vitte a gépét 1-nek megölte 1 meg gyorsan eladta. Többségnek jó. Hangjáról tudunk valamit?
(Az FSP hexa 9600Ft az sem rossz és tudom, hogy halk mert volt de az már kicsit drága.) -
TaylorXIII
őstag
Esetleg Corsair CX 430M?
Ez még jó nem?
Vagy már ez is lutri?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
TaylorXIII #48954 üzenetére
Kapott ,csak lusta volt fentebb görgetni...
GX450 is mehet természetesen
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
mcdanger #48950 üzenetére
Nagyon okos szakértő lehetett aki ezt mondta
, jól picsán kéne rúgni az ilyen szakbarbárokat, azt se tudja milyen karón jön az amper...
Elég a CTG500-as, jó belsővel rendelkezik.
@RAiN91: Határon van a dolog, a PNR-nek meg alapból kisebbek a bordái, gondolom azért langyos jön ki hátul.
Tuningot már nem erőltetném
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
8800GTX+"C2D tuninggal" konfighoz mennyire elég a mostani FSP 350W tápom? Most Phenom X3+HD4850 van. -
mcdanger
tag
Hali! Olyan kérdésem lenne, hogy az alábbi konfighoz mekkora táp kell?
AMD FX-6300 3.5GHz
ASUS M5A97 EVO R2.0
RAM: 2x Kingston DDR-3 4GB /1600 HyperX
HDD: Seagate 1TB Barracuda 7200 64 MB cache
ASUS HD7850 1GB DC-1GD5
vagy
ASUS HD7790 1 GB DC2OC
Én CHIEFTEC CTG-500-80PB-t néztem hozzá, de azt mondták, hogy ehhez egy 750W-os táp kellene, de tudtommal azzal atomerőműveket üzemeltetnek kb.Köszönöm.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Szlopa #48945 üzenetére
Ha egy kisebb mATX lapról van szó, akkor nem feltétlen kell az a 8 tű , főképp ha nincs is tuning / Asrock H61 / B75.. /
Az első olyan táp, amint van ilyen ,tudtommal az a CTG-500 , ezen biztos van
Olvasva tovább, ha irodai gép, akkor 4 pin is elég, oda, csak a megfelelő helyre lehet csak bedugni.
GIGABYTE GE-C420A-C2 OEM
Chieftec CTG-400@TechN7ne: FSP Hexa ne, ventibajok jellemzik....
-
Szlopa
tag
Sziasztok táp guruk!
Milyen 400W körüli tápot ajánlanátok felső tápos microATX házba. 8 tűs alaplapi csati kellene és legalább 3 sata csatlakozó (HDD, SSD, DVD). Nem bánnám, ha pluszban lenne még egy SATA csati, ha esetleg később kerülne bele még egy HDD.
CHIEFTEC CTG-500-80PB néztem ki, de túl hosszúak a kábelei, és 500W is felesleges irodai gépbe.
Ja és lehetőleg lehessen kapni az Ipon-ban, mivel onnan jön a többi cucc is.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
TechN7ne #48941 üzenetére
Mostanság is igaz de nem úgy mint régen, most csak azért igaz mert a gagyi tápokba általában kisebb trafót használnak és vékonyabb lemezből készülnek de ezt kézben már nehéz észrevenni, és valóban régen ez azért volt igaz mert a minőségi tápokban volt egy fél kilós PFC trafó.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Igen,csak a kapcsot lesajnálták róla és elég könnyű súlyra. Ma hoztam egyet haza spannak,hát nem egy remekmű.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Na fentebb vitték az árát, múlt héten még 5890 volt...
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Rypejakten #48930 üzenetére
A Trinityvel is úgy bírta hogy hűtöttem a mosfeteket egy ráragasztott bordával és egy ventilátorral de így is izzadt.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Rypejakten #48927 üzenetére
Nem bírja el mert csak 10A tud leadni a +12V ágon, de a 350 FSP az igen.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Rypejakten #48927 üzenetére
Nagyon remélem,köszi!
-
TechN7ne
nagyúr
Szerintetek egy FSP 350-es táp elfog bírni egy 7770 kártyát és egy AMD PhenomII X4 B50@X3 450 procit?
-
Potzee
addikt
válasz
#59070464 #48923 üzenetére
Még "aktív tápot használó" koromban volt nálam úgy a táp, hogy a venti forgásirányát megfordítottam és fordítva tettem be a házba. Hátulról szívott a venti és felfelé fújta a levegőt. Egyáltalán nem melegedett viszont mozgatta a házban a levegőt, ami jól jött a passzív CPU hűtésnek és így a felül perforált házból könnyebben kiszállt a meleg (bár, a Macho alatt a 65W-os proci IDLE 40-42 C fokon működött akkor is)
-
törölt tag
Potzee / syberia: én is így gondoltam, most is így van.
-
-
Potzee
addikt
válasz
d@minator #48917 üzenetére
Szerintem nem...bár, a ModeCom 420-nál / Logic 420-nál még megvan a remény, hogy esetleg egy régebbi FSP táp remake-je, mint a Gigabyte GE C 420A.
A HKC, Mercury, Akyga stb. holmikról már tudjuk, hogy hitvány...bár, a minap hazárdíroztam egy Merury 350W táppal a régi P4-es konfigomban...működött...de aztán kikapcsoltam...
-
syberia
veterán
válasz
d@minator #48917 üzenetére
Egy régi prohardver tesztben ajánlott(!) minősítést kapott egy 400-as Modecom táp, de én azt mondom vegyél egy normális házat normális táppal, egy Gigabyte 420 c2 csak 6k és megbízható fsp belsőre épül.
1.hsz: Modecom (Valószínűleg hamisítvány, nagyon könnyű verziók!!! Amin szerepel az FSP logó/felirat az jó!!!)
-
d@minator
addikt
Sziasztok! Egy 14ezres Mode Com 420W házban vállalható táp lehet? HKC, Mercury stb nél jobb?
-
MMIX
addikt
válasz
atti_2010 #48914 üzenetére
Ja
, a német bolt! Elsőre nem értettem. Azt hittem nem működik a magyar boltos linkem.
x-hardware.de Innen van az € 72,95 ár.szerk:
Németországból fórumozónak érdekes lehet. -
MMIX
addikt
A Cooler Master szerint, az eddig csak Ázsiában kapható (for APAC only) FSP Aurum belsős Silent Pro Gold 450W és 550W Európában is kapható.
A német Cooler Master oldalon is fent van.
Ez a bolt azt írja, tud ilyet szerezni. Az ára nem feltétlen jobb, mint az eredeti Aurum, de Cooler Master rajongónak, Cooler Master házba jó lehet.
CM oldalán Yate Loon golyós ventilátort írnak, japán kondit mutatnak.
Computerbase.de oldalon lehet lesz teszt(fest geplant), nem tudni mikorra.
Németországban a 450W-os € 72,95 -
szente
addikt
Még mindig tápkérdéssel küszködök, nem igazán birok dönteni.
Kb most össze gyűjtöttem az olcsóbb, általatok ajánlgatott tápokat. állítanátok fel sorrendet halkság szerint?
XFX Pro 450W
FSP Raider 550w
CM GX 450W (amúgy ebből a típusból az összes megbízható, vagy van egy külön jelzés a végén amelyik okés?)Van még amit kihagytam és halkabb ezeknél? Nyilván a Be Quietet nem írtam bele, mert úgy is az a legnémább, de egyben a legdrágább is (S7 500W).
Köszi!
-
WP14
őstag
válasz
syberia #48909 üzenetére
Igen, még hangját sem hallottam 1 éve, amióta itt kaptam az ajánlást és megvettem, ha jól emlékszem szintén ADDA ventis és nagyon jól van szabályozva. És 5 év garival nem drága.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- World of Warships
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Cipő topic
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Silverstone st1200-pts tépegység
- ATX tápegységek (Dell, Chieftec, Delta, HKC, Codegen, CoolerMaster, 235W-600W) + RETRO
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest