Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
a347
aktív tag
Srácok! Szerintetek mit tegyek?
Jelenleg egy 500W-os blue storm passzív FPC-s tápot használok egy Eaton NV1400 UPS-el.
Most váltottam konfigot. Az alaplapom 8 PIN-es ATX-es csatit kér, a tápon viszont csak 4 PIN-es van. Ez biztos, hogy kevés lesz, ha egy kicsit meg akarom majd izzasztani a procim ( 2500K ) és tervezek egy 6950OC-t is venni.
Nagyon úgy tűnik, hogy ennek tápcsere lesz a vége. Viszont normálisabb passzív FPC-s táppal én nem találkoztam. Az UPS meg szerintem nem működne együtt egy aktív FPC-sel.HELP!
[ Szerkesztve ]
-
macboyg
csendes tag
Köszönöm a gyors választ,úgy 25 ezer környékére gondoltam.
-
macboyg
csendes tag
Sziasztok lenne egy kis gondom ehhez a konfighoz milyen tápot ajánlanátok:
Asrock 970 extreme3
AMD FX 6100
Kingston 2x4GB 1600
HD 6850
DVD író
2 db vinyó
a válaszokat előre is köszönöm. -
04ahgy
nagyúr
válasz
westcoastog #23155 üzenetére
Az az 500-as iArena nem sokkal kerekedik a mostani 400-as FSP-d fölé. Elég gyér a bele, no.
+1 a már említett CTG-re.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Khooman #23148 üzenetére
Régi az a táp, és 5V-on szabályzott, a hatásfoka gyenge. A konfigod 12V-on eszik, tehát lehetnek gondok. A védelmei felsorolás szintjéén rendben vannak, de azért a tápos témában otthonosabbak szkeptikusan tekintenek ezekre a Coolink tápokra. Tény, hogy van nála sokkal rosszabb.
RaptoxX tápot semmiképp se vegyél, CTG-500-80P-t javaslok, vagy ha jobbat, szebbet erősebbet akarsz, akkor is temérdek modellből válogathatsz, persze többért. Kérj itt tanácsot.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
emre33 #23143 üzenetére
Nem talált, 5 fajta van...
AX850 (Seasonic bél, 80+ gold, moduláris) - lazán visz két húzott GTX580-t.
HX850 (CWT bél, 80+ gold, moduláris) - lazán visz két húzott GTX580-t.
TX850 - (CWT bél, 80+, fixkábeles) - lazán visz két húzott GTX580-t.
TX850 V2 (Seasonic bél, 80+ bronze, fixkábeles) - lazán visz két húzott GTX580-t.
TX850M - (CWT bél, 80+ bronze, moduláris) - lazán visz két húzott GTX580-t.Nekem AX750 van és nagyon elégedett vagyok vele. A 850-esek közül a TX850M kivételével mind járt már a kezeim közt. Jó tápok nagyon.
HGyu
-
ed019
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen tápot: FSP 350-60 apn
A gyári leírásokat tekintve 24 pin nek kéne lennie de ennek csak 20 van, miért van ez?Köszönöm!
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Smoky2011 #23172 üzenetére
Nem tudom, de nekem a nagy testvére (HM650) viszi a 2db tuningol GTX470 szintén tuningolt i5 760-at és még nem is hangos. A táp pedig annyit ad le, amennyit kérnek az alkatrészek, ha nem adta volna le, nem is lett volna mit kimérni. Egyedül hibája a merev kábelek voltak, de az már megszűnt.
[ Szerkesztve ]
-
Khooman
csendes tag
A jövő szempontjából, kiszeretném próbálni 2 vga-val majd, meg hát 2-3 év után úgyis szerintem lesz más tuning is ... De utánajártam, nem eszik sokkal többet a 6850-nél, szal egyenlőre marad a táp , ahogy néztem ez megbízható táp, meg ha lenne valami bibi mégis, el van látva védelemmel.
-
nbalus2k
csendes tag
Üdv!
Végig olvastam a topic utolsó pár oldalát és megerősítést szeretnék kérni tőletek hozzáértőktől.
Adott egy:
Intel i7-2600
Asrock extreme3 gen 3
2 HDDA későbbiekben pedig szeretnék vásárolni hozzá egy komolyabb videókártyát 7950 környékén melyet majd el kellene látnia a tápnak, viszont úgy érzem, hogy ez bőven benne csücsül a keretben ~80% 440W legyen alsó hangon amit le tud adni, ebbe pedig már úgy érzem belefér a konfiguráció, legyen szó régebbi ~ 250W-ig egy videókártya és a maradék a rendszernek.
Ilyen szempontból többen ajánlottátok a ADATA HM-550 tápot. Kérlek javítsatok ki ha esetleg túloztam, alámentem esetleg egy megfelelőbb tápot ha ajánlatok helyette.
Köszönöm!
-
Smoky2011
tag
válasz
Krissz5435 #23165 üzenetére
Ez jo vicc volt
-
Smoky2011
tag
Halli egy kérdésel fordulok hozátok.
Tápot szeretnék venni és ebbe segitség kellene.Itt a Konfigom:..AMD Phenom II X6 1090T 3.2Ghz
ASUS M4A785TD-V EVO
G.SKILL 8GB (2x4GB)1600Mhz DDR3
EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 ASUS HD 6950
+vinyok
meg a ventik
Proci az huzva lecc-meg a VGA-is.
Mindenféle képen Corsair-t szeretnék,s Modulárisat.
Milyet ajánlotok(Hány W-osat?)...Válaszokat köszönöm Üdv Ákos
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
Hi
Egy kérdés:
Használ-e valaki Chicony Hipro Adrenalin tápot (főleg az 1000w-os érdekel)?
Nem hallottam, láttam, mesélték vélemény érdekel, hanem személyes vélemény.Köszi
-
ZozzHUN
addikt
válasz
westcoastog #23158 üzenetére
Hat max hd6970 vga szintig bovithetsz vga-t kesobb. Sajna egyre ehesebbek ezek a vga-k
-
balpis
őstag
válasz
westcoastog #23158 üzenetére
én a helyedben utánaolvasnék először egy kicsit...
sokkal inkább CTG500...
[ Szerkesztve ]
-
ZozzHUN
addikt
válasz
westcoastog #23155 üzenetére
Ketagas 396w kombinalt teljesitmennyel. Reszemrol ajanlott ha eleg neked hosszu tavra
-
westcoastog
veterán
CHIEFTEC iArena 500W GPA-500S8
Üdv, erről a tápról vélemények?
Tervezem cserélni a mostanit, ő a kiszemelt. -
Khooman
csendes tag
Oksa, ha nem bírná akkor olyat veszek.
Viszont, ha nem lesz gond akkor is veszek mindenképp tápot, de akkor már nagyobbat, komolyabbat, gyűjtök majd rá zsétKöszi
-
Khooman
csendes tag
Ha tápot kéne vennem ezt néztem ki, kb. 20ezret tudok tápra szánni.
Raptoxx Professional RT-700W
Ez megbízható ? -
Khooman
csendes tag
A véleményeteket szeretném kérni!
Gépem:
Asrock 990fx extreme 3
Amd Phenom x4 965 BE
Sapphire Radeon HD 4850
Kingmax 2x2 gb 1600mhz Hercules
3db vinyó + dvd író
Táp Coolink coolcp5012p 500wJelenleg ez a gépem van, a táp el van látva Túlfesz-, túláram-, rövidzár-, tulterhelés-védelemmel, gondom nem volt vele eddig egész halk is.
Viszont videókártyát cserélek méghozzá Msi R6870 HAWK-ot lestem ki.
Elbírja ez a táp vajon az új kártyát?
Mert kiszámolva végülis összesen max 430-440w lesz az egész gépezet.De, eléggé szidják a Coolink-et, viszont eddig hibátlanul üzemel immár kb. 4 éve...
-
emre33
addikt
válasz
ZozzHUN #23142 üzenetére
az a szívás, hogy 850 elég, de én nyugotabb lennék olyan 900-950 körül.
Viszont az Amper számít. Corsair 850-nek egy 12V ága van, 70A tud.Viszont 4 fajta 850 Corsair van. Kereshetem a különbségeket
Corsair 850W TX850MCorsair 850W CMPSU-850TXV2EU SLI
Corsair 850W CMPSU-850TXEU SLI
[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
Kérdés: Mekkora táp kellene az alábbi konfighoz?
Intel Core i7-2600K3.40GHz BOX ->Tuning 4,5Ghz-ra.
Két darab 570 vagy 580 NVIDIA SLI1 SSD és két HDD. + DVD író.
Jóül számolok, hogy a két VGA 450-500 watt, cpu 150.
850-es Corsair kisebbel ne számoljak?Kösz
-
Sirpi
senior tag
7 év után bedöglött a gépemben a Chieftec táp. De mivel már úgyis érett a gépcsere, ezért vettem egy új konfigot, és az új táppal megnézve a régi gépemet tökéletesen működik. Szóval a régi gépet elpasszolom anyósomnak, csak kéne bele egy új táp. A köv. dolgok vannak benne:
- Gigabyte GA-P35-DS4
- Core 2 Duo E6750 2,66Ghz (2 magos Conroe, 65nm, 65W)
- NVidia Geforce 7100 (passzív, még maradt régről)
- 1 vinyó, 1 DVD
- 1 PCI wifi-kártyaTudtok ehhez ajánlani egy nem túl drága - max. 10k, de nem baj, ha kevesebb
- halk és megbízható tápot? Szinte biztos, hogy nem lesz bővítve.
[ Szerkesztve ]
-
d3rad
tag
Sziasztok!
Miután az egyik itteni topikban már sok segítséget kaptam, így ide is bejöttem, mert nem tudom, melyik tápot válasszam:
- Be Quiet! Pure Power 630W BQT L7 tápegység
- Corsair PSU-600CXV2EU tápegység
- Xilence SPS-XP600.(135)R3.0 600W tápegység Gaming Edition 13.5cm
- Sweex PS060 600 Watt Silent Power tápegység
- Gigabyte Superb 620W fekete tápegység 80+ (GE-E620A-C3)
- Thermaltake LitePower W0355RE 600W tápegységEzek a tápok 18-22 ezer forint között mozognak, több pénzem nincs rá.
Thx.
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Asrock H61M/U3S3 - i3-2100 - vga max. 5850 konfighoz milyen tápot ajánlotok?
Lehetőleg az olcsóbb, de megbizható kategóriából.
Köszönöm. -
Normi™
őstag
válasz
04ahgy #23112 üzenetére
Én is számolgattam,persze könnyen lehet,hogy nagyon rosszul,de abból indultam ki,hogy gyakorlatilag egyik hardver sem megy 100%-os terhelés alatt szinte sohasem kivéve valami tesztprogramnál tuning esetén de akkor sem együtt a vga a cpu-val,vagy az egyik vagy a másik,így arra jutottam,hogy olyan 400w körül lehet az összes terhelés,max 420-430w az meg azért lehet belefér.A vga 170w tdp/darab elég extrém terhelés alatt értendő gondolom,de maxra 2db 560 ti azért nem hiszem,hogy mostanában menne bármilyen alkalmazásban vagy játékban nálam,a cpu meg maximum 95w -os tdp osztályba lett sorolva és max annyit emelnék a szorzón ami a két kártyát kihajta de mondjuk játék közben sem menne 100%-on a processzor,én így gondolkodtam és ezért kérdeztem rá itt,persze lehet tök téves a gondolatmenetem...
[ Szerkesztve ]
-
lsgtvik
csendes tag
Üdv.
Egy kis segítség kellene.
Táp cserén gondolkodom...
Konfig: Phenom II X2 555@ B55
Giga HD6850OC
8Gb DDR3
1 HDD, 1 ODDA kinézett tápok: Corsair CX430v2, Chieftec CTG 500, FSP hexa 500, de mivel alsótápos házba kellene sajna az FSP kiesik. A Corsair tetszik a legjobban mert fekete meg jó hosszú kábelek vannak, csak nem tudom hogy elég lenne a gépemhez.
Véleményeket várom, köszönöm. -
HollyBoni
veterán
Lehet nem topikba illő,de azért hátha.
Milyen ventit tudtok ajánlani egy Chifi GPS-450A-101AA tápban? Ha valaki cserélt már ilyen tápban ventit,kicsit segíthetne.
-
a347
aktív tag
-
HollyBoni
veterán
Az normális ha a tápnak van egy nagyon pici "zizegő" hangja? Csak ha nagyon közel hajolok,akkor hallom.
-
04ahgy
nagyúr
Az a Bluestorm, ha meg tudod a címkéjét nézni, FSP500-60THN, vagy hasonlónak kell lenni. Itt a topikban olvass vissza, épp egy kisebb testvéréről írt stol (nagyon ért a tápokhoz). Bivalyerős az a táp, hajszálpontos kimenő feszültségekkel, még több év után is. Ha megmondod, pontosan milyen konfigot kellene vinnie, reagálunk rá, az is lehet, hogy jó pár évig nem kell még lecserélned.
HGyu
-
st1lr
csendes tag
Sziasztok!
Core i7 2600k
Kingston hyperx DDR3 2x4GB 1600MHz
ATI HD 6870 1GB
1 merevlemez, 1 DVD író.
Szerintetek ehez elég, a mostani gépemben levő 550W-os Thermaltake táp?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Mombat #23104 üzenetére
Ehhez elég egy normális 500as táp is, de meg merem kockáztatni, hogy egy 400as is elvinné ilyen procival. Ha másik HD6870est akarsz bedobni mellé, akkor kelleni fog a CPU erő, szóval lap-proci váltás kéne, de 6870 gondolom 1gb-os és azt CF-elni akarod akkor bitang erőd lesz de vram limit
-
Mombat
csendes tag
hali !
Van egy Giga SuperB 720W tápom a köv konfig alá menne: i3 2100, h61 lap, hd6870, 8g ram, cd/dvd nuku, 1db vinyó, más semmi... Gondolom kicsit eltúlzott választás volt (én is utólag lettem okos ). A kérdés az hogy amenyiben beigazolódik a gyanúm és túlzás volt ez a táp, mekkorára lenne érdemes cserélni? Illetve ez a SuperB 720 jó fajtának számít? Én csak azért ezt vettem mert ahol vásároltam ez volt a legolcsóbb pci 2x8 pines. Illetve ha esetleg megtartanám és majd miután megnyertem a lottót és vennék mégegy 6870-et, evvel a táppal elmenne a cucc?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése