- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP notebook topic
Aktív témák
-
Konfigos
őstag
válasz elfelejtette #45494 üzenetére
#45493 :
Melyik lehet a halkabb és jobb?Gyártói adatokra nem sokat adok,erre a ventire is van írva minden közbe a gyári amd hűtő 2400rpm-en halkabb mint ez a mostani venti.
-
Krisinto
őstag
Rendben!
Majd azért várom a tapasztalatokat! -
bambano
titán
válasz elfelejtette #45486 üzenetére
Elolvastam az első hsz-t, nem volt benne hkc említve... igazad van, nézhettem volna keresőt is, de hagy jegyezzem meg, a rangot nem olvasásért, hanem írásért adják
kösz.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
elfelejtette
veterán
-
Krisinto
őstag
-
Konfigos
őstag
Hello
Adott egy fsp ATX-400PNF táp egy ilyen ventivel: GlacialTech GT1225EBDL-1
Kicsit hangosnak találom és arra gondoltam hogy lecserélném valami nagyon halkra.Tudom hogy ez nem az a topik,de mégis ti mit ajánlanátok hozzá?Konfig nem fogyaszt többet 180-200wattnál furmark+primeal egyszerre terhelve.
Segítséget köszönöm.
-
Krisinto
őstag
Szerintem az lenne a legjobb választás
Azt hiszem 440-430w ot ad le
[Itt egy kis infó róla,szerintem meggyőző] -
Krisinto
őstag
-
elfelejtette
veterán
válasz bambano #45485 üzenetére
PH! kedvence rangodhoz képest érdekes, hogy a KERESŐT nem ismered...
HKC
Az emberi ürülék mindenféle szinonímáját megtalálod benne![ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bambano
titán
HKC tápokról hallott már valaki valamit? érdemes foglalkozni velük? egy hkc usp 5580-as van nálam most, érdekelne a tapasztalatotok.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Krisinto
őstag
válasz bajtokarpi #45483 üzenetére
FSP 400GHN kb 10k
Corsair CX400(bár ez egy kicsit több,de jobban megéri)
Enermax Cyclops 405W 9 400 Ft -
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
Barátomnak, tönkrement a tápja, mit ajánlotok?
10-12k körül kéne, nézelődnöm.
Konfig:
Gigabyte P35C-DS3R,
Intel Core 2 Duo 6750, Ati Radeon 4850, Kingmax 2 gb DDR2 800 Mhz, HITACHI 320GB 7200rpm 16MB SATA2Köszi
battletag: bossi#2666
-
Móci
addikt
válasz 14adam #45481 üzenetére
Hmm, akkor megfontolandó a vásárlása...
Lehet, hogy én nem fognám ki, de nem egy évre tervezem a tápvásárlást. Meglesem mennyivel drágább a Pro82, s meglátom.Qru: neked is köszönöm, de szerintem Enermax lesz, a Seasonic eléggé beszerezhetetlen.
[ Szerkesztve ]
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Qru
MODERÁTOR
Nagy különbség nincs, ha nem 24/7-ben megy a gép akkor pár év lenne mire visszahozza az árát a nagyobb hatásfokú.
SeaSonic is nagyon jó tápokat gyárt, azzal sem lenne gondod, abszolúte pariban van az Enermax-al. Azt vedd amelyik olcsóbb/könnyebben beszerezhető.#nincsbennetarcsi
-
Móci
addikt
Üdv!
Lassan elérkezik számomra is a tápvásárlás, s szeretnék tanácsot kérni.
Első körben Enermax tápra gondoltam. Az ECO80 400-as verziója tetszik a legjobban, s elég is lenne bőven. Ahogy olvasgattam a Pro82, Pro82+ nem igazán éri meg a többletpénzt.
Jól gondolom?
Második körben a Seasonic tápok is megtetszettek, valamelyik 400W körüli S12II elég csábító lehet. ( pl. SS-430GB) Bár ezeket beszerezni nem egyszerű...
Fontos, hogy halk legyen, s megbízható (ezek közül azért nehéz nem olyat választani...)."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Egy Phenom2 550BE+ 3.8Ghz-en és egy 4870-nek elég egy 400-as corsair?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Tiger89
tag
valaki a kép alapján megtudná mondani hogy az az fsp zen 300 az 2008elött vagy után gyártódott? szeretnék 1et de állítólag ciripelnek, de 2008után ezt orvosolták.
-
MZsoltee
veterán
Tuningot állíts vissza a prociról és ha tudod feszeld alul amennyire csak tudod, és utána pakold bele az 5870-et. Különben az 5870-en nem eszik sokkal többet mint a GTS 250:[link]
A másik, hogy lehet jhogy az 5850-el jobban járnál, mert az 50-es és a 70-es között kb 15-20% különbség van teljesítményben, árban meg a 70-es majdnem 35%-al drágább, a helyedben vennék egy 5850-et a maradékból meg bőven kijön a táp. Látni nem látod sztem a 15-20%-ot Ha 60fps akkor már mind1 hogy 72 lesz-e belőle, a 20nál meg megint mind1, hogy 24 lesz-e belőle.Olcsóbb és kevesebbet is eszik...[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
tsi
tag
válasz elfelejtette #45470 üzenetére
És esetleg valami költséghatékony tipp? mert pont abból kifolyólag hogy hó vége felé vagyunk és ennyi lóvét szántam a kártyára nem igazán van óriási tartalékom. Illetve ha mondjuk ezt a két hetet még kihúzza ezzel a HKC-vel, és jövő hó elején cserélem azonnal? Most nem az a lényeg hogy atomstabil legyen nekem 3 évig, hanem hogy eldöcög e így... Nem tervezek furmarokt meg egyéb benchelést amivel rettentően megterhelném.
Mondjuk egy Corsair TX650-ről május elején mi a vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz elfelejtette #45470 üzenetére
Há most mé ?
5870: 100k
többi alkatrész: 70k
Szobádban tüzijáték: megfizethetetlen[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Ha ennyi lóvét szántál a VGA-ra, akkor tiszteld meg azzal, hogy egy valódi tápra kötöd rá, nem egy ipari hulladékra..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
tsi
tag
Tisztelt táptudósok! A radeon topikból küldtek át ide... Olyan kérdésem lenne hogy nagy szentségtörést követnék e el azzal ha bepróbálkoznék az 500W-os HKC tápommal az alábbi konfignál:
GB EP45-UD3L
Q9550 @ 3400
2x2G DDR2 1066
Sapphire 5870 Vapor-X
WD Blue 250G/16M
1 SATA rack
1 eSATA szintén tápra dugva kivezetett csatival
SATA DVDvideókártyát húzni nem akarom alapon menne!
Jelenleg egy 8800GTS (G92) van benne és ez most gond nélkül megy, de azért a 5870 éhesebb szóval nem akarok gondot.
-
opti06
aktív tag
Hali, egy olyan problémám van, hogy vettem egy használt Enermax Liberty 500w-s moduláris tápot, bekötöm minden a helyén, és nem indul el a gép, nagy kísérletezgetés után kiderült, hogy ha bevan dugva az internet kábel akkor nem indul csak, de csakis áramtalanítás után, ha már ment a gép ki-be kapcsolom úgy okés, de ha lelövöm áramot és bevan dugva net akkor nem indul, enermaxnak ha jóltudom elég érzékeny a fesz védelme talán ez kavarhat be? minden esetre rohadt idegesítő, hogy mindig dugiszálnom kell a netkábelt
Ep45-ds3 alaplap
e8400 c2d
2x1gb kingmax
160gb sata2régi táppal noname(Lc-power) gond nélkül indul, uh. biztos nem a gép a ludas, biosban nézegettem lehet állítgatni elég sokmindent lan-nál de nemtudom az megoldaná-e a problémát? valakinek ötlete,vagy járt már így valaki?
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
400W-os tápegységek közül melyik az amelyik kifejezetten halk (hangtalan )?
Már minden elképzelhető ventillátort kicseréltem a gépemben, kivéve a tápét, és arra gyanakszom hogy eléggé zúg.
Chicony Hypro 380W OEM tápegység van a gépben.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy FSP 350-PNR szolgál, de beleépítem öcsém gépébe, ezért új tápot szeretnék venni. Azt szeretném megkérdezni, hogy melyiket válasszam a két táp közül:
- Corsair CX400 9k 5év gar
- Corsair VX450 14k 1,5év gar
16,6k 5év garLeendő konfigom:
LAP: GIGABYTE GA-MA770T-UD3
CPU: AMD Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 BOX
RAM: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz
VGA: ASUS EAH5750 FORMULA/2DI/1GD5 1G DDR5 PCIE
ODD: NEC AD-7243S Fekete
HDD: 2*WD 1,5 TB WD15EARS
HÁZ: CM 690 ADVANCED IISzeretném egy jó ideig használni, illetve nem vagyok az a HC Player, de időnként veszek kicsit erősebb kártyát illetve procit, hogy ne maradjak le És szerertném ha egy-egy ilyen upgrade-kor ne kelljen új PSU-t is vegyek.
essexboy
-
MaTpr0F
senior tag
650-el tuti nem menne el?
-
kona005
senior tag
Nagyon szépen köszi
-
kona005
senior tag
Helló
A következő konfighoz lenne:Gigabyte Ma770t-ud3p
Amd Phenom ii x4 955
g.skill 4gb ddr-3/1600 mhz KIT
sapphire radeon hd 5770
samsung f3 1tb
xigmatek asgardés egy olyan tápot szeretnék ami még elbírna egy 5770-et! Azt mondták egy FSP400-60APN vagy GHN egy kártyásan simán elbírná akkor egy FSP SAGA II 500W elég lenne a CF-hez!?
A válaszokat előre is köszi
-
MaTpr0F
senior tag
Üdv!
Érdeklődném h szerintetek Phenom II 550, 1db wd 1TB hdd, 1db dvd/rw konfig melett egy Corsair 650-es elvinne egy 4870X2 CF-t?
Köszi előre is!
-
14adam
addikt
válasz csokad #45446 üzenetére
modu 525 sok mindenre elég,bármely 1gpu-s és 4magos géphez,ha cf vagy sli lesz akkor vegyél liberty-t.
Az a modu nagyon jó áron van ha tényleg csak két hetet ment. Első kiadás vagy a II ? A másodikra sokmindenki panaszkodott a hangja miatt,és személyes tapasztalatból mondom,hogy az első kiadás halkabb volt mint a második
[ Szerkesztve ]
-
csokad
senior tag
sziasztok! egy off tápkérdés
Enermax MODU82+ 525W 20ezerért 2év garival (két hetet ment egy tesztgépben)
vagy
Enermax Liberty 620W 16ezerért gari nélkül (1évig ment napi 5-6óra használattal)
pls segítsetek
14adam és dyno segítségét várom főképp, ők ismerik jobban a történetet. -
elfelejtette
veterán
válasz feka007 #45444 üzenetére
Vegyél egy másik 300W-os FSP-t!
De komolyan!
FSP 350-60APN 80%-os hatásfokkal tökéletes választás.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
feka007
veterán
Hi, megbízható tápot keresek, ami hosszú távon biztonságosan képes vinni egy régebbi gépet. 1 winyó, 1 ODD van benne, 2800+ Sempron, Ati 2600XT 256 stb, nem egy nagy cucc. A mostani 300-as FSP megadta magát 6 év után.
Plz ajánljatok egy olcsó de jó tápot, lényeg hogy vigye gond nélkül. -
xeri
tag
Hello!
Van egy xeonos gépünk, amibe nemrég szereztünk egy második procit (Intel 7525 lap, 3.6GHz procik). Először az everest stabilitás-tesztjénél jött elő, amikor minden egyszerre indult el (cpu, fpu, cache, memória), néhány másodperc után szó nélkül lekapcsolt a gép. A teszteket külön futtatva viszont semmi gond. Később erős számoltatással is sikerült (jóval hosszabb idő alatt és elég véletlenszerűen) előidézni a lekapcsolást, elkezdtem hát a tápra gyanakodni. Ez egyébként egy 600W-os Enermax Noisetaker (EG701-AX-VE, 3.3V 34A, 5V 34A, 12V 35A). A próba idején a gépben csak 2db hdd ment, 1db dvd (idle), a videokártya QuadroFX1300 (még nem kell neki külön táp), hangkártya, egyéb apróságok. Konnektoros fogyasztásmérővel teljes terhelésnél mértem 310W körüli fogyasztást, és így is előfordult a lekapcsolás.
Az a kérdésem, hogy lehet-e a tápnak valamelyik ága kevés a két procihoz, vagy keresgéljek inkább a túlmelegedés irányába (mivel az everest csak egyetlen alaplapi hőmérőt lát, ezért ez is elég rögös útnak tűnik). -
dhstyle
tag
srácok a DELTA tápokról mi a vélemény ? van egy 750wattos delta tápom DPS-750CB-A
1 szerencsés csere során jutottam hozzá elvileg server gépekhez van de nekem csak 1 átlag configot hajt szoval bármennyire probálom terhelni se hangja se melegedés mintha nemis müködne de valami szakmai vagy nálam jobban hozzá értő tag véleménye érdekelne erről a szörnyetegről (súly, méretre gondolok a szörnyeteg alatt)Seat Leon 1.8 20V Turbo :) OnePlus 8 Pro 12/256
-
agemate
addikt
Sziasztok!
Radeon HD 5770 CrossFire-t tervezek, elég lenne CX400-as tápom hozzá? Egy hónapos. Valószínűleg a procit húzni kell majd, 3.4, 3.5GHz környékére. Annyi bizonyos, hogy a proci 1.25V-on stabil 3.4GHz-es frekvencián, tehát még így sem éri el a 125W-os TDP-jét.
Két vinyó, egy DVD író és 4 ventillátor+cpu cooler megy a gépben még. -
14adam
addikt
válasz robert02@12 #45429 üzenetére
cf-et akarsz? vagy csak 4850?
Elbírni elbírná szerintem,csak ne terheld le,és vedd vissza a proci órajelét meg feszét és akkor talán nem lesz gond abba a két hétbe,de csak saját felelősségre!Tálydi: Fsp everest? 165 x 150 x 86 mm
[ Szerkesztve ]
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
max. 150mm-nél rövidebb moduláris tápok, 400-500W környékén milyenek vannak a hx450en kívűl?Eeeeh, what’s up, doc?
-
14adam
addikt
válasz robert02@12 #45427 üzenetére
dobd ki azt a "tápot" a kukába és vegyél egy fsp everest 500-at vagy corsair hx520 vagy vx550-et
nem a 450w-vel van baj,hanem a minőségével,belsejével...[ Szerkesztve ]
-
robert02@12
csendes tag
Sziasztok van egy kérdésem az m-tech 450w tápom elég a 4830 -nak és a 4850-nek?
A hangya egész nyáron dolgozott. A tücsök pedig egész nyáron hegedült. Télen mindketten megdöglöttek.
-
Lokids
addikt
Szerintetek elbír egy Chieftech GPS-350-es táp egy Phenom2 555 2@4 magosítva
4850-es karival (bár nememléxem van-e rajta az a 4lyuku csati ami kell plusszba a karira)
alaplap: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
+1 ram modul 1 vinyó 1 optikai +talán 1 floppy is.
Ha jóltudom ennek a konfignak nem szabadna 300W-ot sem fogyasztania maxon.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Воланд
titán
válasz 14adam #45421 üzenetére
Köszi! Gondoltam, hogy viszi, csak nem találtam meg normálisan leírva, hogy a 12V-on mennyi ampert ad le. Használatijában szerepel 4db 12V mindegyik mellett 18A szerepel (ami kevés a tuninghoz) meg van egy 12V combined oda meg 48A van írva.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
Sziasztok!
Gépfejlesztés előtt állok és olyan kérdésem lenne, hogy a következő konfigot vinné-e a már meglévő Chieftec CFT-600-14CS tápom?
Alaplap: Gigabyte EX58A-UD5
Proci: Core i7 920 (4000-ig húzva, feszt nem nagyon emelnék csak minimálisan)
Memória: 6 GB 1,65V-on vagy egy kicsit alacsonyabban
Videokártya: ati 5870 gyári feszen
3 vinyo, 4 ventilátorAlapon gondolom minden gond nélkül elvinné, engem az érdekel, hogy mennyire bírná a tuningot?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
enginev3
csendes tag
Helló
Haverom mondta kérdezzem meg, hogy mekkora tápot vegyen ilyen konfighoz
2winyóhoz, nvidia 9800GT, 4magos 2,66GHz-s
Intel proci
ennyit írt róla, ha nem elég az info szóljatok
Az ÚJ nevem enginev3.0 (Panther) beleegyezésével, kérem a termékeim iránt azon a neven érdeklődjenek! Köszönöm a megértésüket
-
14adam
addikt
válasz earlyrat #45415 üzenetére
molex-sata átalakító.Nagyon sok alaplaphoz adnak ilyet,meg nagyon sok pc boltban lehet venni
-
earlyrat
tag
sziasztok, lenne egy kérdésem:
Chieftec GPS400 tápom van, és ma akartam rákötni a harmadik SATA vinyót,
de SATA tápcsatit csak kettőt találtam, amik persze foglaltak.viszont a régebbi tápcsatiból (4 lukú) van még szabadon vagy 6 db. át lehet ezeket
alakítani valahogy SATA-sra?Asus A320M-K, Ryzen 3 1300X, MSI Radeon HD 7770, Forza 8Gb DDR4 2400, Samsung 840 SSD, win 10 Pro
-
proci985
MODERÁTOR
igen, az is egy megoldás. cache kisebb, cserébe nem fogyaszt annyit és nem melegszik. ha a lap bjrja az FSBt, az is nagyon jó (és főleg olcsóbb) megoldás. infokért meg szivesen, kívánom, hogy örömödet leled majd az upgradeben
ja, még egy dolog: alapvetően amit írtam, az eléggé jól lefedi a q6600 as quadokat, de nem mindet (erre utaltam az eléggé nagy a szórással, és emiatt ajánlottam a kiteszteltet). általában a magas VIDesek/jellemzően B3masok között van pár, aminek nagyon sok fesz kell, de nem melegszik (nem jellemzőek, de néha apróban lehet ilyet találni). ezek a drop miatt eshetnek ki, hiába nem esznek sokat. a nagyon alacsony VIDesek, jellemzően 1.100 körüliek, pedig őrült módjára melegednek (és többet is fogyasztanak, ez a fetek miatt bajos). utóbbiból egy pár volt a fórumon, jellemzően az utolsó G0ások között. tehát ha eltérő értékeket hallasz, amik nem feltétlenül illenek bele abba, amit mondtam, az lehetséges (de kevésbé valószínű).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dyno
veterán
válasz proci985 #45402 üzenetére
Igen igen, Q83000-akat nézegettem még, lehet ésszerűbb lenne. Amúgy köszi a sok infót, valszeg mostanság kisebb pénzösszeghez jutok, meglátom mibe fektetek.
(#45398) csokad: Ezek közül a két FSP meg a Liberty az amit a CF alá ajánlok, a másik kettő édeskevés.
De a liberty lenne a legésszerűbb.(#45406) Krisinto: Ilyen baromságot én nem írtam az biztos, hatásfokban mi az isten a reklám fogás?Az volt a reklám fogás mikor a BS2-kre ráírták hogy 85%-os hatásfok, na igen, épp hogy elérte a legideálisabb terhelésnél, az felett illetve alatt, azonnal 80% alá esett a hatásfoka.
És mindenekelőtt érdemes lenne utána nézni mindennek mielőtt valamit írsz, főleg akkor ha valakivel példálózol. -
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
A következő konfigurációhoz milyen tápot tudnátok javasolni: Asus p5n-e sli alaplap, 4x 1GB ram, 2 vinyó, 2 optikai, és a legfontosabb egy hd 5850-es kari. Talán még fontos lehet, hogy az egész egy infosec 1000 VA-es szünetmentes után van kötve.
Köszönöm!
-
Krisinto
őstag
azt hiszem Dyno mondta talán(de nem biztos),hogy az csak reklám fogás
elég a 80+is -
14adam
addikt
válasz XP NINJA #45400 üzenetére
Nekem is volt iso tápom,csak nekem 300-as.el is durrant a kondi és vitte is a vga-t...(ati 9550)
killer1203 csak a ph-s tesztekben nem terhelik le 100%-osan az egész gépet,csak játék alatt.Tehát nem vinné el hosszútávon
csokad: pü-ben megírtam nemrég,hogy enermax
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
ohó
a lapod hat fázisú ahogy néztem a spec sheetet, a többi külön hűtés nélküli hat fázisú lap alapján (p35ds3 széria) annyira elégnek kell lennie 150Wig gond nélkül (fetek túlmelegedése alap probléma q66oknál). a táp megintcsak jó. a hűtő 355*9=3200ra szerintem még biztosan elég (nem ismerem, de a felfogatása és a felépítése alapján kinézem belőle, hogy az AC7et veri), talán 378*9 = 3400ra is.
a helyedben kiteszteltet vennék, aminek megvannak az eredményei 3.2-3.4 között is. eléggé nagy a szórás, amelyik jól megy 3.6on, az nem biztos, hogy 2.4en is jól ment, és ami jól megy 3.0án még nem biztos, hogy 3.2től nem kezd el őrült módjára melegedni. enyémnek pl 8x400hoz 1.38 kellett, ami azért már eléggé sok. a "w1zzard féle" 3.6@1.164es proci létezik, de összesen pár olyan proc volt a fórumon, amit 3.6on lehűtött egy TX2. ellenben a felüket légen nem lehetett 80 fok alatt tartani. viszont ha a lap és legfőképpen a hűtés elég, akkor szinte kivétel nélkül mind megfutja azokat az értékeket, amin használni szeretnéd (volt a fórumon két totális antituning, egyiknek 2.7en, másiknak 3.1 körül lett vége, de eléggé nagy volt a minta, és az összes többi minimum 3.4-3.5öt ment). fesszel kapcsolatban nem tudom mennyit dropol a lapod, ha 0.15 körül fog (p5k és p35-ds3mak ekörül vannak), akkor érdemes olyat venni, ami max 1.30-1.35 körül már viszi az általad kívánt feszértékeket, különben a biosban 1.50 körüli/fölötti fesz kell, ami kentisfield quadoknál már nagyon-nagyon a biztonsági határ közelében van.
esetleg ha a lapod bírja a magasabb FSBt (arra ügyelni kell, hogy ha kétmagossal bírja a magas fsbt még nem jelenti, hogy négymagossal is bírni fogja), és támogatja a yorkokat, akkor el lehet gondolkozni azokon is. kevésbé melegednek, kevésbé fogyasztanak (tehát az áramellátó/hűtő részleget kevésbé terhelik), cserébe viszont sokkal jobban terhelik az FSBt/NBt (bár ezért nagyobb is lesz az fsb/memória áteresztő képessége). cache picit kisebb, de ezt a nagyobb FSB ellensúlyozza.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
killer1203
senior tag
Sziasztok!
A mostani tápom eléglenne ha a procit lecserélem egy Q6600 ra amit 3.2-3.4GHz körül hajtanák? PH! tesztbe nekem azjött le hogy birnia kell mert QX9650 + 3870x2+3870 CF el tesztelték.
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest