Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
s4tch
veterán
válasz
Holdcorez #132185 üzenetére
Ha a zenehallgatás a prioritás, akkor a kettő közül egyértelműen a G7 a jobb: usb-n és bluetoothon is tudja ugyanazt, amit a HTC, és ráadásul ott van rajta a jack. A "csodadac" nem csoda, de a többi telefonhoz képest feltehetően nagyon jól szól. A G7-et még nem hallottam, az LG V10, V20 és dual G6 után mondom, hogy ezek egy számmal többet tudnak, mint egy átlag telefon. Hasonló színvonalat képvisel még többek között a ZTE Axon 7, néhány Vivo készülék, illetve a Meizu Pro 6 Plus is. Ezek közül az Axon 7 az, amiben van B20, de egyik sincs szolgáltatói kínálatban.
Ha viszont a HTC opció, akkor szinte bármit vehetsz: a HTC-nek nincs analóg kimenete, nincs "saját hangja", semmi olyan nem mondható el a fülhallgatós képességeiről, ami ne lenne igaz a legtöbb telefonra. A tesztekben sem a telefon, hanem valójában a telefonhoz adott usb-jack átalakító hangját tudják tesztelni, ami pont ugyanúgy szólna tetszőleges telefonra dugva... Szóval ha a HTC jó, akkor gyakorlatilag bármilyen telefon megfelel neked, ami tud usb hostot, illetve legalább android 8.x fut rajta. Usb-n keresztül bármilyen kompatibilis külső dac/amp ráköthető a telefonra, bt-n keresztül pedig egy Earstudio ES100-ra rá lehet küldeni a zenét, és ez a kis izé szépen fog szólni a meglévő füleseiddel, illetve egy könnyen hajtható fejhallgatóval is. (Az android 8 az ldac kodek támogatás miatt volna szükséges.)
-
batai15
félisten
Sziasztok, melyiket vennétek olyan? Honor 10 vagy honor play? Hosszú tavba lehet még gondolkodni bennük?
Honor 10hez húz a szívem kompaktabb és jobb kamerában. -
Coller225
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm kért tőlem tanácsot, de elég szorosak a kritériumok, így hozzátok fordulnék segítségért.
A több ezer éves lumia 525 telefonja lassan már szerinte is megérett a cserére, de csak mert már többszöri leejtés után ripityára tört az eleje, és a hátulja is.
A cél az lenne, hogy az új teló hozza azt a szintet, amit a jelenlegi lumia, ami egyszerűnek is tűnhet, de aztán kiderült, hogy mégsem az.
Tehát a cél:
- bírja 3 napot az akksija
- lehetőleg 4 col körüli legyen mint a lumia, ha nincs ilyen, akkor ehhez minél közelebbit szeretne
- legalább 5 évre szeretne telefont venni
- 30-60 ezer forintot szánna rá, és új, garanciális készüléket szeretneEgyébként szinte csak telefonálásra szeretné használni, illetve naponta kb 2x fél óra netezésre.
Ezekkel a kritériumokkal nem igazán tudok neki ajánlani semmit.
Nektek van ötletetek? -
FrankMonzano
őstag
Üdvözlet! Xiaomi Mi Max 3 telefonról tud valaki mondani valami infót? Gyorsaság, támogatottság, kijelző? Érdemes ilyet venni?
-
juve600
nagyúr
válasz
PsycHo88 #132189 üzenetére
-pixel megkapta/megkapja az android 9-et,meg a következőt is biztosan,viszont én nem adnék érte annyit
- én is meg vagyok elégedve a jelenlegi stock droidos telómmal csak hiányzik pár feature ami a miui-ban megvan,de van akit meg a miui zavar
-120k körül kapsz új Nokia 7Plust is ami nem sokkal gyengébb a Pixel-nél -
PsycHo88
senior tag
Értem , de akkor mi lenne a megoldás ? Ami stock android , kapja a frissítést és ma a teló is jó ?! , egyéb ként a pixel2 xl az árán kívűl vannak negatív dolgai ?
-
Holdcorez
csendes tag
válasz
#20749568 #132186 üzenetére
Gondoltam arra is, de sajnos egyik szolgáltató se árul v30-at vagy v40-et. Én pedig ott szeretném venni, mert elég nagy csomagom van már jó ideje, amit szép kedvezményekkel honorálnak. Az árukeresőn található olcsó boltokkal pedig egy 136 ezer forintos negatív tapasztalatom van, így bármennyire is csábító az áruk maradnak a szolgáltatók.
-
Holdcorez
csendes tag
Sziasztok!
Olyan telefont keresnék, amin élmény a zenehallgatás. A kamera vagy a nyers erő nem számít. Viszont az fontos lenne, hogy azért telefonként is használható lenne. Két ötletem lenne rá:
LG G7
HTC U12+Az LG-vel, mint márkával elég negatív tapasztalatom van, illetve a kijelző panelje és a notch se túl vonzó. Viszont a marketing a zenei képességei miatt tetszetősek.
A HTC-vel semmilyen tapasztalatom nincs. A notch hiánya mindenképpen előny, de ugye jack sincs. Ámbár állítólag elég jó a gyári füles és különlegesnek tűnik a készülék (és jó lenne kipróbálni egy HTC-t mielőtt beadják a kulcsot).
Nem tudok dönteni, de eléggé sürgetne az idő (telefon nélkül elég nehéz manapság). Más márkát nem igazán szeretnék, csak akkor, ha igazából semmit se jelent a mindenféle csodadac meg hasonlók. Szóval bármilyen meglátást, véleményt, tanácsot szívesen látok.
-
kilopo
újonc
Köszi @s4tch és @juuzer a válaszokat!
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
segítséget szeretnék kérni , mégpedig abban hogy jelenleg egy I7 használok már 10 éve hogy Iphonom van .
Szeretném kipróbálni az Androidot ! Tudnátok nekem ajánlani valamilyen androidos telefont amit stock android fut ?
Én a Pixel xl 2-re gondoltam , de olvastam itt fórumon hogy sok baj van vele
, a második telefon amit néztem az a Sony xz premium , de nem tudom nem ismerem annyira az androidos telefonokat és nem is követte,m soha :S
Szóval ezért fordulok most hozzátok .
Ár max 150-200e ft többet nem akarok telefonra költeni !!
És még egy elvárásom lenne az pedig az AKSI :
jobb legyen mint az Iphone-é .
Előre is köszi
-
Ájvé
veterán
válasz
qwertly #132179 üzenetére
Hiába újabb, közép kategóriás készülék, még P10 tavalyi csúcsmodell, sokkal jobb nála, gyakorlatilag mindenben (talán üzemidő kivétel csak). Mondjuk 100-at nem adnék az XA2-ért, akkor inkább már Redmi Note 5, olcsóbb és jobb nála.
P10 töltője is szabványos, csak van benne egy gyorstöltő funkció (Supercharger). -
juuzer
addikt
válasz
qwertly #132179 üzenetére
Az egyedi töltő att mit értesz?
A quickcharge-juk egyedi, ahogy a Samsungnak, az Opponak és a Oneplusnak is. Meg ugye van a Qualcommé is.
De egyébként én egy Huawei P9 quick chargerével töltöm itthon a telefonjaimat. És pl megy vele a Redmi Note 5-ön a gyorstöltés. Ahogy még anno az S7-tel is ment vice versa.
-
qwertly
addikt
Szia!
Annyira nem értek a mobiltelefonokhoz,de a teszteken majdnem egy év korkülönbség van a Sony Xperia XA2 jelentősen olcsóbb és újabb is.És ahogy olvastam a Huawei P10 egyedi a töltője.De ha annyira egyértelmű a Huawei előnnyé elfogadom a véleményeteket.És köszönöm is. -
volandy
senior tag
Sziasztok!
PartNero Gsm boltról van valakinek infója? Vásárolt tőlük valaki?
Tavaly még írtak róluk a feketelista vagy rossz boltok között. Idén már nem találtam semmit.
Árukeresőn nem találtam őket. -
Frawly
veterán
válasz
Frawly #132168 üzenetére
Kimaradt: láttam hasonló igényekre ajánlottátok fent a Redmi 6-ot (én a Plus-os változatot néztem ki) és a Meizu M6 Note-ot, de nem tudom melyiket válasszam. Ezek képek és speckók alapján tetszenének is, külsőre és tudásban is lefednék az én igényeimet (tudásban még le is kőrözik). A Redmi 6 Plus egy kicsit szimpatikusabbnak tűnik. A szoftveres támogatottságukat nem ismerem (mennyire stock rajtuk az Android, kapnak-e majd újabb Androidot), a Netflix HD támogatásnak utánanézek. Esetleg valami harmadik alternatíva.
-
Frawly
veterán
Telót tervezek venni. A rá szánt keret 60k, de ha szükséges, némileg fölé tudok menni 80k környékéig egy még jobb vételért, de ilyen 100k-300k-t nem szeretnék rááldozni, nem kell csúcsteló.
Min. 5 colos IPS kijelző kell, de még jobb lenne 6 col vagy minél nagyobb, min. FullHD felbontás, stock és frissülő Android, min. 3 GB RAM, min. 32 GB belső tár, LTE képesség, GPS, de úgy gondolom, hogy ezek így 2018-ra már nem nagy igények.
Eddig Doogee-jeim voltak, de egyik sem tartott tovább 1 évnél sajnos, se az X5, se az Y6 Max. Egy év után meghibásodnak ezek, az X5-ön elment a hangszóró hangja, most az Y6-on meg egyik napról a másikra tönkrement a lámpavilágítás, majd pár hétre rá a csatlakozó kezdett el nem működni, így alig lehet tölteni, meg a kijelző fényessége is csökkent így egy év múltán.
A másik, ami gond volt a Doogee-kkal, hogy a Netflix app csak nagyon lowresben játszotta le rajta a videókat még HD-s előfizetésnél is. Plusz az, hogy nem kaptak új Androidot, ráadásul az Y6-on valami mókolt 6-os Android volt, eltávolíthatatlan szutyok launcherrel. Az ilyet el szeretném kerülni. Ezeket a visszásságokat leszámítva amúgy a Doogee-kkal meg lettem volna elégedve.
Csak sorozatnézésre, zenehallgatásra használom, meg néha telefonálok, SMS-ezek. Nem játszanék rajta, fényképezni sem nagyon szoktam vele, úgyhogy a benne lévő kamera tudása nem érdekel. Jó lenne, ha kitartana 3 évig, kezdem unni, hogy kb. évente veszek új telót.
Lehetőleg újra gondoltam, de a használttól sem zárkózok el, ha abban vannak jobb vételek. Szifont lehetőleg nem akarok, maradnék az Androidnál. Függetlenül rendelném, online oldalról, UK-ben élek.
Az még jó lenne, ha valami jobbféle DAC lenne benne, de ez nem követelmény, mert a későbbiekben úgyis tervezem külső DAC beszerzését.
-
FrankMonzano
őstag
válasz
FrankMonzano #132104 üzenetére
Erre valaki? Illetve melyik jobb színváltozatban jobb a Mate 10, barna vagy szürke?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Szeretnék,még venni egy kisebb mobiltelefont a Samsung 2016 A3 helyet sajnos már nem nagyon lehet így elkezdtem nézelődni egyel nagyobb kategóriában.Így amik maradtak a Sony Xperia XA2,Huawei P10 Dual SIM ezek közül melyiket javasolnátok?A Huawei jelentősen drágább de arra 3 év gari van.Így én a Sony felé hajlok de sokszor olvasok róla negatív hozászolásokat,hardver és szoftver hibákkal kapcsolatban. -
kjanos
csendes tag
válasz
juuzer #132150 üzenetére
Nézegettem a OnePlus 6-ot is, de túl nagynak találtam az összehasonlító videókban,de lehet nincs nagy különbség. A Honor 8 is határeset. Hosszú távra az iPhone nem ajánlott, mint megbízható készülék? Igazából eddig csak androidos telefonom volt, de lehet szívesen kipróbálnám az IOS-t is. Továbbá tetszik, hogy az adott készülék 4 évig biztosan megkap minden frissítést.
-
cirkus
aktív tag
Galaxy A8 vagy S7-t választanátok és miért ?
-
Szaszati
tag
válasz
juuzer #132150 üzenetére
Azzal pont az a bajom, mint a 8-cal: üveg. Rettegek megint azt venni, ennek a hátán már egymást érik a repedések, pókhálós. Tudom, tegyem tokba, de korábban egy OnePlus One-nal annyira megszoktam, hogy tok nélkül is tökéletesen lehet használni, hogy nem szívesen vastagítanám még egy darab szilikonnal.
-
kjanos
csendes tag
Sziasztok!
Telefonvásárlással kapcsolatban szeretném kikérni a véleményetek. A jelenlegi telóm, ami egy hibátlan Honor 8 az menne asszonynak, magamnak pedig vennék egy újat.
- Árkategória.
Maximum bruttó ~215-220k.
- Használt vagy új
Mindenképpen új.
- Hol vennéd meg?
Függetlenül újonnan gyártói garanciával.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Hosszabb távra tervezek telefont venni (legalább 3 év) és a megadott ársávban a legjobbat és legjobb ár/érték arányút.
- Mire használnád?
Napi használat: Telefonálás, SMS, Messenger, fotózás, zenehallgatás (Spotify)
Ritkábban: GPS, videó
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Jöhet akármi.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Ne legyen nagyobb ( vagy csak maximum nagyon minimálisan) mint a Honor 8.Eddig amiket nézegettem:
Samsung Galaxy S9
Huawei P20
iPhone 7/8Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
János -
mmdms
addikt
Sziasztok!
Telefont keresek, dualsimest, független legyen.
Általános felhasználásra kell, messenger, igo, youtube, zenehallgatás és banki alkalmazáson kívül mást nem használok, néha lövök egy képet. Pontos navigációnak örülnék.
Pár napja írtam ide, ZTE Blade V6 telót kerestem de nem találok, ugyanilyen paraméterekkel nekem tökéletes lenne egy olcsóbb telefon, mediamarkt honlapját nézegetve 35k környékéig elég sok hasonlót találni.
A blade adatai:
4 mag, 1,3 ghz,
2 giga ram,
16 giga tárhely,
~13 mp kamera,
minimum 2300 mah-s akksi.
Külsőre is nagyon bejötta v6. Tudnátok adni pár tippet, miket érdemes egyáltalán fontolgatni? -
novakalex
aktív tag
120.000 Ft-ért használtan mennyire jó vétel a 128Gb-os Xiaomi Mi 8?
-
s4tch
veterán
válasz
kilopo #132076 üzenetére
Zenét hallgatni a Meizu Pro 7 jobb ezeknél, legalábbis a jack aljzat biztosan jobban szól. Az amoled kijelző miatt videót nézni sem lenne utolsó rajta, a fém ház tartósabb, mint a Honor üveg háza, ráadásul a belőtt árkategória feléért is megkapod. A processzor gyengébb, mint az említett telefonokon, illetve a kamera nem tud annyit, kb. ennyi hátrány érhet.
-
válasz
dnielrable #132131 üzenetére
Ebben az ársávban a meizu note m6, és a xiaomi redmi6 a best buy, mindkettő nagyobb mint 5"
-
dnielrable
csendes tag
Sziasztok
Az alábbi paraméterekkel szeretnék tanácsok kérni, milyen készüléket ajánlotok
- 30-50k Huf kerettel szeretnék új telefont
- Függetlenül szeretném vásárolni
- Hosszú távra tervezem (2-3 év)
- a legjobb ár érték arányú telefont szeretném megtalálni
- Használat:
Könyveket és oktatóanyagokat esetleg, zenét szeretnék hallgatni Bluetooth/esetleg vezetékes fejhallgatón, ezért jobb lenne nagyobb tárhelyjel, de az sem gond, ha az extra 64-128GB-t külön kártyával kéne pótolnom
Netezni szeretnék, még rajta rövidebb ideig (havi kb 200mb, és 6-8 óra)
Nagyrészt telefonálásra és videocall-okra használnám
- Maradnék az androidnál, de nem zárkózom el semmitől (kivéve az apple termékeket)
- 4,6 - 5" kijelzővel keresnék(de ez annyira nem fontos számom)Segítségetek előre is köszönöm!
-
ixek
újonc
És ha a méret nem lenne lényeg, ilyen árkategóriában mit ajánlanátok ilyen specifikációkkal?
-
kisza25
félisten
válasz
Viktor0610 #132111 üzenetére
Mondjuk azt nem értem miért ne lehetne a sima aku miatt %-os, az értesítésre nem tudok mit mondani
Itt egy vidi itt nem tűnik haszontalannak, de ki kellene próbálni, de amúgy már mindegy holnap kapom a note 5-öt, tetszik, hogy megrendelem másnap itt van és vidéki vagyok -
ixek
újonc
60-70 ezer forintos árkategóriában keresek okostelefont. Viszonylag sokat bírjon (3-3.5k mAph). Telefonálásra, játékra, ritkán fotózásra használnám. Különösebbe megszokott márka nincsen, de azért ne noname kínai legyen
Újonnan keresek, gyári garanciával. Szerintem max 5". Ötletek esetleg?
-
-
kisza25
félisten
válasz
juve600 #132109 üzenetére
Azaz, nem tudom az hogyan jött ki, biztos telefon belejavított
Amúgy nem értem miért akkora para, mert annyival több hely marad tapizni a kijelzőt, és le lehet sötétíteni, akkor invertben van fekete alapon, de láttam a hsz áradatot alatta, majdnem hánytak az emberek, na mondom, ha egyszer el is akarom adni akkor jobb, ha note 5 -öt veszek
Ja amúgy az mókulás nélkül veszi videóra a 4k-t, meg a kamera kiosztása más, azt nem tudtam kideríteni jobb-e,
De mindegy mert drágább is, ez most pont elég lesz, kár, hogy 2 sim mellett már nem megy bele memóriakártya -
kisza25
félisten
válasz
#81733120 #132103 üzenetére
Köszi
Csak azért írtam, mert utánam kérdezett valaki hasonlót, akinek 4-en válaszoltak, azóta már törölték is a gyereket, az enyémre meg senki, de nem érdekes, utána olvastam és csak azért nem vettem a note 6 pro-t, mert ahogy nézem nehezebb lesz majd eladni a touch miatt. -
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Remélem nem nagyon off.P20 lite és Galaxy A8 benchmarkról lenne szó.
a lényeg, hogy az P20 Lite memóriára(RAM) 9141-et, az A8 5809-et kapott. Ez szerintem egész nagy különbség. Ugyanakkor a gyakorlatban ez mit jelent, hol jelenik ez meg? -
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Xiaomi mi 8 vagy a Mate 10 pro jobb telefon ár-érték arányban? Esetleg valakinek van személyes tapasztalata róluk? Előre is köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest