- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Valahogy rákerült a gépemre a Pay by ads / Yahoo Search. A programok eltávolításánál folyton ezt írja ki:
Browsers restart is required to complete the uninstall proccess! Click the Uninstall button to close any open browsers and start uninstalling
Nincs is megnyitva böngészőm. Ez amúgy nem a Toolbar, viszont a böngészőm mindig belassul és már vagy 10 szer telepítettem újra a chrome-t, de mégis folyton meghülyül, gondolom ettől.
Kivettem már az auto indulásból is, de mégis mindig elindul.
Hogy tudom leírtani ezt a gépemről?Üdv: Fishor
-
válasz
tpeter77 #30390 üzenetére
A vírusirtó manapság csak egy komponense a hatékony védelemnek. Az XP-t win7 (v 8.1)-re cserélni mindenképpen alap. Ezekután:
0. Nem ráklikkelgetni mindenféle vacakra, ami a spamekben, letöltős oldalak kamu nagy zöld "letöltés" gombján van. Illetve nem telerakni a gépet mindenféle bloatware-rel (letöltős oldalak által felajánlott "letöltés segítők", de egyéb, látszólag megbízható progik is sokszor hoznak magukkal szemetet).
1. UAC-t maximumra húzni, kritikus komponenseket (Java, Flash player, Acrobat) és persze az oprendszert automata frissítésre állítani
2. Böngészőt biztonságosra konfigurálni: pluginek (flash, java) csak klikkre induljon, védelmi beépülőket felrakni: Adblock+ (szűrőlisták között mindenképp ott legyen a malware domain-blokkolás), Bitdefender Trafficlight
3. Extra védelem pl a telepítést nem igénylő Hitman Pro Alert.4. Ezekután egy vírusirtónak nem sok dolga marad, az ingyenesek közül ajánlom az Avirát, Avastot - fentebb javasolták a 360 security-t (ezt én még nem próbáltam).
Az 1-3 pont eszközei nem fognak nyaggatni, max az UAC - az pedig teljesen jogosan, lévén sérelmezi, ha vmi a védett területre akar települni, bele akar szemetelni a registrybe, stb.
-
huskydog17
addikt
válasz
tpeter77 #30390 üzenetére
"Kipróbáltam a NOD-ot, de lassít, és sokszor ellenőrzi főleg este a gépet, szinte félóránként tekeri a vincsit, éjjel halk tv-nézés mellett hangosan zúg a prociventi, mert ellenőriz megint ki tudja mit, amikor napokig nincs se le, se feltöltés.
Meguntam, NOD-ot leszedtem, helyette keresnék mást."Miért nem kapcsoltad ki az automatikus indítást az ütemezéseknél? Meg lett volna oldva a probléma néhány kattintásból. Az ESET termékek ráadásul pont azon termékek egyike, amelyek nagyon kis mértékben lassítják a rendszert. Az Avast és az AVG például sokkal durvábban lefogja.
Ha a Nod32-nél mindössze az automatikus éjjeli ellenőrzés volt a problémád, és van hozzá érvényes licenced, akkor szerintem hiba volt leszedni. Na persze tehetsz egy próbát például a 360 TS-vel, vagy esetleg az Avira-val, szerintem ez a kettő a legjobb az ingyenesek között.
-
GEPESZ66
veterán
Szoktam online bankolni.
Szerintetek ilyen esetben is elegendő védelmet ad az ESS, vagy ruházzak be egy KIS-re? -
tpeter77
addikt
válasz
daimonion #30381 üzenetére
szia,
Ha a virusirtó a hack/crack progikra bejelez, az nem gond, azokat a progikat régóta használom, csak fel kell venni "fehérlistába." Nem ezzel volt a bajom. Tudtam, hogy van 3-4 progim külön kell belőni hogy ne tiltsa.
Nem is azok okozták a bajt, azok kb 2 éve a winchesteren vannak.az MSE nem védett, amikor véletlenül adathalász és hasonló szép oldalakra tévedtem, amire nem is kivántam felmenni, csak az egyik link odavitt. Kaptam trójait meg még ki tudja mit...
Már új virusirtót sem lehetett telepiteni, a régi meg nem engedte leszedni a meglévő vírusokat, valamint random különféle ablakot dobált fel a virus.
Akkor már tudtam, hogy másnap a win7 telepítő dvd-t elő kell vegyem a szekrényből.Szinte mindig ugyanazokra az oldalakra járunk (feleségemmel közösen használjuk a gépet) és 2 vagy 3 évig gond nélkül elvoltam az XP-vel, aztán egy-két hónapja valami virust összeszedett a gép és azóta felraktam a Win7-est. Ezzel még most meg vagyok elégedve.
Hogy ne járjak megint ugyanigy, szeretném elkerülni egy jó viruskereső és tűzfal kombóval.
Kipróbáltam a NOD-ot, de lassít, és sokszor ellenőrzi főleg este a gépet, szinte félóránként tekeri a vincsit, éjjel halk tv-nézés mellett hangosan zúg a prociventi, mert ellenőriz megint ki tudja mit, amikor napokig nincs se le, se feltöltés.
Meguntam, NOD-ot leszedtem, helyette keresnék mást.Erre kérek tanácsot.
köszi. -
sz.j
nagyúr
válasz
HoTaZo #30384 üzenetére
Nálam egy másik oldal videóinak lejátszásakor jelentkezett a "szakadozás", de olyan sűrűn hogy le is kapcsoltam a lejátszást ....
Mivel ilyen azelőtt nem volt az AVG IS 2015-re gyanakodtam mint friss telepítésre, ezért mentésből visszaállítottam az AVG IS 2014-et tartalmazó rendszert és láss csodát, ugyanazt a videót most már szakadozás nélkül végig lehetett nézni -
ƵøŁĭ
veterán
-
kivlov
aktív tag
válasz
King Unique #30361 üzenetére
Mivel ez vállati verzió így átlag userek nem használják ettől függetlenül mindenre van megoldás...
Nálunk a cégnél fejlesztések miatt vannak ilyenek...
Nem próbáltam sima 8.1 kulcsal de szerintem nem jó hozzá de meg lehet próbálni...
Egyébként vicc hogy mennyivel stabilabb mint a 8.1 pro igaz ez nincs tele felesleges dolgokkal de nem is játszani van viszont aki nem játszik hanem dolgozik a gépen annak ez sokkal jobb... -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Pár napja áttértem az AVG 2015-re ('13-ról), azóta egyik oldalon, melyet naponta látogatok, a videót szakadozva tudom csak megnézni (elindul, majd 5-10-15 mp után megáll, majd kb. ugyanennyi idő után folytatódik).
Nem tudom, hogy ez az AVG miatt van-e, a FlashPlayert ma frissítettem, Youtube normálisan működik.
Lehet hogy az AVG a ludas? Vagy valószínűbb, hogy az oldalon van gond a videóval? A Facebook oldalukon senki nem jelez lejátszási problémát.
Esetleg valakinek valamilyen ötlete, hogy mit ellenőrizzek, állítsak át ...stb.Köszönöm előre is a segítséget!
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne, hogy az AVG Internet Security 2015 jobban fogna egy gyenge laptopot mint a Bitdefender IS 2015?
A laptop egy Dell Vostro 1015amiben egy gyenge egy magos celeron proci van 4GB Ram társaságában.
-
válasz
tpeter77 #30379 üzenetére
A nod-ot nem használtam már kb 10 éve, szval nem tudom, mennyire jellemzőek rá a fals pozitív jelzések. Amivel tapasztalatom volt nem túl rég: Kaspersky AV, Trustport (=AVG+Bitdefender), Avast, Avira: egyikőjük sem zavart megalapozatlan riasztásokkal.
Persze crack-ekre és hasonlókra valamint valódi kártevőkre harap mindegyik
Ha az MSE által védett rendszered fertőződött össze, érdemes az egészet formázással újratelepíteni és egy jobbféle vírusirtót felrakni. Pl: KIS, Avira, Avast, Trustport - itt egy teszt, megnézheted, ki kapott sok pöttyöt a védelmi képességekre.
-
daimonion
senior tag
válasz
CJ4567 #30380 üzenetére
Ez egy jó kérdés ..Az olyan gépre minek egyáltakán vírusírtó ?rokafiu77
Azért jó lenne megtudni milyen ablakot dobott fel a vírusírtód ? Milyen proginál is jelzett a program..egyáltalán legális oldalról szerzett progiról van szó vagy letöltöttél egy idökorlátos verziót azt teljes verzióssá akartad tenni ? sok sok érdekes kérdés amire jó lenne tudni a választ . -
tpeter77
addikt
sziasztok,
korábban a Microsoft Security Essentials nem vált be, nem volt jó a védelme,
a NOD32 meg nem tetszett, mert mindenfélére vírust dobált fel, alig tudtam használhatóvá tenni a progikat...milyen virusirtót javasolnátok? ami nem riaszt feleslegesen és védi is a gépet?
-
-
CJ4567
nagyúr
Mikulásbá
Mert abból még nem volt 180 napos promó.Nortonnál valamiért olyan érzésem volt hogy nem védi a gépet, máig nem tudom miért
Amúgy ugye 2014 a promós telepítő, telepítés után tudom a legújabbra frissíteni?
És újratelepítés(most két hetes a win installom, a vírusírtóra értem) után a licenc visszaáll, vagy az a Norton fiókban tárolódik?
Oldalukon miért nincs kint a 2015? Vagy az még beta? -
Bertiee
senior tag
Köszi! Igazándiból nincs bajom a Webroottal, csak a kíváncsiság az AVG irányába. Mondjuk a gépigénye kisebb lehet az előzőnek, ahogy olvasgatom a hozzászólásokat...
Esetleg még az érdekelne, hogy internetes kapcsolat nélkül (offline) - vagy egy adott hálózatra kapcsolódva (pl kollégium) mennyire lehet jó a webroot? Ilyen esetben nem lehet jobb az AVG? -
daimonion
senior tag
válasz
Mikulásbá #30372 üzenetére
Májusban a Fortinet és a Palo Alto Networks hívta életre a Cyber Threat Alliance (CTA) szövetséget, Erre a szerveződésre több cég is felfigyelt, egyebek mellett a McAfee (Intel) és a Symantec is, amelyek végül úgy határoztak, hogy beadják a derekukat, és szerepet vállalnak a fenyegetettségek elleni közös fellépésben.
Nem kötözködöm de ez akárhogy nézem 4 cég
De tök mindegy mennyi az a lényeg hogy legyen valamiféle összefogás ami hatásosan müködik is végre ..Legalább is remélem hogy müködni fog..Tudom hogy ott van az AMTSO de ugye ez csak a tesztelési methodust akarja egységesíteni hogy az AV ket lehessen egységesen tesztelni..ez a szövetség azért kicsit másról szól, és nagyon jó lenne ha a nagy AV gyártók tényleg csatlakoznának mert sok AV cégnek van hatalmas adatbázisa kiváló kutatói éls ugye több szem csak többet lát.. Ezért is tartom ezt egy jó kezdeményezésnek..remélem lesz is sikerélményük..
t72killer
Ha a nagy cégek félreteszik a féltékenységet és azt hogy csak az ö technologiájuk a jó akkor lehet ebböl valami és talán a többiek is csatlakoznak
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Lehet hogy nagyon láma kérdés, de a nemrégen promócióban letölthető AVG Internet Security 2014 frissíthető-e a 2015-re?
Mert az előzőekben használt Norton Antivírust azt lehetett mindig az új verzióra upgradelni.
-
-
daimonion
senior tag
Összeborulnak a biztonsági cégek
Egy kiberbiztonsági kezdeményezésnek köszönhetően a legnagyobb védelmi cégek is kezdik felismerni, hogy egyedül nem tudnak szembeszállni napjaink fenyegetettségeivel szemben.
-
válasz
stingy2 #30365 üzenetére
A két HIPS nem túl egészséges egymás mellett, én a Nodét kikapcsolnám. Sőt megfelelő webes kiegészítőkkel (ABP é/v. NoScricpt) szerintem elég a WSA. Fölösleges túlbonyolítani, annak idején egy KIS mellé én is mindenféle szir-szart feltettem. Ma már csak mosolygok ezen. Max. egy MBAM Free és kész.
-
CJ4567
nagyúr
Sziasztok.
360 TS, AVG IS 2015, vagy Norton AV? -
stingy2
senior tag
Pár hete használom a WSA-t. először egyedüli av-ként tettem fel nod32 helyett egy régebbi gépre a minimális rendszerterhelése miatt.
viszont pár napja a következőt olvastam:
"Already have antivirus protection? Webroot is a team player. Our solutions won't conflict with your existing security software." visszatettem mellé a nod32-t (azt még elbírja a gép) és azóta is problémamentesen futnak. azóta az asztali gépet is ezek védik. ami elég meggyőző a webrootban, hogy olyan bankok adják az ügyfeleiknek az online bankolás védelmére mint a citi, barclays,hsbc stb. a firefoxot, ie-t alapból védi az identity shield, de hozzá lehet adni más böngészőt (én pl cyberfoxot)
remélem ez a megoldás + emet már elég biztonságos lesz...
egyébként ilyen esetben érdemes még bekapcsolni a nod32 hips interaktív módot? (csak mert rettenetesen idegesítő) -
huskydog17
addikt
válasz
CJ4567 #30356 üzenetére
Az a durva, hogy még SSD mellett is tud durván fékezni. Sokkal jobban fékez, mint egy ESET vagy egy Quihoo. Most lefuttattam egy teljes rendszer-ellenőrzést. E közben néztem egy Youtube-os 1080p videót offline módban DXVA alatt, de a HDD-t annyira durván lefogta, hogy a videó csúnyán szaggatott sok helyen DXVA alatt! Egy 7.200 RPM-es vinyóról beszélünk.
Az ellenőrzés végeztével persze az akadás megszűnt, a memória használat most kereken 120 MB-on van. Kicsit többet kér, mint egy Nod32, ugyanis az ESET terméke nálam mindig 90-100 MB környékén evett, de ennyire sose fogta meg a gépet.
Jó igaz, az AVG IS 2015 mentségére legyen mondva, hogy minden komponens fel lett telepítve és aktív is, míg egy Nod32-ben sokkal kevesebb komponens volt. -
CJ4567
nagyúr
Üdv mindenkinek!
AVG IS 2015 miben jobb/rosszabb mint a 360 TS? Gépterhelése milyen? -
Qasam
aktív tag
Sziasztok!
Kíváncsi lennék arra, hogy mostanában milyenek a GData védelmek, mivel már rég hallottam felőlük. Milyen például az új 2015-ös verzió? Aki használja megosztana pár dolgot róla?
Köszönöm! -
válasz
pr1mzejEE #30351 üzenetére
KIS-nél nincs semmi lagg,bug,stb.
Felugró ablakok sincsenek játék módban.Ingyenesek közt az Avastot szokták ajánlani,de van még egy pár,ki kell próbálgatni őket,azokat nem ismerem.
Én nem vagyok híve az ingyeneseknek,abban a többiek fognak segíteni.
Amit még érdemes lenne átgondolni,az ESS,ami szintén nem fogja a gépet,magazinos kóddal lehet használni. -
pr1mzejEE
addikt
válasz
Mikulásbá #30348 üzenetére
Elfelejtettem írni, hogy ingyenes kéne. Ez az én hibám természetesen, de köszönöm az ajánlatot. Tudsz valamit ami ingyenes?
Egyébként a gép bitang, nem is azzal van a gond, nem szeretnék laggokat meg mittudomén felugró ablakokat játék közben, mert az eléggé idegesítő lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Elektromos autók - motorok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Fotók, videók mobillal
- Gitáros topic
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Videós, mozgóképes topik
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- További aktív témák...
- 3 hónap Aimlabs Plus Premium - Valorant
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest