Aktív témák
-
Pocak89
senior tag
És a Comodo vírusírtója az milyen? Tudom hogy még béta.
-
Gyomman
aktív tag
válasz
Pocak89 #1796 üzenetére
Én egy ideje Avirát használok, régebben is azt használtam, és bár nem mindennap járok fura oldalakon, azért megforulok, és ha volt valami ez mindig jelezte. Teszteken is jól szerepel, nézz csak fel Virusbtn oldalára! Ennyire tlaán egyik írtóban sem bízom, mint az avirában, csak ajánlani tudom...
-
zsoi
senior tag
jajaj ráér biztosan. jobban járna ha még a router tűzfala és a gépe közé betenne egy "kis szervert"... na mindegy, Ő dolga.
Én biztos hogy linux alól, virtualba installálnék egy XP-t (ha azt akarok) és az alól nyomnám, vendég v. max. felh. jogosultsággal. De én meg egy állat vagyok. -
Pocak89
senior tag
Avira Premium Security az jó választás?
-
Xelo
addikt
te hallod nagyon unatkozol?
nem egyszer olvastam hogy mi éppen a te über védelmed. ami nem is annyira über. rétegzett védelem fontos nyilván, de amit felraksz antivirus nem csak virusok ellen véd, az antispywared nem csak spywareket irt, stb. és igy biza össze is akadhatnak. kész az új winem, sokat gondolkodtam azon tűzfallal mi legyen: Win XP tűzfal powa...
nem kérdez, nem is véd, jó az nekem. mellé avira antivir, a-squared anti-malware, és spyware doctor. mindegyik legális fizetett verzsön --> biztonságban érzem magam.
easy spy remover vagy mi helyett vmi nevesebbet ajánlanék: spybot s&s, ad-aware.. például
-
akaido
addikt
-
Hawk1979
őstag
Most már én is kivámcsi vagyok
Linkeljen már valaki valami fertőzött,trójaival megtűzdelt,igazán veszélyes oldalt.
Jöhet privibe is,ha túl sok a ruha nélküli néni a linken,vagy csak egyszerűen warezzel foglalkozik az oldal.... -
Kraptor
őstag
Valakinek van valami ötlete ezzel kapcsolatban:
C:\System Volume Information\mountpointremotedatabase
nél állandóan lefagy a Kaspersky 7-es. XP a rendszer próbáltam a két legrégebbi Kasperskyvel de mindig ennél lefagyok. Töröltem a filet safe modeban de mikor normálban bootolok akkor visszajön. Valakinek van valami ötlete, hogy miért van ez?
-
Gyomman
aktív tag
ÉRdekes. Ezzel a RemoveIT pro-val uyganúgy teljesítettem (100% vírusírtó, 75% spyware), mint Avirával. MInden egyéb beállítás nélkül. A legjobb az egészben, h nem jelzett semmit, aszittem, hogy 0% lesz...
Am Avira védelmébe annyit, h jobb a téves pozitív, mint a téves negatív... Persze alapjába véve egyik se jó
-
zvaragabor
senior tag
"de jobban is teszed ha nem nyitsz meg ilyen oldalakat"
Szinte biztos vagyok benne, hogy nem lett volna gond, ha rámegyek az oldalra. Szkiptek és reklámok nincsenek engedélyezve, böngészőm korlátozott jogokkal fut, van egy viselkedéselemző, és egy antivírus. Direkt szoktam kérni, hogy adják meg a címét a kétes tartalmú oldalaknak/fájloknak, mert el akarom küldözgetni őket a laborokba. Aztán ha egy csomagolt fájlról van szó, akkor meg nincs mitől félni, egy archivált végrehajtható fájl csak akkor tud lefuttatódni, ha előtte kicsomagolom."Csak akkor jelezzen egy vírusirtó, ha valóban vírusos az adott fájl."
Ez sajnos a heurisztika és egyéb viselkedéselemző módszerek miatt lehetetlen. -
zed01
őstag
válasz
zvaragabor #1779 üzenetére
Nem mentettem el ezt az oldalt a könyvjelzők közé, már nem találnám meg, véletlenül akadtam rá. Így nem tudom belinkelni, de jobban is teszed ha nem nyitsz meg ilyen oldalakat, mert egyik vírusirtó sem 100 %-os.
Egyébként az egyik legjobb virusirtónak tartom az Avirát, csak van egy nagy hibája, rengeteg a téves riasztása, ezért nem használom. Nekem legutóbb a NeuoTran 2007 szövegfordító szoftver telepítőjét találta vírusosnak, akkor döntöttem el hogy többet nem használom. Csak akkor jelezzen egy vírusirtó, ha valóban vírusos az adott fájl. -
zed01
őstag
Kezdek más szemmel nézni a McAfee VirusScan Enterprise 8.5 + Antispyware Module-re. Megfogott egy csomó trójait. Az a helyzet, hogy megint megnyitottam egy csomó húzós oldalt és a McAfee blokkolta az egyik helyen a trójaik betöltődését. Az az igazság a SEP is jelzett, az is trójait talált. A McAfee 4 trójait, a SEP kettőt blokkolt, egy preparált oldal volt hemzsegteg rajta a kártevők. Úgyhogy akárki akármit mond, IGENIS VAN LÉTJOGOSULTSÁGA A KÉT ANTIVIRUSNAK, a rétegzett védelem mindennél fontosabb.
De biztos ami biztos alapon már visszaállítottam az egész particiót az Acronis True Image 11-el, a biztonság mindennél fontosabb.A következő módon néz jelen pillanatban a védelmem:
1. Symantec Endpoint Protection (tűzfal nélkül) 2. McAfee VirusScan Enterprise 8.5 3. McAfee AntiSpyware Module 8.5 (ez beépül a VirusScanba) 3. Spy Sweeper 4. Easy Spy Remover (ennek nincs realtime védelme, így memóriát sem foglal, de keresni lehet vele.) 5. Comodo Firewall v3 bekapcsolt Defense+ 6. Router tűzfal 7. Acronis True Image 11, ha netalán valami gond adódna, mindig van friss biztonsági mentésem.
Hogy mennyi a rendszerigénye ennek a védelemnek? Amikor a gép nyugalomban van a prociterhehelés 0-3 % között van (P4 3.2 GHZ) és az 1 GB-ból van szabadon 540 MB memória.
-
Nemtom volt -e szó róla, de ingyenes mivolta miatt megér egy misét:
http://www.moonsecure.com/
Ez (ha jól értettem) a Clamav-t megfejelve egy "on access" résszel, ami valósidőben ellenörzi a fájlműveleteket.
Sajna az XP biztonsági központja nem is meri, így azt ki kell kapcsolni, de egyébként szimpi. -
zed01
őstag
-
_ak_
addikt
válasz
h_143570 #1769 üzenetére
99% h az az ftp passzív, így valszeg akkor arról van szó. trusted-ra tettem smartftp-met (csak 1 helyen ftpzek és az sem warez,) és frankón megy. Eddig amúgy 2szer fordult elő, h nem töltöttbe a comodo tray ikonja, de ezt egyenlőre szigorúan a vistára fogom, megesik néha más progikkal is..
A KAV-val meg nem tom mi van. XP alatt nem produkált ilyen lassulásokat, bár overall gyorsabb, mint a KIS és nem is akadozik annyira, de néha rájön az 5perc és az egész gépet feltartja..
-
h_143570
addikt
A Limited Application kb annyi joggal rendelkezik, mintha nem adminisztratori jogokkal futatnad a kerdes progit.
Az FTP problemad valoszinuleg abbol adodik, hogy a cel gep passiv modban van mig a Comodo alapszabalya csak az eredeti aktiv modos ftp-hez keszultek, rakd at custom modba. Sajnos web alkalmazasok eseteben a szerep hozza rendeles nem mukodik tul jol.
-
MolnárPéter
aktív tag
Nálam a FileZilla nem akart kapcsolódni, ha ftp-klienst állítottam be a Comodoban. Viszont engedélyeztem a felbukkanó ablakokat és megjegyeztettem a CFP-vel, most megy szépen. Így most nálam az ftp kliens "Custom rules" módban működik együtt a Comodoval.
Nem volt kedvem utána nézni a Comodo fórumán ennek a dolognak, biztos van rá megoldás. utorrentet is onnan állítottam be, az fontosabb volt számomra, így annak utána kerestem. -
zvaragabor
senior tag
A Block And Log All Unmatching Requests tilt minen más kapcsolatot az engedélyezőkön kívül.
Úgy néz ki, az ftp kliensed még igényel 1 vagy több személyre szabott szabályt(alliteráció rulz
). A View Firewall Events naplóban meg tudod nézni, hogy mit tilt a comodo, és az alapján megpróbálhatsz extra szabályokat létrehozni Smart FTP-nek.
Vagy ahogy MP írta utánnam, nem az előre beállított szabályt kell rá alkalmazni, hanem hagyni kell, hogy szépen minden kapcsolatteremtési kísérletre reaáljon a FIREWALL, és úgy engedélyezni. Ehhez először a Network Security Policy-ban töröld az ftp kliensed bejegyzését, Alkalmaz, majd újraindítod az ftp klienst, és szépen nyomogatod az allow-ot a riasztásoknál.
-
_ak_
addikt
Nem egyszerű az élet..
SmartFTP-vel akarok csatlakozni ftpre, comodó meg is kérdezte, h mi mit akarok, és ott bejelöltem, h ftp client. ez az üzenet várt: "No connection could be made because the target machine actively refused it.", ha kikapcsolom a comodo tűzfalát, akkor beeneged. Megnéztem a policy beállításokat és mindenféle forgalom engedélyezett, kivéve vmi "unmatching request"-ek. Ezek mik lennének? Ha trusted-ra teszem, akkor szintén beenged az ftpre, így kizárásos alapon azzal van a probléma.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
zvaragabor #1100 üzenetére
Mellé ment...
-
_ak_
addikt
válasz
blattida #1760 üzenetére
Thx, megvan! Limited application mikor és mire jó?
----
Nortont töröltem, azóta egész jól megvagyok a defense+ is.
----
Aviráról technikailag rosszat még nem hallottam, bár az volt meggyőződésem volt, h biztos gagyi, mret a sulis gépeken is az futott..., de ez persze alaptalan szkeptikusság volt részemről.
Most megint a sima jól bevált KAV van fent (lehet h öregszem?
), de ha majd megint kisérletezni támad kedvem, akkor ránézek az Avirára is.
-
_ak_
addikt
Defense+ hova menti el a beállításaimat? Valszeg tiltólistára tettem egy proit vagyis izoláltam, de nem találom sehol, h ez hova lenne bejegyezve. A Nortont meg lecserélem. Egyrészt kevés beleszólást ad a beállításihoz (többnyire abból áll, h bekapcsolom a funkciót vagy nem), meg érdekes módon hiányzik belőle a "block (once)" opció, vagy allow v allow always vagy block always... Btw a Comodo Defense+ nélkül is jó tűzfalnak számít? Türelmes embernek tartom magam, de ez... valahogy az az érzésem támad, h hiába állítgatom be egyesével a progikat, akkor is fog találni ugyan annyi újat..
-
T54B4
csendes tag
Én csak annyit mondok:
Avast! Forever
Már egy tucat embernek raktam fel és magam is ezt használom nagyon régóta,teljesen korrekt,és remekül,véd
A felülete meg olyan amilyen(nekem pl bejön),de amúgy van egy rakás skin hozzá,amivel lehet csicsásítani.
Én mikor anno feltettem a Nod32-őt próbaképp azthittem habzó szájjal fogok lefordulni miatta a székről,de nem így lett.Nekem mondjuk csalódás volt
Még az AVG-ről pár szót: A sulimban ezt használják,mert ezt vásároltam meg a főiskola.Nah azóta atom lassúak a gépek.Nagyon húzza visszafelé őket,ettől függetlenül jobban véd,mint a Vírus Buster,mert eddig az volt fent,és az meg minden vackot beengett,és döglöttek a gépek rendesen. -
-
_ak_
addikt
válasz
h_143570 #1752 üzenetére
Nem az zavar, h 1000 bejegyzés volt, hanem, h nagy részben meg is kérdezte volna, h mi a szándékom velük. NEm tom leírni azt, h ez mit csinált update közben..
Pont akartam volna dícsérni a Nortont, h mennyire illedelmesen és szolidan kérdezősködik, h tutira akarom-e futtatni pl az msnt vagy azureust, de most előállt egy ilyennel [link]. Ez most mi? Kicsit mintha szegényes lenne az "ismertető".
-
h_143570
addikt
Ha a fo oldalon az eppen futo alkalmazasok alatira gondolsz. Akkor az egy kicsit mas moka, azok a gepen levo progik altal hasznalt komponensek, amik nem kozvetelnul a windows konyvtaraban voltak. Nyugodtan figyelmen kivul haghatoak, valoszinuleg majd a TC implementalasa utan lesz igazan szerepe a kerdeses resznek. Nalam volt mar 11000 felet is most is kozeliti a 8000et.
-
_ak_
addikt
válasz
blattida #1743 üzenetére
Több mint 1000 bejegyzés várt engem most "review"-re, Comodo szedte össze őket a Notonnal kapcsolatban.. Ezétr kapcsoltam ki a Defense+-t, hiába raktam installra, vagy a norton update "exe"-it megbízhatóvá, mindig talált vmi új folyamatot. Nem a Defense+ hiábja, egyszerűen a Norton sztem mindenhová beeszi magát és nekem az abban pillanatban sok volt.. Ezért is tartózkodtam a Nortontól, anno win98as gépre feltettem, majd uninstalláltam, win bootnál meg nem győzködtem entert nyomogatni, mert egy hiányzó fájl miatt nem bootolt tovább. Bár akkor nem sok fogalmam volt az AV-okról, valszeg én toltam el vmit, de ez mély nyomot hagyott bennem.
-
h_143570
addikt
A Defense+ a gepen levo progik egymassal es az oprendszerrel valo interakciojat figyeli, nem pedig a kivulrol jovo bizbaszokat, arra ott van a tuzfal resze ami alapbol eldobal minden nem kivant bejovo kapcsolatot.
Mivel a mcafee termek is figyeli a netforgalmat igy bizonyos reszei elorebb helyezkednek el a halozati adatfeldolgozo lancban, mint a comodo tuzfala. Gondolom a port actionrol nem mondta meg, hogy pontosan mi volt az.
Az esetek nagyreszeben ezek a port scan kiserletek. Ezek azert vannak mert a fergek exploitok kihaszalasaval probalnak bejutni a gepre. Az exploit alkalmazas fuggo es a halozatra kiengedet progik renszerint egy bizonyos portot hasznalnak. A port scan utan ha aktivnak talalja a kerdeses alkalmazas altal hasznalt portot akkor megprobalja megtamadni az alkalmazas ismert exploitjaival. Neha elofordul, hogy elozetes port vizsgalat nelkul is elkuldi hatha sikerul alapon.
Pl a windows file es nyomtato megosztasa es a DCOM altal hasaznalt portok folyamatos tamadas alatt vannak, ezek tamadasat egy tuzfal vagy router alapbol meggatolja alapbbealitasokon. Ettol fuggetlenul folyamatosan probalkoznak veluk, foleg mivel windows alatt alapbol meg van osztva az osszes meghajtod osszes fileja az ugynevezett admin megosztasokon keresztul. A DCOM eseteben meg hatha nem patchelte fel oket a luzer mivel komoly melekhatasok nelkul nem mindig lehet letiltani.
Kerdesedre a rovid valasz a mcafee a comodo ele pofatlankodott a halozati adatfolyamot feldolgozo lancban, legalabbis reszlegesen, ezert tunik a comodo hasztalannak. A Comodo igy mar egy szurtebb adatfolyamot kap, ezert hozza mar tamadas tenye a mcafee miatt el sem jut.
-
zed01
őstag
válasz
zvaragabor #1746 üzenetére
Nincs McAfee tűzfal a gépemen, a VirusScan van fenn (plusz AntiSpyware Module). Ennek az alkalmazásnak van port action védelme.
-
zed01
őstag
Egyébként szerintem rétegzett védelemre van szükség, volt olyan húzós oldal ahol sem a SEP, sem a McAfee nem jelzett, hanem a Spy Sweeper írta ki blokkolt egy gyanús hálózati kapcsolatot. Egyre elégedettebb vagyok a Spy Sweeperrel.
-
zed01
őstag
Van valami amit nem értek. Megnyitottam megint egy csomó húzós oldalt és a McAfee VirusScan Enterprise jelezte hogy összesen 23 port actiont megfogott. Hogyan tudott bejutni hogy a VirusScannak kellett jeleznie? A Comodo Firewall v3 bekapcsolt Defense+al ennyire nem ér semmit, hogy simán átgyalogolnak rajta?
Azon gondolkodom hogy felteszem az Outpost v6-ot..
-
h_143570
addikt
Mint emlitettem a norton updatjehez rendeld hozza az installer updater role-t es tobbet nem fog kerdezni. Az AV es az Anti-Mal/Spyware soha a budos eletben nem fog nekd felimserni minden kartevot. KIS eseteben tul magasra allitottad a kerdezesi szintet kimeno kapcsolatoknal vagy visszabb veszed vagy kezileg engedelyezed a kimeno kapcsolatokat tcp es udp eseteben, ez 1 max 2 szabaly.
Egyebkent a KPF ilyen szempontbol szanalas kepesegekel rendelkezik.
-
_ak_
addikt
válasz
h_143570 #1740 üzenetére
poén kérdésnek szántam..
sztem ha egy órán keresztül kéne paranoid beállítással használnom, sírva fakadnék. A KAVban és a KPFben is volt ilyesmire lehetőség, application integriti és registry vmi néven futott), de nem igazéán vettem igénybe ezt a szolgáltatást. Szeretem, kontroll alatt tartani rendszert, de nem registry szintig. Itt volt a másik problámám a kasperskys tűzfallal, minden egyes kimenő kapcsolatra rákérdezett, mármint az live messenger 2 percenként beriasztotta a tűzfalat.. ez már inkább akadályoztató volt mint segítő. És most épp ezt kezdi csinálni a Defense+, Clean Pc beállítás mellett már a sokadik kérdést teszi fel a norton updaterével kapcsolatban, és most érkezett el az idő, h kikapcsoljam...
Legyen ez az AV feladata, h felismerje a rendszerre veszélyes változtatásokat. Nehéz az egyensúlyt megtalálni.
-
h_143570
addikt
Meg szep, hogy kell, kiveve, ha kepes vagy eldonteni minden1es akcirol, hogy legitem-e vagy sem. Egyebkent a 3dik valaszthato cselekmeny eseteben szerepet rendelhetsz a kerdeses alkalmazashoz, igy konnyen minimalisra redukalhato a kerdezoskodese, nyilvan valoan ne adj a progiknag nagyob szerept mint feltetlenul kell. Ileetve ismeretlen prognal inkabb erdemesebb egyesevel engedelyezni.
-
_ak_
addikt
Norton install utnán ( kell egyáltalán AV progi Defense+ mellé? hihetetlen mennyit tud kérdezősködni
) egyből accountot kéne létre hozni ]ami nagyon jó nekem mert... felsorolnak 3 olyan dolgot amire baromira nem vagyok kiváncsi (special offer news letter etc) és egyszerűen nincs olyan opció, h ez nekem nem kell, az ablakot meg be sem lehet zárni, jön a ctrl+alt+del, erőszakosság= nagy fekete pont eddig. Haha, bezártam de így nem idul el a védelem.. nahát, előjött egy skip gomb (elírtam 3szor a fake passt
), vajon miért nem lehet az az első percőt odatenni?
-
h_143570
addikt
-
_ak_
addikt
Mi a szitu a Trend Micro PC Cillin-jével? Az sem mai gyerek, ennek ellenére nem nagyon hallani róla.
Avastot feltettem és még mindig nem szimpatikus.. Viszont azt az "64bites program files" mappába instalálta, ahová a a nativ 64 bites progikat kell, ennek ellénre tényleg a GUI 32bites, most a Nortont AV-t próbálom, de azt is a 32bites mappába instalálja a win.
-
-
MolnárPéter
aktív tag
válasz
MolnárPéter #1727 üzenetére
Illetve [itt] magyarul, előbb elszúrtam, bocsi.
-
_ak_
addikt
Szlovák vagy sem, azzal túlzottan nem foglalkozok. Az Avastnak a kezelőfelülete riasztott még el régen. ÉN meg azért nem szimpatizálok a NODdal ,mert nem használok egyéb "kiegészitő" védelmi softot. Éveken keresztül egy KPF és KAV védte a rendszeremet és semmi, sem mászott be hozzám. MInd1 h trójai vagy vírus. Nem volt egyszerűen szükségem semmi anti spyware progira..
-
MolnárPéter
aktív tag
válasz
h_143570 #1726 üzenetére
Itt olvashatsz róla magyarul.Itt meg angolul, hogy milyen kártevök ellen véd. Főként a trójai felismerésben fogja szerintem a CAV 3-at segíteni az adatbázisával, persze nem csak trójaiak ellen véd. Lényegében egy valós időben védő, on-demand scanner nélküli program, ami a kártevő aktivizálódásakor lép közbe.
-
h_143570
addikt
válasz
MolnárPéter #1721 üzenetére
Az igazsag az, hogy a BOClean-t em nagyon kovetem nyomon, visszont a Comodo 3-ban levo Defense+ eseteben sikerult megalkotniuk egy jo veselkedes figyelot, ha automatizalni tudnak akkor meg jobb lenne a kezdk szamara is. A BOClean-t megnezem kozelebrol, hogy mit is tud, de gondolom nem art ha bene van.
-
blattida
nagyúr
Mi a baj az Avast-tal? Hogy szintén cseh, mint a Nod? Mert a teszteken elég jól teljesít, a cég maga nagy múlttal rendelkezik, szerintem abszolút kiforrott a rendszerük.
A Norton ma már lényegesen gyorsabb és kevesebbet is zabál.
Nálam négy éve teljesít a Nod, tisztában vagyok a képességeivel, vannak hiányosságai, főleg a trójaiak tekintetében, de az átlagos teljesítménye kiemelkedő és megfelelő anti-spyware, malware,stb program támogatásával erős és hatékony védvonalat képez. -
h_143570
addikt
A NOD eseteben pl a GUI az 32bit mig a kernel driver 64, legalabbis a 2.7mel ez volt. Manapsag a vedelmi programok nagy resze kernel modu drivert hasznal ezt 64 bit eseteben kenytelenek 64 bitesre megirni, visszont a gui es egyebb reszeket nem fogjak, mivel folosleges.
Roviden a kernel szintu driver az nativ 64 bites, mivel 32 biteset be sem enged tolteni. Mig a gui az meg 32 bit, mert minek pazaroljanak ra fejlesztoi eroforrast, ugysem szamit a teljesitmeny szempontjabol, mivel minden a kerne lszintu driver intez.
-
h_143570
addikt
válasz
blattida #1713 üzenetére
A Defense+ nal alkalmazott technika jo alapja lehet egy viselkedes elemzos heurisztikus modulnak. A motor reszeben en sem ketelkedem, de megfeleloen nagy adatbazis nelkul nehez lesz utolerni a nagyobb gyartokkat. Mivel az a klaszikus felismereshez is kell illetve a heurisztikus motor trainigelesehez is.
-
zvaragabor
senior tag
Én meg most a Systweak AntiSpyware 2008-at próbálgatom. VB oldalán reklámozták, gondolom akkor csak nem kamu program. Egész kellemes a GUI. Trial, scannelni lehet vele, az on-access védelme is megy, csak a keresés utáni találatokat nem törli.
Más. COMODO fórumon olvasgatom, hogy a CAV engine-jét a fejlesztők már tesztelik a CFP-ban (intergálták, de csak tesztelés miatt, mert egyenlőre a CFP architektúrája engedi meg az új engine futtatását.). Ez még nem a teljes motor, csak egy egyszerűbb. A teljes már a CAV3-ban lesz. Melih szerint már gyors a keresése.
-
_ak_
addikt
Most találtam meg az Avastot is, de az sem tartozik a túl kedveltek közé. Norton vagy Avast vagy NOD32 a jobb? Igazávól sokat ezekkel nem foglalkoztam, a Norton régen lassú volt, az Avast nem tűnt nekem vmi kiforrtnak a NOD32ben meg nem bízok, Lehet a teszteken 100%ra teljesít, de real actionbe már párszor elbukott..
Szeretnék a lehetőségekhez mérten minél több nativ 64 bites softot használni. és ez mindenre igaz. Persze, jó az is, ha támogatja, de azokat majd akkor, ha nem találok nativ 64eset vagy nem vagyok azzal megelégedve.
-
h_143570
addikt
Es mi a gond azzal, a lenyeg, hogy megy 64 bites oprendszeren, ezt meg szamos gyartonak meg mindig nem sikerult megoldania, virus olo eseteben ugysem szamit sokat.
A Comodo gyartoja biztonsagi tanusitvany arustitasbol el, az igynesen biztositott progijai a PR, hogy milyen biztonsagosak az o megoldasaik. Sajnos az AV-juk meg messze van a tuzfaluk szintjetol es meg egy ideig igy is lesz.
-
_ak_
addikt
válasz
h_143570 #1708 üzenetére
A NOD megvan, de ha egy mód van rá én azt kihagyom, Kasperskyből csak olyat találtam, ami támogatja 64bites OS-t, de maga az AV 32bites. (Task manager is szépen bejelölgeti az ilyeneket.)
Btw szinte el sem akarom hinni, h ez a Comodo ingyenes... eléggé korrektnek tűnik.
-
_ak_
addikt
Nem "Comodoékat" akartam szidni, hanem overall nem találtam 64bites AV-t. Semmit, sehol, ezen vok meglepődve..
-
-
-
zed01
őstag
válasz
blattida #1700 üzenetére
A Symantec Endpoint Protection az egyetlen olyan biztonsági alkalmazás, amelynek a leírásában szerepel az, hogy együttműködik külső gyártótól származó vírusirtóival, tűzfalaival. Ha a Symantec szakemberei ezt állítják, én készséggel elhiszem. Eddig akárhány vírusirtót kipróbáltam a SEP mellé, minddel gond nélkül együttműködött. Vitatnám azt is hogy lassabb lesz a rendszerem, most jelen pillanatban a prociterhelés 0-3 % között mozog (P4 3.2 GHZ) és van szabadon az 1 GB-ból 540 MB memória mikor a gép nyugalomban van.
Amúgy uninstall az AVG-nek, és felraktam a SEP mellé a McAfee VirusScan Antispyware Enterprise 8.5-öt. Tetszik hogy a McAfeeban van registry, script, port, buffer overflow védelem, úgyhogy uninstall a Comodo Memory Firewallnak, minek két buffertúlcsordulásos védelem?
-
_ak_
addikt
OK, a Comodoból van 64bites változat, ez tetszik, de nincs 64bites AV??? Az rendben van, h az összes támogatja már a 64 bitet, de miért nem gyártanak 64bites AV-t?
-
_ak_
addikt
1 biztos. KIS-ben nincs multi threading támogatás.
Lazábbra vettem a védelmet és mindezek ellenére, már az is előfordul, h 5-10 mpre beállítja rendszert.. Sztem megnézem én is magamnak azt a Comodot és talán teszek még 1 próbát KAVal..
Ti ezt Comodo Firewall Pro 3.0.15.277 használjátok? (Kicsit azé zavaró, h a google nem igazán dobja ki a honlapját, ellenben fórumok tömkelege van, ahol helpet kérnek hozzá..)
Aktív témák
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AM 5 lapok
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest