Új hozzászólás Aktív témák
-
T_boy
tag
Sziasztok!
Egy DELL GX280-as gépbe mit ajánlotok? A tápján 210W MAX szerepel, ez mire elég?
3Ghz-es Intel (530J) van benne és 2X1 giga memória. -
MMIX
addikt
-
HookR
addikt
A HD lejátszási képességet érdemben nem befolyásolja, hogy DDR2, DDR3, vagy GDDR3 memória csücsül-e a nyákon. HD5450-et már 11e-ért kapni újonnan. Ha ennél is olcsóbb kell, akkor HD4350 8e-ért, szintén újonnan. Vagy ugyanezek használtan a hardverapró-ból. Fogyasztás szempontjából kb. ugyanaz a két kártya, csak minimális eltérés van a HD4350 javára (A HD5450 hiába készül 40nm-en a HD4350 55nm-ével szemben, ha a DX11 miatt több tranzisztort tartalmaz).
-
scansat
tag
Sziasztok
Az előttem szólónak tudom ajánlani a Sapphire ATI Radeon HD 5450 DDR3 1Gb videokarit....nemrég vettem ugyanezen célból és szuperul viszi a full hd filmeket 24colos monitoron HDMI kábelen. 14 ezer forint.....és nincs rajt venti, tehát htpc-ben hangtalan a filmnézés. Alacsony fogyasztású....Az én kérdésem is ilyen lenne, hogy most szeretnék egy ennél olcsóbb de Full HD-t még bíró low profil low power videokarit.
A gép egy IBM htpc típusa Lenovo ThinkCentre M52 8215 29U. (1mag,3Ghz,HT)
Az lenne a kérdésem, hogy mivel csak HDMI kábellel tudom az lcd tv-re dugni, olyan kártya kell amin van, aztán alacsony fogyasztású kellene, hogy ne kelljen tápot cserélni. Én a HD 5450 egy olcsóbb változatát néztem ki, ebben csak 512Mb memória van és DDR2-es. Mivel nem nagyon értek hozzá, azt szeretném kérdezni, hogy ez is vinni fogja a Full HD filmeket? És jó lesz a DDR2 vagy inkább a DDR3 kell? Ez ugyanis majd 4ezerrel olcsóbb (apámnak lesz)
Előre is köszi a választ..... az előző videokarit is ti ajánlottátok és nem csalódtam! -
dízelracer
őstag
Kis segítség kéne. Szükségem lenne egy olcsó és lehetőleg minél halkabb low profile videokártyára (igazából passzív lenne az igazi) amin röccenés mentesen mennek az 1080p filmek. Javaslatok?
-
zodo
nagyúr
Nem igazán, értelek.
Te írtad a két napos hír kapcsán (kártya bejelentése, ezért még forgalomba sincs), hogy nézegetted a teszteket róla.
Szerintem benézted, mint ch003067 tagtárs.Szerk: , mert ez nem a Hawk.
(#291) Baland07
Szia!
Nem elkeserítés képen, de manapság Agp portba igen drága egy új vga-t venni és talán nem is kifizetődő. Hirtelen amit találtam neked ez a MSI NX7600GT-TD512 512MB kártya amit talán még árusítanak vagy az apróhirdetésekbe keresgélj.
Amit biztosan kapsz az kisebb teljesítményű, de legalább kapható.
MSI NX6200AX-TD512H 512MB Csodát, ne várj tőle.Nálad is az a helyzet, hogy ha teheted (még ,ha nem is játékra kell a vga) akkor is javasolt egy alaplap csere, mert a mai integrált videó chipsettek is többet nyújtanak, mint ezek a régi foglalatú videokártyák. Ezért akár az alaplap árából lehet egy jobb alaplapod és nagyobb vga teljesítményed annyiból, mint amit most el kívánsz költeni az új Agp-s videokaridra.
, de ez csak az én véleményem!
Amúgy légyszi fáradj át a megfelelő topikokban pl. Milyen videókártyát? vagy Milyen alaplapot?
-
Baland07
csendes tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, már elég elavult a gépem egy MSi KT6 Delta lapon volt egy ddr1-es Nvidia Geforce Fx 5700,ami tönkrement. Agp8x-es a foglalatom, milyen kártyát tehetnék a helyére ami a legjobb teljesítményt hozná??Válaszokat előre is köszi!
-
zodo
nagyúr
válasz
ch003067 #286 üzenetére
Biztos, hogy ilyen van neki és nem a nagy testvére ?
-
zodo
nagyúr
Mini-itx topikból toldy tagtárs hívta fel a figyelmet a Ph-s cikk kapcsán az újabb remek kártyára.
-
zodo
nagyúr
superskan és AndrisBoy
Ti ragaszkodtok a pc házatokhoz csak már kissé elavult vagy ritka és drága ill. gyenge kártyákat tudnátok beépíteni.
Tipp:
Alaplap csere. pl. m-atx akár a mostani int.vga-k és azok fejletségi szintje már lehetővé teszi a HD-s anyagok lejátszását.
Ha még játszani is akartok akkor ott a Pci-e 16x-os csati az alaplapon és nem kell több ezerét riser card-ot vennetek.
Indoklás: Anno én is így tettem egy Hp D530 SFF házába egy Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev1.1 -es alaplapot amin csak egy HD3200 int.vga található. Ma már jóval jobbakat is kapni. Ház gyári 185W-os tápjával tökéletesen kielégítette az irodai, filmnézős ill. kevés játék igényemet.Azt a Pci-e csati fűrészelést vagy csatlakozó hátának kitörését, pedig nehogy má
Olyan riser card, pedig nincs amelyik 1x =>16x-ossá alakít.(#265) picur220
Képen lévő kártya egyáltalán
nem Low profile!
Ez most a "Milyen vga-t ?" topik?
,pláne Agp port-hoz és kizárólag Low profile kártyákat fogadó házba.(#271) Gercsa
Létezni, létezik, de szerintem az egy 5450 és nem 5550-es kártya, ahogy d@minator is írta.
Webshop-ok képei nem minden esetben azonosak a tényleges kinézettel, ezért is szokták oda írni (már aki) , hogy "megjelenés hasonló" , stb.
Amúgy 2010 második negyed évétől lehet hozzájutni a gyártó híreiből kibogarászva.
Nem csak ehhez amit linkeltél 5450 ill írtál 5550-hez, hanem a 5570-hez is, persze még mindig low profile-ról beszélünk..(#277) AndrisBoy
4670-ből nem nagyon találsz low profile kártyát, de 4650-ből már igen.
, de ez még mindig nem Agp portba való, mint ami neked van az alaplapodon!!!!(#280) nehezgep
Szerintem add el így vga nélkül. Amit be tudsz tenni az drága is és nincs sok értelme ezzel bajlódni.
(#282) shteer
Szép kártya
, de még mindig, nem kellett senkinek?
-
shteer
titán
-
nehezgep
csendes tag
Sziasztok! Egy Emachines EL1600 "büszke" tulajdonosa vagyok. Ezt a masinát vagy el szeretném adni, vagy szeretném bővíteni egy videókártyával. Találtam egy képet, hogy milyen foglalat jöhet számításba: [link]
Ha valaki fel tudna világosítani, hogy milyen videókártyák jöhetnének szóba (természetesen olyan érdekel csak, amit be is lehet szerezni), azt nagyon megköszönném.
-
P.Dude
őstag
Csősztök
Az XFX geforce gt220-ról mi a véleményetek?
Ez nem ide tartozik, de szerintetek lehet javítani a sebességén?(tuningra gondolok)
-
Gercsa
senior tag
Nem reklámozni akarok, de létezik ilyen, vagy csak elírás ???
(azért az a borda túl kicsinek tünik)Sapphire oldalán nem találok ilyesmit.
Gondolom pár embert érdekelhet ez még rajtam kivül -
AndrisBoy
aktív tag
válasz
Badman 4ever #266 üzenetére
Nah akkor ennek örülök!! Majdcsak nem jelent gondot a 3,06ghz-es HT Northwood nak sem.
Köszönöm a tesztet
-
picur220
veterán
Van low profile 4850 (a referenciahűtős), sztem az a legerősebb, 4870 már úgy tudom nincs. De ha csak HD filmre kell, akkor én 3650-3850 vonalra térnék, ha meg kicsi játék is kell, akkor 4670.
-
AndrisBoy
aktív tag
válasz
Badman 4ever #262 üzenetére
KM player-ben tesztelhetnéd
Az szereti hardveres gyorsítást+kép feldolgozást
Mien játékokat próbáltál alatta?
-
Badman 4ever
őstag
válasz
AndrisBoy #261 üzenetére
Nem igazán foglalkoztam a HD-s témával, inkább a játékokhoz kellett. De majd kipróbálom, ha rá tudom venni a Media Player Classicot, hogy működjön rajta a hardveres gyorsítás, mert a szinte 0%-os GPU használat nem azt jelzi, hogy a VGA dolgozna videó dekódolás alatt.
Játékok alatt viszont nagyon szuper. -
AndrisBoy
aktív tag
válasz
Badman 4ever #260 üzenetére
nekemis szemet szurt a 3650 (:
Igy a HD-t viszi akadásmentesen a géped?
-
Badman 4ever
őstag
válasz
AndrisBoy #259 üzenetére
Nekem is 4x-es AGP-m van és HD 3650-et hajtok benne. 4x-es AGP-ben láttam már menni: HD 2400 Pro AGP-t, HD 2600 XT AGP-t, a saját HD 3650 GDDR3 AGP-met, bacsis HD 3850 AGP-jét. Szóval nem akadály, hogy 4x-es a slot.
Az van, hogy néha összeveszik némelyik lapkakészlet pár HD szériás AGP-s VGA-val. -
AndrisBoy
aktív tag
valamint az mennyire gebasz, ha nekem 4x AGP-m van ?
nem igaz hogy ebbe a ....... semmi sem passzol
-
AndrisBoy
aktív tag
válasz
Badman 4ever #249 üzenetére
Végülis egy Dell Optiplex GX260-ról lenne szó, szóval sztem a tápja nem egy "hkc" (:
Picit fel akartam túrni a gépet, hogy szeresse a HD filmeket.
Nem ragaszkodom teljes mértékben a low profile hoz, csak férjen bele a maga kis fekvő házába, nem baj ha csak hátlap nélkül, csak birja el a táp,és lebirjam csukni a tetejét (:
-
superskan
csendes tag
Köszi a segítséget
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Badman 4ever #254 üzenetére
Másik dolog, hogy le kell törni a PCI-E 1x-es sín hátulját és befér a 16X-os kártya is.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
superskan #252 üzenetére
A riser kártyáról nem sokat tudok, olyat láttam, hogy simán lefűrészeltek egy 16X-os VGA kártya csatlakozójának hátsó részét, a hátsó 15 sávot, hogy beférjen és működött is, de nehogy megcsináld, hacsak valaki nem tud eligazítani a témában, illetve házilag is lehet összeeszkábálni 1x-16x kábelt, de abban meg a Gugli tud segíteni.
-
MMIX
addikt
Low Profile PowerColor HD 5770 [link]
-
superskan
csendes tag
válasz
Badman 4ever #251 üzenetére
Köszi a segítséget tudod én nem nagyon értek hozzá.
Tehát akkor ezek közül ez a legjobb amit rakhatok bele?
És tudnál írni valamit a risrer kártyáról is?
Hogy van e PCI-E 16X low profilt átalakító fajta,hogy rá tudjam csatlakoztatni a PCI-E 16X 2.0-ás foglalatos kártyámat???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest