- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
kkohegyi #420 üzenetére
A fenti linken lévő írásban rejlő további Linkek valamelyikén, megtalálhattad volna a választ is.
(válasz: nagyjából, igen)
Ebben a témában nem vagyok jártas, de a topik sem erről szól!
További kérdésekkel, fáradj át a HD filmek lejátszása /Olvasd el az első hsz-t!/ című topikba. -
zodo
nagyúr
válasz
kkohegyi #418 üzenetére
Ebből az írásból mindent megtudhatsz: HD filmek lejátszása
-
zodo
nagyúr
válasz
kkohegyi #416 üzenetére
Ezt, hogy kell elképzelni?
Egy darab monitor kép és azon belül sok kis ablakban a megjelenítés vagy külön-külön monitor az egyes videó képekhez.
Előbbihez szinte bármelyik kártya megteszi a maiak közül, de a második variációban szinte lehetetlen a megvalósítás low profile videó kártyákkal.
Normál kártyáknál is csak az új "Eyefinity" technológiás kártyákkal (1 arra felkészített vga kártya max. 3 monitort képes kiszolgálni, önerőből) vagy 2-3 vga összekapcsolása az előbb említett több monitoros mód eléréséhez.Erre a feladatra szerintem vannak spéci kártyák vagy külső eszközök, de ne kérdezd, hogy hívják őket.
-
zodo
nagyúr
Gigabyte GT430 1024MB OC beszámoló az Ipon jóvoltából.
-
zodo
nagyúr
Találtam egy pár GT430-as kari hírt.
MSI N430GT akár két fajta hűtővel.
Továbbá egy számomra, ismeretlen gyártótól.
Végére, de nem utolsó sorban a Sparkle GT 430-as kártyája vagy kártyái, mivel ahogy a képekből is kivehető lesz, három hűtőt is megálmodtak a készítők.
, de hogy a Zotac kártyáit se felejtsük ki a sorból azoknak itt a két féle "rövid nyákos" ill. a topik témájához illő, alacsony nyákra készített kiadás.
-
zodo
nagyúr
válasz
Komplikato #400 üzenetére
Nem igazán értelek, de úgy tudom, hogy minden szabvány kompatibilis csak az adatátviteli sebességekben különböznek. Wiki, lefordítva.
Nálam is csak 4x-es pci csati van az alaplapon egy MSI Hawk-al, de csak tesztekkel kimutatható a minimális sebesség veszteség.
Szerintem, strh-nál valami más probléma lehetett, amire nem biztos, hogy a Bios frissítés volt a gyógymód, mint olvashattuk. Chipseteknek nem tudom mi köze van a témához, de az ő lapja nem is egy ősrégi darab.
Remélem visszaír strh és megtudjuk mi volt a gond. -
zodo
nagyúr
Azt mondom, hogy a Azonnali VGA-s kérdések órája! topikba érdeklődj, ott biztos lesz megoldás.
Lehet, hogy csak képernyő felbontás miatt nincs kép az új kártyáddal, passz. -
zodo
nagyúr
Biztos, hogy nem a foglalat miatt van a jelenség. Annak mennie kell attól, hogy nem 2.1-es.
Választ sajna nem tudom, de engem is érdekelne mi lehet a probléma.
Egyszer egy régi Hp D530-as gépbe ami még AGP portos próbáltam egy régi 9200SE kártyát ami ugyanezt csinálta, de én nem állítgattam a Biosban ill. lehet, hogy halott volt a kártya.
Elvileg az alap beállítások mellett ahogy behelyezed a diszkrét vga-t letiltja az alaplapit, ha jól tudom. -
zodo
nagyúr
Köszi az infókat, szerintem teljesen jó kis karit sikerült venned.
Remélem, ezt a hardver ágat is felkarolják úgy, mint a mini itx lapokat."Meddig tart megnézni..."
Ehhez, annyi tartózik, hogy sok olyan hely van ahol csak külső raktárból kapják a terméket, rendelésed után.
Így néha azt sem tudják megmondani, hogy a saját honlapjukon látható képen szereplő terméket kapod vagy sem.
Mondjuk a kérdéses boltnak, nagy raktára van ill. sokan dolgoznak, úgy hogy simán megnézhetnék vagy megereszthetnének a beszállító felé egy telefont. -
zodo
nagyúr
válasz
dragonfx #354 üzenetére
Szia!
Kérdés mekkora lesz az új megjelenésű játékok, gépigénye, de azt javaslom, hogy a "normál" videó kártyák közül válassz, ha a pc házad méretei is engedik.
Gondolom egy GT240 vagy GTS250 -es geforce környékén kell, majd keresgélned, de Milyen vidó kártyát? topikban, találsz erre a kérdésre, konkrét válaszokat.T_boy
Ok, várjuk!
-
zodo
nagyúr
Itt kapható a remek kártya, de szép az árcetli is.
-
zodo
nagyúr
Őszintén megvallva még a kőkemény AGP-s korszakban volt utoljára Low Profile kivitelű kártyám.
Gecube 9200SE 128mb Kép
Ennek dobozában se találtam, plusz keretet csak magát a kártyát és egy driver cd-t.Tesztel kapcsolatban, pedig nem kell "hű de játék tesztet" írnod csak egy kis élmény beszámolót, hogy milyennek találod.
-
zodo
nagyúr
Elvileg jár hozzá, csak kérdés, hogy az Europai csomagolásba is benne lesz.
-
zodo
nagyúr
Nincs mit!
Jól tetted, hogy kicsit többet áldoztál rá, mint amennyit elsőre gondoltál.
Szerintem, nem fogod megbánni.
Pci-e csati miatt, meg nem kell aggódnod, menni fog az.Ha kérhetem és lesz kedved hozzá és már tesztelted egy kicsit a kártyát, írnál róla pár sort, milyennek találod, stb. Esetleg képeket róla, hőfokokat szóval egy kis beszámolót.
-
zodo
nagyúr
Nincs sok különbség a kettő közt, amelyik szimpatikus.
Igaz, hogy az ED honlapján a Sapphire memória sebessége 1800mhz-nek van feltüntetve, de gyártó honlapján csak 1600mhz. Gondolom, ők csak jobban tudják.
R5570-MD1G
Amúgy csak a szolgáltatásokban (driverekben) ill. a garancia időtartamban van különbség.
Sapphire 2 év, MSI 3 év. -
zodo
nagyúr
Első és a harmadik kártya, egyforma.
Sapphire jó választás szerintem, mert teljesen felesleges az 1gb memória ezekre a kis kártyákra ill. a hűtése is komolyabb.
(hűvősebb ill. halkabb lehet, mint az Asus pirinyó ventije)
Korábban, mintha egy tulaj írta volna, hogy jó kártya, nem volt vele gondja.Pár ezressel drágább a HD5570 azon még elgondolkoznék helyedbe.
Nem értek hozzá témához röviden válaszolnék, kb. az árak emelkedése tükrözi az adott kártya helyét a rangsorolásba. Persze nem ilyen egyszerű, mert sok egyéb tényező is szerepet játszik mint pl. hűtési rendszer, technológiák, stb. vagy az Asus esetében a "nevet" is meg kell fizetned.
Ez nem jelenti azt, hogy ilyen vagy olyan párti vagyok, mert volt Asus (nVidia) kártyám is. -
zodo
nagyúr
Van itt egy Mennyit fogyaszt a gépem? topik, írj oda (pontos paramétereket amit csak tudsz a géped hardvereiről) és megmondják neked, hogy a kiválasztott, leendő kártyát még bírja vagy sem.
Addig is találtam neked egy jó tesztet.
9. oldalon ott vannak a fogyasztási adatok is ill. a 2. oldalon a teszt konfig adatai.Abban a gépben is egy 130W TDP-s (max. fogyasztású) proci van, ha innen nézem a fogyasztási grafikont akkor mennie kell a te gépednek is ezekkel a kis fogyasztású (kb. 45 TDP-s ) kártyák egyikével.
Viszont én ehhez nem értek, inkább kérdez rá a linkelt topikban! -
zodo
nagyúr
Azt a kártyát nem ismerem, de szerintem annál jóval többet tud akármelyik Ati HD 4550 vagy 5450 vagy nVidia oldaláról a G210-es kártyát is választod.
Gondolom nem árt, ha ventilátorral szerelt változatot választasz abba házikóba.
(passzívat csak akkor vegyél ha jó a házszellőzésed)
Továbbá, ha lehet akkor ddr3-as memóriával szerelt típust.Hirtelen ezeket javasolnám, de te döntesz!
Nézz teszteket, talán kicsit feljebb itt a topikban is találsz. -
zodo
nagyúr
válasz
kiralytom #302 üzenetére
Szia!
Szerintem a Milyen videokártyát? topikban érdeklődj, ha nem konkrétan alacsony nyákos kártyát keresel.
Apróban találhatsz Gigabyte 8600 GT 256MB GDDR3-at 6k vagy Gainward 7950GT 256MB/256bit jó hűtővel 8k-ért.
Dx10 ennyiért felejtős vagy a géped lenne már kevés hozzá. -
zodo
nagyúr
Szia!
Mik az igények és mennyiért?
210W-os minőségi tápba, még talán belefér egy kártya, de attól függetlenül az a proci igen sokat (TDP 84W) eszik.
Elsőre, talán a Sapphire Radeon HD5570 (egy jó teszt hozzá) vagy a másik oldalról az ASUS PCI-E Nvidia GT220 -at.
-
zodo
nagyúr
Nem igazán, értelek.
Te írtad a két napos hír kapcsán (kártya bejelentése, ezért még forgalomba sincs), hogy nézegetted a teszteket róla.
Szerintem benézted, mint ch003067 tagtárs.Szerk: , mert ez nem a Hawk.
(#291) Baland07
Szia!
Nem elkeserítés képen, de manapság Agp portba igen drága egy új vga-t venni és talán nem is kifizetődő. Hirtelen amit találtam neked ez a MSI NX7600GT-TD512 512MB kártya amit talán még árusítanak vagy az apróhirdetésekbe keresgélj.
Amit biztosan kapsz az kisebb teljesítményű, de legalább kapható.
MSI NX6200AX-TD512H 512MB Csodát, ne várj tőle.Nálad is az a helyzet, hogy ha teheted (még ,ha nem is játékra kell a vga) akkor is javasolt egy alaplap csere, mert a mai integrált videó chipsettek is többet nyújtanak, mint ezek a régi foglalatú videokártyák. Ezért akár az alaplap árából lehet egy jobb alaplapod és nagyobb vga teljesítményed annyiból, mint amit most el kívánsz költeni az új Agp-s videokaridra.
, de ez csak az én véleményem!
Amúgy légyszi fáradj át a megfelelő topikokban pl. Milyen videókártyát? vagy Milyen alaplapot?
-
zodo
nagyúr
válasz
ch003067 #286 üzenetére
Biztos, hogy ilyen van neki és nem a nagy testvére ?
-
zodo
nagyúr
Mini-itx topikból toldy tagtárs hívta fel a figyelmet a Ph-s cikk kapcsán az újabb remek kártyára.
-
zodo
nagyúr
superskan és AndrisBoy
Ti ragaszkodtok a pc házatokhoz csak már kissé elavult vagy ritka és drága ill. gyenge kártyákat tudnátok beépíteni.
Tipp:
Alaplap csere. pl. m-atx akár a mostani int.vga-k és azok fejletségi szintje már lehetővé teszi a HD-s anyagok lejátszását.
Ha még játszani is akartok akkor ott a Pci-e 16x-os csati az alaplapon és nem kell több ezerét riser card-ot vennetek.
Indoklás: Anno én is így tettem egy Hp D530 SFF házába egy Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev1.1 -es alaplapot amin csak egy HD3200 int.vga található. Ma már jóval jobbakat is kapni. Ház gyári 185W-os tápjával tökéletesen kielégítette az irodai, filmnézős ill. kevés játék igényemet.Azt a Pci-e csati fűrészelést vagy csatlakozó hátának kitörését, pedig nehogy má
Olyan riser card, pedig nincs amelyik 1x =>16x-ossá alakít.(#265) picur220
Képen lévő kártya egyáltalán
nem Low profile!
Ez most a "Milyen vga-t ?" topik?
,pláne Agp port-hoz és kizárólag Low profile kártyákat fogadó házba.(#271) Gercsa
Létezni, létezik, de szerintem az egy 5450 és nem 5550-es kártya, ahogy d@minator is írta.
Webshop-ok képei nem minden esetben azonosak a tényleges kinézettel, ezért is szokták oda írni (már aki) , hogy "megjelenés hasonló" , stb.
Amúgy 2010 második negyed évétől lehet hozzájutni a gyártó híreiből kibogarászva.
Nem csak ehhez amit linkeltél 5450 ill írtál 5550-hez, hanem a 5570-hez is, persze még mindig low profile-ról beszélünk..(#277) AndrisBoy
4670-ből nem nagyon találsz low profile kártyát, de 4650-ből már igen.
, de ez még mindig nem Agp portba való, mint ami neked van az alaplapodon!!!!(#280) nehezgep
Szerintem add el így vga nélkül. Amit be tudsz tenni az drága is és nincs sok értelme ezzel bajlódni.
(#282) shteer
Szép kártya
, de még mindig, nem kellett senkinek?
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Nem tudom ,hogy miért gondolod a matx = házimozi összefüggést.
( Pl.: nekem 3 db dvd filmem van amiből 2-őt kaptam,nem vagyok filmnéző ember.)
Szerintem megoldható egy Hdmi adapterrel ,ha annak híányára gondolsz.
Bíztos nem vágja hanyatt magát a felhasználó 1-2k pluszköltségtől.
Nem hiszem,hogy full Hd tv + 7.1-es házimozi erősitője van minden matx alaplap tulajdonosnak és ebben az esetben miért ne lenne elég a dvi csati?
Persze az ára majd eldönti feltéve ,ha egyáltalán lehet majd itthon kapni. -
zodo
nagyúr
SAPPHIRE HD 4550 512MB DDR3 PCI-E
512MB / 64bit DDR3 memory interface
Core Clock: 600 MHz & 80 Stream Processors
Memory Clock: 900MHz, 1800 Mbps.
DirectX® 10.1
Shader Model 4.1 support
12x custom filter anti-aliasing (CFAA) and high performance anisotropic filtering
PCI Express® 2.0 support
Dual mode ATI CrossFireX™ technology multi-GPU support for highly scalable performance
ATI Avivo™ HD video and display technology
Unified Video Decoder 2 (UVD 2) for Blu-ray™ and HD Video
DVD Upscaling & Built-in HDMI with 7.1 surround sound support & Integrated DisplayPort with audio
Dynamic power management with ATI PowerPlay™ technology
Consumes less than 25 watts under full load -
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
válasz
hucsikoi #148 üzenetére
Szia!
Mivel ide írtál , gondolom alacsony építésű kártyát keresel?!
Nem ismerem a intel gma3000-es integrált videokártya teljesítményét,de ami a hazai boltok kínálatából beszerezhető "legjobb" kártya:MSI NX8600GT-MTD256E
vagy határon túlról : (#132) tlac hozzászólásában szereplő.Ha mégsem low profile kártyát keresel akkor ajánlom ezt az oldalt.
Egyébként milyen Hp-s gépet használsz?
-
zodo
nagyúr
Csemege a HIS -től
-
zodo
nagyúr
Szia!
Igazad van a képekkel és megnevezésekkel kapcsolatban ,én is így látom a kérdést.
Időközben megtudtam, ehhez a Cooler Master Media 260 HTPC-hez árulja az általam linkelt webshop azt a fajta riser cardot, tehát mint látható az oldalon is több fajta riser card közül választhatsz vásárláskor .(,ha veszel egy olyan típusú htpc-t).
A felsoroltak között nincs Pcie16x -ról - Pcie16x-ra toldó kártya ,sajna korai volt az örömöm.
Köszi a TTS linket megnézem,bár így elsőre a weblapot nézzve, hűtés ill. modding a fő profil,de egy próbát megér. -
zodo
nagyúr
Ez tényleg az aminek hírdetik ?
tlac , ATI
tényleg jó kis kártyák csak kár ,hogy itthon nem áruják őket.
-
zodo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tippmix
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elite: Dangerous
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest