Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Pánik a memóriapiacon
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
Régen szöveges terminál volt. Aztán egér vezérelt grafikus felület. Aztán érintőképernyő. Most jutunk el oda, hogy emberi beszéddel lépjünk kapcsolatba egy géppel.
A dumálós kontroll fut már egy ideje AI nélkül, elég korlátozott értékű, és alkalmatlansága okán az is fog maradni.
Ami meg a tapiképernyőt illeti - amikor épp az volt a buzzword, akkor épp azt nem hitte el a hivők serege, hogy ez szimplán ergonómiai okokból sose fogja kiszorítani az egeret, billentyűzetet: volt sok szép flamewar hívők és realisták között.
... és most itt ülök cirka egy-másfél évtizeddel később és ezt is billentyűzeten írtam és egérrel küldöm el, szép csöndben, anélkül, hogy szóval mondanám a gépnek mit és hova. -
Régen szöveges terminál volt. Aztán egér vezérelt grafikus felület. Aztán érintőképernyő.
Aztán ezek után megint sikerült feltalálni a szöveges terminált, mert kiderült, hogy az a leghatékonyabb.
Most jutunk el oda, hogy emberi beszéddel lépjünk kapcsolatba egy géppel.
Nem baj, majd megint feltalálják a szöveges terminált. -
Gargouille
őstag
"Egyébként nem kötelező paradigmát váltani."
Én is ebben bízom!
"De ettől még érdemes észben tartani, hogy az emberek többsége már valamilyen érintőképernyőn lép interakcióba a számítógépekkel (ide értve az okostelefont is nyilván).
És az emberek többsége át fog állni az emberi nyelven történő kommunikációra."
Igen, ebben könnyen lehet, hogy igazad lesz. Persze azt hozzátenném, hogy az "emberek többsége" amúgy alapvetően elég buta, szűk látókörű és önző is, így nem feltétlenül mérvadó, hogy az "emberek többsége" épp mit csinál. Igazából addig nincs probléma, amíg a saját életemen vagy a számítógépemen kívül tudom tartani ezt az AI dolgot. -
Gargouille
őstag
Bevallom őszintén én nem szeretnék "paradigmát váltani" és nagyon szeretnék ebből az egészből kimaradni. Ha beszélgetni akarok, akkor azt a barátaimmal, családommal kívánom megtenni, nem a számítógépemmel. Az csak egy szerszám, nem akarom, hogy gondolkodjon helyettem, ne akarja kitalálni, hogy nekem mire van szükségem vagy mit és hogyan kellene. Engem már az is rettentően fáraszt, hogy az emberek túlnyomó többsége is ezt csinálja nem kell, hogy még a nyavalyás számítógépem is beálljon ebbe a sorba.

-
ddekany
nagyúr
"turing teszt lényege, hogy el tudod-e dönteni, hogy emberrel vagy géppel beszélgetsz"
De még eltudod. Vagy azt hiszed, hogy akivel beszélsz, az félig zseni, félig fogyatékos/őrült. Elég hamar feltűnik, ha valami nem klisé feladatról van szó. (Bár mióta interjúztatok, meg dolgozok a világ sok tájáról emberekkel, néha már elbizonytalanodok, hogy mi az ami még nem orvosi eset...
) -
ddekany
nagyúr
"Most jutunk el oda, hogy emberi beszéddel lépjünk kapcsolatba egy géppel."
Beszélni nem túl praktikus egy PC esetén. Hacsak nem mindenkinek aktív zajkioldós fülhallgató lesz egész nap a fülében, vagy mindenki egyedül él. De a lényeg nem is a beszéd, hanem hogy emberi nyelven közlöd mit szeretnél, és a gép értelmesen reagál rá, azaz, nem kell mindent a szájába rágni. Ehhez viszont a helyben futó AI (jelenleg) erősen korlátos esetekben lehet csak elég.
Turing teszten átmenés... Én még olyat nem láttam, minél nem látszik nagyon hamar, hogy nem ember, ha direkt ilyen célból tesztelem. Hacsak nem valami szellemi fogyatékos ember.
-
Dr. Romano
veterán
Nekem még mindig az az AI ami direkt, önszántából! nem megy át egy turing teszten (magyarán van véleménye dolgokról és hozzájuk fűződő érdeke), pl hogy elrejtse valódi intelligenciáját, úgy ahogyan egy ember is képes lenne erre.
Ami most van AI az játékra zsánerre fordítva egy rail shooter szintjén mozog, az amit meg felvázoltam az meg egy open world. Oda kéne még eljutni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB RGB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T4 ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest