Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• masterful87

senior tag

válasz Mr.Csizmás #6086 üzenetére

Én örülnék egy első hsz-nek! :K

Az A-s végűekről tudtam, csak elég szűkös a választék. Heliosból például nem tudok cserélhető seggűről, pedig ott látnám leginkább értelmét.
    Lehet, hogy rosszul gondolom, de nem a nagylátóhoz legközelebbi tartománynál problémás a végtelen hiánya? Tehát, az 58mm-es Heliossal (még inkább 29-es Panával) inkább csinálok egész képet betöltő témáról képet (pl. tájkép, egy nagy csoportkép), mint egy 135, 200mm-es ágyúval?!
    Ez is, hogy nincs végtelen, gyanítom, hogy objektívenként eltérő, és nem csak a végtelen állásról szól, hanem az ahhoz közeli értékekről is? Úgy képzelem el, hogy egy Helios 44 1-2 méterig jó, de egy 200-as Pancolar még akár 5-6 méterig is. Vagy ne legyek ennyire optimista? Ennyire nem rózsás a helyzet?

Alapvetően portéra kellene nekem, és más olyan témákra, amikor kiakarok emelni valamit a környezetéből, a háttér meg legyen jól elmosva. Ezért nem érzem a szükségét, hogy 135, és 200mm-en szükségem legyen a lencsés adapterre (vagy átalakításra), azért hogy a távolba is élesen lássak!

Teljesen rosszul gondolom, ugye? :DDD

Új hozzászólás Aktív témák