Új hozzászólás Aktív témák

• arf

csendes tag

válasz Hydra SR #461 üzenetére

Köszi! Sajnos nem találtam sem a menüben, sem a kézikönyvben semmiféle trap-ot, focus mondjuk volt néhány. :) Azokat már a kérdés feltevése előtt kipróbáltam, vagy legalábbis megpróbáltam. De a fránya gép exponál akkor is amikor nem éles semmi...

Teljesen véletlenül kaptam egy 500-as m42-es tükörobjektívet a napokban, meg egy soligor kétszerezőt. Ehhez szereztem egy nikon-m42 átalakítót. Érdemben még nem tudtam kipróbálni, de a tapasztalatom az, hogy nagyon sötét a keresőben látott kép, és hogy a tükörobjektívet nem tudom közvetlenül feltekerni a gépvázra, mert a pentaprizmától nem fér el a vaskos objektív. Ezért (is) jó egy karcsú, áramvonalas kétszerező. :) A közeli tervem a pannonhalmi bencés gimnázium kollégiumi mindennapjainak megörökítése a teraszunkról :) Szóval így kerültem ide, és itt láttam a fókuszcsapdáról néhány megjegyzést.

Egyébként az m42-es objektívvel semmi nem működik a d1x-en sem (azt jelzi, hogy nincs objektív a gépen), hasonlóan a canonokhoz, így a fókuszcsapda sem. Nem is ezzel lett volna érdekes a történet, hanem a nikon objektívekkel.

Köszi mégegyszer, hogy írtál!

Üdv: arf

ui: valóban viccesen néz ki a fgép ezzel a nagy valamivel az elején. :)

Új hozzászólás Aktív témák