Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav

tag

Nézegettem a bajonetteket és a nikon meg a pentax ami igazán támogatja a manuális optikákat. A rekeszelés a nikonnál és pentaxnál beugrasztós, míg a canonnál ez is elektronikus úton megy, canonra nem lehet adapter nélkül manuális lencsét tenni, illetve lehet -ruszki lencsék- de beguróblende nuku. Úgyhogy leszűkítettem a kört és maradt a K10D(a garantált 100000 expó+időj álló váz miatt, ez hosszútávon jó) vagy az ennek megfelelő samsung, ami ugyanezt tudja, és a D80 a beépített fókuszmotor miatt. Ha m42-t(is) akarok használni akkor egyértelmű a pentax, ha csak nikon végűeket akkor nikon. Végülis mindkettőre akad manuális használtan, + ruszkik újonnan, és van beugróblende.
    Ja a nikon jelenlegi bajonettje visszamenőleg hány évre kompatibilis? A pentaxét mindeki fújja, de a nikonról nem találtam semmit.
    Mostmár egyre jobban körvonalazódik hogy nem szórakozok adapterekkel(csak ha nagyon muszáj), mert meghosszabbítja az obicserét, és az érzékelő koszolódik. Megveszek egy váz+alapobi, + a zenitar megfelelő változatát, később meg egy telét használtan. De melyikfajta bajonettesből találok nagy eséllyel jót? Nikkor, K, M42? Az m42 jobban elterjedt mint az előbbi 2?

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák