Hirdetés
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Igazából baromi egyszerű, aki leérettségizett matekból, annak nem jelenthet gondot. Talán egy kiegészítéssel: az arctg a számológépen a tan-1 - a minusz egy felső indexben. Tehát az a függvény, aminek a segítségével egy megadott számértékből (amit egy szögből varázsolt nekünk a tangens függvény) következtetünk a szögre - a tangens függvény inverze. Ezt szokták lespórolni gimiben valami érthetetlen oknál fogva.
A többi csak elemi geometria/trigonometria, meg az, hogy elképzeljük, ahogy tőlünk (pontosabban a géptől) távolodva hogy nyílik a táj, amit az objektív láttat, és ennek a nyílásszöge a látószög. Nem foglalkozunk ennek mindenféle kiterjedésével, csak az egyikkel, én önkényesen a függőlegest választottam.
Így a gyújtótávolságból és a legkisebb tárgytávolságból bármilyen objektív nagyítása kiszámítható. Bár eddig lusta voltam bármelyik objektívemnél ezt számolgatni, úgyis látom, hogy mire képes, mit is tud makró/közelfényképezés terén, az, hogy ennek tudom a számértékét, nem változtat semmit a dolgokon.
Új hozzászólás Aktív témák
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest