Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FireShadow

senior tag

csak mesélnék, eleinte még boldogulok egyedül is:
    (megosztom veletek munkafolyamatom)
    jelenleg egy kis coppermine foto galeria kiegeszitön dolgozom (nem plugin, csak a theme atirasa)
    a teljes méretü kép megjelenitésére kitaláltam hogy pont optimális lenne egy flashes kis kép kezelő
    ezekkel a tulajdonsagokkal/tudassal tervezem felruhazni

- 100%ban kitölti a böngészö ablakot, dinamikusan(átméretezéskor is) + nincs torzitás (no scaling igy nem nagyitodik ki a flash akkorse ha nagyobb a stage méret mint amit megadtam eredetileg)
    - megszerzi phpból a dinamikus kép cimet amit a coppermine megad
    - betölti preloaderrel a képet
    - egy draggelhetö iranyito panelen lennének az eszközök ugymint: nagyito, kicsinyitö, fit szélesség, fit magasság, fit magas+széles együtt(atmeretezi a képet ugy hogy pont peferjen az ablakba persze eredeti arányt tartva), reset (eredeti méret)
    - müködésröl annyit hogy (nemtom jo 5let-e nagy képeknél) animálva történnének az átméretezések, nagyitások, lassuló mozgással
    - egér kurzor átalakul nagyitó ikonnál és akkor ilyen win kép és faxmegjelenitö és hozza hasonlo programok mintajara ahova kattintasz oda nagyitana
    - jobbegér menüt is átirnám egy gyors eszközválasztóra
    - alapbol középre orientálná a képet, kivéve ha van konkrét pozicio ahova zoomolni kell

ez az alap elképzelés
    megprobaltam megcsinalni javascriptbe kattingatas helyett + es - gombok az eszközsavon és animacio nelkül, de valami katasztrófa, ahany fele böngeszö annyi fele malfunction

késöbbiekben lehet mókázni ilyenekkel hogy:
    - draggelhetö negyszög, es akkor arra területre nagyit
    - minikép, amin latszik egy kerettel hogy hol vagyunk a nagy képen (photoshopban a navigator ilyen)
    - kép meglenésére valami szép de gyors effekt

ilyen komplex (sztem igenyes funkciokkal tarkitott) kepnezegetöt webre én még nem láttam, vagy ha igen akkor is java-s volt, azt a plugint meg ami hasonlo tudassal rendelkezik nemtom felrakni mert nem tamogatja a szerver valamiert (java class mittoménmi)

elsö nagyobb flash 'projektem' ez :)
    jelenleg ott tartok hogy be tudja tölteni a flash a képet. :D
    de a matematikája a dolognak meg van tervezve szóval csak azon mulik hogy actionscriptbe megtalálom-e azokat a dolgokat amik kellenek
    ötletek velemenyek hozza jöhetnek, mire figyeljek ha esetleg csinalt mar vki hasonlót.. köszi

Új hozzászólás Aktív témák