- Steam Deck
- Acer notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #38068 üzenetére
mennyire fontos, hogy 1 slotos legyen meg low profile?
mert ha nem, én inkább vásárolnék hardverapróról videokártyát sok értékeléssel rendelkező embertől (általában olcsóbb, mint az ebay)
[link]bár a dortania-s gpu-s oldal nem lett mostanában frissítve sajnos, de ha már vennék valamit, olyat keresnék, amivel a legkevesebb a probléma és rizikó
[link] -
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #38063 üzenetére
kipróbálgattam a qemu-t a virt-manager-rel, hát az első benyomásom nagyon rossz róla
macerás a telepítése, beállítása, minden kis aprósággal szívokbénák a hozzáadható eszközök, a win10 guest os már sokadjára fagy csontra
dupla egérkurzorom volt, ez fixáltam
valószínűleg az alapból beállított, vram is kevés volt a magasabb felbontáshoz, növeltem
hang egyelőre még nincs
itt sincs gpu-s gyorsítás win-hezehhez képes a virtualbox, vmware, klik-klikk és működik minden
még próbálgatom...
-
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #38060 üzenetére
ahogy így bele olvastam a linkelt leírásba, úgy nézem ott sincs hardveres gyorsítás
gpu passthrough-t sem említ seholvmware-nek az az előnye, hogy lényegében gyári macos-t tudod telepíteni alá, nem kell hozzá sem clover, sem opencore, semmi extra
(usb eszköz itt is átadható neki)így a vmware-től csak akkor éri meg eltérni és vállalni egy sokkal nagyobb hack-et, ha a gpu-s gyorsítás is megoldható
(egyébként vannak erre is projektek, amik egyszerűsítik a feladatot) -
Rob65
újonc
válasz
attilav2 #37960 üzenetére
RE: " Van egy második gépem a tv alatt amolyam médialejátszó, most monterey megy rajta az i3 4160 igp-jével .. "
A Sapphire RX 550-ed az elvileg támogatott Baffin-core-ra hamisított ssdt-vel, de a procid is elég öreg. Az Open Legacy Patcher Nightly-vel lehetne megpróbálni egy OpenCore installert írni rá, Monterey-ig jó, biztos, de így lehet még a Sonomával is menne... és ott van a beízzítható jó kis grafika is!
( insanelymac-en szerintem @deeveedee még a Sequoia-t is felrántotta vele ... )
-
Rob65
újonc
válasz
attilav2 #37960 üzenetére
Re: "Milyen hátrányt jelent ha nincs NootRX, attól még böngészésre youtubozásra használható egy RX6400 alapú kártya ?
... Megy vele normálisan egyáltalán ?"Nem, nem megy, de ezt írtam az előbb is!
RX 6600-tól megy csak az RX sorozat, tehát Navi 21, 22, és már a Navi 23 is beindult.
DE az RX 6400, 6500 XT stb, tehát ami Navi 24, az egyik sem megy!
Csak max 3 MB VRam- ha be tudja valaki izzítani, akkor csakis a WhateverGreen-nel-, de semmi videogyorsítás, NootRX-el meg semennyire sem.Csak az Intel HD 630 az jó, i5-7500-tel. Azért vettem meg ezt, mert low profilos fér csak el nekem.
Windows-on szépen megy is, minden rendben, de macos-en semmi.Van egy linuxos driver, talán azzal behúzom majd valahogy, mert a NootRX támogatást azt csak ígérgetik hozzá már úgy egy-másfél éve
Szerk.
Nekem is Sonoma 14.7 (23H122) és Sequoia 15 beta 8 (24A5331b) fut jelenleg legfrissebben a rendszereken, illetve win11. 24H2Asztali gép: Fujitsu D757 SF i5-7500. ( erre kellene a támogatás az RX6400-hez)
Laptop: Dell Latitude 5590 i5-8350UEgyikkel sincs semmi gond sem.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #37936 üzenetére
Voltam a MM-ban, egy kisebb és egy nagyobb dobozban árulták a Trust Trino HD-t, a kisebb dobozon szerepelt a macos kompatibilitás, így azt vettem. Működik vele a FaceTime, hang is, kép is, hang bemenetet a webkamera mikrofonjára kell állítani és akkor a túloldalon hallanak. Uvc protokollt használ ez a webkamera a rendszer információ szerint, így szvsz bármilyen uvc protokollos webkamera jó facetime-ra.
-
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37923 üzenetére
nekem legutóbb a SecureBootModel-lel volt problémám opencore alatt
alapból default-on volt, átettem disabled-re
[link]
előtte olyan volt, mintha teljesen végigment volna a frissítés, de mégsem frissültamúgy nekem is van problémám, beépített softwareupdate sosem talál frissítést, aztán én is gibmacos-szel szoktam az egészet végigvinni
erre van egyébként valakinek ötlete? -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #37923 üzenetére
gibMacOS-el frissítettem most is,(sonoma 14.5-re 14.4.1-ről) de a dclive féle b660 aorus efi-vel nem ment végig a frissítés, az olarila alder lake efi megvan pendrive-on, azzal vittem végig a frissítést, utána visszaálltam a dclive aorus a b660 efi-re, amit használok, az ssdn egyelőre nem akarok efi-t cserélni.
-
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37873 üzenetére
nem néztem meg az efi-ket, azt majd te megnézd és visszaírsz, de a doksi a ProvideCurrentCPUInfo-ra hivatkozik, annak meg van némi hatása az alder lake-re is
ProvideCurrentCpuInfo
Type: plist boolean
Failsafe: false
Requirement: 10.4 (10.14)
Description: Provides current CPU info to the kernel.This quirk works differently depending on the CPU:
- For Microsoft Hyper-V it provides the correct TSC and FSB values to the kernel, as well as disables CPU topology validation (10.8+).
- For KVM and other hypervisors it provides precomputed MSR 35h values solving kernel panic with -cpu host.
- For Intel CPUs it adds support for asymmetrical SMP systems (e.g. Intel Alder Lake) by patching core count to thread count along with the supplemental required changes (10.14+). Cache size and cache line size are also provided when using 10.4 as Intel Penryn and newer may only have cache information in CPUID leaf 0x4 which is unsupported by 10.4.
[link] -
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37812 üzenetére
amit bemásoltam, az egy az egyben a config.plist tartalma
nézd meg egy szövegszerkesztőben, hogy jók lettek-e az értékeiddevice-id-hez nekem nem kellett hozzányúlni, mert a hd4600 alapból támogatott volt
azt csak neked kell a hd4400-at hd4600-ra hamisítanijah, meg még bios-ban is maxold ki az igp memória paramétereit
alternatív opció, hogy lecseréled egy hd4600-os i5-re a procid, 5k körül be lehet szerezni
külső linkeket miért teszel fel a képekhez?
-
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37808 üzenetére
haswellnél csak DP-n megy át a 4k 60hz, de a te lapodon olyan nincs
hdmi csak 30hz-et tud ilyen felbontás mellett, bár a legtöbb filmhez ez egyébként elégközben megtaláltam, sőt még pont neked írtam, hogy bizony nálam ment monterey-vel a haswell igp, ráadásul csak egy i3-4330-cal
[link] (majd szerintem nálad is annak az 1536mb-nak kellene megjelennie, mint nekem a képen)sajnos már nincs meg az oc configom, egyszer véletlen felülírtam, viszont egy beállítást még idemásoltam a topikba [link]
ez már jól működött, de aztán nem a végleges lett
egy msi-z87i alapra volt szabva, elég alaposan felülcsaptam a weg alapbeállításaitezeket szerintem másolhatod belőle:
<key>AAPL,ig-platform-id</key>
<data>AwAiDQ==</data>
<key>framebuffer-patch-enable</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-stolenmem</key>
<data>AAAABg==</data>
<key>framebuffer-fbmem</key>
<data>AAAgAg==</data>mivel neked nem hd4600-ad van, előfordulhat, hogy a platform-id mégsem jó (bár szerintem jónak kellene lennie)
itt is van még egy felsorolás, plusz a spoiler alatt még több részlet [link]a többit dolgot viszont hackintool-ban beállíthatod és utána azzal is lehet a patch fülön mindenféle configot generálni
állítsd be a connectorokat a típus szerint (hogy tudd melyik micsoda, majd át kell dugdosnod a monitor kábelet a portokba)
plusz ha azt akarod, hogy a hang is átmenjen digitálisan, akkor ne legyen bekapcsolva a CNUnknownFlag_10
itt beszélgettünk erről a jelenségről: [link] -
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37805 üzenetére
hd4600-zal nekem nem volt gondom, monterey-re már nem emlékszem, big sur biztos volt rajta
amivel egyedül kínlódtam, hogy 4k 60hz is menjen rajta, plusz DP-n a hang is átmenjen, végül fb patching-gel sikerült megoldaniAz oc efi-ben felvettem a hd4400-hoz szükséges paramétereket a dortania alapján.
fb mem-eket is megemelted?
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #37805 üzenetére
A fő gépembe is kipróbáltam a Monterey-t igp-vel, ugyanúgy fagyott. Nem valószínű hogy hardveres hiba lenne. Mindkét alaplap Giga B85M-HD3-R4, mindkettőben i3 4160-as proci van hd4400-as igp-vel. Ha az RX550-el futtatom akkor nem fagy a Monterey. Csatolom az OC igp-re vonatkozó beállításait. Külső link a képhez
-
Smiley
addikt
válasz
attilav2 #37639 üzenetére
Régen erre még a powerpc-s időszakban a Toast nevű cuccot használtuk. Nem tudom milyen lehet így 18 év fejlesztés után. Akkoriban ez egy nagyon fasza cucc volt.
https://www.roxio.com/en/products/toast/titanium/ -
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37616 üzenetére
igen, win alatt elég az usb3-as pendrive is a felderítéshez, de máshol nem
úgy mappeld le, hogy a 15-be beleférjenek, ami nem fér bele és tudod nélkülözni, azt tiltsd leshutdown előtt mindig kikapcsolom így nem villog éjszaka. Ewent EW1085R4 CSR BT stick. Van egy Asus USB BT400 stickem is, az akkor is világít ha kikapcsolom
ált. be lehet állítani, hogy a gép kikapcsolása az usb portokat is áramtalanítsa
-
Smiley
addikt
válasz
attilav2 #37497 üzenetére
Letoltottem es megneztem... pont ez a baj ezekkel az amugy kenyelmes gui-s cuccokal, hogy le vannak maradva. Ez a 0.7.8-as OC-t tamogatja, ami 2022.02.07-es release. Tudom hogy a PropertyTree meg a terminal eleg fapadosnak tunik, de szerintem a legegyszerubb megoldas. Igazabol a vimdiff is boven eleg lenne, csak ott figyelni kell megjobban, a PropertyTree erre legalabb figyel. A configuration.pdf meg egyszeruen zsenialis tovabbra is.
-
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37479 üzenetére
az tök jó, ha ilyen egyszerűen megúsztad a bluetooth-ot
nekem korábban a broadcom-os bluetooth-os wifi-hez kellett az a rengeteg kext, elég komplex az a dokumentáció ismost az intel wifi-s bluetooth chiphez (AX201 - 8087:0026) ez kellett:
BlueToolFixup.kext/
IntelBluetoothFirmware.kext/
IntelBTPatcher.kext/ -
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37461 üzenetére
olyan jelenségekkel már találkoztam, hogy egy bootolható pendrive megbolondítja a gép postját
jobb ezeket lehúzogatni, amikor nem kellenek
A ventura most elkezdte azt csinálni, de a monterey is csinálta ha jól emlékszem, ha efi partíció vagy mappa van vagy volt csatolva, akkor nem hajlandó a macos rebootolni
sokszor piszkáltam mostanában az efi partíciót macos alatt, nem volt ilyen prbolémám
de legtöbbször le is választottam újraindítás előtt
akkor is jelentkezik a gond ha unmountolod? -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #37412 üzenetére
Vettem patriot p210 1 terás Sata ssd-t, a csomagolásán rajta van hogy Mac kompatibilis. Ventura telepítése után egyből aktivált volt a trim, nem kellett trimforce-t futtatni. Ha jól látom még is ékezett a végleges Ventura egy frissítés formájában 'Ventura 13.0' néven béta jelző nem volt mögötte, pedig elvileg a végleges csak 24-e körül jön.
-
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37349 üzenetére
ez az opció monterey-n is így van, csak nem ott
viszont ezzel nem kapcsoltad ki a sleep-et is?sudo systemsetup -getcomputersleep
jah a polaris/baffin dolgot még múltkor én is átnéztem és szerintem is úgy lehet, hogy a polaris a családi név
aha, hát én a homebrew-t csak konzolos programokra használom
-
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37339 üzenetére
láttam, viszont baffin-ként is rengeteg hivatkozás van rá (gpu-z-s kép, de techpowerup spec és wiki-n mindkettő ott van)
de egyébként még ennyiért is drága, majdnem annyiba kerül, mint a gép többi része
az OC Auxiliary tool a opencore configját is frissíti rendesen?
friss ocvalidate nem mond rá hibát? -
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37334 üzenetére
a wx 4100-ra baffin-ként és polaris 11-enként is hivatkoznak, szóval nem teljesen pontos az összefoglaló
egyébként a kártya szerintem beleférne az itx-es gépembe
A készenléti állapotba kerülés letiltását nem találtam a rendszerbeállításokban, feltételezem az is okozhatja a restartot hogy készenléti állapotba akarja rakni magát, de helyette restartot nyom.
akku alatt keresd
ha kézzel nyomsz egy altatást neki, úgy megy?
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #37331 üzenetére
A WX 4100 és 5100 szerepel az összefoglalóban, úgyhogy elvileg működniük kell macOS alatt. Mindkettő polaris alapúként szerepel az összefofoglalóban, de a wstore.sk-n a 4100 baffin alapúként van feltüntetve. Nem tudom elírás e. Jó lenne tudni valami biztosat a 4100 mac alatti működésével kapcsolatban, hiszen ez a jóval olcsóbbik kártya, ha valaki hackintosh alá keres olcsó vga-t. Az 5100 a wstore-on is polaris alapúként van feltüntetve, úgyhogy az nagyon valószínű h menni fog, de jóval drágább is.
Szerencsére én még a nagy áramelkedések előtt, pár éve vettem RX550-et
Tegnap délután megint spontán újraindult a Ventura, azt észrevettem hogy csak akkor restartol ha tétlen állapotban van a gép, azaz nem vagyok előtte, egy jóideje nem csinálok semmit. Van valami tippetek merre keressem a hibát? A kísérletképpen képernyő kikapcsolását letiltottam, helyette képernyőkímélőt állítottam be. A készenléti állapotba kerülés letiltását nem találtam a rendszerbeállításokban, feltételezem az is okozhatja a restartot hogy készenléti állapotba akarja rakni magát, de helyette restartot nyom.
-
kushwavez
senior tag
válasz
attilav2 #37085 üzenetére
"Mindenestre kiderült amit sejtettem hogy Clover alól nem működik a netes telepítés, mások is panaszkodtak erre a topikban, sőt van olyan hsz ahol megemlíti vki hogy módosítottak valamit a Clover-en ami miatt nem működik a netes recovery telepítés, és állítólag a Clover készítője várja el a kextek készítőitől hogy ők módosítsák a hálókártyás kextjeiket a netes telepítés működése érdekében."
Ezt kifejtenéd bővebben?
Berakod a netes kextet és kb ennyi a dolog.
Mi az ami nem működött?EFI: Ha a teljes diszket GPT-ként törlöd miután be van nyomva a "Show All Devices" úgy ahogy @Smiley írta akkor a diszk nevét kiválasztva kell törölni, APFS és valami névvel, szépen létrehozza magának az EFI-t
Egyébként ja a configuratorok nem szeretik a nem "natív" EFI-t, én mindig diskutil mount <efi_partnum> cmd-vel mountolom fel, az a biztos és az mindig működik.
Egyébként nem kell mindent a Cloverre fogni, én eddig nem futottam bele semmi olyan hibába ami az usabilityt akadályozta volna. Insanelymacen is meg mindenhol is megy az, hogy "fúj szar Clover, nem müxik mer szar" azt azért nem megy sztem 98%-ban mert egyszerűen szar a config.plist és nem ért hozzá, szóval user error.. Komolyan inkább fel sem nézek insanelyre mert brutális az az okoskodás ott megy némely usertől.
Tény, hogy a Clover nagyon sok old kódot tartalmaz ami már nem kell/nem működik és az OC meg groundról lett írva. Szerintem is jó az OC, de egyébként felhasználásban nem vettem észre semmi különbséget a kettő OS között. Mindkettő teljesen ugyanolyan gyorsan bootolt be, mindkettőn ugyanúgy működik a gépem.
Én személy szerint azért használom a Clovert mert triple boot-ra tökéletes. Nem bántja a Windowst se a Linuxot, csak bebootolja, míg az OC megpeccseli mindkettőt amit nem értek miért. Legalább lenne opció, hogy ne tegye. Ez azt eredményezi pl a T440-nél, hogy a Wifi Win alatt nem megy miatta, az egyik Ivy Bridge gépemnél meg ACPI errorral megáll, akármit csinálok.
Amíg ezt nem oldják meg addig nálam marad a Clover.
-
tlac
Topikgazda
válasz
attilav2 #37060 üzenetére
én ezt az ingyenes stats nevűt használom, aktívan fejlesztik is
https://github.com/exelban/stats
telepíteni nem kell, csak behúznimacbook-on szó nélkül megy, hackintosh-on meg kellenek neki a virtualsmc szenzoros kextjei
-
kushwavez
senior tag
válasz
attilav2 #37060 üzenetére
az biztos hogy nem fogja meg a bootot, gondolom valami daemont telepít, de semmiféle kernel extensiont nem.
@Gabady hát egyelőre nincs sok ötletem, akkor wifi kizárva. Nekem normálisnak tűnik az is ami a képen van, bár a FIPSPOST majdnem 1 secet várakozik, de ez nem tudom, hogy mennyire normális. Majd megnézem nekem mennyit ír.
Egyébként a boot time így mennyi?
A képen úgy látom valami disk cache dolgot csinál
-
kushwavez
senior tag
válasz
attilav2 #37050 üzenetére
szerintem OC-n is használd a MacPro smbiost
tekintve, hogy nincs iGPU-d használva szerintem az a legmegfelelőbb"Mac névjegye" alatt hogy 27"-os 5k-s retina kijelzőm van
Ja hát igen
ugye SMBIOS alapján neked az a gépedRecovery/NVRAM reset kérdés
Recovery-t nem tudom most így miért nem jelenítni meg, Cloverben ott van, igaz?
ScanPolicy=0 szóval ott kéne lennieNVRAM: Azthiszem a Security -> AllowNVram reset kell true-ra
sajnos OC-t ritkán használok, régen nekem egy Nvramreset.efi tool kellett hozzá, most már nem tudom az kell-e vagy csak elég az a setting
-
kushwavez
senior tag
válasz
attilav2 #37021 üzenetére
Az igaz, hogy volt tobb változás is mióta leírtam, ideje validalni. De szerintem nem azzal van a gond.
konkretan ezt irja, hogy nvram error?
A BT donglet meg koszi, felturom majd a padlást mert szerintem van nekem ilyen valahol, kíváncsi leszek megy-e vele minden Mac related feature (mellette egy airport kartyaval)
-
kushwavez
senior tag
válasz
attilav2 #37018 üzenetére
hol kapod az errort? miután belépsz OpenCore-ba és bootolnád az OS-t, vagy még mielőtt OC-ba érnél?
Sztem tolj egy nvram resetet Clover-ben F11-el, reboot, majd utána OC. Hátha.
Lehet összegubancolódik valami a két loadertől.Egyébként tudnál mondani egy konkrét márkát a CSR donglera? Meg ha tudsz akkor technikai spec is jól jönne, milyen konkrét chipet használ, ilyesmi.
-
kushwavez
senior tag
válasz
attilav2 #37013 üzenetére
szerintem ha az itteni alapján létrehozol egyet azzal mennie kéne, asztali géphez főleg úgy, hogy egy RX550 natív kártyád van szerintem sokmindent állítanod nem kell.
OpenCore telepítése -
kushwavez
senior tag
válasz
attilav2 #36990 üzenetére
OpenCore-nál a FileVault-hoz nem kellenek a fentebb küldött efik, azok csak Clover-hoz kellenek. Viszont arra már nem nagyon emlékszem mit is kellett átbillenteni (ha egyáltalán kellett valamit) az OpenCore config.plist-ben, régen próbáltam OC alatt.
Azt nem tudom miért nem generálta le neked az OC tool az SMBIOS-t, nekem megtette az imént.
azért ajánlottam Broadcom kártyát mert azzal lesz real-Mac experience. Egy BT donglival és wifi nélkül nem lesz pl Airdrop-od sem, meg szerintem az egyéb dolgok sem működnek vele mint pl. Handoff/Sidecar.
Persze ha nincs más Apple eszközöd akkor ezt nem fogod érzékelni ez való igaz.
BT donglekat nem tudom én személy szerint ajánlani mert nekem sose működtek normálisan. Inkább kiadok egy natívért egyszer 5kt és aztán többet rá se kell nézzek.Kösz a findingot tho, akkor ezt be tudom dobni a támogatott listába mint only bluetooth dongle.
Bár ha már egyszer megcsináltad és működik Cloverrel akkor why bother with OpenCore?
-
zodes
aktív tag
válasz
attilav2 #36983 üzenetére
Specifikáció szerint:
Alaplapi grafikus vezérlőIntegrált Grafikus Processzor - Intel® HD Graphics kezelés1 x D-Sub port, maximálisan 1920x1200-as felbontás támogatásával1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 1920x1200
* The DVI-D port does not support D-Sub connection by adapter.1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 4096 x 2160 @ 24 Hz / 2560 x 1600 @ 60 Hz
* Support for HDMI 1.4a version.Maximálisan megosztott memória: 1 GBAmúgy köszönöm az EFI-t
Közben sikerült Cloverrel felrakni. Vagy az OC hivatalos leírása picit pontatlan, vagy én vagyok láma, de lehet mind2 -
kushwavez
senior tag
válasz
attilav2 #36978 üzenetére
A Bluetooth-hoz kell valami támogatott kártya/usb dongle
ha van fölös üres PCIe (x1 asszem) foglalatod akkor azt ajánlom vegyél egy támogatott Broadcom wifi+BT kártyát hogy full real-Mac experience legyen
látogass el ide: Támogatott WiFi+BT/Ethernet kártyák
FileVault-hoz a következők kellenek a CLOVER/drivers/UEFI mappába: AppleKeyFeeder.efi és AppleUiSupport.efi.Mivel nem tudom ezeket anno honnan szedtem le ezért megosztom itt.
https://www.icloud.com/iclouddrive/066K67hyiOpuDAwlEEVTb0How#FileVault
(meg.: ez az AppleKeyFeeder.efi nem egyezik a drivers/off/UEFI/FileVault2 mappában találhatóval. Hibát jeleztem a devnek, hogy nem jó, sz*rt rá)Viszont így írás közben eszembejutott, AMD karival nem biztos, hogy lesz kimeneted. Tehát, fekete képernyőn kell bepötyögnöd a pw-t azt gondolva, hogy jó lesz. Ez velem előfordult egyszer, nem tudom mással is ez-e a helyzet.
-
kushwavez
senior tag
válasz
attilav2 #36976 üzenetére
na szupi, akkor ezek szerint az ethernet kexttel volt a gond.
"Úgy érted hogy a prociba integrált vga nem támogatott ? Mert nem azzal használom."
Így van, arra gondoltam. De @tlac szerint az is támogatott, szóval nem valid.Hangra valamelyik alcid kell, tippem az az alcid=1, de a leírásban találsz róla infót
-
kushwavez
senior tag
válasz
attilav2 #36970 üzenetére
Valami a nettel lehet pedig. Legalábbis a failed to get bridge device és az msg is erre utal.
Ha van VM-ed akkor ott azon belül hozz szerintem létre egy teljes telepítőt és akkor már nem kell net a telepítéshez. Már sajna nem emlékszem QEMU-nál hogyan mükszik az USB passzolás, de a google biztos megmondja. Miután átpasszoltad a pendrive-ot igazából minden úgy megy mintha egy real Mac-en csinálnád, tudod követni a teljes telepítőre vonatkozó leírást.
Ezt nem hiszem, hogy az OpenCore-ra váltás megoldaná.
Talán a nethez nincs betéve a kext? De írtad, hogy megnézted a netet szóval...Ha nyomsz egy ifconfig-ot ott a telepítőben akkor mi az output?
-
Smiley
addikt
válasz
attilav2 #35148 üzenetére
Ez nem uj dolog, unix rendszer, oda masolod ahova akarod. En egy idoben ugy csinaltam, hogy a macbook-on feltelepitettem meg beallitottam mindent, aztan atmasoltam a tobbi hackintosh disk-re a kesz rendszert. Ma peldaul melozunk es az egyik linux-os gep kap uj vasat, ott is pont ugyanez fog tortenni, hogy egyszeruen csak atmasoljuk az egeszet sima cp-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam Deck
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Acer notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Linux kezdőknek
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest